Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingų dienų testeriai (14 dalis)

QUOTE(Nany @ 2010 10 05, 14:49)
FSH (Follicle stimulating hormone)–folikulus stimuliuojantis hormonas. FSH yra gaminamas hipofizėje. Jis stimuliuoja folikulų augimą, kuriuose bręsta kiaušialąstės.

Prolaktinas (Prolactine) - gaminamas hipofizėje, veikia krūtis ir kiaušides. Prolaktinas sąlygoja krūtų augimą nėštumo metu ir stimuliuoja pieno gamybą po gimdymo. Per didelė prolaktino sekrecija gali sutrikdyti ovuliaciją.

Estradiolis (Estradiol) - gaminamas kiaušidėse. Estradiolis stimuliuoja gimdos gleivinės augimą mėnesinių ciklo metu. Aukšta estradiolio koncentracija mėnesinių ciklo viduryje sąlygoja LH sekrecijos suintensyvėjimą dėl kurio įvyksta ovuliacija.

Progesteronas (Progesterone)- gaminamas kiaušidėse. Progesteronas kartu su estradioliu paruošia gimdos gleivinę apvaisinto kiaušinėlio implantacijai. Nėštumo metu progesteronas slopina gimdos susitraukimus.

Nukopinau is kitos temeles su viskuo  blush2.gif
dar dare echo kiausidziu ir gimdos.
Eme tepineli, bendra kraujo ir slapimo tyrimus.

Sake viskas normose kaip turi but, ir nezino del ko mmm tokios, gal genai, pas mama visa gyvenima tokios buvo, o gal del svorio.. kazkada buvau laaaabai kuda, tai ir mmm veliausiai susirgau klaseje, nors buvau vyriausia... tai va ir tesiasi iki dabar viskas.

O LH ar tyrei?
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 10 05, 16:58)
O LH ar tyrei?

ne g.gif
nors tam lapely buvo, bet daktare sake nereikia..
Atsakyti
QUOTE(Nany @ 2010 10 05, 15:20)
ne g.gif
nors tam lapely buvo, bet daktare sake nereikia..

Hmm..

Matai, LH yra tas pats hormonas, kuri ir gaudo OT- jis yra vienas is daugiausiai atsakingu uz ovuliacija- jo pikas privercia subrendusi folikula ovuliuoti 42val begyje.

LH taip pat yra labai svarbus vertinant ji poroje su FSH, ypac diagnozuojant policistiniu kiausidziu sindroma. O toms, kuriu ciklai labai nereguliarus, daznai istesti LH ir FSH hormonu tyrimai yra pradziu pradzia...

Na bet nesvarbu, jus juk dar tik pradejot planuoti, tikekimes greitai uzkibs ir nereikes kalbeti apie jokius tyrimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 05 spalio 2010 - 16:30
QUOTE(Selva @ 2010 10 05, 17:28)
Hmm..

Matai, LH yra tas pats hormonas, kuri ir gaudo OT- jis yra vienas is daugiausiai atsakingu uz ovuliacija- jo pikas privercia subrendusi folikula ovuliuoti 42val begyje.

LH taip pat yra labai svarbus vertinant ji poroje su FSH, ypac diagnozuojant policistiniu kiausidziu sindroma. O toms, kuriu ciklai labai nereguliarus, daznai istesti LH ir FSH hormonu tyrimai yra pradziu pradzia...

Na bet nesvarbu, jus juk dar tik pradejot planuoti, tikekimes greitai uzkibs ir nereikes kalbeti apie jokius tyrimus.

hm...
paimsiu ir paleksiu kada pasidaryti ji smile.gif
bet dabar uzteks LH?
nedaryti vel FSH?
Atsakyti
QUOTE(Nany @ 2010 10 05, 15:33)
hm...
paimsiu ir paleksiu kada pasidaryti ji smile.gif
bet dabar uzteks LH?
nedaryti vel FSH?

Palek, bet ne siaip kada, o 3-5CD. Geriausia LH tirti ta pacia CD su FSH. Tai jei tyrei FST 3DC, tai pasistenk ir LH tada issitirti, o jei nepavyksta, tada abu...
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 10 05, 17:40)
Palek, bet ne siaip kada, o 3-5CD. Geriausia LH tirti ta pacia CD su FSH. Tai jei tyrei FST 3DC, tai pasistenk ir LH tada issitirti, o jei nepavyksta, tada abu...

