Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.6

QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 02, 10:51)
Aisq, man gerai butu kad ir po 10 metu duotu.

Sveikos, tai va ka suzinojau del buto is savivalgybes, sake tikrai tureciau gauti po 10 metu, dave sarasa kokiu reikia dokumentu ir formas uzpildyti, sake visas pazymas susiringsi ir nueiti pas juos tada jie uzregistruos i eile.
P.S sake jai invalidumas butu tai suminejo kad eile eina greiciau, ligtai po 5 metu, jai neklystu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 04 rugsėjo 2010 - 14:46
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 04, 15:45)
Sveikos, tai va ka suzinojau del buto is savivalgybes, sake tikrai tureciau gauti po 10 metu, dave sarasa kokiu reikia dokumentu ir formas uzpildyti, sake visas pazymas susiringsi ir nueiti pas juos tada jie uzregistruos i eile.
P.S sake jai invalidumas butu tai suminejo kad eile eina greiciau, ligtai po 5 metu, jai neklystu.  g.gif

o siaubas.... doh.gif
gyvent tai dabar reikia, po 10 metu zmogus ir milijonierium 5 kart gali tapti i valdzios vyru patirti paziurejus...
Atsakyti
PLANUOJAMAS ISTATYMAS NUO 2011 metu: Sveikos mamytes, girdejau pries dvi dienas [per radio zines, sake nori padaryti nuo kitu metu istatyma arba pasirenki vaiko pinigus, bet socialines pasalpos negausi, arba renkiesi socialine pasalpa, bet vaiko pinigu negausi. doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 04 rugsėjo 2010 - 15:27
As dar noreciau paklausti ar mums priklauso kompensacija, nes as ir vaikas gyvenam pas tevus, mokame mokescius ar gautumeme kompensacija? Gal kokio popierio reikia parasyt tevams, kad mes mokame uz paslaugas, kaip nuomininkai? g.gif Kad gautumeme kompensacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 04 rugsėjo 2010 - 16:02
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 04, 17:01)
As dar noreciau paklausti ar mums priklauso kompensacija, nes as ir vaikas gyvenam pas tevus, mokame mokescius ar gautumeme kompensacija? Gal kokio popierio reikia parasyt tevams, kad mes mokame uz paslaugas, kaip nuomininkai? g.gif Kad gautumeme kompensacija?

jei jus pas tevus registruoti, tai nieko rasyt nereikia, tiesiog visu bute deklaravusiu asmenu pajamas susumuojate ir paskaiciuojate kiek jums ten moketi reikia... jei gyvenate nedeklaravusi vietos, galite prisideklaruoti..
Papildyta:
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 04, 16:26)
PLANUOJAMAS ISTATYMAS NUO 2011 metu: Sveikos mamytes, girdejau pries dvi dienas [per radio zines, sake nori padaryti nuo kitu metu istatyma arba pasirenki vaiko pinigus, bet socialines pasalpos negausi, arba renkiesi socialine pasalpa, bet vaiko pinigu negausi. doh.gif  blush2.gif

na manau, kad socialine tada labiau apsimoka toms, kurios uz vaika minimumus gauna, bet kaip su rizika? ar tikrai mokes tuos du metus? ir kaip bus tuo atveju, kai apsigalvosi ir nebenoresi socialines ir noresi pasikeisti i kitas pajamas? (banke pensija kaupti gali keitaliodamas savo pasirinkima, kazin kaip bus cia?

gerai, kad manes tai nebeliecia, nes jau atsibodo tuos istatymus ir ju pakeitimus gaudyti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 04 rugsėjo 2010 - 16:55
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 04, 18:50)
jei jus pas tevus registruoti, tai nieko rasyt nereikia, tiesiog visu bute deklaravusiu asmenu pajamas susumuojate ir paskaiciuojate kiek jums ten moketi reikia... jei gyvenate nedeklaravusi vietos, galite prisideklaruoti..

