Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVII tema

QUOTE(kacynas @ 2010 10 10, 11:51)
sveikutes,jungiuosi ir aš prie jūsų,mano vaikeliui taip pat nustatė atopinį dermatitą,prasidejo,kai pastebėjau sausas demeles ant kojyčių,bet paskutiniu metu jos labai paūmejo,pasidare labai raudonos ir net lyg tai patinę,išrašė balmandol aliejuka bet įtariu,kad jis netinka nes jau pradejo berti veiduka prieš tai buvo tik kojytes ir truputi pilvukas.Na dar pastebejau kai jis susinervina tai tos demes paūmeja,gal tai nerviškai.Na kita savaite vel važiuosim pas gydytoją.Tai tiek trumpai.Be to vaikelis labai neramus,gal jam niežti?
Papildyta:
Tiesa dar kol kas pati maitinu,galvoju gal jau nutraukti ir pradeti maitinti mišinukais verysad.gif  g.gif be to dar namuose turim katiną,gal jam alergiškas,bet atsisakyti savo šeimos nario būtų labai gaila verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Vaikuciui tik du menesiai ir tu nori nebemaitinti? Isprotejai...juk gali berti buetnt nuo misinio. Kokiu primaitini? Ir kodel primaitini? Nepriauga svorio?

Stresas (mamos irgi) paumina ad. Siaip rekomenduoja atsisakyti gyvunu, geliu, astriu kvapu...arba bent jau bandyciau istirti ar tikrai kaltas ne katinas. Gal pabanyk pakeisti aliejuka. Mums balmonolio aliejus netiko.
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 10 09, 16:37)

o mes nusipirkom beje inhaliatoriu eletrini, tai atsidziaugt negalim, tikrai labai paprasta su mano keturmeciu pazaisti drambliukus ar drakonus ir pakvepuoti suriu vandenuku, brontexu, bet ko, kas tuo metu reikalinga, labai dziaugiuosi situ pirkiniu  thumbup.gif  na, su mazaja tai su asarom, bet uztat kai verkia, tai greiciau pritraukia tu garu, tai ilgai ir ne kankinu  rolleyes.gif bet tikrai super kvepavimo takams  thumbup.gif
siaip stenkites neristi taip saliko, kad prisikvepuotu sau dregno oro , nuseda tie lasiukai ant veido ir nusala. cia mano draugams taip buvo  4u.gif

Mes inhaliatoriu turim nuo praeitos ziemos. Liuks dalykelis thumbup.gif Pas mus kaip tik su vyresneliu problemos. nenori jis garintis...bet jau toki priverst galima. O maziu garinu kai uzmiega. Pasiguldau pusiau sedomis ir pagarinu, nors ir taip jis nelabai pyksta ant to aparato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 10 11, 10:05)
Vaikuciui tik du menesiai ir tu nori nebemaitinti? Isprotejai...juk gali berti buetnt nuo misinio. Kokiu primaitini? Ir kodel primaitini? Nepriauga svorio?

Stresas (mamos irgi) paumina ad. Siaip rekomenduoja atsisakyti gyvunu, geliu, astriu kvapu...arba bent jau bandyciau istirti ar tikrai kaltas ne katinas. Gal pabanyk pakeisti aliejuka. Mums balmonolio aliejus netiko.
Papildyta:
Mes inhaliatoriu turim nuo praeitos ziemos. Liuks dalykelis  thumbup.gif  Pas mus kaip tik su vyresneliu problemos. nenori jis garintis...bet jau toki priverst galima. O maziu garinu kai uzmiega. Pasiguldau pusiau sedomis ir pagarinu, nors ir taip jis nelabai pyksta ant to aparato  smile.gif

