QUOTE(noriu zinoti @ 2009 10 14, 16:57)
Laizanika,
Tai prasom parasyti ta Uspaskich'o marinata 4u:
Ir ar juo uzpiltas paprikas reikes pasterizuoti ar ruosti taip, kaip Agniskos paprikas (t.y. jas apvirti, o paskui tik uzpilti karstu marinatu ir viskas). Is anksto aciu
Prasom prasom:
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.
Mano pastabos:
Kaip ir raso, prieskoniai gali buti kiti, tai as i stiklainio dugna dejau krapu zaliu pjaustytu, cesnako, lauro lapeliu, kvepenciuju ir karciuju pipiriuku. Ant virsaus dejau agurkus, ir ant pacio stiklainio galo paprika. Padariau keleta stiklainiu ir vien papriku. Marinata uzvirinau, uzpyliau juo stiklainius, palaikiau 5-10min, nupyliau atgal i puoda - uzvirinau pakartotinai, vel uzpyliau stiklainius ir uzsukau. Per nakty palaikiau kambaryje (neklokite siltai, tada darzoves suminkstes, nebus traskios, nu nebent norit minkstu), veliau isnesiau saltai. Menuo laiko jau stovi, nesusidrumste, dangteliu nepucia, du 1.5 l stiklainius jau sunaikinom
Manau lygiai taip pat gali apvirti parikas, jas apvirtas deti i stiklainius ir uzpilti verdanciu marinatu. Tada pakartotinai nupilti ir uzpilti jau nereiktu. As renkuosi bet kury is situ budu: arba apvirti darzoves, arba uzpilti marinatu pakartotinai kad tik nereiktu pasterizuoti

Agurkus apvirti irgi gali, nes butent toks yra Bulgarisku agurkeliu Nr.2 receptas
QUOTE(Agniska @ 2009 10 14, 20:52)
Aš su Uspaskicho marinavau agurkus ir šparagines,tai viską išmečiau,nežinauu,labai nepatiko marinatas,matyt,skonio reikalas

Tai jeigu tai skonio reikalas, gal nereikia pykti kad kazkam nepatiko tavo rekomenduodas papriku marinavimo budas su medumu
Kadangi kai ji marinavau pries 2 metus buvau zalia seiminke ant marinavu ir tas aliejaus kiekis recepte nieko nesake, todel ir parasiau komentara pradedanciosioms del aliejaus, kad gaunasi aliejinuotas marinatas ir darzoves. Juk tam ir yra ta tema, kad aptartume pateiktus receptus, kometuotume kas kaip ir pan.
QUOTE(AveM @ 2009 10 15, 01:55)
Mano paprikos puikiausiai jauciasi siltnamyje,nors lauke jau sniegas.
Geras, o Klaipedoje nera sniego

Kur cia taip pasnigo?