[quote=Fedes,2010 09 25, 20:45]
nzn, bet mums gyd geriau rekomendavo gerti hidrolizuotus misinukus nei sojos. Be to esu skaiciusi, kad jei yra alergija pienui tai 50 % gali alergizuoti ir sojos misinukai. O del skonio, mums sojos (Isomil pabandem) skonis kartesnis nei pusiau hidrolizuoto (geriam Aptamil HA2)
QUOTE(Glidė @ 2010 09 24, 13:08)
Mamytes, pataikiu informacija ka radau apie probiotikus biogaia Lenkijoje:
tabletes ciulpiamos pakuoteje 10 vnt kainuoja 13-14 zl.
Lasiukai 5 ml kainuoja 34-36 zl
tabletes ciulpiamos pakuoteje 10 vnt kainuoja 13-14 zl.
Lasiukai 5 ml kainuoja 34-36 zl
Glide, mums parveze lasiukus, kaina ant dezutes 42.80 zl. Tad tikria gali buti didesne nei jie nurodo savo tinklapiuose.
Kiekis lasiuku nedidelis, uzteks panasiai 3 na gal 4 sav. Taciau, esu be galo dekinga mamytei LiloSun ir Ausru uz suteikta info apie juos. Mergytes miegelis naktimis daug ramesnis tapo. Pailsime ir mes ir ji, pilvuka pucia daug maziau (mums trukumas laktobakteriju), o ir tustinimosi problemos susireguliavo, viduriukai neuzkieteja taip baisiniai kaip ir anksciau. Nors iki siol bandeme ivairius LT platinamus probiotikus.
Skaudu, be galo skaudu, kad dauguma geru vaistuku nepasiekia musu tevynes
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 09 25, 22:45)
o kokia jūsų nuomonė apie sojos mišinukus? ar jei tikrai neturi alergizuojančių baltymų ar dar kokių nesąmonių?
ir pagal skonį kurie skaitosi "skanesni" hipoalerginiai ar sojos? nes kiek pamenu vyresnėliui alergologė sakė metinukai jau spajudosi nuo tų hiopoalerginių, jei iki tol nepratinti.
maniškei prasidėjo keistumai su alergijom, vėmimais, nebesuprantu kas daros, galvoju gal iš belaktozio pakeist į saugesnį mišinėlį, nors alergijos mums nerodė pienui, bet ir beveik neragavus mišinio ji tuomet buvo, taigi neaišku.
ir pagal skonį kurie skaitosi "skanesni" hipoalerginiai ar sojos? nes kiek pamenu vyresnėliui alergologė sakė metinukai jau spajudosi nuo tų hiopoalerginių, jei iki tol nepratinti.
maniškei prasidėjo keistumai su alergijom, vėmimais, nebesuprantu kas daros, galvoju gal iš belaktozio pakeist į saugesnį mišinėlį, nors alergijos mums nerodė pienui, bet ir beveik neragavus mišinio ji tuomet buvo, taigi neaišku.
Sojos misinukai, asmeniskai mano panelytei labai ir labai kietino viduriukus(tik klizmuciu pgalba pavykdavo...) . Be to, ju pirmojo apsilankymo metu nerekomendavo ir alergologe (nors, ta pati alergologe baigus gydymo kursa neocatu, priesingai - nuo metuku liepe bandysti sojas... likau nesupratus, kaip per metus laiko pasikeite jos nuomone ), ypatingai jis netinkamas berniukams, mat turi lyg moterisku hormonu (jetau... jei teisingai supratau... ), be to pasiskaicius forumuose daugiau apie si misini, 'pasigavau"kvaila baime modifikuotiem produktam, sako kad sojos butent tokios Bet.. cia tik interneto "pletkai", kiekvienam - skirtingai, nebandysi - nezinosi Taciau, asmeniskai mums - jie netiko del baisiniai uzkietejusiu viduriuku, nors odele, buvo pagrazejusi.
ačiū merginos už nuomonę, kotais vaikas apskritai atsisakinėja mišinuko, nors taip skaniai kurį laiką gėrė, tai matyt ir pakentėsim iki alergolog konsultacijos, jei tik išssimušim siuntimą
nors dėl modifikuotumo aš kažkaip tikiu, kad į vaikiškus nededama. tik tiek, kad apskritai man rodos soja yra gyvulių pašaras, o ne žmonių maistas....
nors dėl modifikuotumo aš kažkaip tikiu, kad į vaikiškus nededama. tik tiek, kad apskritai man rodos soja yra gyvulių pašaras, o ne žmonių maistas....
