Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetika su rūgštimis

QUOTE(himalaia @ 2011 05 03, 23:48)
Labai daug rūgštinių priemonių naudoji, nepadaugink  mirksiukas.gif

Dėl sodos, ji yra švelni, puikiai galima naudoti kaip šveitiklį (tik, aišku, reikia nepersistengti betrinant), ji veikia antibakteriškai. Tik nenaudok kartu su rūgštniais dalykais kartu (pvz., su rūgštiniu prausikliu).

O kas gali atsitikti "padauginus" rugsciu?
Oda antrodo neserpetuoja. Vienintelis dalykas, tai ji kazkokai papilkejusi yra, bet gal tai ir nesusije su rugsciu naudojimu.
Vasarai galvoju pakeisti viska i priemones be rugsties, palikti tik prausikli. Paziuresiu kaip oda reaguos.

Isbandziau vakar soda, matyt ne mano odai skirta biggrin.gif Atrodo visai nedaug paemiau sodos ir triniau nestipriai, bet draske oda doh.gif

QUOTE(lauryna @ 2011 05 04, 08:08)
Kokius butent produktus naudojate ? ax.gif

Naudoju pakeistomis ODA (5%) ir Avene (neparasyta kiek procentu) kremus su rugstimis, ODA prausikli (7%) ir kauke Avene (AHA+BHA+ARGILE).
Ir mano minetas ALPHA hydrox priemone nuo demiu (man atrodo 9%).
Bet rugstinis kremus tepu tik nakciai. Diena naudoju paprasta krema su SPF.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B.r.i.u.n.e.t.e: 04 gegužės 2011 - 08:38
QUOTE(powerpuff @ 2011 05 04, 08:14)
Na rūgštis su soda reaguoja tai iš rūgštinio prausiklio jokios naudos nebeliktų, kaip ir iš sodos-būtų daug putų ir tiek. Čia man taip atrodo  4u.gif

taigi ir nereikia maišyti sodos su prausikliu, nusiplauni veidą prausikliu, tada vandeniu, kiek palauki, tada pilinguoji soda, arba atvirkščiai g.gif kas čia beputos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žvarba: 04 gegužės 2011 - 09:20
himalaia, o ar galima naudoti sodą jautriai veido odai?
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2011 05 04, 01:37)
himalaia, o mano situacija galetumet pakomentuoti, buciau labai dekinga  4u.gif Norisi susirinkti kuo daugiau patarimu pries perkant priemones savaitgali  bigsmile.gif

Manau, inkštirams 1% BHA turėtų būti gera pradžia. Šiaip tas Rasos kremas- gelis neblogas, tik reiktų žiūrėti, ar odos nedirgina, nes pastebėjau, kad labai žmonėms pasitaiko (ar dėl sieros, ar kitų dirgiklių).

QUOTE(žvarba @ 2011 05 04, 02:08)
įdomu kodėl? g.gif dėl neutralizacijos?? g.gif

Taip. Soda yra bazė, ph +-8 ar daugiau. Rūgštinių priemonių ph yra +- iki 4. Odos ph +-5- 6.5, priklausomai nuo žmogaus. Stipri bazė, kaip soda, šarminis muilas laikinai paveikia ir odos ph. Dėl to prieš ar po rūgščių nerekomenduojama naudoti labai šarmingų priemonių, nes jos gali susilpninti rūgšties poveikį. O naudojant kartu ir sodą, ir rūgštinį prausiklį (pvz., man patinka į paprastą, nerūgštinį prausiklį įsiberti sodos) rūgštis bus išvis neutralizuota.

QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 05 04, 02:37)
O kas gali atsitikti "padauginus" rugsciu?

Yra toks dalykas kaip "overexfoliation". Tiek naudojant per daug rūgščių, tiek per daug ją prausiant, naudojant šarminius muilus, nušveičiant oda mechaniškai yra pažeidžiamas natūralus odos apsauginis barjeras. Ar per daug nurūgštinti, ar per daug sušarminti odos ph yra nesveika. Oda natūraliai yra vos rūgšti, tai padeda jai gintis nuo kenksmingų bakterijų, grybelių. Per daug ją nurūgštinant ar sušarminant yra pažeidžiama odos rūgštinė mantija. Kai odos ph yra per aukštas (bazinis) tai gali skatinti bakterijų dauginimąsi (pvz., pabloginti aknę), kai per žemas (per daug rūgštinis) - tai gali skatinti odos sausėjimą, ji gali lėčiau gyti, nesugebėti apsiginti nuo aplinkos žalos ir t.t.
Žodžiu, kaip ir visur- kas per daug, tas nesveika. Rūgštys gali būti veiksmingos tik iki tam tikro laipsnio. Naudojant jų per daug didesnio ir greitesnio efekto nebus, bet užtat gali būti neigiamas.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 04, 05:06)
himalaia, o ar galima naudoti sodą jautriai veido odai?

