Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.6

QUOTE(jurates1 @ 2010 09 14, 20:59)
Sveiki, esu nescia. 4 men dar. Bet jau domiuosi siuo reikalu.

1 dalis.

Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:

yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką arba mokymosi laikotarpiu – mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus;
yra ne trumpiau kaip 6 mėnesius įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje;
slaugo vaiką, kuriam įstatymo nustatyta tvarka nustatyta globa (rūpyba) šeimoje, šeimos narį, artimą savo ar sutuoktinio giminaitį, jei jiems yra mokamos slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos arba jie pripažinti neveiksniais;
ne trumpiau kaip vieną mėnesį gydosi sveikatos priežiūros įstaigos stacionare arba ne trumpiau kaip vieną mėnesį turi nedarbingumo pažymėjimą;
yra nėščia moteris, kuriai yra likę 70 kalendorinių dienų iki numatomos gimdymo datos;

Su draugu nesam susituoke, jis niekur nedirba. As dirbanti, bet dekretines pagal dabar skaiciavima man nei sieks 500lt.Dar papildomai mokinuosi neakivaidziai kolegijoje.
1.Ar as galiu prasyti socialines pasalpos kaip man liks 70 d iki numatytos gimdymo datos.

2 dalis.

Kai gims vaikelis, mes kai gyvename kartu, vaikelio dokumentuose bus registruotas tevelis. Bet jis registruotas pas savo mama, o as pas savo tevu,o pas tevu dar yra papildomai registruoti kiti zmones.
1.Ar draugui reikia butinai registruotis birzui, kad gautume socialine paroma vaikui tuos 315lt.
2.Kokias pajamas nesti?Ar tik mano ir draugo? Nes pas jo mama registruoti mama, jis ir senele, pas mano tevu - tevai, as ir dar papildomai maks 5 zmones.

Aciu. smile.gif

1. jei jusu seima atitinka visus rekalavimus ir pajamos vienam seimos nariui nesiekia 350lt/men - galite kreiptis paramos ir dabar, pagausejus seimai bendros menesines pajamos tures buti nebe 700lt, bet 1050lt.
2. draugui reikia butinai registruotis birzoje, jei norite gauti ir jus soc parama, jei tevelis neturi dokumentu irodanciu ar paneigianciu, kad jis yra bedarbis, paramos nei jus nei jis negaus (po 315lt) juos gaus tik vaikas...
3. soc paramai reikalingos jusu seimos pajamos (jusu, jusu sugyventinio, jei vaikas nuo kito vyro- reikalingi alimentai)
4. kitu seimos nariu pajamos reikalingos norint gauti kompensacijas tevu butuose (tada reikalingos ten registruotu zmoniu pajamos).
Papildyta:
QUOTE(Skorpe @ 2010 09 15, 13:49)
dar klausimas? kokiu dokumentu konkreciai reikia, del kompensacijos uz sildyma? kada geriausiai kreiptis? raso, kad atsiskaitymo knygeles? tai cia reikia nestis paksutinio menesio saskaitas uz karsta vandeni, salta vandeni, ar kaip? as viska moku internetu, ir ta atsiskaitymo knygele nelabai prasmes pas mane turi?

reikia atnesti visu registruotu tame bute, kuriam norite kompensacijos, asmenu pajamas, kurias mato nesti nereikia(uz 3 paskutinius menesius), ir saskaitas uz 3 paskutinius menesius- salto, karsto vandens ir sildymo (lapus vistiek gaunate, kad ir mokate internetu, tiesiog turite neismesti mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 15 rugsėjo 2010 - 18:36
reikia patarimo,

mano mazos pajamos, vyras siuo metu darbo birzoje nestovi , trumpam isvykes i Anglija padirbeti soc. darbuotojas sake kad vaikams yra ismok, o vyras lyg ir oficialiai dirba bet pazymos tikrai dabar nesuveiks, soc,darbuotojas patare ant savo atsakomybes parasyti, kad pas vyra nera pajamu tai ir gausit, o jei jis ten truputeli daugiau uzdirbs nei kiekvienam priklauso po 520 tai ka reiks tada grazinti? Negaliu apsispresti kreiptis ismokos ar ne?, nes jis pazymos dabar atsiusti negali.
Atsakyti
Laba diena, musu seimos pajamos si menesi sumazejo iki maziau nei 525lt. vienam seimos asmeniui. Ar mes galime iskart kreiptis del kompensaciju sildymui?Ar reikia kad praeitu kazkoks laikotarpis? Kur reikia kreiptis? Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisvė25: 16 rugsėjo 2010 - 08:55
QUOTE(laisvė25 @ 2010 09 16, 09:54)
Laba diena, musu seimos pajamos si menesi sumazejo iki maziau nei 525lt. vienam seimos asmeniui. Ar mes galime iskart kreiptis del kompensaciju sildymui?Ar reikia kad praeitu kazkoks laikotarpis? Kur reikia kreiptis? Aciu.

