Sveikos.
Kadangi ir aš darže turiu nemažai cukinijų, daug su jomis eksperimentuoju bei domiuosi naujais receptais,pasinaudoju jūsų receptais, pateikiu receptuką, pagal kurį gaminu aš:
CUKINIJŲ SALOTOS
4kg - cukinijų,
500 g - svogūnų,
500 g - morkų,
0,5 l - aliejaus,
1,5 stiklinės - cukraus,
1 stiklinė- acto,
druskos,
petražolių lapelių.
Cukinijas supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su druska (nedaug, o paskui, po valandos, kai išskirs sultis, galima pagal skonį daugiau pridėti), pastatyti valandai. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, morkas sutarkuoti stambia tarka. Viską sumaišyti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų (irgi pagal skonį), viską gerai išmaišyti. Sudėti į stiklainius, užberti smulkintų petražolių ir pasterizuoti (15 min. -0,5 l, 20 min - 0,75 l)sandariai uždaryti.
P.S. Aš dedu mažiau acto ir aliejaus, bet tada supjaustytas cukinijas su druska laikau daugiau nei valandą, kad išskirtų daugiau skysčio, o kai sudedu į stiklainius, kartais viršus lieka truputį be skysčio, tačiau tai skonio negadina.
Šioms salotoms nereikia virti atskiro marinato, nereikia net stiklainių ir dangtelių sterilizuoti prieš gaminimą, tiesiog įdedi į švarius stiklainius, užsuki (galima tik uždėti dangtelius, o po pasterizavimo užsukti sandariai (darau ir taip, ir kitaip), pasterizuoji ir viskas. Po pasterizacijos apverčiu stiklainius ant rankšluosčio, apkloju šiltai, taip laikau ne mažiau 5 val. Laikosi šiltame bute puikiai net kelis metus.
Papildyta:O patisonus gaminu taip:
MARINUOTI PATISONAI
Marinatas:
1l - vandens,
1,5 šaukšto - cukraus,
1,5 šaukšto - druskos,
5 vnt - lauro lapų,
12 vnt - kvapniųjų žirnelių,
5 vnt - gvazdikėlių,
1 šaukštas - acto (dedamas atskirai į stiklainius su patisonais pasterizavimo pabaigoje).
Didesnius patisonus supjaustau į 4 dalis, blanširuoju vandenyje 2-3 min. Truputį atšaldau, sudedu į stiklainius. Išverdu marinatą, kuriuo užpilu patisonus. Pasterizuoju su uždengtais dangteliais 0,5 l stiklainius 20 min, 0,75 l - 25 min. Sandariai uždarau ir laikau iš pradžių balkone, paskui atšalus orams iki minusinės temperatūros, bute.
Skanaus!
Papildyta:Atsiprašau, su cukinijomis ir patisonais įlindau ne ten, kur norėjau
. Iš šios temos šios receptus atsiimu virtualiai ir realiai perkeliu į tam skirtą temą, nes negaliu ištrinti jau paskelbtų receptu.