QUOTE(daliuk @ 2009 09 09, 22:46)
o aš triju spalvu sodinau...ir visos tokios pat...nesirpsta ir viskas...
Mes užaugintus namie paprikų sodinukus (maždaug 20 cm. aukščio) į šiltnamį pasodinome gegužės 18 d., šiltnamis iš plėvelės, tai visos paprikos (oranžinės, geltonos, raudonos) puikiai užaugo ir prinoko, na o žalios ir liko žalios.
Pagal Agniskos receptą (šioje temoje buvo ir labai panašus paprikų su medumi receptas kitos forumietės, kurios vardo neatsimenu, pagal tą receptą paprikos su svogūnais ir morkomis buvo pasterizuojamos), aš irgi eksperimentuoju: su įvairių rūšių actu (vakar pagaminau su vynuogių actu, jis švelnesnio skonio ir rusvos spalvos), pridedu šiek tiek daugiau druskytės, česnaką pjaustau, prie paprikų įdedu ir kitų daržovių - svogūnų, morkų, cukinijų, skirtingų prieskonių, bet daržovių neapverdu, o pasterizuoju įstačius į puodą su nestipriai verdančiu vandeniu (ant puodo, kuriame pasterizuoju, dugno būtinai įdedu rankšluostį). 0,5 l stiklainius pasterizuoju maždaug 15 min. Stiklainiai kol kas stovi balkone, stipriai atšalus orui užnešiu į butą. Pasterizuoti konservai bute paskui puikiai laikosi. Pasterizavime matau tokius pliusus:
1. Didesnė išlaikymo garantija.
2. Nereikia sterilizuoti nei dangtelių, nei stiklainių prieš sudedant daržoves, o tik gerai išplauti prieš tai,stiklainių net šluostyti nereikia po plovimo.
3. Daržovės lieka traškios, nepraranda formos.
Pagamintų stiklainiuose daržovių pagal šį receptuką dar neragavusi, bet kadangi marinatas ne tik skanus, bet ir universalus, net neabejoju, kad viskas bus labai skanu.
Tik stiklainius su pomidorais niekada nepasterizuoju, nes prarastų savo formą ir atitinkamai, skonį.
Žiūriu, labai populiarus šis paprikų su medumi receptas. Sudaro didelį lauką kulinariniams eksperimentams.