perskaitykite 1 psl sios temos,ten viska parasyta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 16, 10:59)
perskaitykite 1 psl sios temos,ten viska parasyta.

Skaiciau, bet neradau konkreciai tu vietu kas mane domina. smile.gif Jus viska jau zinote gal galite glaustai atsakyti, bent ar iskart galima kreiptis. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(laisvė25 @ 2010 09 16, 09:54)

Kur kreiptis dėl socialinės pašalpos ir kompensacijų?

Dėl socialinės pašalpos ir kompensacijų reikia kreiptis į savivaldybės socialinės paramos skyrių pagal deklaruojamą gyvenamąją vietą.

Kokius dokumentus reikia pateikti?

Dokumentai, reikalingi socialinei pašalpai ir kompensacijoms gauti:

1.
Prašymas-paraiška, kurioje reikia nurodyti duomenis apie šeimą, jos narių veiklą, turimą turtą, gaunamas pajamas bei kitą paramai gauti būtiną informaciją;
2.
Pažymos apie šeimos narių pajamas (gautas per 3 praėjusius mėnesius iki mėnesio, nuo kurio skiriama piniginė socialinė parama, arba mėnesio, nuo kurio prašoma skirti paramą);
3.
Priklausomai nuo aplinkybių, kitos pažymos, reikalingos paramai skirti.

Kompensacijos apskaičiuojamos pagal visų šeimos narių vidutinių mėnesio pajamų dalį, tenkančią būste gyvenamąją vietą deklaravusiems šeimos nariams arba gyvenamąją vietą deklaravusio vieno gyvenančio asmens vidutines mėnesio pajamas.
viska parasyta 1 psl nuorodoje apie kompensacijas.
http://www.socmin.lt...php?-1170306460
mirksiukas.gif
http://www.spcentras....php?m=11&l=416
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 rugsėjo 2010 - 09:22
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 16, 11:18)
Kur kreiptis dėl socialinės pašalpos ir kompensacijų?

Dėl socialinės pašalpos ir kompensacijų reikia kreiptis į savivaldybės socialinės paramos skyrių pagal deklaruojamą gyvenamąją vietą. 

Kokius dokumentus reikia pateikti?

Dokumentai, reikalingi socialinei pašalpai ir kompensacijoms gauti:

1.
      Prašymas-paraiška, kurioje reikia nurodyti duomenis apie šeimą, jos narių veiklą, turimą turtą, gaunamas pajamas bei kitą paramai gauti būtiną informaciją;
  2.
      Pažymos apie šeimos narių pajamas (gautas per 3 praėjusius mėnesius iki mėnesio, nuo kurio skiriama piniginė socialinė parama, arba mėnesio, nuo kurio prašoma skirti paramą);
  3.
      Priklausomai nuo aplinkybių, kitos pažymos, reikalingos paramai skirti. 

Kompensacijos apskaičiuojamos pagal visų šeimos narių  vidutinių mėnesio pajamų dalį, tenkančią būste gyvenamąją vietą deklaravusiems šeimos nariams arba gyvenamąją vietą deklaravusio vieno gyvenančio asmens vidutines mėnesio  pajamas.
viska parasyta 1 psl nuorodoje apie kompensacijas.
http://www.socmin.lt...php?-1170306460
mirksiukas.gif
http://www.spcentras....php?m=11&l=416