Bent mano soda tokia kaip labai smulkūs miltukai, vos ne kaip stambus molis. Tad su ja švelniai ir trumpai pamasažavus odą visiškai jokio grubumo nesijaučia. Todėl manau, kad nuo sodos ir odos priklauso.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 05 04, 18:13)
Stipri bazė, kaip soda, šarminis muilas laikinai paveikia ir odos ph.

taigi logiška, jog rūgštis po šarmo grąžina odos pH į rūgštinę pusę, todėl nieko negero nutikti neturi smile.gif Gal tik nebe tiek veiksminga rūgštinė priemonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žvarba @ 2011 05 04, 12:29)
taigi logiška, jog rūgštis po šarmo grąžina odos pH į rūgštinę pusę, todėl nieko negero nutikti neturi smile.gif Gal tik nebe tiek veiksminga rūgštinė priemonė ax.gif

drinks_cheers.gif Taip, aš ir neturėjau omenyje, kad kažkas negero gali nutikti sodą su rūgštimis naudojant ax.gif Tik rūgšties veiksmingumas gali nukentėti.
Atsakyti
kokias dvi sav. pasidžiaugiau kremu su AHA o šiandien mano mažoji ciocė sėkmingai juo išmozojo lovą cool.gif cool.gif cool.gif visą kremą ištepė sad.gif sad.gif sad.gif Noriu naujo blush2.gif merginos patarkit kokį pirkti? Turėjau šį
10 proc AHA kremą nuo raukšlių
user posted image
visai patiko, oda gerai toleravo, prašom parekomenduoti ką nors 32m tetulei blush2.gif oda mano visai neproblematiška, nėra spuogų nei inkštirų, tik raukšlelės smulkios lenda po truputį ax.gif Gal tą patį, ar ką nors geriau?? smile.gif O bėje, būna AHA kremai kartu su SPF?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žvarba: 05 gegužės 2011 - 15:25
QUOTE(žvarba @ 2011 05 05, 15:54)
O bėje, būna AHA kremai kartu su SPF?? g.gif

buna, pvz ODA kremai su apsauga nuo UVA ir UVB 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 05 gegužės 2011 - 20:44
ODA kremų dairiausi, bet jų taip paprastai nenusipirksi, kaip supratau, reikia rasti kas platina g.gif
Atsakyti
QUOTE(žvarba @ 2011 05 05, 08:54)
visai patiko, oda gerai toleravo, prašom parekomenduoti ką nors 32m tetulei blush2.gif oda mano visai neproblematiška, nėra spuogų nei inkštirų, tik raukšlelės smulkios lenda po truputį ax.gif Gal tą patį, ar ką nors geriau?? smile.gif O bėje, būna AHA kremai kartu su SPF?? g.gif

Neostrata Oil Free Lotion SPF 15 su pasauga ir AHA labai neblogai atrodo. Bet jis daugiau riebesnei odai.
Tas pats Alpha Hydrox turi kitų neblogų AHA priemonių. O.D.A., manau, patogiausia būtų- siųstis iš užsienio nereikia, kaina padori ir sudėtis gera. Parduoda kosmetologės ir atstovybe, bet ji Vilniuje. Gal ir Kaune yra? g.gif Dar juk per elektroninę parduotuvė galimą nusipirkt.

QUOTE(susidomejus @ 2011 05 05, 14:44)
buna, pvz ODA kremai su apsauga nuo UVA ir UVB  4u.gif

O ten apsauga nebus per maža? Kai SPF neišskirtas sunku spręst g.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 05 05, 22:20)
Neostrata Oil Free Lotion SPF 15 su pasauga ir AHA labai neblogai atrodo. Bet jis daugiau riebesnei odai.
Tas pats Alpha Hydrox turi kitų neblogų AHA priemonių. O.D.A., manau, patogiausia būtų- siųstis iš užsienio nereikia, kaina padori ir sudėtis gera. Parduoda kosmetologės ir atstovybe, bet ji Vilniuje. Gal ir Kaune yra? g.gif Dar juk per elektroninę parduotuvė galimą nusipirkt.
O ten apsauga nebus per maža? Kai SPF neišskirtas sunku spręst  g.gif

ačiū himalaia, einu dar dairytis 4u.gif
Man pačiai taip pat knieti labai ODA priemones pabandyti, tik pažiūrėjau jų el. parduotuvėj tėra tik keli kremai, o sausai/normaliai odai kaip ir nieko padoraus neduoda doh.gif nebent pas kosmetologes daugiau ko yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žvarba: 06 gegužės 2011 - 08:11
sveiki, norejau paklausti: jei naudoju prausikli, kurio sudetyje yra 2% salicilo (berods taip vadinasi) rugsties ar galiu eiti i soliariuma, degintis sauleje?
Atsakyti