Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.6

QUOTE(a79 @ 2010 09 28, 13:04)
Gal kas buvo atsidūrę tokioj situacijoj, kad lankomas miesto darželis, o patys gyvenat rajone? Problema tame, kad"teoriškai" miesto darželis kaimietukams nepriklauso, ir už juos kompensacijas ne miesto savivaldybė turėtų mokėt, o rajono. Bet vat tarp savęs rajono ir miesto savivaldybės patys neišsiaiškina  doh.gif
Davė suprast, kad pradėjus tvarkytis kompensacijas, nemokamą maitinimą, gali kilt problemų aplamai dėl darželio  doh.gif Netikiu, kad išmes jau metams įsivažiavus, bet ar nepasiūlys pradėt ieškotis kito, atitinkančio gyvenamąją vietą g.gif

mano situacija buvo identiska... pasirinkau lengviausia buda ir prisiregistravau su vaikais mieste... (nes tos nesamones ne man..) doh.gif
Atsakyti
Laba diena, mamytės. Man statusą sutvarkė lygiai per dvi savaitės nuo paskutinių dokumentų pridavimo. thumbup.gif Bandykit, belskit, prašykit ir gausit anksčiau tą pažymą, nes man nesutvarkė statuso dar nuo liepos iki rugpjūčio, kurio dokumentus pridaviau rugpjūčio viduryje, o nuo rugpjūčio iki gruodžio jau suteikė. thumbup.gif Bet ką man dabar darželiui sakyt, dėl to statuso liepos mėnesį?
Atsakyti
Sveikutes, gal kas susidurete su tokia situacija, ka dabar daryt...
preita savaite studentei sutvarkem soc stipendija, o snd gavom laiska, jog universitetas skiria stipendija pusmeciui, tai dabar gal socialiniui pranest, bet nejaugi del tu skiriamu 190, atims 390?
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2010 09 28, 16:39)
Sveikutes,  gal kas susidurete su tokia situacija, ka dabar daryt...
preita savaite studentei sutvarkem soc stipendija, o snd gavom laiska, jog universitetas skiria stipendija pusmeciui, tai dabar gal socialiniui pranest, bet nejaugi del tu skiriamu 190, atims 390?

tikrai labai idomus atvejis...
manau stipendijos pajamas (190lt) prisipliusuos prie pajamu ir jei nevirsys 350lt/men soc parama ir stipendija isliks...
bet siulyciau pasikalmbinti i vsf ir pasiklausti... ar socialine stipendija mokama jei skiriama kitokia? ar galima pasirinkti kuria stipendija noretumete gauti... antroj vietoj nueiciau i universiteta pasikalbet, kaip del 2 stipendiju, o tik paciam galui pasilikciau socialini... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 28, 16:56)
tikrai labai idomus atvejis...
manau stipendijos pajamas (190lt) prisipliusuos prie pajamu ir jei nevirsys 350lt/men soc parama ir stipendija isliks...
bet siulyciau pasikalmbinti i vsf ir pasiklausti... ar socialine stipendija mokama jei skiriama kitokia? ar galima pasirinkti kuria stipendija noretumete gauti... antroj vietoj nueiciau i universiteta pasikalbet, kaip del 2 stipendiju, o tik paciam galui pasilikciau socialini... :oh

aciukas, bet va, neistveriau tos nezinomybes. paskambinau i soc, paaiskinau situacija, tai sake gruodi kai jau nesim naujai pazymas, pripliusuos ir tuos 190..
bet dabar dar galvosukis, ar kreiptis i ta vsf :hm
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2010 09 28, 17:17)
aciukas, bet va, neistveriau tos nezinomybes. paskambinau i soc, paaiskinau situacija, tai sake gruodi kai jau nesim naujai pazymas, pripliusuos ir tuos 190..
bet dabar dar galvosukis, ar kreiptis i ta vsf g.gif

tai jums tuos 190lt isminusiuos is gaunamos soc paramos, kiek bus permokeje... nes dabar negali nieko padaryt nes eme is triju vasaros menesiu...
as pasiskambinciau i vsf vigelienei ir paklausciau as daznai skambinu su kiekvienu iskilusiu klausimu ir ji visada protingai pataria...

ir siandien nuo pat ryto skambinau, klausiau ka daryt jei stipendijai gauti prasymas rasomas ta menesi, kada esi remtinas, o man remtinumo pazymos be menesio galo niekas net dokumentu nepriima, o sekanti menesi pazyma nebegalios...
tai patare tartis su mokykla uzsipildyt prasyma rugseji ir spali pristatyt pazyma uz rugseji... rolleyes.gif
Atsakyti
sakykite o del kompensacijos uz darzeli reikia kreiptis kur? i dazelio administracija?savivaldybe? pirmi metai tokie itin sunkus.. ax.gif niekad neteko susidurti.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Opse-Deize @ 2010 09 28, 19:29)
sakykite o del kompensacijos uz darzeli reikia kreiptis kur? i dazelio administracija?savivaldybe?  pirmi metai tokie itin sunkus.. ax.gif  niekad neteko susidurti.. doh.gif

pas mus del kompensacijos reikia kreiptis i darzeli, paduodi reikiamus dokumentus
jei esi remtinas tai pristatai pazyma apie remtinuma,
jei mazos pajamos - tai pristatai uz 3 paskutinius menesius seimos pajamas...
galima aukletojai, gal pas jus buhalterei.... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Opse-Deize @ 2010 09 28, 19:29)
sakykite o del kompensacijos uz darzeli reikia kreiptis kur? i dazelio administracija?savivaldybe?  pirmi metai tokie itin sunkus.. ax.gif  niekad neteko susidurti.. doh.gif

o pas mus jei "priklausai" globos rūpybai,gauni iš jų pašalpytę,tai tiesiog nueini pas juos ir duoda pažymytę 3mėn,mums vos 8lt tereikia mokėt thumbup.gif
Atsakyti
Perskaičiau įstatymą ir nesupratau, jeigu mano vyras dirba pagal darbo sutartį ir tuo pačiu turi individualią veiklą, tada kompensacija nepriklauso? Jeigu jis atsisako individualios veiklos, tai jau nuo kito mėnesio galima prašyti kompensacijos, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(tutii @ 2010 09 28, 21:44)
o pas mus jei "priklausai" globos rūpybai,gauni iš jų pašalpytę,tai tiesiog nueini pas juos ir duoda pažymytę 3mėn,mums vos 8lt tereikia mokėt  thumbup.gif

tai apie ta pati ir kalbame, kad gauta pazyma is soc. rupybos pristatote darzeliui ir kompensuoja 100% arba tiek kiek jusu savivaldybes taryba nusprendusi...
Atsakyti
nuo rugsejo 13 isidarbinau (alga minimumas, ir tai puse etato, tai nesieks 400 lt) iki tok gaudavo musu seima 945 soc pasalpa. ar spali man perves uz rugsejo 13 dienu pinigus ar nepriklauso (na uz ta laika kur nedirbau?). kai isidarbinau po menesio liepe atnest seimos pajamas, norejau paklaust ar mano vyra sgali kreiptis del pasalpos nes mums i menesi neiseina tie 350 kiekvinema (vyras stovi db)?
Atsakyti