Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVII tema

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 18, 11:32)

Simisimi, pas kokį daktarą lankėtės ?(matau, kad esat klaipėdiečiai smile.gif aš asmeniškai apie odos daktarus atsiliepiu skeptiškai kai jie bando gydyti alerginius susirgimus...mano nuomone, tai alergologo-pulmonologo-imunologo prerogatyva (priklausomai nuo ligos klinikos)

pas mus žandukai dega verysad.gif gal kas Klaipėdoj pas alergologę Dumbrauskienę lankėtės? vaikų alergologų nepažįstu unsure.gif
gal kas Kaune gerą alergologą žinot? nes beveik pas visus medikus važiuojam į Kauną smile.gif

taip, esame klaipėdiečiai smile.gif Net gėda prisipažinti, bet net nežinau tos gydytojos pavardės... smile.gif prieš pusę metų buvo labai dideli išutimai mažiukui prie užpakaliuko, tai mūsų šeimos gydytoja (mes priklausom Taikos pr. 76, ten pirminės priežiūros centras) nusiuntė į kitą įstaigą. ta kita įstaiga - priešais tą polikliniką, jei ką sakys, tai tam pačiam pastate, kur Balticum televizija įsikūrusi... tada užsirašėm pas gydytoją, labai greitai pagijom. Ji odos gydytoja, venerologė kažkokia. Bet ten ne tik vaikus ji gydo, visus, kaip supratau. dabar dėl bėrimo ant veiduko vėl ten nuėjau, nes mūsų šeimos gydytoja vis kartojo, jog praeis savaime... Kaip man pasakė mūsų gydytoja, kad vaikų odos gydytojų nebūna, yra tik bendri....
dabar va ir galvoju... Ar čia jau man panikuoti (kas man nebūdinga) ar palaukti ir naudoti tuos vaistukus, nuo kurių lyg ir gerėja, bet kartais vėl paaktyvėja ar kreiptis pas gydytojus kitus, bet kokiu....? Tiesa, mūsų vaistukai vadinasi Dermalex...
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 10 18, 10:06)
Kodel butinai alergiskas? patrink pazeista vieta rugsciu maistu (kartais uztenka ir paprasciausiu seiliu) ir odyte susierzins. Nezinau, man asmeniskai aprasymas buvo toks neaiskus, kad nei vieno nei kito spet negaleciau smile.gif

Cia is tos serijos - gali buti ad, bet gali ir nebuti  lotuliukas.gif

bet be priežasties odytė nuo rūgštaus maisto nesierzina bigsmile.gif

O šiaip tai reikėtų rimtiems alergologams pasirodyti, nes net ir su visias geriausiais ketinimais mes deja negalim suteikti profesionalios pagalbos verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 18, 10:45)
taip, esame klaipėdiečiai smile.gif Net gėda prisipažinti, bet net nežinau tos gydytojos pavardės... smile.gif prieš pusę metų buvo labai dideli išutimai mažiukui prie užpakaliuko, tai mūsų šeimos gydytoja  (mes priklausom Taikos pr. 76, ten pirminės priežiūros centras) nusiuntė į kitą įstaigą. ta kita įstaiga - priešais tą polikliniką, jei ką sakys, tai tam pačiam pastate, kur Balticum televizija įsikūrusi... tada užsirašėm pas gydytoją, labai greitai pagijom. Ji odos gydytoja, venerologė kažkokia. Bet ten ne tik vaikus ji gydo, visus, kaip supratau. dabar dėl bėrimo ant veiduko vėl ten nuėjau, nes mūsų šeimos gydytoja vis kartojo, jog praeis savaime... Kaip man pasakė mūsų gydytoja, kad vaikų odos gydytojų nebūna, yra tik bendri....
dabar va ir galvoju... Ar čia jau man panikuoti (kas man nebūdinga) ar palaukti ir naudoti tuos vaistukus, nuo kurių lyg ir gerėja, bet kartais vėl paaktyvėja ar kreiptis pas gydytojus kitus, bet kokiu....? Tiesa, mūsų vaistukai vadinasi Dermalex...
blink.gif kaip nebūna? blink.gif Palauk, bet ji teisi, yra alergologai, bet kad nėra vaikų alergologų, tai švelniai tariant ji neteisi - Lietuvos alergologijos centre net suskirstyti gydytojai į vaikų ir suaugusiųjų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 10 18, 11:54)

