Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVII tema

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 16, 11:33)
Laba diena, ilgą laiką vis tikėjausi, kad neteks prisijungti, deja.... verysad.gif
Sūnučiui 4 mėnesiukai, jau 3 savaitėlės kaip išberti žandukai..bėrimas pereina į plokšteles- mano akiai, grynas maistinis AD blush2.gif tiesa, pas alergologą eisim kitą savaitę, bet man baisu doh.gif todėl, kad:
1. pati nuo gimimo turiu sunkų AD verysad.gif žinau, kas per kančia tai yra verysad.gif ir deja, aš neišaugau, nors dažniausiai išaugama ax.gif tikriausiai mažiukas paveldėjo iš manęs.nors pirmagimei, regis, pavyko išvengti tų alerginių diatezių ax.gif
2. studijuoju medicina, todėl žinau visą kliniką truputį tiksliau nei nestudijuojantys, taigi tos žinios manęs optimistiškiau nenuteikia rolleyes.gif

Gal yra mamyčių, kurių mažiukai tokie maži g.gif maitinu MP, taigi alergenas persiduoda per pieną, matyt, bet kad ir kaip reguliuoju- nerandu, kad galėjo sukelti bėrimus...o etapas pas mus dar- seilės teka upeliais, rankomis mozoja bėrimus, kai paverkia, sūrios ašaros bėga, graužia doh.gif

pakolkas dėl vaikiško AD man trūksta šiek tiek patirties, nes kai pati sergu, esu "atkalus" tą sistemą, bet suagusiųjų ir vaikų truputį skiriasi viskas 4u.gif

sveika,žinau,kad iš liepinuku atvykai g.gif ne aš viena tokia problem turiu verysad.gif
mazgys išbertas tik kojytės,bet tfuuu tris kartus lyg tai pagerejo,tepu ir maudau balmandol aliejuku,na ir prisižiuriu ka valgau,truputi,vis dar negaliu,kaip kuriu produktu atsisakyti,vis " sugriežiju" ax.gif keista tik,kad man paskutiniu metu atsiranda ant ranku tokiu sausu demiu,esu alergiška bet niekada neturejau tokiu sausu demiu g.gif g.gif g.gif ar tai užkrečiama g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 10 16, 21:47)
Žinok bijau ir girtis, antibiotikų kurso dar nepabaigėm, bet antrą dieną jau žandai gražūs.

Svarbiausia, atrasti, nuo ko ir kas padeda.
Šaunuoliai, kad greitai suradot tinkamiausią variantą drinks_cheers.gif . SVeikit.
Atsakyti
QUOTE(Maniūtė @ 2010 10 16, 19:45)
Tris savaites ir aš ir pupa valgėm tik kelis produktus - kalakutieną-triušieną, bulves, ryžius, obuolį, slyvą, kopūstą, vėliau cukiniją. Dabar truputėlį prasiplėtė, bet vis tiek jokio pieno, kviečių ir kiaušinio. Sunku, bet užtat pametu po kg per savaitę biggrin.gif
man kyla klausimas, nuo ko pradėti- kaip atversti švarų lapą? ko asisakyti iš maisto pirmiausia?kadangi pati esu alergiška mėsai, tiksliau nuo mėsos mano organizmas intoksikuojasi, labai mažai vartoju mėsos...kraujo rodikliai labai žemi, tai mąstau-kokį meniu sau susidaryti? g.gif kad nedingtų MP, visgi minimumą valgyti reikia g.gif nevalgymo nebijau- savo laiku badaudavau po 2 sav- vien tik vanduo blush2.gif
QUOTE(kacynas @ 2010 10 17, 18:00)
sveika,žinau,kad iš liepinuku atvykai g.gif [...] keista tik,kad man paskutiniu metu atsiranda ant ranku tokiu sausu demiu,esu alergiška bet niekada neturejau tokiu sausu demiu g.gif  g.gif  g.gif ar tai užkrečiama g.gif

