Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.6

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 14, 16:27)

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 09 14, 08:56)
O kodėl biržoj nusitraukia stovėjimas? Jeigu baigėsi išmokos, gali toliau stovėt, nes tik tokiu atveju galit gaut soc. paramą. Nebent jūs vieni iš tų nelaimingųjų, kurie pažeidėt kurią nors iš bedarbio "taisyklių", dabar gi visus gaudo  g.gif
Apie vėluojančias pašalpas: http://www.delfi.lt/...a.d?id=36494879

nusitraukia kaip bedarbio, oo tada registruoja uz keliu dienu kaip ieskanti darbo (ne sturiu 0,5 etato) ir man pasake kad nusitraukia stovejimas,.
Papildyta:

visiems seimos nariams galioja ta pati taisykle, jei vienas seimos narys neatitinka reikalavimu, galite kreiptis ir jus ir jusu vyras- atsakymas bus vienas, jums pasalpa nutraukiama, nes jums nusitrauke stovejimas birzoje(bet labai idomiai cia- o tarpas gavosi ar kaip?) kodel cia nusitrauke tas stovejimas? viena mamyte kazkur rase, kad prisiregistruojant sekancia diena birzoje butina irasyti kazkoki sakini, patvirtinanti, kad jus jau stovejote birzoje ir registruojates is naujo ne del to, kad tik dabar atejote i birza, o del to, kad radote darba... ir be problemu moka socialine parama toliau...
12 puslapy mamyte linge berods rase mirksiukas.gif
Papildyta:

o kokiu reikalavimu neatitinkam, kad isidarbinau ir gausiu varganus 400? ar dar as cia ka pazeidziau? kaip jos sake neimanoma pratest DB, nu nzn gal mausto schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 09 14, 16:32)
nusitraukia kaip bedarbio, oo tada registruoja uz keliu dienu kaip ieskanti darbo (ne sturiu 0,5 etato) ir man pasake kad nusitraukia stovejimas,.

Jie taip specialiai daro,jums reikejo ta pacia diena vel registruotis,kad ne butu pertraukos,dabar jau nieko nebepadarysi.net paciam soc.skyriui sako,kad iskart po nutraukimo registruotis vel,nes jei bus pertrauka tada puse metu reikia vel prastovet birzoj,kad gaut soc.pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(ausrita @ 2010 09 12, 18:53)
labas vakaras.noriu pasiteirauti,gyvenu su dukra,gaunu kompensacija uzsildyma,darzeli,maisto davinius ir jei susituokciau su draugu sedinciu kalejime,ar man kas bepriklausytu.
as kaip pati mastau turetu priklausyt,jug is jo pajamu nebus,o mano alga neisnesa.

tai nieks nezinot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 14, 16:35)
Jie taip specialiai daro,jums reikejo ta pacia diena vel registruotis,kad ne butu pertraukos,dabar jau nieko nebepadarysi.net paciam soc.skyriui sako,kad iskart po nutraukimo registruotis vel,nes jei bus pertrauka tada puse metu reikia vel prastovet birzoj,kad gaut soc.pasalpa.

as ir buvau registruotis bet mane sneregistravo, sako negalima taip, reik nors kelias dienas pralaukt
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 09 14, 17:00)
as ir buvau registruotis bet mane sneregistravo, sako negalima taip, reik nors kelias dienas pralaukt

galima iskart registruotis,tiesiog daug kas nezino ir klauso ju.Jie taip daro,kad maziau zmoniu pasalpas gautu.Pacios soc.centro darbotojos tai sako.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 09 14, 17:08)
galima iskart registruotis,tiesiog daug kas nezino ir klauso ju.Jie taip daro,kad maziau zmoniu pasalpas gautu.Pacios soc.centro darbotojos tai sako.