O šiaip tai reikėtų rimtiems alergologams pasirodyti, nes net ir su visias geriausiais ketinimais mes deja negalim suteikti profesionalios pagalbos verysad.gif
Papildyta:
blink.gif kaip nebūna? blink.gif Palauk, bet ji teisi, yra alergologai, bet kad nėra vaikų alergologų, tai švelniai tariant ji neteisi - Lietuvos alergologijos centre net suskirstyti gydytojai į vaikų ir suaugusiųjų rolleyes.gif

hm, o jei odos gydytojai, tai būtinai alergologai? Nieko aš juose nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 17, 19:13)
man kyla klausimas, nuo ko pradėti- kaip atversti švarų lapą?

vo šitas klausimas man irgi visai neseniai iškilo. kelias savaites namuose vyravo absoliutus chaosas. nu nieko. susitvariau. tiesiog vieną rytą atsikėliau, išsiviriau kalakutą bulvių ir pradėjau biggrin.gif. dar grindis kas dien plaut pradėjau ir išmečiau visą pūkinę patalynę, vilnonius užtiesalus kol kas tik suslėpiau. po kelių dienų suvalgiau obuolio, dar po kelių ryžių.... i taip toliau. šiandien jau daug daugiau valgau, pusryčiams netgi ruginę duoną su vytinta dešra, nieko, viskas gerai biggrin.gif. čia svarbiausia kuo greičiau susitaikyt su tuo kad vaikas alergiškas ir susidraugaut su liga.

Tiesa mums labai padeda vyniojimas į dermasilk arba linines skiautes. Lininės skiautės iš senovinės nuskalbtos staltiesės, kuri išvirinta ir išlyginta.
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 18, 11:01)
hm, o jei odos gydytojai, tai būtinai alergologai? Nieko aš juose nesuprantu

Aš žinok irgi nesuprantu, bet šiaip tai būna alergologai, dermatologai, dermatovenerologai bigsmile.gif Na čia kaip su dantų gydytojais, kurie odontologais dabar pavadinti, akių gydytojai okulistais.... bigsmile.gif Bet va ir pagalvojam, į ką Jums kreiptis - į dermatologą ar alergologą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 10 17, 18:02)

nesisiųsiu aš A-dermos, ne panacėja ji mums. Nei viena apie tai nerašė, bet mums geriausiai padeda bepantenas. unsure.gif ir dar naudoju kokosų sviestą. vėliau bandysiu sviestmedį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maniūtė: 18 spalio 2010 - 11:13
QUOTE(mamairute @ 2010 10 18, 12:06)
Aš žinok irgi nesuprantu, bet šiaip tai būna alergologai, dermatologai, dermatovenerologai bigsmile.gif Na čia kaip su dantų gydytojais, kurie odontologais dabar pavadinti, akių gydytojai okulistais.... bigsmile.gif Bet va ir pagalvojam, į ką Jums kreiptis - į dermatologą ar alergologą g.gif

va, kur mus apžiūrėjo, atrodo, buvo dermatovenerologė.. o tai ji negali pasižiūrėti ar pagalvoti, kad tai AD ir paskirti tyrimus? ir šiaip, kaip tas AD atrodo? spuoguota odelė, rausvos dėmelės, dideli rausvi plotai? Pas mus yra spuogiukai rausvuose plotuose. šiandien ryte iš vis buvo beveik balta odelė, tik spuogiukai čiut ryškesni, bet vaikas seilėjasi kažkiek, tai vėl parausta, vėl pabalsta... man tai netrukdo, jam irgi, nes nei kasosi, nei kas, bet bijau, kad neužsisenėtų ir nepereitų į ką rimčiau....
ir dabar, kai pagalvoju, lyg ir buvo be vaistų aprimę viskas, bet paragavo kelis kąsnelius torto su šokoladu ir taip apsispuogavo, kad po to karto gyja ilgai ilgai. (jis alergiškas šokoladui dar nuo to, kai maitinau, bet jau buvau pamiršusi, tad paskanavom truputį...)

Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 18, 11:22)
va, kur mus apžiūrėjo, atrodo, buvo dermatovenerologė.. o tai ji negali pasižiūrėti ar pagalvoti, kad tai AD ir paskirti tyrimus? ir šiaip, kaip tas AD atrodo? spuoguota odelė, rausvos dėmelės, dideli rausvi plotai? Pas mus yra spuogiukai rausvuose plotuose. šiandien ryte iš vis buvo beveik balta odelė, tik spuogiukai čiut ryškesni, bet vaikas seilėjasi kažkiek, tai vėl parausta, vėl pabalsta... man tai netrukdo, jam irgi, nes nei kasosi, nei kas, bet bijau, kad neužsisenėtų ir nepereitų į ką rimčiau....
ir dabar, kai pagalvoju, lyg ir buvo be vaistų aprimę viskas, bet paragavo kelis kąsnelius torto su šokoladu ir taip apsispuogavo, kad po to karto gyja ilgai ilgai. (jis alergiškas šokoladui dar nuo to, kai maitinau, bet jau buvau pamiršusi, tad paskanavom truputį...)