na primaitinti tenka labai retai,kai daug valgo ir matau kad jam truksta pienuko,arba daug atpylineja,naudojau similac o dabar del visa ko nusipirkau aptamil AR.aišku noriu kuo ilgiau maitinti bet kartais taip pavargstu nusitraukineti nakti pienuka,be to jis tooks neramus,kad kartais ima papuli kartais ne tai reikia maitinti iš buteliuko o kartais iš buteliuko nenori g.gif be to stresas,kad neaišku ka galima valgyti jau man atrodo,kad viskas ji gali alergizuoti,pamiršau ir vaisiu skoni daugumos daržoviu be to stengiuosi nevalgyti pieno produktu kiaušiniu,dar gydytoja sake nnevartoti vitaminu,jaučiu,kad imunitetas gali nusilpti,pačią pradejo kažko tai berti veidą?Na o svoris kaip tyčia krenta labaaaai letai g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kacynas @ 2010 10 11, 12:55)
na primaitinti tenka labai retai,kai daug valgo ir matau kad jam truksta pienuko,arba daug atpylineja,naudojau similac o dabar del visa ko nusipirkau aptamil AR.aišku noriu kuo ilgiau maitinti bet kartais taip pavargstu nusitraukineti nakti pienuka,be to jis tooks neramus,kad kartais ima papuli kartais ne tai reikia maitinti iš buteliuko o kartais iš buteliuko nenori g.gif be to stresas,kad neaišku ka galima valgyti jau man atrodo,kad viskas ji gali alergizuoti,pamiršau ir vaisiu skoni daugumos daržoviu be to stengiuosi nevalgyti pieno produktu kiaušiniu,dar gydytoja sake nnevartoti vitaminu,jaučiu,kad imunitetas gali nusilpti,pačią pradejo kažko tai berti veidą?Na o svoris kaip tyčia krenta labaaaai letai g.gif  verysad.gif

as nelabai suprantu kam tu ta piena nusitraukineji??? jei vaikelis neramus, tai gal kalti pilvuko diegiai, tada reikia maitinti ir vis pakelti dazniau, kad atsirugtu. Duoti lasiuku nuo pilvo putimo ir diegliuku. del psihologines busenos ir sreso - sutinku, todel susiimk ir gal taip neuzsifiksuok su maistu, jei jau kazko nevalgai, tai ne visko iskart, o kazkokios vienos grupes. Kiek cia spejau pastebeti, tai dazniausiai pieno produktai netinka, be to ir misinukas gali buti kaltas....
palinkeciau KANTRYBES IR RAMYBES. mano manymu, kai vaikiukas dar toks mazas, tai pirmiausia reikia paciai maitinti ir maziau stresuoti, nes viskas maziukui per pienuka persiduoda.
Atsakyti
Kacynas - nepulk i nevilti, susikaupk, susideliok dieta pakaupusi info is kitu patirties. Valgyti yra tikrai ka, tik reikia atrasti naujus skoniu. Nuo misinuko gali dar daugiau berti. Gi nieko nezinai, niekas nepasakyk konkreciai kaip elgtis, reikia paciai atrasti. AD toks dalykas, kad nera universalaus gydymo budo. Galiausiai patepliok kad ir skiestais hormonais kelias dieneles, issigydysit, jei neatsinaujins staiga, turesi bent kuriam ar net ilgiasniam laikui nusiraminimo ir psichologinio konforto. Ateina laikas kai reikia gyventi del savo mazuliu, pavargai ar ne. Jie per daug nuo musu priklausomi ir bejegiai.
Nors maniskei iki siol nenustate alergijos pienui, bet lygiai taip pat kai 1 menesiuko ja ziauriai isbere, isgydziau hormonais (tuo metu dar tiek neidomejau ir pasitikejau gydytojais lotuliukas.gif doh.gif ), po to pati pastebedavau, kad man pavartojus pieno, mazutei uzsidegdavo zandukai. Ir dabar pieno vengiu jai duoti. Va ryt pasiimsiu ozkos pieno, bandysiu rolleyes.gif
Plokstaini savaitgali valge, o i ji pyliau pieno, ir ka, paumejo kasymasis doh.gif
Daugiau nematyciau nuo ko g.gif

Zodziu susikaupk, uzsispirk, bandyk duoti tik krutine, kam su buteliukais vargti? As tai niekaip nesuprantu. As ir su pientraukiu nusitraukdavau max 50 ml, bet iki 6 men neprimaitinau, nors ne karta bobutes aplinkui aiskino kad primaitinti, nepasidaviau. Del to pacio dalyko kad vaikas neprivalgo.. Istraukia kiek nori, nepasisotino, duodi dar po 15 min. Svarbu nesinervuoti, pienelis gaminasi gi eigoje maitinimo, ne tai kad stikline istustinai ir visas biggrin.gif Pati daug vandens, arbateliu gerk. Viskas pareina nuo musu noro ir uzsispyrimo.
Va viena giminaite, mergaite keliu menesiu kaip miselinas, virsija svorio normas ir dar misinuka duoda vakare, ale vaikas neprivalgo doh.gif

Pagalvokim is kitos puses, musu mamos ir vystyklus skalbe ir valgyti gamino ir vaikus priziurejo, ir viska spedavo, o mes tiek palengvinimo turim savo gyvenime, reikia tik pakeisti poziuri ir dirbti kryptingai, viska galima pasiekti, lengvesniu ar sunkesniu darbu.