gal istatymuka koki zinot ir galit imest. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 09 14, 18:01)
gal istatymuka koki zinot ir galit imest. 4u.gif

nezinau,tiesiog man apie tai sake soc.skyriaus darbotojos,nes vyras stovi DB.
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2010 09 14, 13:32)
sveikos,
turiu klausymu:)
situacija tokia: mano dukrai 5 metai,lanko darzeli,as 2010 nedirbu,pagal 2009 m mums priklauso 52 lt,nes nesigauna 525 kiekvienam,istekejus nebuvau,vaiko tevas mire pries kelias savaites,susitvarkau vaiko pensija,kiek gaus nezinau,dar jie skaiciuos,dabar suzinojau,kad yra tokia pasalpa!noreciau suzinoti ar ji mums priklauso? http://www.socmin.lt....php?1189177490 taigi musu vieninteles pajamos bus sitie pinigeliai,gyvename pas mano tevus,ten ir prirasytos esam,jie gauna paketus is maisto banko,kreipesi i seniunija del kompensaciju uz sildyma,bet jiems atsake kad negaus nes gyvenam mes ir as nestoviu darbo birzoje.ar taip gali buti?
ar tai reiskia kad turiu prisiregistruot darbo birzoje?
atsiprasau,kad ne viskas cia i tema turbut,bet gal kuri zinot?
is karto aciu

QUOTE(z.lineta @ 2010 09 14, 15:54)
cituosiu pati save:) nuvaziavau i seniunija,pasake reik darbo birzoj puse metu isstovet kad gauti pasalpa,o drauges mama dirbanti db tik kitam mieste,paskambino i vilnius,jai pasake mamoms vaikus iki 8m auginancioms nereik jokiu puses metu,taip kad vaziuosiu ryt i birza ir toliau aiskinsiuos

http://www.socmin.lt....php?1189177490
pasiskaitykite gal kuri punkta atitinkate...

motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų, kai šeimoje auginami 3 ir daugiau vaikų iki 14 metų;

sitas punktas galioja tik daugiavaikems...

o siaip darbo birzoje reikia buti prastovejus 6 menesius arba i birza istoti ne veliau nuo tam tikru aplinkybiu atsiradimo (tada 6 menesiu prastoveti nereikes)...
Atsakyti
mes jau gavom soc.pasalpos pinigelius thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, esu nescia. 4 men dar. Bet jau domiuosi siuo reikalu.

1 dalis.

Šeima arba vienas gyvenantis asmuo turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu:

yra bedarbiai, gaunantys nedarbo socialinio draudimo išmoką arba mokymosi laikotarpiu – mokymosi stipendiją, arba dirbantys viešuosius ar Užimtumo fondo remiamus darbus;
yra ne trumpiau kaip 6 mėnesius įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje;
slaugo vaiką, kuriam įstatymo nustatyta tvarka nustatyta globa (rūpyba) šeimoje, šeimos narį, artimą savo ar sutuoktinio giminaitį, jei jiems yra mokamos slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos arba jie pripažinti neveiksniais;
ne trumpiau kaip vieną mėnesį gydosi sveikatos priežiūros įstaigos stacionare arba ne trumpiau kaip vieną mėnesį turi nedarbingumo pažymėjimą;
yra nėščia moteris, kuriai yra likę 70 kalendorinių dienų iki numatomos gimdymo datos;

Su draugu nesam susituoke, jis niekur nedirba. As dirbanti, bet dekretines pagal dabar skaiciavima man nei sieks 500lt.Dar papildomai mokinuosi neakivaidziai kolegijoje.
1.Ar as galiu prasyti socialines pasalpos kaip man liks 70 d iki numatytos gimdymo datos.

2 dalis.

Kai gims vaikelis, mes kai gyvename kartu, vaikelio dokumentuose bus registruotas tevelis. Bet jis registruotas pas savo mama, o as pas savo tevu,o pas tevu dar yra papildomai registruoti kiti zmones.
1.Ar draugui reikia butinai registruotis birzui, kad gautume socialine paroma vaikui tuos 315lt.
2.Kokias pajamas nesti?Ar tik mano ir draugo? Nes pas jo mama registruoti mama, jis ir senele, pas mano tevu - tevai, as ir dar papildomai maks 5 zmones.

Aciu. smile.gif
Atsakyti
na as jau nebesuprantu nieko:)))
na del ko as susirupinau isvis,pries 2 savaites mire dukters tevas,uztad pinigeliu nebebus kiek buvo,taigis vaiko pensija sutvarkiau,52 litukus ir galvojau dar cia turesiu galimybe jei ne as tai gal vaikas gali gauti dar ir pasalpa kazkokia,ne tik pensija neturint nevo
Atsakyti