Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetika su rūgštimis

Himalaia vel kreipiosiu į Jus? biggrin.gif
radau toki krema su hidrochinonu bet niekur negaliub rast kiek proc jo ideta? gal teko susidurt?
http://www.1-7.lt/od...ra/Veidui/36035
kainos ir kiekio santikis jau labai patrauklus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 02 06, 02:53)
Himalaia,norejau jusu pakalusti,ar gali taip buti,kad esu alergiska AHA ir BHA,bet glikolio rugsciai ne?nes kiek anksciau teko naudot su aha ir bha priemones,visada mane labai nuo berdavo tokiais raudonais smulkiais spuogeliais,o va dabar nadoju krema su glikoliu ir valymus darausi ir tfu tfu tfu,neberia g.gif
ir dar norejau paklausti,ka manot apie sita(Cia O.D.A maskuojantis antialerginis kremas)
Titanium Dioxide,cyclopentasiloxane,PEG/ppg18/18 dimethicone,triethoxycapry-lylsilane,iron oxide C.I.77498,Irone oxide C.I 77491,Iron oxide C.I 77499,Glycerin,Phenoxyethanol,capprylyl glycol,chlorphenesin,sodium acrylate,hydrogenated polydecene,sorbitan laurate,trideceth,pueraria lobata kudzu symbisiome extract,aqua.

Na, visada yra galimybė, kad žmogus gali kažkokiems ingredientams būti jautrus.
Bet jūsų atveju nemanau, galbūt pradėjus rūgštinius veido valymus darytis oda priprato prie rūgščių ir nebemėto spuogeliais dėl to. Gal neišlaukdavot to periodo anksčiau, kol oda prisitaiko prie rūgščių?
Arba tiesiog prieš tai naudotos priemonės jums netiko, būna juk. O prieš tai naudotos AHA priemonės su kokiom rūgštim buvo? Glikolis šiaip vienas populiariausių, tai gal ir anksčiau jį naudojot, tik formulė ar ph jūsų odai nebuvo tinkami.

Apie sudėtį atsakysiu Mokomės suprasti kosmetiką temoje.

QUOTE(julkanos @ 2011 02 06, 14:15)
turiu toki klausimelį?
naudoju rugštinę kosmetiką (alphahydrox) nakčiai balinanti +sufle 12% dienai 10% + su spf15 kremuka, pries kelias dienas dar pradejau naudoti pudra neutrogena su 0,5%salicilo rugštim tai pradejo luptis oda nuo noses ir labai jau man graužia ta pudra , taip suprantu kad ji man netinka,ar tiesa? teks mesti į išparduotuvę?

O ne per daug jums du kartus per dieną pakankamai stiprias rūgštis naudot ir dar kreminę pudrą su rūgštim norit... Graužti gali ir nuo BHA pudroje (bet nelabai tikėtina, nes kreminių pudrų ph paprastai būna aukštesnis, nei 4, kas reiškia, kad rūgštis nebus aktyvi), ir nuo kokių kitų ingredientų, gal jautri esat. Nes rūgštys dar jautrumą gali padidint.

QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 02 06, 16:38)
Merginos, tai vis delto ALPHA HYDROX Spotlight Skin Lightener yra nuo randu ar pigmentiniu demiu?

Ir kiek suprantu Alpha hydrox negamina priemoniu su su BHA?

Nuo pigmentinių dėmių, bet gali kažkiek ir raudonus aknės randelius pašviesint, nes turi ne tik hidrochinono (jis odos nebalina, tik blokuoja pigmentaciją), bet ir AHA.

Negamina, kiek žinau.

QUOTE(julkanos @ 2011 02 08, 04:43)
Himalaia vel kreipiosiu į Jus? biggrin.gif
radau toki krema su hidrochinonu bet niekur negaliub  rast kiek proc jo ideta? gal teko susidurt?
http://www.1-7.lt/od...ra/Veidui/36035
kainos ir kiekio santikis jau labai patrauklus bigsmile.gif

Čia reiktų pigmentinių dėmių temoj apie jį diskutuot. Šiaip hidrochinono standartinis kiekis nereceptinėse priemonėse yra 1-2%, manau panašiai ten jo ir turėtų būt. Bet tokios priemonės nepirkčiau vien dėl pakuotės- hidrochinonas yra ypač jautrus šviesai ir orui, tad ilgainiui darinėjant pakuotę bus nebeaktyvus.
Atsakyti
Himalaya, gal parašytum, koks skirtumas tarp lactic acid, salicylic acid ir glycolic acid. Kuo skiriasi poveikis? Kurią rekomenduotum rinktis, norint pašviesinti pigmentines dėmeles, palyginti raukšleles ir išvalyti besikemšančias poras?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 14 vasario 2011 - 23:25
QUOTE(Terezza @ 2011 02 14, 16:22)
Himalaya, gal parašytum, koks skirtumas tarp lactic acid, salicylic acid ir glycolic acid. Kuo skiriasi poveikis? Kurią rekomenduotum rinktis, norint pašviesinti pigmentines dėmeles, palyginti raukšleles ir išvalyti besikemšančias poras?