ACIU thumbup.gif
Atsakyti
Noreciau paklaust, ar skyrybu proceso metu galima susitvarkyti soc pasalpa? Nedirbu, auginu sunu ir greit gimdyt.
Situacija greitai-mane besilaukiancia paliko vyras, isejo pas kita. Dabar grysta is uzsienio, ir kai pagimdysiu duosiu skyrybom.
Alimentus sunui prisiteisiau, taciau kol neissiskyre esam soc paramos neduoda. Vyras nemoka alimentu, pajamu 0.
Domintu pagrinde keli klausimai:
1. Ar kai paduosiu skyryboms, galesiu kreiptis del soc paramos, ar tik kai issiskirsiu eiti su liudijimu?
2. Kiek man ir 2 vaikuciams priskaiciuos?
3. Ar i menesines pajamas ieina alimentai? Vyras kaip minejau nemoka. Taip kad realiai pajamos 0.
Atsakyti
QUOTE(wauuu @ 2010 09 15, 21:20)
reikia patarimo,

mano mazos pajamos, vyras siuo metu darbo birzoje nestovi , trumpam isvykes i Anglija padirbeti soc. darbuotojas sake kad vaikams yra ismok, o vyras lyg ir oficialiai dirba bet pazymos tikrai dabar nesuveiks,  soc,darbuotojas patare  ant savo atsakomybes parasyti, kad pas vyra nera pajamu tai ir gausit, o jei jis ten truputeli daugiau uzdirbs nei kiekvienam priklauso po 520 tai ka reiks tada grazinti? Negaliu apsispresti kreiptis ismokos ar ne?, nes jis pazymos dabar atsiusti negali.

Aš labai abejoju ar Jums kas nors atsakys į šitą klausimą, nes mano labai panaši situacija, nes vyras išvykęs į Olandiją ir dirba oficialiai, tai aš buvau seniūnijoj, tai jie patys nežino ką daryt, nes jeigu pajamas parodysit kiek jis ten uždirba, tai išlaidas turėtų taip pat paskaičiuoti, pvz. kaip LT - yra tie 300+ arba 520 lt, tai jie turėtų išminusuoti ir jūsų vyro išlaidas pragyvenimui Anglijoje (teoriškai), bet praktiškai jie patys nieko nežino ir (bent mano atveju) aiškinasi gal jau antra savaitė doh.gif , nes įdomiai gaunasi čia pas mus LT, pvz. aš dabar esu registruota DB, vyras išvykdamas išsiregistravo ir iš gyvenamos vietos, ir deklaravo išvykimą, bet norint gauti kompensacijas už šildymą (jeigu jas aplamai duos) reikia pristatyti dvi pažymas: 1. Apie šeimos sudėtį 2. Apie gyvenamam būste registruotų asmenų skaičių, kitas dar juokingesnis dalykas, kad aš turiu pristatyti visų šeimos narių asmens dokumentus - ORIGINALUS (vyro dokumento aišku aš neturiu), vnž. Skęstančiųjų gelbėjimas - pačių skęstančiųjų reikalas doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneSena: 16 rugsėjo 2010 - 10:59
O mano klausimukas butu toks - DB jau stoviu puse metu ir pridejus vyro pajamas vistiek neuztenka (nesigauna 350 lt) taciau paskutine ismoka is DB bus spalio men, tai ar galiu kreiptis del soc. ismoka dabar ar butinai reikia laukti kol bus paskutine ismoka is DB? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wauuu @ 2010 09 15, 21:20)
reikia patarimo,

mano mazos pajamos, vyras siuo metu darbo birzoje nestovi , trumpam isvykes i Anglija padirbeti soc. darbuotojas sake kad vaikams yra ismok, o vyras lyg ir oficialiai dirba bet pazymos tikrai dabar nesuveiks,  soc,darbuotojas patare  ant savo atsakomybes parasyti, kad pas vyra nera pajamu tai ir gausit, o jei jis ten truputeli daugiau uzdirbs nei kiekvienam priklauso po 520 tai ka reiks tada grazinti? Negaliu apsispresti kreiptis ismokos ar ne?, nes jis pazymos dabar atsiusti negali.

