QUOTE(Vicious_L @ 2011 03 02, 06:16)
Tai va pradejus naudot tonika is pradziu labai geras jausmas buvo, oda paskaistejo. Bet kazkaip pradedu abejot ar jis man tinka
. Po kokios savaites tokie ziaurus spuogai atsirado giluminiai (bet nesu tikra ar nuo jo ar nuo idegio kremo). Vienas ju tik dabar baigia uzgyt po men. su puse ir matau kad liks randas nemazas, nes pries tai toj vietoj buvo mazas randukas ir istinus jis kazkaip itruko ar ka. Antras neigiamas pastebejimas, kad sis tonikas man turbut per stiprus, ir po tiek laiko jis man vis dar grauzia, panaudjus kasdien tokie tarsi nubrozdinimai-sudirginimai ant sveikos odos atsiranda.Trecias minusas nusausejus ziauriai ir pleiskanojanti oda. Pliusai, kad sumazino senus randus nuo inkstiru,gal siek tiek inkstru pamazejo ir poros pamazejo. Na gal dar vos vos rauksle ant kaktos sumazejo.
Kremas gelis ganetinai malonus ant odos, nedirgina, drekina labiau nei Natura Siberica kremas sausai odai. daugiau kazkokiu ipatingu pastebejimu neturiu.
Jeigu iškilo uždegiminis spuogas ir jūs jį toliau rūgštimis tepate, nenuostabu, kad ilgai gyja. Nes rūgštis gi nusluoksniuoja odą, o spuogas kad užgytų reikia jam ramybę duot, kad oda natūraliai atsistatytų. Dėl to ant uždegiminės aknės negalima rūgštinių valymų daryti.
Taip pat tas tonikas turi augalinių ekstraktų, kurie gali dirginti, kremas-gelis- nemažai kvepalų bei dirginantį konservantą. Nuo viso to "gėrio" irgi oda dirgsta, spuogai gali kilti. Plius dar siera- irgi dirgiklis.
Naudojant rūgštis dažnai oda pasausėja, dėl to papildomo drėkinimo gali prireikti.
Pieno rūgštis irgi yra AHA, bet Rasos kosmetikoje naudojama kitokia AHA, glikolio rūgštis.
QUOTE(Vitulka @ 2011 03 02, 06:46)
Randai po spuogų dėl soliariumo? nu nepykit, bet kosmosas. Pigmentinės dėmės nuo soliariumo, gal. Bet tik ne randai todėl, kad ėjot į soliariumą.
tiesa, gal žinot kaip iššifruot
Alpha Hydroxy kremo galiojimą?
Tiesą sako Vicious_L, UV spinduliai ir randėjimas- dar ir kaip susiję. Man po avarijos rugpjūtį, kada saulė labai aktyvi, žaizdos ant rankų negijo, kol nepradėjau kremo su SPF naudoti. Randai buvo dideli ir raudoni, pradėjus saugoti oda labai greitai sugijo, randeliai pabalo ir susitraukė. Saulė žaloja odą, sukelia uždegimą, o jis yra didelis odos priešas. Nes vietoj to, kad oda normaliai funkcionuotų, gytų, ji kovoja su uždegimu, bando atsistatyti.
Jei neina iššifruoti galijimo datos- parašyk gamintojui, turėtų atsakyti.
QUOTE(Maserati. @ 2011 03 02, 07:04)
Kazkurioj pusej(nepamenu ar is priekines puses ar is galines),ten kur baigiasi tutele ir yra tas suspaudimas toks rantuotas,tai va ten parasyta EXP Date ar kazkaip taip,na,tikrai aiskiai,jokiu kodu paslaptingu nera,pvz pas mane 11/04. Tepu dabar ji vos ne visam veidui ,nors ir reikalo nera,bet gaila ismesti bus pilna pakuote
O soliariume apsidengi veida kazkuo? Dar skaiciau,kad tik pro tam tikro tankumo dzinsa nepraeina pvz saules spinduliai,per visus kitus audiniu - praeina
as apsidengiu veida su ranksluosciu (2 sluoksniais perlenkiu).
Jei nėra reikalo ant veido tepti, tepk and alkūnių, kulnų- padės šiurkščios odos atsikratyti.
Dauguma audinių kažkiek filtruoja saulę, bet ne visi tai daro efektyviai. Pvz., paprasti medvilniniai trikotažiniai marškinėliai turi ~SPF5. Kuo tankiau suaustas audinys (bet jis gali būti ir labai plonas, pvz, linas), tuo apsauga geresnė.
QUOTE(Amellie @ 2011 03 02, 08:57)
Man tai idomu, kiek % koncentracija AHA tam Rasos tonike
Bet lygiai taip pat, baigiu isnaudot buteliuka, o vis dar uztepus grauzia oda ir parausta gan stipriai. Bet veliau praeina viskas. Nors naudoju senokai, kazkaip nepastebejau, kad veidas butu labai paskaistejes
Gali parašyti į Biok ir paklausti. Kaip minėjau, paraudimas gali ir nuo dirginančių augalų ekstraktų atsirasti. Kitas dalykas, gali būti, kad tonike esantis glikolis nėra buferintas, tada net ir mažesnės koncentracijos rūgštis labiau "kanda" ir yra veiksmingesnė.
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 03 02, 09:41)
himalaia, o kaip tu naudoji AHA ir BHA kremus? Kaip suprantu pakaitomis? Kuri dazniau/reciau naudoji?
As irgi turiu viena krema su AHA, kita su BHA, reikiacia sugalvot naudojimo eiliskuma, nes galiu juos naudoti tik vakare, o tepti viena ant kito manau bus per daug
Tik neseniai pradėjau naudoti 5% AHA ir 0.5% BHA kremą. Šiaip visada vakarais 2% BHA naudojau. Kaitalioju. Vieną vakarą vienas, kitą kitas. Dabar kurį laiką tik AHA naudoju, nes noriu poveikį pamatyti. Greit gausiu BHA skystį, tai vėl naudosiu pakaitom.
Abu vieną dieną naudoti galima labai norint, bet geriau ir patogiau atskirai.