na va, jau aiškėja - alergiškas šokoladui. O tai nenorit atlikti tyrimų ir pažiūrėti kam dar alergiškas, ko reikėtų vengti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 10 18, 12:34)
na va, jau aiškėja - alergiškas šokoladui. O tai nenorit atlikti tyrimų ir pažiūrėti kam dar alergiškas, ko reikėtų vengti? g.gif

oi, tai noriu smile.gif tai kaip man daryti? kreiptis į mūsų gydytoją ir kokio siuntimo prašyti, pas ką?
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 18, 11:32)
šiaip tai visi šie dalykai vadinami alerginėmis diatezėmis, kurios pasireiškia dviem būdais- atopiniu dermatitu ir bronchine astma g.gif pagal mano dėstytoją- alergija tai paprastų žmonių pavadinimas, o atopinis dermatitas- diagnozė, o bendrai sudėjus- vienas ir tas pats, tik alergenas skiriasi kiekvienam individualiai...
Alergija gali pareikšti ne tik bėrimu, čiauduliu, sloga, bet ir sutinimais, temperatūra ir pan. (čia jau kritinės būsenos- yra keletas sindromų- aš asmeniškai esu išgyvenusi dvi iš jų- Quinkės edemą ir Anafilaksinį šoką blush2.gif čia viskas iš teorijos 4u.gif

Simisimi, pas kokį daktarą lankėtės ?(matau, kad esat klaipėdiečiai smile.gif aš asmeniškai apie odos daktarus atsiliepiu skeptiškai kai jie bando gydyti alerginius susirgimus...mano nuomone, tai alergologo-pulmonologo-imunologo prerogatyva (priklausomai nuo ligos klinikos)

pas mus žandukai dega verysad.gif gal kas Klaipėdoj pas alergologę Dumbrauskienę lankėtės? vaikų alergologų nepažįstu unsure.gif
gal kas Kaune gerą alergologą žinot? nes beveik pas visus medikus važiuojam į Kauną smile.gif

Bet, kad dabar yra teorija, kad alergija nieko bendro neturi su Ad g.gif
Papildyta:
QUOTE(mamairute @ 2010 10 18, 11:54)

Reik skaityt... "PAZEISTA ODA".

vat ir mama parase, kad alergiskas sokoladui...vadinasi obuolio sultys, seiles suerzina paberta odyte ir visi berimai isryskeja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 18, 11:44)
oi, tai noriu smile.gif tai kaip man daryti? kreiptis į mūsų gydytoją ir kokio siuntimo prašyti, pas ką?

A tai Tu visai neskaitei, kas anksčiau parašyta? console.gif Tai va, iš vaikų gydytojos išsimuši siuntimą alergologo konsultacijai ir telefonu užsiregistruoji į Lietuvos alergologinį centrą, kontaktai:
http://www.spec.lt/k...centras_406027/
bei nurodytą dieną mini į Vilnių.
Labai rekomenduočiau gydytoją Nemirą Vaičiulionienę - su jos pagalba savo vyresnėlį išgydžiau visiškai. thumbup.gif Išsižiojus klausai ką ji kalbą ir nuosekliai vykdai jos instrukcijas. Pirmiausia tai ji tiesiogine ta žodžio prasme ,,išplaus" smegenis apie mitybą - išgirsi viską apie parduotuvines tyreles, sultytes, kokia tai bjaurastis ir kiek ten visko pridėta, leistinų normų ribose, bet pridėta. Mano didžkis po jos paskaitų iki šiol labai griežtai vertina maisto produktus, mažius kažkada drįso pageidauti kinderio, kitą kartą meškučio barnio, tai brolio buvo atidrožtas taip, kad dabar atėjęs į parduotuvę kaip koks bumbeklis rodo į visokius snikerius ir aiškina - mamyte, pažiūrėk, čia nuodai sudėti. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maniūtė @ 2010 10 18, 13:12)
nesisiųsiu aš A-dermos, ne panacėja ji mums. Nei viena apie tai nerašė, bet mums geriausiai padeda bepantenas.  unsure.gif ir dar naudoju kokosų sviestą. vėliau bandysiu sviestmedį.

Aš irgi ties ja neapsistosiu, nes mums reikia kažko riebesnio. Per prėska ji mums, nepadeda dabar nė kiek.

Vėl pirksiu Iricar tepalą. Pernai vienu metu jis mums labai gelbėjo. rolleyes.gif
Atsakyti