Is kur tie kandys atsiranda?As jau kelinta karta ismetu koses,miltus,dribsnius...isvalau viska kruopsciai,o ju vel atsiranda,kaip juos naikinti?
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 09, 11:52)
ir kandziu ir kirmeliu ir pas mane buvo viska ismeciau .. miltus taip pat
o siaubas, paskaiciau ir nubegau paziuret...
nieko nera, nei kirmeliuku, nei muselyciu, net sirdis atsigavo.. o dripsnius vaikai seniausiai suvalge, bet irgi nieko nebuvo
gal cia nuo sandeliu priklauso? pas mus ne parduotuvej dalina , o vesiam sandely- tai gal ir neuzsiveise o gal priklauso, kur pilstoma produkcija i maiselius, gal ten sandeliuose truputi sanitarines salygos netinkamos..?
Sveikos
Noriu patarimo.
Musu paskutiniu 3 men. pajamos buvo tik uz vaika 50 Lt. Buvom isvyke i uzsieni, bet ten legaliu darbu neturejom, todel grizom. Klausimas butu toks: is kur man gauti pazyma apie pajamas??? Is seniunijos? Nes ji gi moka vaiku pinigus?
Noriu patarimo.
Musu paskutiniu 3 men. pajamos buvo tik uz vaika 50 Lt. Buvom isvyke i uzsieni, bet ten legaliu darbu neturejom, todel grizom. Klausimas butu toks: is kur man gauti pazyma apie pajamas??? Is seniunijos? Nes ji gi moka vaiku pinigus?
QUOTE(smale @ 2010 09 09, 12:14)
Sveikos
Noriu patarimo.
Noriu patarimo.
nezinau kuriai istaigai norite pristatyti savo pajamas, bet dazniausiai reikia visos seimos pajamu, ne tik vaiko, nes vien pajamos dar nieko nereiskia.... jei abu buvote bedarbiai- pristatote pazyma is darbo birzos, jei mokotes dieniniam- pazyma is mokyklos..
o pazyma del 52lituku pristatyti turesite is savo seniunijos..
(cia speju darzeliui reikia)
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 09, 11:19)
nezinau kuriai istaigai norite pristatyti savo pajamas, bet dazniausiai reikia visos seimos pajamu, ne tik vaiko, nes vien pajamos dar nieko nereiskia.... jei abu buvote bedarbiai- pristatote pazyma is darbo birzos, jei mokotes dieniniam- pazyma is mokyklos..
O jei mes abu su vyru paskutinius 3 men. nedirbom, bet taip nestovejom birzoj, buvom isvyke is LT. Tad jokiu pajamu cia neturejom, o ir uzsieny taip pat Puikiai suprantu, kad soc. pasalpa mums nepriklauso, noriu prasyt maisto ir galvoju pasinaudot uz darza, kad butu puse kainos. Vyras jau dirba kelias dienas, bet jo alga neaisku kokia bus. Vadinas, visai tiketina, ka ir toliau reiks naudotis valstybes teikiama parama. Man tik idomu, jei mes neturejom jokiu pajamu, tai reikia kokios apie tai pazymos ar ne
QUOTE(smale @ 2010 09 09, 12:26)
O jei mes abu su vyru paskutinius 3 men. nedirbom, bet taip nestovejom birzoj, buvom isvyke is LT. Tad jokiu pajamu cia neturejom, o ir uzsieny taip pat Puikiai suprantu, kad soc. pasalpa mums nepriklauso, noriu prasyt maisto ir galvoju pasinaudot uz darza, kad butu puse kainos. Vyras jau dirba kelias dienas, bet jo alga neaisku kokia bus. Vadinas, visai tiketina, ka ir toliau reiks naudotis valstybes teikiama parama. Man tik idomu, jei mes neturejom jokiu pajamu, tai reikia kokios apie tai pazymos ar ne
butinai reikia irodanciu pazymu, kad neturejote pajamu...
o jus siuo atveju neturite nei irodanciu nei paneigianciu pazymu, jus neturite jokiu isskyrus vaiko 52lt... (jei nedirbi- tai turi irodyti stodamas i birza)
bet galite bandyti paklausti darzelyje ar uzskaitytu vien vaiko 52lt?
o del maisto paketu net nzn... kaip ir ka skaiciuoja ir ka i pajamas iskaito.. man uzteko, kad esu soc remtina- tai net neskaiciave paskyre maisto paketus...
o gal maisto paketams nebutina nei dirbti, nei birzoje stoveti
Lyg ir čia skaičiau,kad ir vaikų būrelių mokestį galima seniūnijoje susitvarkyti???Gal kas susidūrėte su tuo?Kokiu principu viskas vyksta?Ačiukas,jei kas atrašys.
