25d sestadienis,negi sestadieni mokes?Kazkaip abejoju
QUOTE(Twinklle @ 2010 09 20, 20:34)
Jeigu penktadieni pavedimas padarytas,tai gali ir sestadieni ismoket.
QUOTE(Twinklle @ 2010 09 20, 20:34)
Atsiprasau, penktadieni zadejo, siandien skambinau, tiesiog apsirikau.
Dar norejau paklausti: as tvarkiausi dokumentus del soc stipendijos. norejau seniunijoj issimti pazyma kad turiu teise i soc pasalpa( nes buvau padavusi prasyma del soc pasalpos, bet jis dar nebuvo perziuretas, o i aukstaja mokykla jau reikejo pridavinet visus reikismus dokumentus) tai seniunijoj pasake, kad tokios neisduoda, reikejo laukti kol perziures prasyma del soc pasalpos. O mano kursioke is kito miesto buvo tokioj pat padetyje, jos prasymas buvo neperziuretas dar, tai jai isdave pazyma, kad ji kaip vienas gyvenantis asmuo turi teise gauti soc stipendija. O man isduoti kazkodel negalejo tokios pat pazymos....kaip suprasti? mano seniunijoj jaunos darbuotojos dar nepatyrusios...?
QUOTE(GdGl @ 2010 09 18, 10:58)
na cia tai bent . man nera taip buve.
Aš tai nežinau kur kreiptis, nes nenormalu kad už 3 mėnesius dar nei lito neišmokėjo
QUOTE(vaida89 @ 2010 09 18, 18:26)
Ir man taip buvo,kai pirma karta susitvarkiau soc.pasalpa.Kai nuejau pratesti,tai po poros dienu pervede uz 3men.
Tai aš jau seniai ir kitiems trims mėnesiams prasitęsiau, rugsėjo pradžioj tik nešu nešu tuos dokumentus, o rezultatas tas pats
QUOTE(ewacka @ 2010 09 21, 01:23)
Dar norejau paklausti: as tvarkiausi dokumentus del soc stipendijos. norejau seniunijoj issimti pazyma kad turiu teise i soc pasalpa( nes buvau padavusi prasyma del soc pasalpos, bet jis dar nebuvo perziuretas, o i aukstaja mokykla jau reikejo pridavinet visus reikismus dokumentus) tai seniunijoj pasake, kad tokios neisduoda, reikejo laukti kol perziures prasyma del soc pasalpos. O mano kursioke is kito miesto buvo tokioj pat padetyje, jos prasymas buvo neperziuretas dar, tai jai isdave pazyma, kad ji kaip vienas gyvenantis asmuo turi teise gauti soc stipendija. O man isduoti kazkodel negalejo tokios pat pazymos....kaip suprasti? mano seniunijoj jaunos darbuotojos dar nepatyrusios...?
O iš kokio miesto ji yra? Gal man ten prisiregistruoti, nes mano prašymą irgi nagrinėja, dar kur rugpjūčio mėn. išsiuntė, ką jau bekalbėti apie tą, kur prieš savaitę pridaviau.
QUOTE(negriuke @ 2010 09 21, 09:24)
O iš kokio miesto ji yra? Gal man ten prisiregistruoti, nes mano prašymą irgi nagrinėja, dar kur rugpjūčio mėn. išsiuntė, ką jau bekalbėti apie tą, kur prieš savaitę pridaviau.
