Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.6

QUOTE(tutii @ 2010 09 27, 14:41)
laba dienytė,perskaičiau visą temukę ir norečiau kad pakonsultuotumet ir mane  smile.gif situacija yra tokia:aš auginu vaikiuką kuriam spalio 28d sueis 2m,prašyma būt motinystės atostogose parašius iki 3m..Lapkritį mąstau gryžti į darbą,apie tai pranešiau darbdaviui..kolegės puse lūpų užsiminė,kad savininkas visom mažins iki 0,5eteto(kiek žinau man neturi teisės,bet dabar jie visagaliai)... vyras yra atstovėjas darbo biržoje ir dabar gauna soc.pašalpą mūsų šeimai,bei darželio kompensaciją vyresnėliui(6m),malkom..bet kai klausėm skyriuje dėl manęs,tai užsimine kad lyg ir neužtenka 0,5etato jei alga minimali..Kiek įdomu reiketų?Ar nenukentės gaunamos pašalpėlės(vyro,vaikiukų darželių,kuro) jei aš isidarbinsiu  0,5etato?
Dar mum prasitarė,kad jei nevesčiau mažojo darželin galėtų didinti vyro gaunamą pašalpą..Ar yra taip kam buve?Nes man kažkaip baisu,būti tik socialiai remtinai..
Dar klausimukas:vyresnėlis buvo susilaužias ranką ir gavom draudima 1500lt,ar juos reikės įrašyt pildant?
blush2.gif  blush2.gif atsiprašau,kad taip užgriūnu klausimais,būsiu dėkinga jei kuri pakonsultuos,nes jau galva sproksta  blush2.gif

jei vyras gauna socialine pasalpa uz visa seima... tai jums grizus i darba bus isminusuojamos jusu pajamos is tos pasalpos dydzio...
jei mazasis liks namuose ir neis i darzeli iki 3 metu- tai soc pasalpa butu mokama pagal punkta, kad jus nedirbate ir auginate vaika iki 3 metu namuose- tai jusu 4 asmenu menesines pajamos gaunamos is soc rupybos butu apie 1200lt...
o del to puses etato man taip pat labai aktualu, kokios turi buti pajamos, kad nenuimtu soc paramos (tu pinigeliu kuriu truksta iki vrp)?

tarkim dabar zmogus yra issipirkes verslo liudijima, bet ne kaip sekasi ir randa kad ir puse etato darbo, ar galima verslo liudijima nukelt kitai datai ar perduot kitam asmeniui, nes pinigeliai tai sumoketi- o veiklos zmogus nebevykdo doh.gif o rasyt nulius kazkokia nesamone... ir sumoketu pinigeliu gaila... tai gal visdelto galima kitam asmeniui uzrasyt (kaip masinos draudima koki) lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 27 rugsėjo 2010 - 16:59
pas mus traktuoja vyro pašalpą kaip visos šeimos,nes mažai gaunu pinigyčių,tai kaip sakė skirtumą kažkiek padenge..
tai va,būtų gerai dar sužinot kokiu etatu dirbt,kad gaut paramytę ir toliau..
Atsakyti

sveiki,turiu drauge kuri dabar tvarkosi dokumentus pasalpai.situacija tokia kad jos vyras turi vaika is is ankstesnio gyvenimo.kadangi jie su vaiko mama gerai sutaria ir jis islaiko vaika bendru susitarimu tai niekada neturejo reikalu su teismu,anstoliais.kai mano drauge paklause soc.skyriuje ar tai pagal istatyma islaidos soc.darbuotoja pritare bet sake pristatyti pazyma is anstolio blink.gif kad vaikui mokami pinigai..drauge siule pristatyti pazyma is notaro kur tevelis su mama paraso,bet sake netinka verysad.gif ka tokiu atveju daryti?aciu atsakiusioms smile.gif
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklasuti apie socialinę stipendiją. AR ją mokės tik kartą per pusmetį? Nes radau tokį sakinį "Studentui gali būti skiriama viena socialinė stipendija per studijų semestrą". Ir dar jei tarkim aš dokumentus jai gauti susitvarkiau jau iki rugsėjo 20 (iki kol buvo terminas dokumentams pristatyti) tai ar šį mėnesį turėčiau jau gauti stipendiją ar kitą ar čia nuo aukštosios mokyklos priklauso? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tutii @ 2010 09 27, 18:27)
pas mus traktuoja vyro pašalpą kaip visos šeimos,nes mažai gaunu pinigyčių,tai kaip sakė skirtumą kažkiek padenge..
tai va,būtų gerai dar sužinot kokiu etatu dirbt,kad gaut paramytę ir toliau..

nėra skirtumėlio kokiu etatyčiu darbelį dirbti, svarbu gaunamas atlyginimėlis. jei paramytę mieliau gauti nei atlyginimėlį - verčiau jau nerizikuoti darbelio ieškoti, nes paramytę greičiausiai nubrauks, nebent atlyginimėlis labai jau mažytis būtų smile.gif arba pasiskaičiuot pagal anksčiau pateiktas nuorodėles ar paramytė jums priklausytų.
QUOTE(suknele123 @ 2010 09 28, 08:14)
Sveiki, norėjau paklasuti apie socialinę stipendiją. AR ją mokės tik kartą per pusmetį? Nes radau tokį sakinį "Studentui gali būti skiriama viena socialinė stipendija per studijų semestrą". Ir dar jei tarkim aš dokumentus jai gauti susitvarkiau jau iki rugsėjo 20 (iki kol buvo terminas dokumentams pristatyti) tai ar šį mėnesį turėčiau jau gauti stipendiją ar kitą ar čia nuo aukštosios mokyklos priklauso?  g.gif

tas sakinys reiškia kad stipendija skiriama semestrui. mokės ją kas mėnesį, tieisog jei vis dar atitiksit sąlygas jai gauti, kitą semestrą dokumentus pristatyt teks iš naujo smile.gif
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklasuti apie socialinę stipendiją. AR ją mokės tik kartą per pusmetį? Nes radau tokį sakinį "Studentui gali būti skiriama viena socialinė stipendija per studijų semestrą". Ir dar jei tarkim aš dokumentus jai gauti susitvarkiau jau iki rugsėjo 20 (iki kol buvo terminas dokumentams pristatyti) tai ar šį mėnesį turėčiau jau gauti stipendiją ar kitą ar čia nuo aukštosios mokyklos priklauso?  g.gif

nuo siu metu rugsejo padarytos kelios pataisos, taigi tas sakinys: "Studentui gali būti skiriama viena socialinė stipendija per studijų semestrą"- reiskia, kad gali studijuoti ir dieniniam ir neakivaizdiniu dar poroje mokyklu, bet stipendija gausi tik viena puse metu (nes praejusiais metais per menesi galejo gauti kelias stipendijas ...)
nors ir dokumentus susitvarkete iki rugsejo 20d, visos mokyklos juos pristatys iki spalio 10 d i vsf, taigi iki spalio 27 dienos gausite stipendija uz du menesius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 rugsėjo 2010 - 07:39

Socialine stipendija mokes kas menesi, viena semestra. Sekanti semestra turesit prasyt is naujo. "Studentui skiriama tik viena socialine stipendija" reiskia, kad tik viena rusis (matyt,yra dar kokiu nors soc. stipendiju).

Pirma ismoka gausite mazdaug spalio gale (bent taip yra VU) uz du menesius, jei esate pirmame kurse ir uz tris, jei aukstesniuose (pagal praejusiu metu patirti ) smile.gif

Nemaciau, kad kita mamyte jau atsake bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CESARIA: 28 rugsėjo 2010 - 07:39
QUOTE(CESARIA @ 2010 09 28, 08:38)
Nemaciau, kad kita mamyte jau atsake  bigsmile.gif

nepamaisys, as ir kai atsakinejau dar nebuvo atsakymo, o eme ir pasirode mirksiukas.gif
geriau atsakyti, negu guli klausimas be atsakymo... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 rugsėjo 2010 - 07:44
Sveikos, ar kuri jau gavot pinigeliu mokinio reikmems?Prasyma rasiau liepos gale, kaip ner taip ner schmoll.gif
Atsakyti
Gal kas buvo atsidūrę tokioj situacijoj, kad lankomas miesto darželis, o patys gyvenat rajone? Problema tame, kad"teoriškai" miesto darželis kaimietukams nepriklauso, ir už juos kompensacijas ne miesto savivaldybė turėtų mokėt, o rajono. Bet vat tarp savęs rajono ir miesto savivaldybės patys neišsiaiškina doh.gif
Davė suprast, kad pradėjus tvarkytis kompensacijas, nemokamą maitinimą, gali kilt problemų aplamai dėl darželio doh.gif Netikiu, kad išmes jau metams įsivažiavus, bet ar nepasiūlys pradėt ieškotis kito, atitinkančio gyvenamąją vietą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 28 rugsėjo 2010 - 12:04
QUOTE(Maluna @ 2010 09 28, 11:33)
Sveikos, ar kuri jau gavot pinigeliu mokinio reikmems?Prasyma rasiau liepos gale, kaip ner taip ner schmoll.gif

Aš gavau rugpjūčio gale.(prašymą rašiau apie liepos 25d.)
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 09 28, 13:04)
Netikiu, kad išmes jau metams įsivažiavus, bet ar nepasiūlys pradėt ieškotis kito, atitinkančio gyvenamąją vietą g.gif

taip nebus ir negali būti. matyt turėjo omeny kad sunkumų gali skirti dėl kompensacijų apskritai.
Atsakyti