Sveiki.
Labai dėkinga Agniskai už tokį nuostabų paprikų su medumi receptuką!
Šiandien pagaminau. Darže šiltnamyje užaugo įvairių spalvų paprikų.
Bet kadangi neturiu šaltos vietelės šių paprikų ir kitų paruoštų žiemai stiklainių su daržovėmis ir kt., saugojimui, tai užpilus paprikas pagal receptą paruoštu verdančiu marinatu, stiklainius pasterizavau, o tik paskui galutinai užsukau (paprikų prieš tai 3 min, kaip nurodyta recepte,neviriau).
Tiesa, dar 1 l įdėjau papildomai 0,5 šaukšto druskos.
Pagal savo gaminimo žiemai praktiką įsitikinau, kad pasterizuotos daržovės gali puikiai laikytis ir bute.
Net neabejoju, kad šis receptukas bus teigiamai įvertintas dar daug daug kartų!
QUOTE(regna @ 2009 09 02, 19:05)
Man labai patinka žaliosios paprikos,nes jos turi kitokį skonį,ir labai tinka šiam receptui.
AAAaa
QUOTE(Natalja200710 @ 2009 09 02, 19:54)
Sveiki.
Labai dėkinga Agniskai už tokį nuostabų paprikų su medumi receptuką!
Šiandien pagaminau. Darže šiltnamyje užaugo įvairių spalvų paprikų.
Bet kadangi neturiu šaltos vietelės šių paprikų ir kitų paruoštų žiemai stiklainių su daržovėmis ir kt., saugojimui, tai užpilus paprikas pagal receptą paruoštu verdančiu marinatu, stiklainius pasterizavau, o tik paskui galutinai užsukau (paprikų prieš tai 3 min, kaip nurodyta recepte,neviriau).
Tiesa, dar 1 l įdėjau papildomai 0,5 šaukšto druskos.
Pagal savo gaminimo žiemai praktiką įsitikinau, kad pasterizuotos daržovės gali puikiai laikytis ir bute.
Net neabejoju, kad šis receptukas bus teigiamai įvertintas dar daug daug kartų!
Labai dėkinga Agniskai už tokį nuostabų paprikų su medumi receptuką!
Šiandien pagaminau. Darže šiltnamyje užaugo įvairių spalvų paprikų.
Bet kadangi neturiu šaltos vietelės šių paprikų ir kitų paruoštų žiemai stiklainių su daržovėmis ir kt., saugojimui, tai užpilus paprikas pagal receptą paruoštu verdančiu marinatu, stiklainius pasterizavau, o tik paskui galutinai užsukau (paprikų prieš tai 3 min, kaip nurodyta recepte,neviriau).
Tiesa, dar 1 l įdėjau papildomai 0,5 šaukšto druskos.
Pagal savo gaminimo žiemai praktiką įsitikinau, kad pasterizuotos daržovės gali puikiai laikytis ir bute.
Net neabejoju, kad šis receptukas bus teigiamai įvertintas dar daug daug kartų!
QUOTE(AveM @ 2009 09 02, 20:16)
Maniskes nenoksta,tai cia gal zaliosios.
Mūsų šiltnamyje tai visos paprikos jau pakeitė savo spalvas, išskyrus žalias, ir beveik visos jau nuskintos, liko tokių, kurios jau nesuspės prinokti ir jau irgi teks skinti, į sriubas ar į kitus patiekalus tiks.
Jei jūsų žalios paprikos bent kiek nekeičia spalvos iki šiol, reiškia, kad jos ir yra žalios, ir jas jau reikia skinti, nes atšalus orams gali susirgti ir pradėti pūti.
QUOTE(AveM @ 2009 09 02, 22:15)
Bet as pirkau tai geltonasias.
Gali būti taip, kad nors ir pirkote geltonąsias, bet jos buvo pasodintos į šiltnamį per vėlai ir jos nesuspėjo prinokti. Manyčiau, kad prinokti jau nesuspės, per šaltos naktys, nebent pas jus šildomas šiltnamis. Mes paprikas auginame daug metų, ir mums buvo, kad nesuspėjo prinokti, bet šiemet prinoko įvairių spalvų, tarp jų ir geltonosios.
Nors gali atsitikti ir taip, kad turguje perki daigus tipo vienos spalvos, o užauga kitos, mums ir taip buvo, kol patys nepradėjome auginti nuo sėklų jau žinomų užaugintų paprikų, ar perkame sėklus parduotuvėje.
QUOTE(AveM @ 2009 09 02, 23:03)
Tai man dabar jas nuskinti zalias.
Jei šiltnamis nešildomas, tai siūlyčiau skinti ir konservuoti ar kitaip gaminti. Jų vistiek negalima būtų pavadinti visiškai neprinokusiomis, nes jei dar būtų vasara, tai greitai ir prinoktų, o dabar naktys šaltos ir šilumos joms jau neužteks iki pilnos laimės. Tačiau jums iki pilnos laimės jų pakankamai užteks. Tik patarčiau jas nuskintas laikyti vėsesnėje vietoje iki pagaminimo ir konservavimui sunaudoti kuo greičiau (kitiems patiekalams, pvz., sriubai, garnyrams, galima būtų ir nuvytusias panaudoti).
Konservavimui paprikas, kaip ir visas daržoves, patartina gaminti kuo šviežesnes, nes paskui nuvysta ir stiklainiuose skonis blogėja.
Aš dabar paprikas laikau šaldytuve ar naktį balkone.
Taigi, iš savo žalių paprikų greitai bandykite gaminti Agniskos paprikas su medumi, labai skanu! Aš šiandien pagaminau, bet jau noriu jas suvalgyti.
QUOTE(AveM @ 2009 09 02, 21:16)
Maniskes nenoksta,tai cia gal zaliosios.
QUOTE(satanele @ 2009 09 02, 21:27)
Nežinau kokios ir pas mane, gavau daigus ir nesuprantu ar dar turi keisti spalvą
Vadinasi čia žaliosios,skinkit ir konservuokit,nes tikrai gait nesulaukt kol pakeis spalvą,tik aš tada dar nusipirkčiau kitokios spavos,pvz raudonos,kad ir gražiau buūtų stiklainiuky,ir raudonos kitoks skonis šiek tiek
daivap, labai graziai atrodo