tada be sansu mums gauti, nes tevas zemes turi ukininkas yra. blush2.gif As matai sakau mes gaunasi kaip gyventum dvi atskiros seimos. Mes su vaiku soc pasalpa gaunam. bet jai visu dekralavusiu gyv vieta tam bute skaiciuojasi tada tik pasvajot. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 04, 17:56)
tada be sansu mums gauti, nes tevas zemes turi ukininkas yra. blush2.gif As matai sakau mes gaunasi kaip gyventum dvi atskiros seimos. Mes su vaiku soc pasalpa gaunam. bet jai visu dekralavusiu gyv vieta tam bute skaiciuojasi tada tik pasvajot. blush2.gif

na tokios taisykles, kompensacijom reikalingos visu deklaravusiu pajamos...
Atsakyti
sveikutes,norejau jusu paklausti ar man priklauso kokios pasalpos ar kompensacijos?
mano pajamos 800lt ant popieriaus,auginu 2 vaikucius,vyras uzsienyje ir jau kokie metai,kaip manes neberiamia,zadu skirtis,bet tai labai ilgai uztruks...vasara siaip ne taip pargyvenome, labai bijau ziemos,nes nezinau,kaip reikes issimoketi uz sildyma...
Atsakyti
Sveikos, gal zinote kaip man geriau butu padaryt, jai as trecius metus busiu tam paciam darbe, bet man nemokes sodra ar socialine pasalpa as gausiu, er man i darbo birza geriau eiti po 2-ju metu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 05 rugsėjo 2010 - 16:00
4. motina arba tėvas (globėja ar rūpintoja arba globėjas ar rūpintojas) auginantis namuose:
• vaiką iki 3 metų, nelankantį ikimokyklinės vaikų ugdymo įstaigos;•

p.s Sakikim negausiu soc pasalpos trecius metus, pagal si, nes vaikas eis i darzeli, bet stai dar ka radau:

5. nutraukę santuoką ar gyvenantys skyrium sutuoktiniai, kurie vieni augina vaikus iki 18 metų, šeimoms socialinė pašalpa skiriama, jeigu šie asmenys yra sudarę teismo patvirtintą vaiko (vaikų) išlaikymo sutartį arba jei vaiko (vaikų) išlaikymą yra priteisęs teismas.

Reiskiasi pagal 5 punkta jie man privalo ir toliau moketi pinigeliu, taip iseina ar as ko nebesupratau? 4u.gif
mes esam prisiteise is tevo alimetus, bet jis nemoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 05 rugsėjo 2010 - 16:37
QUOTE(misste @ 2010 09 05, 16:11)
sveikutes,norejau jusu paklausti ar man priklauso kokios pasalpos ar kompensacijos?
mano pajamos 800lt ant popieriaus,auginu 2 vaikucius,vyras uzsienyje ir jau kokie metai,kaip manes neberiamia,zadu skirtis,bet tai labai ilgai uztruks...vasara siaip ne taip pargyvenome, labai bijau ziemos,nes nezinau,kaip reikes issimoketi uz sildyma...

na kadangi jus neissituokusi- tevelio pajamos- jusu pajamos... jei jusu ir tevelio menesines pajamos nevirsija 350lt/men vienam asmeniui jums priklausytu soc parama...
kompensacijoms taip pat reiktu rodyti visos seimos pajamas (visu bute deklaruotu asmenu) ... kol jus susituokusi- skaiciuos jusu 4 pajamas...
Papildyta:
QUOTE(mergicka393 @ 2010 09 05, 17:36)
4. motina arba tėvas (globėja ar rūpintoja arba globėjas ar rūpintojas) auginantis namuose:
• vaiką iki 3 metų, nelankantį ikimokyklinės vaikų ugdymo įstaigos;•

p.s Sakikim negausiu soc pasalpos trecius metus, pagal si, nes vaikas eis i darzeli, bet stai dar ka radau:

5. nutraukę santuoką ar gyvenantys skyrium sutuoktiniai, kurie vieni augina vaikus iki 18 metų, šeimoms socialinė pašalpa skiriama, jeigu šie asmenys yra sudarę teismo patvirtintą vaiko (vaikų) išlaikymo sutartį arba jei vaiko (vaikų) išlaikymą yra priteisęs teismas.

Reiskiasi pagal 5 punkta jie man privalo ir toliau moketi pinigeliu, taip iseina ar as ko nebesupratau? 4u.gif
mes esam prisiteise is tevo alimetus, bet jis nemoka.

kaip suprantu jus atitinkate ta papildoma kaikuriu seimu salyga... ir turetu moketi
Atsakyti
Mergaitės,o kaip dabar su tuo įstatymu(asmuo turintis žemės,jau neberegistruojamas kaip bedarbis)???Šis įstatymas jau patvirtintas?Ir kaip suprasti-nors ir mažą lopinėlį turi žemės(ūkio paskirties),tai jau turtingas ir bedarbiu būti negali?!!!
Gal kas daugiau informacijos turite šiuo klausimu?
Atsakyti