Prašau pagalbos, padekit nesuprantu jeigu konpensuoje 2kubus šalto vandens ir 1,5kubo karšto vienam žmogui mes trys tai tiek ir sunaudojam o jeigu vietoi 6kubu bus išnaudota 7tai reiks už viena sumoketi o jeigu 5kubus aš kaip pavizdi tai kaip aš kaškaip nesuprantu tos sistemos, padekit
QUOTE(Iliuzija. @ 2010 09 21, 07:05)
Aš tai nežinau kur kreiptis, nes nenormalu kad už 3 mėnesius dar nei lito neišmokėjo
Tai aš jau seniai ir kitiems trims mėnesiams prasitęsiau, rugsėjo pradžioj tik nešu nešu tuos dokumentus, o rezultatas tas pats
Skambinkit i Kauno gatve, kol gausit aisku atsakyma. Man kai reikejo greiciau gauti atsakyma, ar paskirta pasalpa, skambinau tenai, paprasiau, tai ta pacia savaite dokumentus sutvarke. O gal jusu popieriai guli kur nors uzsimete? Ar jus bent gavote pranesima, kad pasalpa paskirta? turejote gauti laiska
Papildyta:
O jus kokioje mokykloje mokotes? Mano vaikai mokosi VU, tai ten prie soc stipendijos skyrimo tvarkos yra aiskiai parasyta, jog soc stipendija skiriama, kai asmuo (seima) turi teise gauti soc pasalpa. Taigi uztektu pristatyt ta teise irodancius dokumentus, t.y. pazymas apie pajamas ir pan. Mes kadangi laiku susitvarkem ta soc. pasalpa, tai toliau sito nesiaiskinau, bet galbut is tiesu imanoma taip.
O kad dokumentus ilgai tvarko pridavus juos, tai cia taip. Vilniuje dabar apie 1,5 menesio... Padaugejo labai prasanciu zmoniu.
QUOTE(Iliuzija. @ 2010 09 21, 07:05)
cia dar nieko 3 menesiai,mano kaimyne 5 menesius lauke,kol uzmokes i kauno gatve skambint.
QUOTE(CESARIA @ 2010 09 21, 08:57)
Skambinkit i Kauno gatve, kol gausit aisku atsakyma. Man kai reikejo greiciau gauti atsakyma, ar paskirta pasalpa, skambinau tenai, paprasiau, tai ta pacia savaite dokumentus sutvarke. O gal jusu popieriai guli kur nors uzsimete? Ar jus bent gavote pranesima, kad pasalpa paskirta? turejote gauti laiska
Papildyta:
O jus kokioje mokykloje mokotes? Mano vaikai mokosi VU, tai ten prie soc stipendijos skyrimo tvarkos yra aiskiai parasyta, jog soc stipendija skiriama, kai asmuo (seima) turi teise gauti soc pasalpa. Taigi uztektu pristatyt ta teise irodancius dokumentus, t.y. pazymas apie pajamas ir pan. Mes kadangi laiku susitvarkem ta soc. pasalpa, tai toliau sito nesiaiskinau, bet galbut is tiesu imanoma taip.
Papildyta:
Bandysim skambinti.
O, ką tik paskambinau, sakė jau žiūri mano dokuemtėlius, kelių dienų bėgyje turėtų būti paskirta. Jetus, tikiuosi neapgavo.
QUOTE(cius @ 2010 09 21, 08:29)
Prašau pagalbos, padekit nesuprantu jeigu konpensuoje 2kubus šalto vandens ir 1,5kubo karšto vienam žmogui mes trys tai tiek ir sunaudojam o jeigu vietoi 6kubu bus išnaudota 7tai reiks už viena sumoketi o jeigu 5kubus aš kaip pavizdi tai kaip aš kaškaip nesuprantu tos sistemos, padekit
truputeli ne taip....
pabandysiu paaiskinti suprantamiau..
kompensuoja ne 1,5 ir ne 2 kubus.. cia yra isleidziamo vandens normatyvas vienam seimos asmeniui, pagal kuri nustatoma, kiek jus uz ji galite leisti sau moketi.. (cia kiekvienai seimai individualiai skaiciuojama)
taigi- jei jus bute esate registruoti 3 asmenys:
salto vandens normatyvas jums 2*3=6 kubiniai m
karsto vandens normatyvas jums 1.5*3=4,5 kubiniai m
karstas vanduo: dabar imate savo visas registruotu bute asmenu pajamas ir dauginate is 5% (toks normatyvas) , gauta suma ir bus kuria jus galite sau leisti moketi uz 4.5 kubo karsto vandens
saltas vanduo: visas pajamas dauginate is 2% (toks normatyvas visiems), gauta suma ir bus kuria galite sau leisti moketi uz 6 kubus salto vandens..