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 09 26, 00:04)
Kiekis lasiuku nedidelis, uzteks panasiai 3 na gal 4 sav. Taciau, esu be galo dekinga mamytei LiloSun ir Ausru uz suteikta info apie juos. Mergytes miegelis naktimis daug ramesnis tapo. Pailsime ir mes ir ji, pilvuka pucia daug maziau (mums trukumas laktobakteriju), o ir tustinimosi problemos susireguliavo, viduriukai neuzkieteja taip baisiniai kaip ir anksciau. Nors iki siol bandeme ivairius LT platinamus probiotikus.
Mes jau pilna menesi geriam tai dar 1/3 likes. Del kainos tai panasi kaina ir ukrainoj. Na bet kas rastu pigiau pasidalinkit
Kaip smagu Vynuoge, kad jum padejo, be galo dziagiuosi uz jus
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 09 26, 06:39)
ačiū merginos už nuomonę, kotais vaikas apskritai atsisakinėja mišinuko, nors taip skaniai kurį laiką gėrė, tai matyt ir pakentėsim iki alergolog konsultacijos, jei tik išssimušim siuntimą
Maniske tai tik duok misini pries nakti reikalauja, dar jei nakti pabunda irgi mama siuncia eik daryk
QUOTE(Fedes @ 2010 09 25, 21:45)
o kokia jūsų nuomonė apie sojos mišinukus? ar jei tikrai neturi alergizuojančių baltymų ar dar kokių nesąmonių?
Pasikartosiu, maniskes IgE16.6, kas trimetinuku telpa kuo puikiausiai i visas normas. Jokios alergijos apsoliuciai jokiam maistui nerodo ir detalus ir durio meginys, o va akivaizdziai matau kad obuoliai, pienas, vynuoges is karto duoda signala, parausta paakiukai. Taip kad alerginei tyrima ne panaceja. Gal tiosiog yra kazkoks maisto netoleravimas. Gal nera kokio virskinimo fermento, bet dar tu tyrimu nedarem.
QUOTE(Glidė @ 2010 09 26, 08:43)
Pasikartosiu, maniskes IgE16.6, kas trimetinuku telpa kuo puikiausiai i visas normas. Jokios alergijos apsoliuciai jokiam maistui nerodo ir detalus ir durio meginys, o va akivaizdziai matau kad obuoliai, pienas, vynuoges is karto duoda signala, parausta paakiukai. Taip kad alerginei tyrima ne panaceja. Gal tiosiog yra kazkoks maisto netoleravimas. Gal nera kokio virskinimo fermento, bet dar tu tyrimu nedarem.
o gal ten kokie nitratai ir uztai reaguoja
Vakar ziurejau kaip apdoroja tuos vaisius tai baisu nebesinori net valgyt
QUOTE(Glidė @ 2010 09 26, 09:43)
jo, dėl tų tyrimų , tai aš žinau, su vyresnėliu mes praėję.
o fermentų tyr - labai nesidomėjau, bet man rodos irgi tik kelis gali ištirti, o dėl visų kitų - aiškinkitės empyriškai
bet jei tyr ką nors parodytų, tai gal pavyktų bent kiek užkirsti kelią didesniam įsijautrinimui, pvz žiemą mano mažąjai parodė nedidelę alergiją dulkių erkutėm, būčiau net nepagalvojus, o dėl to gal apsisaugojom nuo N obstrukcinių, dėkui Dievui tik pora turėjom, dabar jau sėkmingai pavyskta išvengt dusulių tfu 3k. todėl vis dėlto bandysiu, gal ką pešim...
Sveikutes,
seniai mes nesirodem, uzejus tik liuna matyti, kad "senbuves vis dar cia" ... mes irgi "vis dar cia", tiesa pasakius gyvenam labai banguotai, sunkiausia turbut laviruoti visos seimos mityba, nes is visu 4 tik maziukas su "nukrypimais", o nieko nebevalgo, jei jo lekstes turinys skiriasi nuo namiskiu
as pasiskaitinejusi gretutini soju poveiki - kaip hormonini papilda, nusprendziau nerizikuoti ir neduoti maziukui, ypac turint omenyje, kad hormonai moteriski, daznai naudojamos sojos moteru klimakso metu, palengvinti organizmo persitvarkymus - aibe info internete...bet Fedes Jus duoti ruosiates mergaitei, tai nors viena sojos desertuka esu atradusi, tai kartais duodu broliui kai ale jo jogurtuka, kai sese valgo tikra savo jogurtuka... maziukas iki siol vakarais geria neocate kaip didziausia deserta
seniai mes nesirodem, uzejus tik liuna matyti, kad "senbuves vis dar cia" ... mes irgi "vis dar cia", tiesa pasakius gyvenam labai banguotai, sunkiausia turbut laviruoti visos seimos mityba, nes is visu 4 tik maziukas su "nukrypimais", o nieko nebevalgo, jei jo lekstes turinys skiriasi nuo namiskiu
QUOTE(Fedes @ 2010 09 26, 06:39)
as pasiskaitinejusi gretutini soju poveiki - kaip hormonini papilda, nusprendziau nerizikuoti ir neduoti maziukui, ypac turint omenyje, kad hormonai moteriski, daznai naudojamos sojos moteru klimakso metu, palengvinti organizmo persitvarkymus - aibe info internete...bet Fedes Jus duoti ruosiates mergaitei, tai nors viena sojos desertuka esu atradusi, tai kartais duodu broliui kai ale jo jogurtuka, kai sese valgo tikra savo jogurtuka... maziukas iki siol vakarais geria neocate kaip didziausia deserta
QUOTE(Mortele @ 2010 09 26, 17:22)
Sveikutes,
Sveikute O kaip jum vasara ar geriau buvo gal? I darzeli tai jau turbut kitais metais keliausit?