Viskas, jauciu baigiau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ssaule @ 2010 10 11, 13:17)
as nelabai suprantu kam tu ta piena nusitraukineji??? jei vaikelis neramus, tai gal kalti pilvuko diegiai, tada reikia maitinti ir vis pakelti dazniau, kad atsirugtu. Duoti lasiuku nuo pilvo putimo ir diegliuku. del psihologines busenos ir sreso - sutinku, todel susiimk ir gal taip neuzsifiksuok su maistu, jei jau kazko nevalgai, tai ne visko iskart, o kazkokios vienos grupes. Kiek cia spejau pastebeti, tai dazniausiai pieno produktai netinka, be to ir misinukas gali buti kaltas....
palinkeciau KANTRYBES IR RAMYBES. mano manymu, kai vaikiukas dar toks mazas, tai pirmiausia reikia paciai maitinti ir maziau stresuoti, nes viskas maziukui per pienuka persiduoda.

Ale i vienus vartus pasisakem drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ačiu jums labai labai už palaikymą ir vėl noras pačiai maitinti,o nusitraukineju,kad pagausetu pienuko nes manau,kad sūnelis visko neištraukia ir taip mažėja pienuko,ar netiesa?O gal žinote gera dieta maitinančiom,nes man jau kelia nepatogumą mano priaugtas svoris niekada nebuvau tokia stora verysad.gif priaugau 23kg liko numesti apie 13kg na iki bent jau padoraus svorio,jau susitaikiau,kad tokia kokia buvau proeš neštuma nebusiu verysad.gif verysad.gif aišku mažiukas man svarbiau.....na dieta turetu buti ir kad nealergizuotu vaiko,neturio daug laiko sedeti internete,nes mažius neramus,tai tik kelias min.turiu,gal galit padėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kacynas: 11 spalio 2010 - 12:39
Tarp kitko, mano mažių alergizuoja karvės pienas - žandukai parausta, bet ... tik nuo parduotuvinio pieno. Pamėginau duoti kaimiško iš ūkininkų turgaus - jokių problemų schmoll.gif Darau išvadą, kad alergiškas ne karvės pienui, o jo ,,pagerintojui'' kažkokiam g.gif Kokio velnio tie fabrikai prideda mad.gif gun_bandana.gif bash.gif Mano vyresnėlis gimė be alergijos, tik vėliau ji atsirado privalgius visokių ,,gėrių" - snikerių, kinderių ir panašiai mad.gif mad.gif
Atsakyti
QUOTE(kacynas @ 2010 10 11, 13:37)
Ačiu jums labai labai už palaikymą ir vėl noras pačiai maitinti,o nusitraukineju,kad pagausetu pienuko nes manau,kad sūnelis visko neištraukia ir taip mažėja pienuko,ar netiesa?O gal žinote gera dieta maitinančiom,nes man jau kelia nepatogumą mano priaugtas svoris niekada nebuvau tokia stora verysad.gif priaugau  23kg liko numesti apie 13kg na iki bent jau padoraus svorio,jau susitaikiau,kad tokia kokia buvau proeš neštuma nebusiu verysad.gif  verysad.gif aišku mažiukas man svarbiau.....na dieta turetu buti ir kad nealergizuotu vaiko,neturio daug laiko sedeti internete,nes mažius neramus,tai tik kelias min.turiu,gal galit padėti?

Nereikia nusitraukineti, kiek vaikutis isvalgo tiek uztenka. Pagal maziaus poreikius pienukas gaminasi. Kam vargt bereikalo. Kuo dazniau valgys tuo daugiau pienuko gaminsis. Ir pasistenk neprimaitinti, nes tas pats misinukas gali alergizuoti, o tada atsekti bus dar sunkiau.

Vaikuciui ar tik du menesiai suspesi ta svori numesti. Geriau dabar dziaukis mazium, nusiramink ir viskam ateis laikas (svorio kritimui taip pat).
Atsakyti
QUOTE(kacynas @ 2010 10 11, 12:37)
Ačiu jums labai labai už palaikymą ir vėl noras pačiai maitinti,o nusitraukineju,kad pagausetu pienuko nes manau,kad sūnelis visko neištraukia ir taip mažėja pienuko,ar netiesa?O gal žinote gera dieta maitinančiom,nes man jau kelia nepatogumą mano priaugtas svoris niekada nebuvau tokia stora verysad.gif priaugau  23kg liko numesti apie 13kg na iki bent jau padoraus svorio,jau susitaikiau,kad tokia kokia buvau proeš neštuma nebusiu verysad.gif  verysad.gif aišku mažiukas man svarbiau.....na dieta turetu buti ir kad nealergizuotu vaiko,neturio daug laiko sedeti internete,nes mažius neramus,tai tik kelias min.turiu,gal galit padėti?

