QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 08, 02:33)
1. Dėl rūgščių naudojimo. Aš mat noriu ir ryte, ir vakare teptis tik po vieną kremą. Kad nebūtų iš pradžių vienas, paskui dar ant viršaus kitas. Vat toks gal ir neprotingas nusistatymas, bet taip jau yra
2. Vat prieš kokį mėnesį ar tris savaites net džiaugiausi, kad oda labai susitvarkiusi buvo, kas leičia bėrimus. Tuo metu naudojau ryte tą Neostrata kremuką, o vakare - Margaritos ekologišką drėkinantį. Tuo periodu, kol naudojau būtent šių dviejų kremų kombinaciją, oda, pagal tai, kokia ji pas mane būna, atrodė praktiškai idealiai.
3. Reiktų gal pabandyti nutraukti laikinai Rasos kremo naudojimą. Bet nežinau alternatyvos, kuo rytais tokiu sezonu galėčiau jį pakeisti
himalaia, gal tu turi kokių idėjų, ką galima būtų išbandyti nebrangaus kapiliarinei odai
4. O šiaip tai mano odos bėdos pastauoju metu pasireiškia tuo: paraudimas priekinės veido dalies srityje, aplink nosį ir nosis, netgi kakta. Būtent toje vietoje, kur išsiplėtę poros. Ir poros paryškėję daugiau nei įprastai. Kažkoks įspūdis (gal klaidingas), kad oda kaip ir būtų dirginama.
5. Šiaip man apskritai iškylo klausimas: o kaip prižiūrit odą (ypač ryte) naudojančios rūgštinę kosmetiką (labiau domina AHA, PHA)? Juk net ir tos, kurios neturit bėdų su kapiliarais, vistiek šaltuoju metų laiku turit naudoti kažkokį apsauginį kremą. Kai oda problematinė ir poros linkę kimštis, tai jau pasidaro šioks toks galvosūkis
1. Tai ryte tepk apsauginį, vakare rūgštinį.
2. Tai kam tada priemones keisti, jei oda gerai jaučiasi?
3. Bet ką galima bandyti, kas neturi dirgiklių baisių
Iš pigesnių RASA drėkinamasis ar maitinamasis kremas jautriai odai neblogai atrodo, jei dar nebandyti.
4. O tu pas dermatologą nesi buvus dėl odos problemų? Nenoriu gąsdinti, bet jei paraudimas vis didėja, gal turi rožinę?
5. Aš jokių apsauginių kremų nenaudoju, visada tik lengvasm drėkinančias priemones, jei apskritai jų reikia.
QUOTE(Sunreja @ 2010 11 08, 03:50)
Tik vat klausimas dar toks, o kada ta priemone rugstine reikia naudoti? Kaip suprantu vakare po veido nuvalymo toniku, taip?
O po toniko nereikia nuplauti veiduko vandeniu ir tik tad tepti AHA? O ka po to tepti? Ar jau nieko nebereikia?
Geriausia vakare, iškart po prausimo. Jei naudoji toniką, tada po toniko. Tik reikai turėti omenyje, kad bet kokia priemonė, tepama prieš rūgštį gali pabloginti rūgšties susigėrimą ir poveikį. Pvz., daug tonikų turi plėvelę paliekančių ingredientų, tai per juos rūgščiai yra sunkiau prasiskverbti. Tai gali būti ir teigiamas dalyks, pvz,., jei oda jautri ar dar neįpratusi prie rūgščių. Po AHA, kai susigeria, galima drėkinti, jei reikia.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 08, 07:37)
Idėja pamąstymui... Bet va ir tas Rasos kremas, kurį dabar jau įtariu, man prieš kokių pusantrų metų puikiai tiko, giedojau jam ditirambus. Biškutį keista būtų, jei va taip op, ėmė nei iš šio nei iš to, ir pradėjo labai nebetikti
Bet gal pasauly visko būna
Gali būti, kad pasikeitė formulė. Gali būti, kad visą naudojimo laiką oda buvo dirginama, bet paviršiuje tai pasimatė tik dabar. Gali būti, kad tavo odos būklė tiesiog pablogėjo ir kosmetiniai kremai čia ne prie ko. Teorijų galima prigalvoti daug.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 08, 08:27)
Gal pasidariau jautri tiems augaliniams ekstraktams
Kad rųgštims tai visgi dabar abejoju. Gal paranoja, bet ryte šiandien jau jaučiau tose priblematinėse vietose ale perštėjimą, dilgčiojimą. Nesmarkų, bet jau diskomfortas šioks toks. Taip ir norisi kažką raminančio užtepti. O va pasitepus vakare tuo Margaritos ekologišku tai atvirkščiai, oda labai konfortiškai jaučiasi.
Padaryk eksperimentą- vieną veido pusę tepk kokia nors keliančią įtarimą priemone, kitos pusės netepk. Pamatysi tada, kur šuo pasikasė