Supratau, tada kai ateis mmm leksiu 5 cd pasidaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nany @ 2010 10 05, 09:14)
pries KT BUDAVO IVAIRIAI- 30 d. 60 d ir net 90 d.
kai nutraukiau KT birzeli, pirmas ciklas buvo 78 d., dabar antras...
tyrimai hormonu, gimdos, kiausidziu-viskas normoj. daktare sake ne neisivaizduoja kodel cia taip, gal db susitvarkys.... ax.gif

keistai cia tiek ilgai... g.gif mano irgi kartais sudurniuoja ciklai,bet tik keleta kartu buvo per metus po 50-52d. o seip 30-39d. tai va,kaip minejau,Selva daug info zino thumbup.gif ,gal ir man po tyrimu reikes pasikonsultuot dar mirksiukas.gif as zadu kita savaite eiti hormonu tyrimus darytis,laukiu nesulaukiu-nes noriu zinoti ar viskas gerai rolleyes.gif beje,as klausiau gines ar yra skirtumas kokiu ciklo metu eiti tirtis,sake jokio skirtumo...ar tikrai? g.gif man israse pasidaryt FSH,LH,PRL,TTH,E2,P,T.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westi: 05 spalio 2010 - 19:44
QUOTE(westi @ 2010 10 05, 20:42)
keistai cia tiek ilgai... g.gif  mano irgi kartais sudurniuoja ciklai,bet tik keleta kartu buvo per metus po 50-52d. o seip 30-39d. tai va,kaip minejau,Selva daug info zino thumbup.gif ,gal ir man po tyrimu reikes pasikonsultuot dar  mirksiukas.gif  as zadu kita savaite eiti hormonu tyrimus darytis,laukiu nesulaukiu-nes noriu zinoti ar viskas gerai rolleyes.gif  beje,as klausiau gines ar yra skirtumas kokiu ciklo metu eiti tirtis,sake jokio skirtumo...ar tikrai? g.gif

mane siunte darytis 75 CD, bet kaip tycia susirgau, tai liepe eit iskart po mmm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nany @ 2010 10 05, 20:45)
mane siunte darytis 75 CD, bet kaip tycia susirgau, tai liepe eit iskart po mmm smile.gif

g.gif man neiseina iskart po mm,nes snd baigesi,tik teplioja dar,o galesiu nueit tik kita 3dieni unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(westi @ 2010 10 05, 18:42)
keistai cia tiek ilgai... g.gif  mano irgi kartais sudurniuoja ciklai,bet tik keleta kartu buvo per metus po 50-52d. o seip 30-39d. tai va,kaip minejau,Selva daug info zino thumbup.gif ,gal ir man po tyrimu reikes pasikonsultuot dar  mirksiukas.gif  as zadu kita savaite eiti hormonu tyrimus darytis,laukiu nesulaukiu-nes noriu zinoti ar viskas gerai rolleyes.gif  beje,as klausiau gines ar yra skirtumas kokiu ciklo metu eiti tirtis,sake jokio skirtumo...ar tikrai? g.gif man israse pasidaryt FSH,LH,PRL,TTH,E2,P,T.

Kas liecia LH, FSH ir E2 tai juos geriausia tirtis 3-5CD, tada jie yra informatyviausi, kas liecia vaisinguma. Dar rekomenduociau PRL irgi pradzioj ciko darytis.

PRG vertinga darytis tiktai po O- kitaip jis neinformatyvus. Ji geriausia darytis mazdaug 7DPO.

Kiti hormonai nera svarbu kuria CD daromi, iskaitant ir skydliaukes.
Atsakyti
Labas, labai reikia jusu nuomones..
Ar teigiamas ovuliacinis testas jau zymiai veluojant mm kartais negali rodyti nestumo? Atsiprasau, jei tai kvailas klausimas blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2010 10 06, 14:57)
Labas, labai reikia jusu nuomones..
Ar teigiamas ovuliacinis testas jau zymiai veluojant mm kartais negali rodyti nestumo? Atsiprasau, jei tai kvailas klausimas  blush2.gif  blush2.gif

Gali rodyti nestuma 4u.gif Bet geriau nestumo testa pasidaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 06 spalio 2010 - 14:07