taigi jei jus sunaudojate daugiau ar maziau kubu vandens- ziurite i saskaitoje nurodyta suma- jei ji didesne , nei jus galite sau leisti moketi uz jums paskaiciuota normatyva, likusi suma bus kompensuojama tarkim jus isnaudojote 10kubu vandens - jus vistiek uz juos mokesite ta suma, kuri paskaiciuota uz normatyva.
jei ka susimaisiau pataisykit
QUOTE(ewacka @ 2010 09 20, 16:45)
Laba diena. Norejau Jusu pasiteirauti, nes vienas pazistamas zmogus paprase: jei zmogus yra 30 metu (beveik...), nevedes, vaiku neturi, stovi darbo birzoje (bet kolkas nera 6 menesiu), studijuoja aukstojoje mokykloje neakivaizdziai, per paskutiniuosius 5 metus oficialiai nedirbo. Ar toks asmuo turi teise kai atsotoves 6 men darbo birzoje kreiptis i savo savivaldybe del socialines pasalpos kaip vienas gyvenantis asmuo...? Jei taip, tai tada dar gali kreiptis ir i aukstaja mokykla del socialines stipendijos....?Buciau labai dekinga uz Jusu atsakymus, gal pas ka nors tokia situacija, kaip mano aprasoma ir gali patarti?
Papildyta:
Taip pat norejau paklausti, kiek laiko jie gali moketi ta pasalpa? Nes pazistama mano viena kreipesi del soc pasalpos, paskyre jai. Poto ji nuejo ja prasitesti. Tada dar karta nuejo. Ir visus tris kartus jai skyre. Lyg ir ketvirta ejo....ir skyre... tai man ir kylo klausimas, kaip ilgai jie moka? Kiek kam is Jusu moka soc pasalpas, kaip vieniems gyvenantiems asmenims?
Papildyta:
Taip pat norejau paklausti, kiek laiko jie gali moketi ta pasalpa? Nes pazistama mano viena kreipesi del soc pasalpos, paskyre jai. Poto ji nuejo ja prasitesti. Tada dar karta nuejo. Ir visus tris kartus jai skyre. Lyg ir ketvirta ejo....ir skyre... tai man ir kylo klausimas, kaip ilgai jie moka? Kiek kam is Jusu moka soc pasalpas, kaip vieniems gyvenantiems asmenims?
kai atstoves birzoje 6 men- gales kreiptis soc paramos.
o kai bus socialiai remtinas- gales pasiimti pazyma ir pristatyti ja i savo mokykla nustatytu pazymu pristatymo laikotarpiu ir gauti soc stipendija.
soc parama mokama tol, kol jus atitinkate reikiamus reikalavimus... ji limito neturi...
taigi siuo atveju jam nebemoketu, jei isidarbinus pajamos per menesi butu didesnes nei 350lt/men arba ji pasalintu is darbo birzos ... arba vestu moteri su didelemis menesinemis pajamomis ar panasiai
tai pat laimejimas loterijoje ar paveldejimas... trims menesiams nutraukia soc parama arba visam laikui jei virsijamas turto normatyvas
Papildyta:
manau, kad kitam mieste darbuotojos turejo galimybe atejus ir paprasius skubios pazymos - perziureti jos dokumentus ir patvirtinti, kad ji yra soc remtina, nes siaip darbuotojos tokiu pazymu nepatikrinusios tikrai nedalina, jei pradetu tiketi zmogaus zodziu- tai skristu is darbo.. ju darbas laikytis taisykliu ir tikrinti visus dokumentus, ju padetas parasas yra irodymas tolimesnems istaigoms, kad dokumentas yra patvirtintas ir galiojantis... isivaizduokite, jei statant nama priburtumete ties pamatais, tai tolimesne namo statyba veltui, nes vistiek sugriutu... taigi pazyma ji gavo tik patikrinus dokumentus...
as savaja pazyma gausiu tik spali nes tik spalio pirmaja turesiu teise pristatyti rugsejo pajamas... tai man isvis isimties tvarka tures skaiciuoti, nes reikia pazymos stipendijai ir darzeliui