Paprikoms marinuoti ruošiu panašų marinadą,bet kartu su pjaustytomis paprikomis pridedu cukinijų ,pjaustytų lazdelėmis,žiedinių kopūstų gabalėlių.labai skanu,gražiai atrodo.
Aš irgi vakar marinavau paprikas su kalafijorais, o kitas receptas - paprikos su česnakais. Jau senai tuos receptukus naudoju ir labai patenkinta
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 10 19, 13:14)
Mano mama marinuoja paprikas pagal Šleževičoenės receptą (buvo atrodo pernai ar kažkada kažkuriam žurnale, gal "Žmonėse"). Marinatas niekuo neypatingas: aliejus, medus, actas (ar rūgšelė, nežinau), bet paprikų skonis - nerealus, aš jas vienas kaip desertą atsidarius valgau.
Mano mama,taip pat marinuoja su medumi,skonis neapsakomas
Kaip keista visos rašo kokiais receptais naudojasi, bet niekas neparašo pačio recepto,Gal dalintis gaila?
mano receptas:
4kg paprikos, supjaustot, kaip jums patogu bus valgyti
1st. aliejaus
1st.acto
1st.cukraus
4šaukštai druskos
1l.pomidorų sulčių.
viską sudėjus į puodą troškinam 15min.
Skanaus merginos.
mano receptas:
4kg paprikos, supjaustot, kaip jums patogu bus valgyti
1st. aliejaus
1st.acto
1st.cukraus
4šaukštai druskos
1l.pomidorų sulčių.
viską sudėjus į puodą troškinam 15min.
Skanaus merginos.
QUOTE(hilin @ 2007 08 01, 21:54)
Kaip keista visos rašo kokiais receptais naudojasi, bet niekas neparašo pačio recepto,Gal dalintis gaila?
Tikrai negaila,bet,kad as jo neturiu,paklausiu pas mamka,ir parasysiu
Malonu išgirsti Agniska, kad negaila, lauksiu recepto, gal dar paprikos nepasibaigs augusios
QUOTE(mama+ @ 2006 01 17, 23:48)
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!
tikrai skanus sis receptukas as pernai taip marinavau, tokios saldziarugstes paprikos...
QUOTE(hilin @ 2007 08 02, 18:23)
Malonu išgirsti Agniska, kad negaila, lauksiu recepto, gal dar paprikos nepasibaigs augusios
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju
Kagi pradedu
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju
Kagi pradedu
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
Kagi pradedu
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
o gal zinai kiek kg reikia papriku sitiems 4 l?
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju
Kagi pradedu
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
Kagi pradedu
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
klausimelis o kiek laiko reikia kaitinti stiklainiukus? Ir kokiais dangteliais uzsukti, kad geriau laikytusi labai lauksiu atsakymo
Bandysiu atsakyt,nors pari nedariau jų,mama visada daro,šiaip mama niekada nekaitina,o dangteliai užsukami,aš taip pat nekaitinsiu,o kaitint tikriausiai reikia,kaip ir bet kuriuos kitus stiklainius.
Gal dar kuri turit receptuku su medumi?