Lactic ir glycolic yra AHA, Salicylic- BHA.
Labai gera lentelė, kokias savybes turi AHA, kokias BHA (čia apie cheminius pylingus, bet esmė ta pati):
user posted image

Jei norisi šviesinti dėmes ir lyginti raukšleles, labiausiai tinka AHA. Besikemšančiom porom tinkamiausia BHA. Bet ir AHA poras pravalo, nes paskatina odos ląsteles greičiau gamintis, greičiau "nusišerti", eksfolijuoja odos paviršių ir poros ne taip kemšasi. Bet BHA užtat patenka ir į poros vidų, tad suminkština jau susidariusius komedonus.
Atsakyti
Sveikos,
noriu paklausti ar nėščiai galima naudoti kosmetiką nuo spuogų su 5% AHA ir 2% BHA? Ką galit pakomentuoti apie Rasa kosmetiką, pvz.: skirtą problematiniai odai http://www.biok.lt/l...-problemine-oda ?
Oda atrodo tragiskai.
Atsakyti
QUOTE(Orfeja @ 2011 02 15, 08:16)
Sveikos,
noriu paklausti ar nėščiai galima naudoti kosmetiką nuo spuogų su 5% AHA ir 2% BHA? Ką galit pakomentuoti apie Rasa kosmetiką, pvz.: skirtą problematiniai odai http://www.biok.lt/l...-problemine-oda ?
Oda atrodo tragiskai.

JAV tiek AHA, tiek BHA yra priskiriamos "Pregnancy Category C", t.y. "Animal reproduction studies have shown an adverse effect on the fetus and there are no adequate and well-controlled studies in humans, but potential benefits may warrant use of the drug in pregnant women despite potential risks."
Rūgštiniai pylingai nėščiosioms yra draudžiami, mažos koncentracijos rūgštines priemones naudoti galima, jei yra būtinybė, bet nerekomenduojama.
Atsakyti
Taigi išbandžiau vakar savo rūgštinį pylingą (10% BHA ir 40% glikolis). Kadangi mano oda prie rūgščių įpratusi (kas porą savaičių pas kosmetologę darausi rūgštinius pylingus), tai nelabai įspūdingi ir pojūčiai smile.gif
Nuprausiau veidą su prausikliu, nusausinau, pirmas žingsnis- plonu sluoksniu salicilis. Palaukiau porą minučių, kol nudžiūvo (salicilio rūgštis pati save neutralizuoja), oda pabaltavo (sureagavo salicilis), vos padilgčiojo. Tada glikolis labai plonu sluoksniu. Laikiau apie 6 minutes, irgi vos padilgčiojo. Labiausiai jautėsi, kai neutralizavau glikolį (su soda ir vandeniu), tada oda užkaito, paraudo. Po poros minučių paraudimas praėjo.
Nusausinus ant viršaus pasitepiau
user posted image
Skin relief treatment, tai oda išvis nurimo, kaip nieko nebūtų daryta. Tada padrėkinau ir tiek. Šiandien oda švelni, neišsausėjusi, pasmakrėj buvęs pabėrimas apsiramino, truputį sumažėjo. Nemanau, kad oda lupsis net. Kitą sykį bandysiu du glikolio sluoksnius dėti, kad efektas būtų didesnis. Bet šiaip esu labai patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 02 25, 00:40)
Taigi išbandžiau vakar savo rūgštinį pylingą

kaip tik norejau paklaust kaip sekasi su pylingu smile.gif idomu kaip oda reaguos po dienos, dvieju, ar nesilups ir ar toks pat efektas pasiekiamas kaip po kosmetologes, ar sumazina berimus? noriu mesti KT, bijau kad gali pradet labai bert o londone nerandu patikimos kosmetologes kuri atliktu rugstinius pylingus, tad manau ir man butu neprosal namie tuos pylingus padaryt.. tad su nekantrumu lauksiu tolimesniu atsiliepimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vai2lka: 25 vasario 2011 - 00:06
QUOTE(Vai2lka @ 2011 02 24, 17:04)
kaip tik norejau paklaust kaip sekasi su pylingu  smile.gif  idomu kaip oda reaguos po dienos, dvieju, ar nesilups ir ar toks pat efektas pasiekiamas kaip po kosmetologes, ar sumazina berimus? noriu mesti KT, bijau kad gali pradet labai bert o londone nerandu patikimos kosmetologes kuri atliktu rugstinius pylingus, tad manau ir man butu neprosal namie tuos pylingus padaryt.. tad su nekantrumu lauksiu tolimesniu atsiliepimu  4u.gif