taip iš liepinukių mirksiukas.gif
nemanau, kad užkrečiama, nes AD neužkrečiamas, tačiau nuo bėrimų būna, paima nuograndas ir daro tyrimą, nes yra keletas panašios išvaizdos grybelinių bėrimų, tad geriau išsitirti (man yra tyrę, bet grybo nerado)- tiesiog grynas AD ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 17 spalio 2010 - 18:15
Kreipiuosi i vilnietes ax.gif Liepkalnio maximoj yra rusiskos (ir kt) kosmetikos krautuvele, ten labai didelis pasirinkimas visokiu alieju. Taciau mane nustebino kainos, nuo 12 iki 15 lt uz 100 ml. Sudeties nespejau perskaityt (rafinuotas-nerafinuotas, su kokiom priemaisom ar grynas), tai ar gali but geri uz tokia kaina? g.gif Ten net svietsmedzio aliejaus maciau g.gif
Atsakyti
Labas, mamos...
nežinau ar čia papuoliau, viliuosi kad ne čia, bet nežinau kur man rašyti... Sūneliui kiek daugiau nei metukai, bet jau kokie trys mėn išbertas veidukas.. Mūsų gydytoja iš pradžių sakė alergija, nieko tokio, po mėnesio sako tai tepkite riebiu kremu, praeis, neapsikentusi pati nuėjau pas odos gydytoją (Klaipėdoje), ji pažiūrėjo, sako čia pienligė ant veiduko ohmy.gif na, kadangi nieko nesuprantu aš, sakau aaa. Liepė plauti bemuiliu prausikliu veiduką tris kartus dienoj ir tada tepti vaistukais, jie nauji, bet labai geri (iš kur kažin žino, kad labai geri, jei nauji,,,?) - nuo atiopinio dermatito (tai supratau tik nusipirkusi vaistus)... na, pradėjom tepti, po kelių dienų veidukas pagražėjo, nebesimatė tokių ryškių bėrimų, bet jei suvalgo kokį obuolį, matyt, nuo rūgščių visokių, vėl parausta, tada praeina, bet iki galo neužgyja, tepam jau dvi savaites, bet spuogiukų yra, kurie kartais paryškėja... Gal kam teko su tuo susidurti? P.s. bandžiau skaityti temas, bet jų tiek daug, tad tikrai visų neperskaičiau...
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 10 17, 18:02)
Svarbiausia, atrasti, nuo ko ir kas padeda.
Šaunuoliai, kad greitai suradot tinkamiausią variantą  drinks_cheers.gif . SVeikit.

na, tas greitai... mes praėjusią žiemą nuo gruodžio pradžios iki kovo pabaigos visai lauke nebuvom... dabar džiaugiuosi ir tikiuosi, kad jau suvisam. nors mikplazmom užsikrėsti taigi vienas nuėjimas į darželį ir jau galim pasigaut... bet svarbiausia kad iš lėtinės būklės išlystume kaip nors, tuoemt gal kaip nors bus lengviau, nors mums sakė jau dabar vsią laiką jei jau antibiotikai, tai tik tokie, kad šitas bacilas muštų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 17, 20:08)
Labas, mamos...
nežinau ar čia papuoliau, viliuosi kad ne čia, bet nežinau kur man rašyti... Sūneliui kiek daugiau nei metukai, bet jau kokie trys mėn išbertas veidukas.. Mūsų gydytoja iš pradžių sakė alergija, nieko tokio, po mėnesio sako tai tepkite riebiu kremu, praeis, neapsikentusi pati nuėjau pas odos gydytoją (Klaipėdoje), ji pažiūrėjo, sako čia pienligė ant veiduko ohmy.gif na, kadangi nieko nesuprantu aš, sakau aaa. Liepė plauti bemuiliu prausikliu veiduką tris kartus dienoj ir tada tepti vaistukais, jie nauji, bet labai geri (iš kur kažin žino, kad labai geri, jei nauji,,,?)  - nuo atiopinio dermatito (tai supratau tik nusipirkusi vaistus)... na, pradėjom tepti, po kelių dienų veidukas pagražėjo, nebesimatė tokių ryškių bėrimų, bet jei suvalgo kokį obuolį, matyt, nuo rūgščių visokių, vėl parausta, tada praeina, bet iki galo neužgyja, tepam jau dvi savaites, bet spuogiukų yra, kurie kartais paryškėja... Gal kam teko su tuo susidurti? P.s. bandžiau skaityti temas, bet jų tiek daug, tad tikrai visų neperskaičiau...

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck. bigsmile.gif
Pagal tai ką parašėte, panašu, kad tai atopinis dermatitas, pati pastebėjote reakciją į obuolį
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 10 18, 09:18)
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck. bigsmile.gif
Pagal tai ką parašėte, panašu, kad tai atopinis dermatitas, pati pastebėjote reakciją į obuolį

O is ko sprendi, kad ad? Manau pilna odos ligu ir be ad. Gali buti alergija, gali buti kad obuolys tik suerzina odyta ko pasekoje isryskeja neisgydita odos liga...

Fedes, labai dziaugiuosi uz jus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kar: 18 spalio 2010 - 08:45
QUOTE(kar @ 2010 10 18, 08:44)
O is ko sprendi, kad ad?  Manau pilna odos ligu ir be ad. Gali buti alergija, gali buti kad obuolys tik suerzina odyta ko pasekoje isryskeja neisgydita odos liga...

