Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.6

QUOTE(CESARIA @ 2010 09 17, 17:09)
Sakykit, ar vilnietės jau gavot šį mėnesį pinigus? Kasdieną tikrinu sąskaitą, vis nėra ir nėra.

Jeigu man paskirta pašalpa rugpjūtį, ta prasme rugpjūčio mėnesį gavau pranešimą apie tai, tai rugsėjį jau turėtų pervesti?

Aš tai tvarkiausi dokumentus birželio vidury, patvirtinimą gavau rugpjūčio pradžioj, o pinigų dar nei lito negavau, trys mėnesiai praėjo. Kas kartą vis girdžiu " nėra pinigų" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iliuzija. @ 2010 09 17, 21:31)
Aš tai tvarkiausi dokumentus birželio vidury, patvirtinimą gavau rugpjūčio pradžioj, o pinigų dar nei lito negavau, trys mėnesiai praėjo. Kas kartą vis girdžiu " nėra pinigų"  doh.gif

oho kokia situacija vilniuje, tris menesius neismoka, jau nauja soc parama zmogus eini tvarkytis, o dar uz praejusius menesius negaves doh.gif kazkas baisaus... bet per kaledas kai ismokes (arba dar baisiau- po svenciu doh.gif )
Atsakyti
Aš tai tvarkiausi dokumentus birželio vidury, patvirtinimą gavau rugpjūčio pradžioj, o pinigų dar nei lito negavau, trys mėnesiai praėjo. Kas kartą vis girdžiu " nėra pinigų"  doh.gif

Ojoj, kaip negerai.... Aš vis skolinuosi ramia širdim, nes "tuoj atiduosiu", o pasirodo visai ne tuoj gaunasi
Atsakyti

na cia tai bent blink.gif . man nera taip buve.
Atsakyti
Sveiki,norejau suzinot toki dalyka:
Vyras stovi darbo birzoj(daugiau nei puse metu),as su vaiku iki 3 metu(nelankom darzelio),gaunam soc.pasalpa,bet vyras nori paimt patenta dirbt,kaip skaiciuos tada soc.pasalpa?ar is vis jinai priklausys?kokius dokumentus reikes jam nest apie pajamas,ir ar is vis dirbant pagal patenta pajamos kur nors fiksuojami?
Atsakyti

Ir man taip buvo,kai pirma karta susitvarkiau soc.pasalpa.Kai nuejau pratesti,tai po poros dienu pervede uz 3men.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 18, 12:09)
Sveiki,norejau suzinot toki dalyka:
Vyras stovi darbo birzoj(daugiau nei puse metu),as su vaiku iki 3 metu(nelankom darzelio),gaunam soc.pasalpa,bet vyras nori paimt patenta dirbt,kaip skaiciuos tada soc.pasalpa?ar is vis jinai priklausys?kokius dokumentus reikes jam nest apie pajamas,ir ar is vis dirbant pagal patenta pajamos kur nors fiksuojami?

pas mane identiska situacija..
vyras pasieme patenta, nes birza kompensuoja berods 85% patento mokescio ir dar uz kiekviena menesi moka 200lt subsidija (cia kazkas tipo kaip soc stipendija, nes i pajamas subsidija neisiskaiciuoja) tai zodziu grynais patentas kainuoja gal koks 80lt is savo kisenes menesiui, turint patenta gali dirbti kada nori ir kiek nori..
pajamos ir islaidos fiksuojamos specialiam zurnale (taigi socialinis ziuri i gautas pajamas, i islaidas net neziuri). jei pajamos vistiek sudejus nevirsija 350lt vienam zmogui, tada soc parama bus skaiciuojama kas menesi pristacius menesio pajamas (reikes atsviesti verslo liudijimo pajamu - islaidu knygutes pirma lapa ir reikiamo menesio pajamas, bei islaidas, bei pati verslo liudijima). jei nedirbai- pildai nuli ir viskas.
jei soc parama jau buvo paskirta, tai pristacius pajamas isminusuos gauta vyro suma is sekancios soc pasalpos ir viskas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 18 rugsėjo 2010 - 17:52
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 18, 18:51)
pas mane identiska situacija..
vyras pasieme patenta, nes birza kompensuoja berods 85% patento mokescio ir dar uz kiekviena menesi moka 200lt subsidija (cia kazkas tipo kaip soc stipendija, nes i pajamas subsidija neisiskaiciuoja) tai zodziu grynais patentas kainuoja gal koks 80lt is savo kisenes menesiui, turint patenta gali dirbti kada nori ir kiek nori..
pajamos ir islaidos fiksuojamos specialiam zurnale (taigi socialinis ziuri i gautas pajamas, i islaidas net neziuri). jei pajamos vistiek sudejus nevirsija 350lt vienam zmogui, tada soc parama bus skaiciuojama kas menesi pristacius menesio pajamas (reikes atsviesti verslo liudijimo pajamu - islaidu knygutes pirma lapa ir reikiamo menesio pajamas, bei islaidas, bei pati verslo liudijima). jei nedirbai- pildai nuli ir viskas.
jei soc parama jau buvo paskirta, tai pristacius pajamas isminusuos gauta vyro suma is sekancios soc pasalpos ir viskas...

