QUOTE(tutii @ 2010 09 27, 14:41)
laba dienytė,perskaičiau visą temukę ir norečiau kad pakonsultuotumet ir mane situacija yra tokia:aš auginu vaikiuką kuriam spalio 28d sueis 2m,prašyma būt motinystės atostogose parašius iki 3m..Lapkritį mąstau gryžti į darbą,apie tai pranešiau darbdaviui..kolegės puse lūpų užsiminė,kad savininkas visom mažins iki 0,5eteto(kiek žinau man neturi teisės,bet dabar jie visagaliai)... vyras yra atstovėjas darbo biržoje ir dabar gauna soc.pašalpą mūsų šeimai,bei darželio kompensaciją vyresnėliui(6m),malkom..bet kai klausėm skyriuje dėl manęs,tai užsimine kad lyg ir neužtenka 0,5etato jei alga minimali..Kiek įdomu reiketų?Ar nenukentės gaunamos pašalpėlės(vyro,vaikiukų darželių,kuro) jei aš isidarbinsiu 0,5etato?
Dar mum prasitarė,kad jei nevesčiau mažojo darželin galėtų didinti vyro gaunamą pašalpą..Ar yra taip kam buve?Nes man kažkaip baisu,būti tik socialiai remtinai..
Dar klausimukas:vyresnėlis buvo susilaužias ranką ir gavom draudima 1500lt,ar juos reikės įrašyt pildant?
atsiprašau,kad taip užgriūnu klausimais,būsiu dėkinga jei kuri pakonsultuos,nes jau galva sproksta
Dar mum prasitarė,kad jei nevesčiau mažojo darželin galėtų didinti vyro gaunamą pašalpą..Ar yra taip kam buve?Nes man kažkaip baisu,būti tik socialiai remtinai..
Dar klausimukas:vyresnėlis buvo susilaužias ranką ir gavom draudima 1500lt,ar juos reikės įrašyt pildant?
atsiprašau,kad taip užgriūnu klausimais,būsiu dėkinga jei kuri pakonsultuos,nes jau galva sproksta
jei vyras gauna socialine pasalpa uz visa seima... tai jums grizus i darba bus isminusuojamos jusu pajamos is tos pasalpos dydzio...
jei mazasis liks namuose ir neis i darzeli iki 3 metu- tai soc pasalpa butu mokama pagal punkta, kad jus nedirbate ir auginate vaika iki 3 metu namuose- tai jusu 4 asmenu menesines pajamos gaunamos is soc rupybos butu apie 1200lt...
o del to puses etato man taip pat labai aktualu, kokios turi buti pajamos, kad nenuimtu soc paramos (tu pinigeliu kuriu truksta iki vrp)?
tarkim dabar zmogus yra issipirkes verslo liudijima, bet ne kaip sekasi ir randa kad ir puse etato darbo, ar galima verslo liudijima nukelt kitai datai ar perduot kitam asmeniui, nes pinigeliai tai sumoketi- o veiklos zmogus nebevykdo o rasyt nulius kazkokia nesamone... ir sumoketu pinigeliu gaila... tai gal visdelto galima kitam asmeniui uzrasyt (kaip masinos draudima koki)