Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.6

QUOTE(perfekta @ 2010 09 16, 12:10)
O mano klausimukas butu toks -  DB jau stoviu puse metu ir pridejus vyro pajamas vistiek neuztenka (nesigauna 350 lt) taciau paskutine ismoka is DB bus spalio men, tai ar galiu kreiptis del soc. ismoka dabar ar butinai reikia laukti kol bus paskutine ismoka is DB? 4u.gif

man paskutine ismoka turi buti siom dienom uz rugpjucio kelias dienas tai as ejau tik ta diena kai buvo lygiai 6 menesiai prastoveti birzoje, ejau ir anksciau, bet liepe ateit po tu 6 menesiu. tai vat buvau rugpjuti ir manes is ten vos neisvare, pradejo aiskint, kad negausiu rugseji pinigu vis tiek ir nera ko rasyt prasymo, po to kai suzinojo, kad turiu vaika tai tada uzpilde prasyma ir pasake, kad gausiu pinigus tik tada kai gausiu is birzos paskutini mokejima. kas kaip nori tas taip daro.

gal kas zinot ar galima ta pazyma del nemokamu dokumentu pasidarymo isiimt anksciau nei soc rupyba perves pinigus? man liepe ateit tik tada kai bus pinigai pervesti, nepanasu, kad greit perves, o man dokumentai baigiasi rugsejo 28d
Atsakyti
Laba diena,

gal kas susidūrėte su panašia situacija ir galėtumėte atsakyti arba nukreipti, kur paskaityti ar skambinti...

Mūsų šeimai skirta socialinė pašalpa ir kompensacijos už vandenį už 07, 08 mėnesius.

Namo bendrijos buhalterė gavo pranešimą apie kompensacijų paskyrimą ir tvirtina, kad jos nepriklauso, nes yra tam tikri normatyvai, kurie yra tokie dideli, jog mes tokio kiekio vandens nesuvartojom ir nėra čia ką skaičiuoti.

Pasiskaičiau aš socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklapyje, iš tiesų parašyta, jog normatyvai yra tokie: 1,5 kubai karšto vandens žmogui ir 2 kubai šalto vandens žmogui. Ką reiškia tie normatyvai? turi sunaudoti ne mažiau, ne daugiau ar kaip?

Pas mus bute registruoti 6 žmonės, sunaudojome 8 kubus karšto ir 10 kubų šalto vandens per mėnesį.

Tai ar iš tiesų nepriklauso jokia kompensacija?

Tam pačiam tinklapyje yra pateikti skaičiavimai, iš kurių aš suprantu, jog 5% nuo mūsų pajamų turime susimokėti patys už karštą vandenį, o likusius turi kompensuoti. Sakykim, mūsų bute registruotų žmonių pajamos yra 1680, tai 84 lt. mokame mes, o likę kompensuojami?

Gal padėtumėte kas susigaudyti, nes sunku man su ta buhaltere ginčytis. Gal ir nelabai didelė suma čia gausis, jei aš teisingai skaičiuoju, bet vis vieną kartą į parduotuvę nueit....
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2010 09 16, 15:17)
man paskutine ismoka turi buti siom dienom uz rugpjucio kelias dienas tai as ejau tik ta diena kai buvo lygiai 6 menesiai prastoveti birzoje, ejau ir anksciau, bet liepe ateit po tu 6 menesiu. tai vat buvau rugpjuti ir manes is ten vos neisvare, pradejo aiskint, kad negausiu rugseji pinigu vis tiek ir nera ko rasyt prasymo, po to kai suzinojo, kad turiu vaika tai tada uzpilde prasyma ir pasake, kad gausiu pinigus tik tada kai gausiu is birzos paskutini mokejima. kas kaip nori tas taip daro.

gal kas zinot ar galima ta pazyma del nemokamu dokumentu pasidarymo isiimt anksciau nei soc rupyba perves pinigus? man liepe ateit tik tada kai bus pinigai pervesti, nepanasu, kad greit perves, o man dokumentai baigiasi rugsejo 28d

pazyma galima gauti, kai soc skyrius paskaiciuos ar jums priklauso soc parama, jei liepe laukti kol perves pinigelius, vadinasi galite eiti jau dabar, nes jei jus esate vaiko auginimo atostogose ir jusu pajamos yra is sodros-tai jos tikrai mato, kiek sodra paskaiciavusi sumoketi... man taip pat liepe ateiti kai perves pinigelius, bet as sakau juk cia valstybine istaiga, matosi ir nepervedus, tai tada pasake ateikite menesio pradzioje ir paskaiciuosim mirksiukas.gif atejau ir paskaiciavo, gavau pazyma ir padariau vaikams korteles mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2010 09 16, 16:41)
Laba diena,

gal kas susidūrėte su panašia situacija ir galėtumėte atsakyti arba nukreipti, kur paskaityti ar skambinti...