Brangioji, Tu būsi dar gražesnė negu prieš nėštumą, kantrybės:) Luktelk ir viskas susistyguos - pradėsi reguliariai ir daug vaikščioti į lauką, grynas oras ir teigiamos emocijos padarys savo, o kur dar šviečiančios mamytės akys:)
Atsakyti
AČIU už palaikymą,reikes dažniau pas jus užsukti pasisemti optimizmo thumbup.gif visoms jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kacynas: dėk kuo dažniau prie krūties ir pamatysi kaip to pienuko atsiras vis daugiau ir daugiau, o nusitraukinėjimai kaip tik mažina pieno kiekį...
pagerk arbatų: kmynų, pankolių, jie skatina laktaciją. dar laktaciją, bent jau man labai gerai skatindavo bealkoholinis alus... gerai skamba ane? bet išgėrus 0,3 sprogdavo papuliai...

šiaip pagrindas nuo ko patarčiau dietą pradėti tai išmesti pieną ir kiaušinius apriboti... bent jau grynų nevalgyti ir kuo mažiau miltinių...
savaitę taip pakentėk, paskui jei matysi kad jokio pagerėjimo nėra bandyk kviečių atsisakyt, ir aišku vengti riešutų, ir saldumynų

ką dar patart?
dėl svorio nesirūpink... susinormalizuos jis kai baigis maitinimą greičiausiai.. dar porą mėnesiukų pakentėk ir jei jau labai sau nepatinki mankštinkis namie.... atsilenkimai kojų kilnojimas gerai veikia... užsidėk zuikį sau ant krūtinės ir pasportuok taip... ir jam smagu bus ir tau naudinga..

tai tiek turbut ismano puses
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2010 10 11, 17:12)
kacynas: dėk kuo dažniau prie krūties ir pamatysi kaip to pienuko atsiras vis daugiau ir daugiau, o nusitraukinėjimai kaip tik mažina pieno kiekį...
pagerk arbatų: kmynų, pankolių, jie skatina laktaciją. dar laktaciją, bent jau man labai gerai skatindavo bealkoholinis alus... gerai skamba ane? bet išgėrus 0,3 sprogdavo papuliai...

šiaip pagrindas nuo ko patarčiau dietą pradėti tai išmesti pieną ir kiaušinius apriboti... bent jau grynų nevalgyti ir kuo mažiau miltinių...
savaitę taip pakentėk, paskui jei matysi kad jokio pagerėjimo nėra bandyk kviečių atsisakyt, ir aišku vengti riešutų, ir saldumynų

ką dar patart?
dėl svorio nesirūpink... susinormalizuos jis kai baigis maitinimą greičiausiai.. dar porą mėnesiukų pakentėk ir jei jau labai sau nepatinki mankštinkis namie.... atsilenkimai kojų kilnojimas gerai veikia... užsidėk zuikį sau ant krūtinės ir pasportuok taip... ir jam smagu bus ir tau naudinga..

tai tiek turbut ismano puses

AČIU.....PASINAUDOSIU PATARIMAIS thumbup.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Jei kokiai Kauno mamytei (kitoms prisidėtų siuntimas LT) reikia taukmedžio sviestuko/aliejuko, kokosų aliejuko ir kokio kito, rašykit į AŽ, nes kaip tik su draugėm ruošiamės daryti šį savaitgalį iš Anglijos užsakymą.
Aš nžn, gal sutapimas, bet kai teko šių produktų tik kitos firmos pirkti ekol.parduotuvėse LT, tai labai kokybė nuvylė, bet gal taip pataikiau... Tai bent jau aš toliau neekperimentuoju, bet aišku, gal kuri ir visai gerai kažką prisitaikėt, nes juk įvairovė didelė, kainų skirtumas taip pat wink.gif
Bet iš savo patirties manau, kad bėrimų priežasties reikia ieškoti maistelyje arba aplinkoje, o visokiais kremukais/tepaliukais/aliejukais ir vaistukais tik apgydome, pamaitiname, padrėkiname odelę.
Atsakyti