QUOTE(jurates1 @ 2010 09 14, 20:59)
Sveiki, esu nescia. 4 men dar. Bet jau domiuosi siuo reikalu.
1 dalis.
Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:
yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką arba mokymosi laikotarpiu mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus;
yra ne trumpiau kaip 6 mėnesius įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje;
slaugo vaiką, kuriam įstatymo nustatyta tvarka nustatyta globa (rūpyba) šeimoje, šeimos narį, artimą savo ar sutuoktinio giminaitį, jei jiems yra mokamos slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos arba jie pripažinti neveiksniais;
ne trumpiau kaip vieną mėnesį gydosi sveikatos priežiūros įstaigos stacionare arba ne trumpiau kaip vieną mėnesį turi nedarbingumo pažymėjimą;
yra nėščia moteris, kuriai yra likę 70 kalendorinių dienų iki numatomos gimdymo datos;
Su draugu nesam susituoke, jis niekur nedirba. As dirbanti, bet dekretines pagal dabar skaiciavima man nei sieks 500lt.Dar papildomai mokinuosi neakivaidziai kolegijoje.
1.Ar as galiu prasyti socialines pasalpos kaip man liks 70 d iki numatytos gimdymo datos.
2 dalis.
Kai gims vaikelis, mes kai gyvename kartu, vaikelio dokumentuose bus registruotas tevelis. Bet jis registruotas pas savo mama, o as pas savo tevu,o pas tevu dar yra papildomai registruoti kiti zmones.
1.Ar draugui reikia butinai registruotis birzui, kad gautume socialine paroma vaikui tuos 315lt.
2.Kokias pajamas nesti?Ar tik mano ir draugo? Nes pas jo mama registruoti mama, jis ir senele, pas mano tevu - tevai, as ir dar papildomai maks 5 zmones.
Aciu.
1 dalis.
Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:
yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką arba mokymosi laikotarpiu mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus;
yra ne trumpiau kaip 6 mėnesius įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje;
slaugo vaiką, kuriam įstatymo nustatyta tvarka nustatyta globa (rūpyba) šeimoje, šeimos narį, artimą savo ar sutuoktinio giminaitį, jei jiems yra mokamos slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos arba jie pripažinti neveiksniais;
ne trumpiau kaip vieną mėnesį gydosi sveikatos priežiūros įstaigos stacionare arba ne trumpiau kaip vieną mėnesį turi nedarbingumo pažymėjimą;
yra nėščia moteris, kuriai yra likę 70 kalendorinių dienų iki numatomos gimdymo datos;
Su draugu nesam susituoke, jis niekur nedirba. As dirbanti, bet dekretines pagal dabar skaiciavima man nei sieks 500lt.Dar papildomai mokinuosi neakivaidziai kolegijoje.
1.Ar as galiu prasyti socialines pasalpos kaip man liks 70 d iki numatytos gimdymo datos.
2 dalis.
Kai gims vaikelis, mes kai gyvename kartu, vaikelio dokumentuose bus registruotas tevelis. Bet jis registruotas pas savo mama, o as pas savo tevu,o pas tevu dar yra papildomai registruoti kiti zmones.
1.Ar draugui reikia butinai registruotis birzui, kad gautume socialine paroma vaikui tuos 315lt.
2.Kokias pajamas nesti?Ar tik mano ir draugo? Nes pas jo mama registruoti mama, jis ir senele, pas mano tevu - tevai, as ir dar papildomai maks 5 zmones.
Aciu.
1. jei jusu seima atitinka visus rekalavimus ir pajamos vienam seimos nariui nesiekia 350lt/men - galite kreiptis paramos ir dabar, pagausejus seimai bendros menesines pajamos tures buti nebe 700lt, bet 1050lt.
2. draugui reikia butinai registruotis birzoje, jei norite gauti ir jus soc parama, jei tevelis neturi dokumentu irodanciu ar paneigianciu, kad jis yra bedarbis, paramos nei jus nei jis negaus (po 315lt) juos gaus tik vaikas...
3. soc paramai reikalingos jusu seimos pajamos (jusu, jusu sugyventinio, jei vaikas nuo kito vyro- reikalingi alimentai)
4. kitu seimos nariu pajamos reikalingos norint gauti kompensacijas tevu butuose (tada reikalingos ten registruotu zmoniu pajamos).
Papildyta:
QUOTE(Skorpe @ 2010 09 15, 13:49)
dar klausimas? kokiu dokumentu konkreciai reikia, del kompensacijos uz sildyma? kada geriausiai kreiptis? raso, kad atsiskaitymo knygeles? tai cia reikia nestis paksutinio menesio saskaitas uz karsta vandeni, salta vandeni, ar kaip? as viska moku internetu, ir ta atsiskaitymo knygele nelabai prasmes pas mane turi?
reikia atnesti visu registruotu tame bute, kuriam norite kompensacijos, asmenu pajamas, kurias mato nesti nereikia(uz 3 paskutinius menesius), ir saskaitas uz 3 paskutinius menesius- salto, karsto vandens ir sildymo (lapus vistiek gaunate, kad ir mokate internetu, tiesiog turite neismesti )