Mūsų šeimai skirta socialinė pašalpa ir kompensacijos už vandenį už 07, 08 mėnesius.

Namo bendrijos buhalterė gavo pranešimą apie kompensacijų paskyrimą ir tvirtina, kad jos nepriklauso, nes yra tam tikri normatyvai, kurie yra tokie dideli, jog mes tokio kiekio vandens nesuvartojom ir nėra čia ką skaičiuoti.

Pasiskaičiau aš socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklapyje, iš tiesų parašyta, jog normatyvai yra tokie: 1,5 kubai karšto vandens žmogui ir 2 kubai šalto vandens žmogui. Ką reiškia tie normatyvai? turi sunaudoti ne mažiau, ne daugiau ar kaip?

Pas mus bute registruoti 6 žmonės, sunaudojome 8 kubus karšto ir  10 kubų šalto vandens per mėnesį.

Tai ar iš tiesų nepriklauso jokia kompensacija?

Tam pačiam tinklapyje yra pateikti skaičiavimai, iš kurių aš suprantu, jog 5% nuo mūsų pajamų turime susimokėti patys už karštą vandenį, o likusius turi kompensuoti. Sakykim, mūsų bute registruotų žmonių pajamos yra 1680, tai 84 lt. mokame mes, o likę kompensuojami?
Gal padėtumėte kas susigaudyti, nes sunku man su ta buhaltere ginčytis. Gal ir nelabai didelė suma čia gausis, jei aš teisingai skaičiuoju, bet vis vieną kartą į parduotuvę nueit....

normatyvas karstam vandeniui: 6 zmones * 1.5 (karsto vand)=9 kubai
normatyvas saltam vandeniui: 6 zmones * 2 (salt vand)=12 kubu

karstas vanduo: (seimos pajamas) dauginate is 5% (tiek seima is savo pajamu gali moketi uz karsta vandeni, cia toks normatyvas) = gauta suma jus galite sau leisti moketi uz 9 kubus karsto vandens (likusia suma kompensuos)

saltas vanduo: (seimos pajamas) dauginate is 2% (toks salto vandens normatyvas seimai ar buste registruotiems asmenims) = gauta suma galite moketi uz 12 kubu salto vandens (likusia dali kompensuos)

taigi jei jusu gauta suma yra mazesne uz saskaitose pareinancia suma- likusia dali jums turi kompensuoti... mirksiukas.gif galite salto vandens isleisti ir 7 kubus (nebutinai 12) svarbu kad suma nuo jusu pajamu mazesne butu uz pareinancias saskaitas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 16 rugsėjo 2010 - 16:53
sveiki,

aš ir vėl pas jus su klausimėliu. Žodžiu, socialiniame man buvo pasakyta, jog pagal visus reikalavimus galiu pretenduoti į socialinę išmoką. Tik esmė, ta, jog pinigus gausiu ne aš, o mano vaikas (7 men dukra). Tai kiap supratau tada pinigeliai eis mano vaiko vardu? Ir tokiu atveju, su tokia pažyma aš negalėčiau kreiptis dėl socialinės stipendijos universitete? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 16, 17:50)

normatyvas karstam vandeniui: 6 zmones * 1.5 (karsto vand)=9 kubai
normatyvas saltam vandeniui: 6 zmones * 2 (salt vand)=12 kubu

karstas vanduo: (seimos pajamas) dauginate is 5% (tiek seima is savo pajamu gali moketi uz karsta vandeni, cia toks normatyvas) = gauta suma jus galite sau leisti moketi uz  9 kubus karsto vandens (likusia suma kompensuos)

saltas vanduo: (seimos pajamas) dauginate is 2% (toks salto vandens normatyvas seimai ar buste registruotiems asmenims) = gauta suma galite moketi uz 12 kubu salto vandens (likusia dali kompensuos)

taigi jei jusu gauta suma yra mazesne uz saskaitose pareinancia suma- likusia dali jums turi kompensuoti... mirksiukas.gif galite salto vandens isleisti ir 7 kubus (nebutinai 12) svarbu kad suma nuo jusu pajamu mazesne butu uz pareinancias saskaitas...