Nu dar palauksiu, nes praita sav. parasiau uzklausima i Vilniaus spcentra Gal vis del to teiksis atsakyt
vikosiuks, aciu
vikosiuks, aciu
noriu dar jusu paklausti , jei vaikas pradejo eiti i darzeli ar soc. pasalpos dydis keisis ar ne ?
Papildyta:
pas mus tai kandys is lauko atskrenda ,nes kai buvo karsta langai atidaryti tai siaubas kiek ju buvo , o po to ir kirmelytes uzmaciau tai kai pasiziurejau kruopos miltai buvo supakuoti dar i plasmasinius maiselius tai ten kirmelyciu buvo , ir pastebejau kad nedideles skilutes maiseliuose buvo ,o ir ryzius kai pamerkiau tai kylt grazuolytes pradejo
Papildyta:
as kiek zinau , tai maisto paketai dalijami jei stovi darbo birzoje
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 09, 12:12)
o siaubas, paskaiciau ir nubegau paziuret...
nieko nera, nei kirmeliuku, nei muselyciu, net sirdis atsigavo.. o dripsnius vaikai seniausiai suvalge, bet irgi nieko nebuvo
gal cia nuo sandeliu priklauso? pas mus ne parduotuvej dalina , o vesiam sandely- tai gal ir neuzsiveise o gal priklauso, kur pilstoma produkcija i maiselius, gal ten sandeliuose truputi sanitarines salygos netinkamos..?
pas mus tai kandys is lauko atskrenda ,nes kai buvo karsta langai atidaryti tai siaubas kiek ju buvo , o po to ir kirmelytes uzmaciau tai kai pasiziurejau kruopos miltai buvo supakuoti dar i plasmasinius maiselius tai ten kirmelyciu buvo , ir pastebejau kad nedideles skilutes maiseliuose buvo ,o ir ryzius kai pamerkiau tai kylt grazuolytes pradejo
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 09, 12:35)
as kiek zinau , tai maisto paketai dalijami jei stovi darbo birzoje
QUOTE(Kinderiukas @ 2010 09 09, 15:00)
... čia su tom kruopom - tai žinokit, ne maisto banko kaltė, aš šią vasarą pastoviai nusiperku Maximoje - jau viskas užkrėsta būna, o teigiu todėl, kad parsineštus produktus (būtent dėl tų pačių kandžių) laikau sandariuose induose, tai jo - pora dienų ir kruta ten, specialiai dariau eksperimentą, kad įsitikinčiau, jog į indą negalėjo patekti jokia kandis: laikiau tol, kol iš kirmėlių išsirito kandys ir visos išstipo, nes nebuvo pro kur išlysti - vadinasi - indas tikrai sandarus, ir buvo tuščias ir švarus, čia man taip su ryžiais buvo, paskui kur yra tokie 2min. virimo grikiai (Galintos berods) tai ten pakeliai tokie vakuminiai kieto celofano (be skylučių ir buvo pilnai sandarūs) - tai parsinešiau, išsiėmiau ir iš karto į veterinarijos tarnybą paskambinau - nes juose jau buvo negyvų kandžių - vadinasi - čia jau fasuoja gamintojai užkrėstas kruopas, o paskui dar prekybos centruose jos kai išlenda tai visur įsikuria... negaliu kaip pikta, nes dabar kariauju su tomis kandimis, nieko nebeperku, visas kruopas draugės vištoms perleidau... O maisto bankas ir gauna viską iš prekybos centrų.
su vyru abu bedarbiai registruoti DB, savo vardu rasiau prasyma soc. paslpa. ja gaunam nuo sausio men (900 su virsum). nuo pirmadienio pradedu dirbti 0.5 etato. tai as toliau ar busiu registruota birzoj ir ar gausiu ta pasalpa is savivaldybes? ar jau reikia kad vyras "ant saves" gautu pasalpa?
O jei šį mėnesį pirmą kartą gausim socialinę pašalpą ar greitai gausiu pažymą, jog ją gaunu, nes jos reikia soc. stipendijai gauti, o pažymas priima berods iki 20d. šio mėnesio