QUOTE(LiloSun @ 2010 09 26, 18:18)
Sveikute O kaip jum vasara ar geriau buvo gal? I darzeli tai jau turbut kitais metais keliausit?
viskas gerai buvo tais tarpais vasara kai negaudavo JOKIU uogu, na gal melynes nieko nejaudrino ir kai budavom prie juros ir su saulute, deje atgal viskas pakankamai greit sugrisdavo
Jei pamenu, tai jusu klausinejau apie darzeli aitvara darzeliu temoje zodziu istorija siandien butu juokinga, jei nebutu graudi birzeli mums pranese, kad nepapauolem, tiesa telefonu, na kiek pasinervinau, bet susitaikiau, likom su aukle, beto sirgo ziema daug, beto darzelis visiskai kitoje puseje nei gyvenam ar darbai, zodziu prisidejo n argumentu apsiraminimui... kokia rugsejo 15 d skambutis i mobilu - cia Aitvaro direktore, o kodel jus i darzeli Martyno neatvedat sakau, tai kad mus informavo, kad nepapuolem sako, papuolet pirmumo eile, as pati isakyma pasirasiau nu durniu laivas... sako lekit pazymos ir ateikit, sakau mes pagalvosim seimoje ir pasakysim... sprendimas buvo - neleidom, pasitelkus visus n argumentu, kiek neramu, nes niekas gi negarantuos kad po metu tikrai priims, bet as lankyti fiktyviai irgi manau neiseitis, kai tiek dau ligoniu aplinkui... zodziu uzleidom kazkuriam vaikuciui savo vieta, tegu jis auga saugus
tai vat lauksi kitu metu birzelio ir sprendimo del darzelio
QUOTE(Mortele @ 2010 09 26, 21:28)
viskas gerai buvo tais tarpais vasara kai negaudavo JOKIU uogu, na gal melynes nieko nejaudrino ir kai budavom prie juros ir su saulute, deje atgal viskas pakankamai greit sugrisdavo
na mum orgo uogos nelabai, labaiusiai netiko kazkodel silauoges
O Martynas butu turbut su mumis grupeje, nes kaip tik viena berniuka atvede nauja neseniai. Bet as tikiu, kad kitais metais bus stipresnis, gal ir alergija gal kiek isaugs ir bus jam ten gerai, nes mum tai ten kol kas nekokios nuotaikos, del prieziuros butent kaip alergiuku. Bet kaip paprastas darzelis tai geras ir aukletojos irgi.
QUOTE(Glidė @ 2010 09 23, 18:26)
O is kur pati? Siaip yra tu pazystamu kur vienur ar kitur vazineja, tai galetu ir davesti.
As galvoju duoti ciulpiamus, nes jei jie buvo naudojami karves pienui alergiskiems vaikams, tiketina kad juose laktozes bent jau - nera
Mes is Panevezio
Galiu pasigirti, kad laikomes visai neblogai. Karts nuo karto paberia veiduka (nors niekada anksciau neberdavo), bet niekaip nesuprantu nuo ko Sakykit, jei netinka razinos, tai netiks ir vynuoges? Gal dziovintus vaisius kazkaip apdoroja, purskia?
Ir dar... gal yra kokios spec. priemones tai luobelei nuo galvos "nuimti"? Nebezinau kuo naikinti. Aliejai isvis nieko nepadeda, kremais tepk netepus Tam kartui lyg ir apmazeja, bet tik numaudai, ar kokia diena nepatepi ir vel visa galva luoba pasidengusi. Sakau gal nuskust ir tada naikint, nors ir taip penki plaukai ant galvos