Na, taip ir yra, sąskaitoje sumos didesnės už tuos procentus nuo pajamų. O jau buvau beveik patikėjus buhaltere, kad niekas čia nepriklauso.

Ačiū labai už patvirtinimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amazone_miske @ 2010 09 16, 18:34)
sveiki,

aš ir vėl pas jus su klausimėliu. Žodžiu, socialiniame man buvo pasakyta, jog pagal visus reikalavimus galiu pretenduoti į socialinę išmoką. Tik esmė, ta, jog pinigus gausiu ne aš, o mano vaikas (7 men dukra). Tai kiap supratau tada pinigeliai eis mano vaiko vardu? Ir tokiu atveju, su tokia pažyma aš negalėčiau kreiptis dėl socialinės stipendijos universitete? g.gif

jei soc parama gauna tik vaikas vadinasi netvarkingi jusu arba jusu vyro dokumentai- todel manau, kad be reikiamu dokumentu jus i soc stipendija netenkate teises... bet jei susitvarkysite reikiamus dokumentus (dazniausiai tai buna alimentu pazyma ar vyro pajamos) - tuomet priklausys ir soc stipendija.
Atsakyti
QUOTE(aneSena @ 2010 09 16, 11:57)
Aš labai abejoju ar Jums kas nors atsakys į šitą klausimą, nes mano labai panaši situacija, nes vyras išvykęs į Olandiją ir dirba oficialiai, tai aš buvau seniūnijoj, tai jie patys nežino ką daryt, nes jeigu pajamas parodysit kiek jis ten uždirba, tai išlaidas turėtų taip pat paskaičiuoti, pvz. kaip LT - yra tie 300+ arba 520 lt, tai jie turėtų išminusuoti ir jūsų vyro išlaidas pragyvenimui Anglijoje (teoriškai), bet praktiškai jie patys nieko nežino ir (bent mano atveju) aiškinasi gal jau antra savaitė  doh.gif , nes įdomiai gaunasi čia pas mus LT, pvz. aš dabar esu registruota DB, vyras išvykdamas išsiregistravo ir iš gyvenamos vietos, ir deklaravo išvykimą, bet norint gauti kompensacijas už šildymą (jeigu jas aplamai duos) reikia pristatyti dvi pažymas: 1. Apie šeimos sudėtį 2. Apie gyvenamam būste registruotų asmenų skaičių, kitas dar juokingesnis dalykas, kad aš turiu pristatyti visų šeimos narių asmens dokumentus - ORIGINALUS (vyro dokumento aišku aš neturiu), vnž. Skęstančiųjų gelbėjimas - pačių skęstančiųjų reikalas  doh.gif  doh.gif  doh.gif

o tai nesupratau kai isvyko deklaravo kad isvaziavo man mokesciu inspekcija sake kad kai deklaruosiu metine GPM deklaracija tada reiks deklaruoti kad dirbo uzsenyje o dabar nieko deklaruoti sake nereikia jis isvykes nuo 04men. 08men buvo LT o dabar vel isvyko as tai niekur nedeklaravau kad isvykes
Atsakyti
QUOTE(wauuu @ 2010 09 16, 22:09)
o tai nesupratau kai  isvyko deklaravo kad isvaziavo man  mokesciu inspekcija sake kad kai deklaruosiu metine GPM deklaracija tada reiks deklaruoti kad dirbo uzsenyje o dabar nieko deklaruoti sake nereikia jis isvykes nuo 04men. 08men buvo LT o dabar vel isvyko as tai niekur nedeklaravau kad isvykes

jei "isvykes" turi stoveti darbo birzoje.. kitaip nesiskaito, kad esi bedarbis..
Atsakyti
Sakykit, ar vilnietės jau gavot šį mėnesį pinigus? Kasdieną tikrinu sąskaitą, vis nėra ir nėra.

Jeigu man paskirta pašalpa rugpjūtį, ta prasme rugpjūčio mėnesį gavau pranešimą apie tai, tai rugsėjį jau turėtų pervesti?
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2010 09 17, 16:09)
Sakykit, ar vilnietės jau gavot šį mėnesį pinigus? Kasdieną tikrinu sąskaitą, vis nėra ir nėra.

Jeigu man paskirta pašalpa rugpjūtį, ta prasme rugpjūčio mėnesį gavau pranešimą apie tai, tai rugsėjį jau turėtų pervesti?

moka iki 25 d,bet gali buti,kad nera pinigu,tai spali mokes uz 2 menesius.
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2010 09 17, 16:09)

negavau schmoll.gif
Atsakyti