Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos paprikos

Laizanika,
Tai prasom parasyti ta Uspaskich'o marinata 4u:
Ir ar juo uzpiltas paprikas reikes pasterizuoti ar ruosti taip, kaip Agniskos paprikas (t.y. jas apvirti, o paskui tik uzpilti karstu marinatu ir viskas). Is anksto aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2009 10 14, 16:35)
Arba susirasti kita recepta kur aliejaus is viso nera. Marinavau paprikas uzpildama uspaskich agurku marinatu - vyras ivertino super  thumbup.gif  Sako mazai uzmarinavai, pritruks ziemai  lotuliukas.gif

Aš su Uspaskicho marinavau agurkus ir šparagines,tai viską išmečiau,nežinauu,labai nepatiko marinatas,matyt,skonio reikalas doh.gif
Atsakyti
Mano paprikos puikiausiai jauciasi siltnamyje,nors lauke jau sniegas.
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2009 10 14, 16:57)
Laizanika,
Tai prasom parasyti ta Uspaskich'o marinata 4u:
Ir ar juo uzpiltas paprikas reikes pasterizuoti ar ruosti taip, kaip Agniskos paprikas (t.y. jas apvirti, o paskui tik uzpilti karstu marinatu ir viskas). Is anksto aciu  smile.gif


Prasom prasom:

Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

Mano pastabos:

Kaip ir raso, prieskoniai gali buti kiti, tai as i stiklainio dugna dejau krapu zaliu pjaustytu, cesnako, lauro lapeliu, kvepenciuju ir karciuju pipiriuku. Ant virsaus dejau agurkus, ir ant pacio stiklainio galo paprika. Padariau keleta stiklainiu ir vien papriku. Marinata uzvirinau, uzpyliau juo stiklainius, palaikiau 5-10min, nupyliau atgal i puoda - uzvirinau pakartotinai, vel uzpyliau stiklainius ir uzsukau. Per nakty palaikiau kambaryje (neklokite siltai, tada darzoves suminkstes, nebus traskios, nu nebent norit minkstu), veliau isnesiau saltai. Menuo laiko jau stovi, nesusidrumste, dangteliu nepucia, du 1.5 l stiklainius jau sunaikinom lotuliukas.gif

Manau lygiai taip pat gali apvirti parikas, jas apvirtas deti i stiklainius ir uzpilti verdanciu marinatu. Tada pakartotinai nupilti ir uzpilti jau nereiktu. As renkuosi bet kury is situ budu: arba apvirti darzoves, arba uzpilti marinatu pakartotinai kad tik nereiktu pasterizuoti doh.gif Agurkus apvirti irgi gali, nes butent toks yra Bulgarisku agurkeliu Nr.2 receptas 4u.gif

QUOTE(Agniska @ 2009 10 14, 20:52)
Aš su Uspaskicho marinavau agurkus ir šparagines,tai viską išmečiau,nežinauu,labai nepatiko marinatas,matyt,skonio reikalas doh.gif


doh.gif Tai jeigu tai skonio reikalas, gal nereikia pykti kad kazkam nepatiko tavo rekomenduodas papriku marinavimo budas su medumu doh.gif
Kadangi kai ji marinavau pries 2 metus buvau zalia seiminke ant marinavu ir tas aliejaus kiekis recepte nieko nesake, todel ir parasiau komentara pradedanciosioms del aliejaus, kad gaunasi aliejinuotas marinatas ir darzoves. Juk tam ir yra ta tema, kad aptartume pateiktus receptus, kometuotume kas kaip ir pan.

QUOTE(AveM @ 2009 10 15, 01:55)
Mano paprikos puikiausiai jauciasi siltnamyje,nors lauke jau sniegas.


Geras, o Klaipedoje nera sniego g.gif Kur cia taip pasnigo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laizanika: 15 spalio 2009 - 13:24
QUOTE(laizanika @ 2009 10 15, 15:21)
doh.gif Tai jeigu tai skonio reikalas, gal nereikia pykti kad kazkam nepatiko tavo rekomenduodas papriku marinavimo budas su medumu  doh.gif
Kadangi kai ji marinavau pries 2 metus buvau zalia seiminke ant marinavu ir tas aliejaus kiekis recepte nieko nesake, todel ir parasiau  komentara pradedanciosioms del aliejaus, kad gaunasi aliejinuotas marinatas ir darzoves. Juk tam ir yra ta tema, kad aptartume pateiktus receptus, kometuotume kas kaip ir pan.

Tai,kad nėra ko pykti biggrin.gif negali juk visiems viskas patikti,bet nereikia atkirsti atgal to paties doh.gif dėl Jūsų pasiųlyto marinato,nu absurdas,neužvedu ko nereikia geriau drinks_cheers.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2009 10 15, 14:29)
dėl Jūsų pasiųlyto marinato,nu absurdas,neužvedu ko nereikia geriau drinks_cheers.gif  4u.gif  4u.gif


g.gif tai nereikejo uzvesti, kritikuoji tai ko net nedarei, o as dalinuosi savo patirtimi, o ne emocijomis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2009 10 15, 15:35)
g.gif tai nereikejo uzvesti, kritikuoji tai ko net nedarei, o as dalinuosi savo patirtimi, o ne emocijomis  doh.gif

Reikia mano postus paskaityt paskutinius doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 15 spalio 2009 - 13:44
Dekui, Laizanika, uz recepta ir uz pacios komentarus.
Dabar paprikos labai pigios, tai neatsilaikiau ir nusipirkau maiseli smile.gif Pries koki menesi isbandziau Agniskos pasiulyta marinata su medumi -mums labai patiko. Aciu Agniskai 4u.gif Bet va trejetas stiklaineliu pabalo... (nors likusieji kuo puikiausiai laikosi), tai i ju vieta dabar pabandysiu pagal Uspaskicha marinuoti. Megstu ivairove, tai isbandysiu ir viena, ir kita receptuka.
Aciu jums abiems smile.gif
Atsakyti
Man irgi patinka ivairus marinavimo budai. Jau dabar turiu papriku prisimarinavus trejopai, agurkus konservavau irgi pagal 3 skirtingus receptus. Papriku planuoju dar bent dviem skirtingais budais uzdaryti. Vienas is ju 100% bus su obuoliai, radau sios temos pirmame puslapyje 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Agniskai 4u.gif už fantastišką paprikų receptą su medumi, valgėme net pirštus apsilaižydami thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus tai prisnigo rytyniuose rajonuose,bet paprikos siltnamyje paziurejau grazios.
Atsakyti
Susiruošiau eiti pirkt paprikų,nes šalia kioskas ir jos 2.4lt ir pradėjo lyti,teks ryt daryti
Atsakyti