Turėtų normaliai reaguoti, nes dabar jau matau, kad nesilups. Po pylingo praėjus dienai jaučiasi išsausėjimas, tempimas, iškart po pylingo paraudus būna, tada oda lupasi. O dabar mano oda jaučiasi labai gerai, tokia stangri, padrėkinta, jokio sausumo ar šerpetojimo. Specialiai pradžiai tik lengvą sluoksnį dėjau, tiesiog pabandymui, kaip oda reaguos. Nes man kosmetologė 2-3 sluoksnius deda, tada ir lupasi jau.
Su kosmetologe efekto negaliu lyginti, nes bent man ji ne vien rūgštis naudoja, bet ir valo veidą mechaniškai, masažuoja, naudoja visokius aparatus ir t.t. O aš pati tik rūgšties užsidėjau ir tiek, daugiau nieko nedariau, tai ir efektas skirtingas. Aš asmeniškai kosmetologės išvengt nenoriu, tik namie tokias procedūras darantis galėsiu rečiau vaikščioti, truputį pinigų sutaupysiu, nes dabar gan brangiai atsieina, kas porą savaičių po 120.
Ir jums geriau rekomenduočiau nuo kosmetologės pradėt, bent porą kartų nueit, jei valymų reikia. Manau, Londone tai tikrai įmanoma surasti gerą, net ir lietuvaitę kokią.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 02 24, 23:40)
Taigi išbandžiau vakar savo rūgštinį pylingą

O po pilingo isvalai oda kur reikia mechaniskai ar tik nuplauni?

As laukiu savo 20 % salicilio rugsteles parkeliaujant bigsmile.gif patogu,kad nereikia pirkti jai papildomai neutralizatoriu.
Atsakyti
QUOTE(Maserati. @ 2011 02 25, 05:01)
O po pilingo isvalai oda kur reikia mechaniskai ar tik nuplauni?

As laukiu savo 20 % salicilio rugsteles parkeliaujant bigsmile.gif patogu,kad nereikia pirkti jai papildomai neutralizatoriu.

Šį kartą nieko nedariau, tik rūgštis dėjau, nes pirmas sykis namie.
Ir ką, pasižiūriu šiandien ryte į veidrodį, ir akys ant kaktos išsprogo biggrin.gif Kur buvo pabėrimas kažkoks keistas pasmakrėj (krūva baltų, labai sunkiai išspaudžiamų inkštirų vienoje vietoje)- beveik nieko nebelikę blink.gif Oda lygi, tik vos matosi, kad ten buvo paberta thumbup.gif O kosmetologė man jau 3 kartus valė tą vietą mechaniškai ir su rūgštimis, tokio staigaus pagerėjimo tikrai nebuvo. Po truputį vis valėsi, o dabar tik bac, ir nebėra. Turbūt prisidėjo ir šitas
user posted image
RESIST Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid
Tik prieš porą dienų, po valymo pradėjau naudoti, kaip tik daugiau užtepdavau ant to pabėrimo. Niekad nesu kosmetinių priemonių su AHA naudojus (tik su BHA), bet šitas tai superinis daiktas... Vakar vakare išsitepiau, tai oda ryte švelnutė šiandien, lygesnė, jokio riebalo ant nosies, žodžiu, gerulis, mano odai labai patiko.

Maserati, kad ir su AHA pylingais nebūtina specialų neutralizatorių pirkti (paskaityk sudėtį, ten gi paprasti tonikai, vandenėlis ir tiek). Šitas, va:
user posted image
Cellbone Neutralizer
Water, Aloe Vera Leaf Juice, Panthenol, Willowbark Extract, Cucumber Flower Extract, Centella Asiatica, Sodium Hydroxymethyglycinate, Sodium Hyaluronate
Vanduo, alijošius su keliais ekstraktais, konservantas/kondicionierius ir hialuronas. Ir viskas ax.gif Turi gerų ekstraktų odai po pylingo nuraminti, bet tam ir paprastas tonikas gali būti tinkamas.
Nes neutralizuoja ne ten kažkokios aktyvios medžiagos juose, o ph. O reikiamą ph ir iš paprasto vandens gali gauti ax.gif Tik tiek, kad jei naudojamas didesnis rūgšties procentas, labai trumpai rūgštis laikoma, kai negalima perlaikyti, reikia greičiau neutralizuoti, tada ne tik su vandeniu, bet ir soda gali neutralizuoti, rūgštis "nugesinama" efektyviau. Aš bent jau tą glikolio pylingą su paprasta kepimo soda neutralizavau, tada toniko užtepiau ir tiek to vargo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 25 vasario 2011 - 21:08
QUOTE(himalaia @ 2011 02 24, 22:42)
JAV tiek AHA, tiek BHA yra priskiriamos "Pregnancy Category C", t.y. "Animal reproduction studies have shown an adverse effect on the fetus and there are no adequate and well-controlled studies in humans, but potential benefits may warrant use of the drug in pregnant women despite potential risks."
Rūgštiniai pylingai nėščiosioms yra draudžiami, mažos koncentracijos rūgštines priemones naudoti galima, jei yra būtinybė, bet nerekomenduojama.

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti