Parašykit kokį marinuotos/konservuotos saldžiosios paprikos receptuką.
Ačiū
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!
Marinuota paprika su antaniniais obuoliais
Paprikas ir obuolius( didelemis skiltelemis) sudeti i 0.5l stiklainius, vienodom dalim.Pirmiau obuolius, po to paprikas.
Marinatui: 600gvandens, 250gcukraus, 1stikline acto, 5gvazdikeliai, 6pipirai(kvapnieji). Is pradziu i verdanti vandeni sudeti pipirus, gvazdikelius, cukru. pavirti 5 min., supilti acta, siuo marinatu uzpilti darzoves ir pakaitinti vandens voneleje , po to stiklainius uzdaryti .
Uzmarinavusi as stiklainius uzdengiu labai siltai ir palieku taip nakciai, o ant rytojaus viska sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu. Tada puikiausiai issilaiko ziema. Skonis sio recepto stipriai saldziarukstis, tik obuoliai butinai turi buti antaniniai( mat jie kieciausi).
Paprikas ir obuolius( didelemis skiltelemis) sudeti i 0.5l stiklainius, vienodom dalim.Pirmiau obuolius, po to paprikas.
Marinatui: 600gvandens, 250gcukraus, 1stikline acto, 5gvazdikeliai, 6pipirai(kvapnieji). Is pradziu i verdanti vandeni sudeti pipirus, gvazdikelius, cukru. pavirti 5 min., supilti acta, siuo marinatu uzpilti darzoves ir pakaitinti vandens voneleje , po to stiklainius uzdaryti .
Uzmarinavusi as stiklainius uzdengiu labai siltai ir palieku taip nakciai, o ant rytojaus viska sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu. Tada puikiausiai issilaiko ziema. Skonis sio recepto stipriai saldziarukstis, tik obuoliai butinai turi buti antaniniai( mat jie kieciausi).
MARINUOTA PAPRIKA
3 kg. paprikos (geriausia įvairių spalvų, nes gražiau atrodo stiklainiuke)
1 litras vandens
3 šaukštai druskos
1 stiklinė aliejaus
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės 9 proc.acto
Paprika išvaloma ir supjaustoma panašiai į 4 dalis, viskas sudedama į puodą ,užvirus paverdama 5 min. ir išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždaroma.
padaroma labai greit, mažai terlionės ir labai skani gaunasi paprika. Skanaus
3 kg. paprikos (geriausia įvairių spalvų, nes gražiau atrodo stiklainiuke)
1 litras vandens
3 šaukštai druskos
1 stiklinė aliejaus
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės 9 proc.acto
Paprika išvaloma ir supjaustoma panašiai į 4 dalis, viskas sudedama į puodą ,užvirus paverdama 5 min. ir išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždaroma.
padaroma labai greit, mažai terlionės ir labai skani gaunasi paprika. Skanaus
Sveikos,
Aš ir nutariau pakonservuoti žiemai paprikų. Peržiūrėjau visus receptus, bet visur labai daug acto, o man jis labai nepatinka
Gal žinot receptukų su citrinos rūgštim ar šiaip tik be acto?
Aš ir nutariau pakonservuoti žiemai paprikų. Peržiūrėjau visus receptus, bet visur labai daug acto, o man jis labai nepatinka
Gal žinot receptukų su citrinos rūgštim ar šiaip tik be acto?
QUOTE(Ugnužė @ 2006 08 19, 15:46)
Sveikos,
Aš ir nutariau pakonservuoti žiemai paprikų. Peržiūrėjau visus receptus, bet visur labai daug acto, o man jis labai nepatinka
Gal žinot receptukų su citrinos rūgštim ar šiaip tik be acto?
Aš ir nutariau pakonservuoti žiemai paprikų. Peržiūrėjau visus receptus, bet visur labai daug acto, o man jis labai nepatinka
Gal žinot receptukų su citrinos rūgštim ar šiaip tik be acto?
Viena receptuka zinau kai vietoje atsto dedama citrinos rugstis.2kg.paprikos,3 galvutes ciasnako.Marinatas:1,2l vandens,po 12 kvepianciuju ir karciuju pipiru,10 lauro lapeliu,gvazdikeliu,lazdele cinamono,20g druskos,40 gcukraus,10 g citrinos rugsties. I verdanti van. dedi supjaustytas paprikas.Isgriebiami ir perliejami saltu vandeniu ,sudek i stiklainius viena prie kito stipriai prispausdama.Idek ciasnako skilteliu.isvirk marinata ir verdanti pilk i stiklainius.Stiklainius sterilizuok apie 15-25 minutes .A tai kelis stiklainius ziemai pasdarau kai uosviene priveza ir nebesuvalgom,o kitas supjausciusi ir uzsisaldau
Ačiū vyla , bandysiu daryt. Tik tas cinamonas man nelabai - ar skanu?
To cinamono iš tikrujų ne labai ir jaučiasi,bei jei tu jo nemėgsti tai ir nedėk tikrai nieko blogo natsitiks
Mano mama marinuoja paprikas pagal Šleževičoenės receptą (buvo atrodo pernai ar kažkada kažkuriam žurnale, gal "Žmonėse"). Marinatas niekuo neypatingas: aliejus, medus, actas (ar rūgšelė, nežinau), bet paprikų skonis - nerealus, aš jas vienas kaip desertą atsidarius valgau.
Tai gal receptuku pasidalinsite su mumis ?
QUOTE(KAMANĖ @ 2006 10 19, 13:20)
Tai gal receptuku pasidalinsite su mumis ?
Sužinosiu - parašysiu.