o kaip jie suzinos kiek uzdirbai,galima gi parasyt bet kokia suma,kaip jie patikrins?sito nesuprantu.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima del socialines paramos, man 17m , as dar mokausi mokykloje, mano tetis per menesi gauna 700lt, mama nedirba, brolis jau kartu nebegyvena ir yra pabaiges studijas. Mama buvo nuejusi del soc pasalpos, susitvarke dokumentus , bet jei pervede tik 40lt, paaiskinimas buvo toks, kad turime papildomos zemes, ja mano mociute uzrase teciui ir ji tikrai nera gera , netoli kazkokio kaimo , laukuose.. mes ja nuomojame ir viso labo gaunames 800lt per metus keik pamenu. Kai mama nuejo dar karta kalbeti del tos pasalpos ji pasake, kad zeme nuomojame, o ta moteris pasake kad tuomet reikia atnesti dokumentus irodancius tai. Tik kyla klausimas ar mes tada gausime normalaus dydzio pasalpa? ar ta zeme geriau buti uzrasyti brolio vardu
Atsakyti
Busiu dekinga jei padetumete. Seimoje mire vienas is tevu, mama uzdirba apie 950lt per menesi, yra dukra 21metu studijuoja dieniniam sk. profesineje ir vakariniame kolegijoje (visur paskutinis kursas). Iseina seimos pajamos nevirsyja 525lt asmeniui, i kokias ismokas ar lengvatas gali pretenduoti si seima?
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti ar socialinė stipendija skaičiuojasi į šeimos pajamas?
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2010 09 19, 11:28)
Sveiki, norėjau paklausti ar socialinė stipendija skaičiuojasi į šeimos pajamas?

nesiskaiciuoja
Papildyta:
QUOTE(dankaite @ 2010 09 19, 00:58)
Sveiki, turiu klausima del socialines paramos, man 17m , as dar mokausi mokykloje, mano tetis per menesi gauna 700lt, mama nedirba, brolis jau kartu nebegyvena ir yra pabaiges studijas. Mama buvo nuejusi del soc pasalpos, susitvarke dokumentus , bet jei pervede tik 40lt, paaiskinimas buvo toks, kad turime papildomos zemes, ja mano mociute uzrase  teciui ir ji tikrai nera gera , netoli kazkokio kaimo , laukuose.. mes ja nuomojame ir viso labo gaunames 800lt per metus keik pamenu. Kai mama nuejo dar karta kalbeti del tos pasalpos ji pasake, kad zeme  nuomojame, o ta moteris pasake kad tuomet reikia atnesti dokumentus irodancius tai. Tik kyla klausimas ar mes tada gausime normalaus dydzio pasalpa? ar ta zeme geriau buti uzrasyti brolio vardu

jei atnesite irodancius dokumentus , kad uz nuoma per metus gaunate tik 800lt (tai tuos 800lt turetu isdalinti 12 menesiu ir prideti prie menesiniu jusu pajamu....)
o broliui jau yra virs 24 metu? mama kaip supratau birzoje stovi jau virs 6 menesiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 19 rugsėjo 2010 - 13:48