Fedes, labai dziaugiuosi uz jus  4u.gif

Tikrai nesprendžiu, o spėju ax.gif Iš to spėju, kad vaistai nuo AD padeda, o ką reiškia, kad obuolys tik suerzina odytę - tai reiškia, kad organizmas jam priešinasi, alergiškas yra. Man tai amžina paslaptis buvo, kur riba tarp alergijos ir atopinio dermatito g.gif Mano veiką berdavo nuo įvairių maisto produktų, alergiškas jis jiems būdavo, diagnozę rašydavo - atopinis dermatitas. O iš kitos pusės alergija gali pasireikšti ne tik bėrimu, bet ir sloga, čiauduliu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 10 18, 09:52)
Tikrai nesprendžiu, o spėju ax.gif Iš to spėju, kad vaistai nuo AD padeda, o ką reiškia, kad obuolys tik suerzina odytę - tai reiškia, kad organizmas jam priešinasi, alergiškas yra. Man tai amžina paslaptis buvo, kur riba tarp alergijos ir atopinio dermatito g.gif Mano veiką berdavo nuo įvairių maisto produktų, alergiškas jis jiems būdavo, diagnozę rašydavo - atopinis dermatitas. O iš kitos pusės alergija gali pasireikšti ne tik bėrimu, bet ir sloga, čiauduliu... g.gif

Kodel butinai alergiskas? patrink pazeista vieta rugsciu maistu (kartais uztenka ir paprasciausiu seiliu) ir odyte susierzins. Nezinau, man asmeniskai aprasymas buvo toks neaiskus, kad nei vieno nei kito spet negaleciau smile.gif

Cia is tos serijos - gali buti ad, bet gali ir nebuti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 10 18, 09:52)
Man tai amžina paslaptis buvo, kur riba tarp alergijos ir atopinio dermatito g.gif [...] O iš kitos pusės alergija gali pasireikšti ne tik bėrimu, bet ir sloga, čiauduliu... g.gif

šiaip tai visi šie dalykai vadinami alerginėmis diatezėmis, kurios pasireiškia dviem būdais- atopiniu dermatitu ir bronchine astma g.gif pagal mano dėstytoją- alergija tai paprastų žmonių pavadinimas, o atopinis dermatitas- diagnozė, o bendrai sudėjus- vienas ir tas pats, tik alergenas skiriasi kiekvienam individualiai...
Alergija gali pareikšti ne tik bėrimu, čiauduliu, sloga, bet ir sutinimais, temperatūra ir pan. (čia jau kritinės būsenos- yra keletas sindromų- aš asmeniškai esu išgyvenusi dvi iš jų- Quinkės edemą ir Anafilaksinį šoką blush2.gif čia viskas iš teorijos 4u.gif

Simisimi, pas kokį daktarą lankėtės ?(matau, kad esat klaipėdiečiai smile.gif aš asmeniškai apie odos daktarus atsiliepiu skeptiškai kai jie bando gydyti alerginius susirgimus...mano nuomone, tai alergologo-pulmonologo-imunologo prerogatyva (priklausomai nuo ligos klinikos)

pas mus žandukai dega verysad.gif gal kas Klaipėdoj pas alergologę Dumbrauskienę lankėtės? vaikų alergologų nepažįstu unsure.gif
gal kas Kaune gerą alergologą žinot? nes beveik pas visus medikus važiuojam į Kauną smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 18 spalio 2010 - 10:34
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 10 18, 10:32)
šiaip tai visi šie dalykai vadinami alerginėmis diatezėmis, kurios pasireiškia dviem būdais- atopiniu dermatitu ir bronchine astma g.gif pagal mano dėstytoją- alergija tai paprastų žmonių pavadinimas, o atopinis dermatitas- diagnozė, o bendrai sudėjus- vienas ir tas pats, tik alergenas skiriasi kiekvienam individualiai...
Alergija gali pareikšti ne tik bėrimu, čiauduliu, sloga, bet ir sutinimais, temperatūra ir pan. (čia jau kritinės būsenos- yra keletas sindromų- aš asmeniškai esu išgyvenusi dvi iš jų- Quinkės edemą ir Anafilaksinį šoką blush2.gif čia viskas iš teorijos 4u.gif

Simisimi, pas kokį daktarą lankėtės ?(matau, kad esat klaipėdiečiai smile.gif aš asmeniškai apie odos daktarus atsiliepiu skeptiškai kai jie bando gydyti alerginius susirgimus...mano nuomone, tai alergologo-pulmonologo-imunologo prerogatyva (priklausomai nuo ligos klinikos)

pas mus žandukai dega verysad.gif gal kas Klaipėdoj pas alergologę Dumbrauskienę lankėtės? vaikų alergologų nepažįstu unsure.gif
gal kas Kaune gerą alergologą žinot? nes beveik pas visus medikus važiuojam į Kauną smile.gif

Ačiū labai už paaiškinimus, nuojauta man ir sakė, kad tai tie patys dalykai glaudžiai persipynę
Atsakyti