jei vyras dirba oficiliai-tai soc paramos prasyti manau net neverta, nes ten net ir minimalus uzdarbis buna gerokai didesnis nei cia- todel manau, kad faktas jog pajamos virsys tuos 350lt (nemaisykite su 525lt), gale metu vistiek pajamos bus matomos ir tada reiktu viska grazint... arba tiek kiek uzdirbo vyras... (jei suma butu mazesne).
tiesiog paklauskite kiek jis ten gauna i rankas ir paskaiciuokite ar iseina jums kiekvienam nariui sudejus su jusu pajamom 350lt/men
Papildyta:
QUOTE(aneSena @ 2010 09 16, 11:57)
Aš labai abejoju ar Jums kas nors atsakys į šitą klausimą, nes mano labai panaši situacija, nes vyras išvykęs į Olandiją ir dirba oficialiai, tai aš buvau seniūnijoj, tai jie patys nežino ką daryt, nes jeigu pajamas parodysit kiek jis ten uždirba, tai išlaidas turėtų taip pat paskaičiuoti, pvz. kaip LT - yra tie 300+ arba 520 lt, tai jie turėtų išminusuoti ir jūsų vyro išlaidas pragyvenimui Anglijoje (teoriškai), bet praktiškai jie patys nieko nežino ir (bent mano atveju) aiškinasi gal jau antra savaitė  doh.gif , nes įdomiai gaunasi čia pas mus LT, pvz. aš dabar esu registruota DB, vyras išvykdamas išsiregistravo ir iš gyvenamos vietos, ir deklaravo išvykimą, bet norint gauti kompensacijas už šildymą (jeigu jas aplamai duos) reikia pristatyti dvi pažymas: 1. Apie šeimos sudėtį 2. Apie gyvenamam būste registruotų asmenų skaičių, kitas dar juokingesnis dalykas, kad aš turiu pristatyti visų šeimos narių asmens dokumentus - ORIGINALUS (vyro dokumento aišku aš neturiu), vnž. Skęstančiųjų gelbėjimas - pačių skęstančiųjų reikalas  doh.gif  doh.gif  doh.gif

jokiu islaidu pragyvenimui nei gyvenantiem uzsienyje, nei lietuviams nuo pajamu nenuskaito schmoll.gif
skaiciuojama suma atskaicius mokescius (tai yra tai ka gauni ne ant popieriaus, o i rankas) mokesciai valstybei neturi nieko bendro su jusu kitais mokesciais pragyvenimui...
Papildyta:
QUOTE(perfekta @ 2010 09 16, 12:10)
O mano klausimukas butu toks -  DB jau stoviu puse metu ir pridejus vyro pajamas vistiek neuztenka (nesigauna 350 lt) taciau paskutine ismoka is DB bus spalio men, tai ar galiu kreiptis del soc. ismoka dabar ar butinai reikia laukti kol bus paskutine ismoka is DB? 4u.gif

galite kreiptis, tada kai atitinkate reikiama punkta...
netgi dabar, nes pajamos nevirsyja 350lt/men ir jus jau atstovejote birzoje 6 menesius mirksiukas.gif uz si menesi gausite maziau, o kita reikes perskaiciuoti is naujo, nes neliks jokiu pajamu, nebijokite perspeti , kad db mokes paskutini karta- tada susitarsite kada ateiti sekanti karta- ar bent i eile uzsirasysite, jei pas jus tokia yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 16, 15:29)
jei vyras dirba oficiliai-tai soc paramos prasyti manau net neverta, nes ten net ir minimalus uzdarbis buna gerokai didesnis nei cia- todel manau, kad faktas jog pajamos virsys tuos 350lt (nemaisykite su 525lt), gale metu vistiek pajamos bus matomos ir tada reiktu viska grazint... arba tiek kiek uzdirbo vyras... (jei suma butu mazesne).
tiesiog paklauskite kiek jis ten gauna i rankas ir paskaiciuokite ar iseina jums kiekvienam nariui sudejus su jusu pajamom 350lt/men
Papildyta:

jokiu islaidu pragyvenimui nei gyvenantiem uzsienyje, nei lietuviams nuo pajamu nenuskaito schmoll.gif
skaiciuojama suma atskaicius mokescius (tai yra tai ka gauni ne ant popieriaus, o i rankas) mokesciai valstybei neturi nieko bendro su jusu kitais mokesciais pragyvenimui...
Papildyta:

galite kreiptis, tada kai atitinkate reikiama punkta...
netgi dabar, nes pajamos nevirsyja 350lt/men ir jus jau atstovejote birzoje 6 menesius mirksiukas.gif uz si menesi gausite maziau, o kita reikes perskaiciuoti is naujo, nes neliks jokiu pajamu, nebijokite perspeti , kad db mokes paskutini karta- tada susitarsite kada ateiti sekanti karta- ar bent i eile uzsirasysite, jei pas jus tokia yra mirksiukas.gif

Aciu, na bandysiu aiskintis 4u.gif
Atsakyti