Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos paprikos

šauniai čia pasišnekėjot, beveik apie marinuojamas paprikas user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2009 12 03, 09:16)
šauniai čia pasišnekėjot, beveik apie marinuojamas paprikas user posted image


Sveikos.
Labai šaunu, kad ši tema vis sulaukia naujų interesantų! thumbup.gif
Atsakyti
Atsidarem Agniskos paprikas su medumi bigsmile.gif ,FANTASTIKA,aciukas tau Agniska 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 12 09, 17:17)
Atsidarem Agniskos paprikas su medumi bigsmile.gif ,FANTASTIKA,aciukas tau Agniska 4u.gif  4u.gif  4u.gif

bis.gif labai džiugu,kad patiko 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2009 12 09, 20:16)
bis.gif labai džiugu,kad patiko 4u.gif  4u.gif


O mes atidarinėjame ir atidarinėjame, greitai nebus ką atidarinėti, teks vėl gaminti pagal Agniskos receptą, bet kadangi paprikos pabrango, tai šiame marinate pagaminsiu kitas pigesnes daržoves, pvz., morkas su svogūnais ir paprikomis (truputį dėl skonio ir grožio), galima ir be jų. Šiame marinate gaminau daug ką, ir viskas patiko. Dar kartą ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 12 14, 17:35)
O mes atidarinėjame ir atidarinėjame, greitai nebus ką atidarinėti, teks vėl gaminti pagal Agniskos receptą, bet kadangi paprikos pabrango, tai šiame marinate pagaminsiu kitas pigesnes daržoves, pvz., morkas su svogūnais ir paprikomis (truputį dėl skonio ir grožio), galima ir be jų. Šiame marinate gaminau daug ką, ir viskas patiko.  Dar kartą ačiū!

Nu,ir aš pasisakysiu biggrin.gif Kažkurią dieną atidariau du stiklainiukus ir išmečiau,toks balzganas vanduo,skonis irgi keistas,bet sugedo nes užpraeitų metų,reikia per metus suvalgyti,nes ir mamai mano sakė taip buvo,šių metų dar neliečiu biggrin.gif
O dar norėjau Natalija paklaust,morkas apverdat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2009 12 15, 15:36)
Nu,ir aš pasisakysiu biggrin.gif Kažkurią dieną atidariau du stiklainiukus ir išmečiau,toks balzganas vanduo,skonis irgi keistas,bet sugedo nes užpraeitų metų,reikia per metus suvalgyti,nes ir mamai mano sakė taip buvo,šių metų dar neliečiu biggrin.gif
O dar norėjau Natalija paklaust,morkas apverdat? 4u.gif


Pagal tavo receptą viską tik pasterizavau ar sterilizavau(neatsimenu skirtumo), tačiau pasterizuotos morkos griežinėliais stiklainiuose buvo kietokos, todėl reikia jas prieš pasterizavimą būtinai pavirti šiek tiek, kad suminkštėtų. Neturiu viesios vietos, kur stiklainius galėčiau saugoti, va ir pasterizuoju viską, daržovės traškios, skonis beveik kaip šviežių, ir laikosi ilgai kambario temperatūroje. Tačiau tiems, kurie neturi dantukų, reikėtų ilgiau pasterizuoti, kad daržovės suminkštėtų labiau, ar kaip tu darai - šiek tiek pavirti, ir, sudėjus į stiklainius, sandariai uždaryti.
Nepasterizuoju, pvz., pomidorų.
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 12 15, 17:04)
Pagal tavo receptą viską tik pasterizavau ar sterilizavau(neatsimenu skirtumo), tačiau pasterizuotos morkos griežinėliais stiklainiuose buvo kietokos, todėl reikia jas prieš pasterizavimą būtinai pavirti šiek tiek, kad suminkštėtų. Neturiu viesios vietos, kur stiklainius galėčiau saugoti, va ir pasterizuoju viską, daržovės traškios, skonis beveik kaip šviežių, ir laikosi ilgai kambario temperatūroje. Tačiau tiems, kurie neturi dantukų, reikėtų ilgiau pasterizuoti, kad daržovės suminkštėtų labiau, ar kaip tu darai - šiek tiek pavirti, ir, sudėjus į stiklainius, sandariai uždaryti.
Nepasterizuoju, pvz., pomidorų.

Aš šiek tiek apverdu irgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki.
Valgome mes šiandien su vyru paprikas pagal Agniskos receptą, o man vynu atsiduoda, sakau vyrui, kad gal rūgti pradėjo, bet nepanašu, o paskui prisiminiau, kad dalį paprikų gaminau su vyno actu (neužteko paprasto), tai specifinis toks skonis dabar. Mums vistiek patiko, bet man, pvz., labiau patiko su paprastu actu, todėl gaminsiu tik su paprastu.
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 12 16, 19:13)
Sveiki.
Valgome mes šiandien su vyru paprikas pagal Agniskos receptą, o man vynu atsiduoda, sakau vyrui, kad gal rūgti pradėjo, bet nepanašu, o paskui prisiminiau, kad dalį paprikų gaminau su vyno actu (neužteko paprasto), tai specifinis toks skonis dabar. Mums vistiek patiko, bet man, pvz., labiau patiko su paprastu actu, todėl gaminsiu tik su paprastu.

Kaip idomiai sumastet drinks_cheers.gif Man irgi tikriausiai nepatiktu,nes vyno actas labai savotiskas,o marinate,tai tikriausiai butu ne schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2009 12 17, 09:14)
Kaip idomiai sumastet drinks_cheers.gif Man irgi tikriausiai nepatiktu,nes vyno actas labai savotiskas,o marinate,tai tikriausiai butu ne schmoll.gif  biggrin.gif


Iš vienos pusės - vyno actas švelnesnis už paprastą (man švelnesnis labiau patinka), o iš kitos - papildomas vyno skonis čia ne labai patiko, labai jau į paprikas įsigėrė. Aš vyno actą kartais šviežioms salotoms naudoju, visai skanu, nes iš karto ir suvalgai, nespėja taip jau įsigerti į daržoves ir nekeičia jų skonio taip, kaip pakeitė marinuotose paprikose.
Atsakyti
Aš visas savo paprikas pernai dariau su obuolių actu. Man buvo skanu, tik aštrumo trūko, tai šiemet maišiau per pusę su paprastu smile.gif Labai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti