Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVII tema

QUOTE(kar @ 2010 09 23, 16:36)
Aisku...buciau ir as emusi, bet dabar...  ax.gif Na nieko, mes turim dar ka isbandyti ir is vietines rinkos  lotuliukas.gif

Glide, kaip tave maziuke? Ar gyja odele?

piu piu piu, nauju pusleliu nebeatsiranda, o buvosios sasiukais virto, belieka nusigydyti wink.gif

O is kur pati? Siaip yra tu pazystamu kur vienur ar kitur vazineja, tai galetu ir davesti.
As galvoju duoti ciulpiamus, nes jei jie buvo naudojami karves pienui alergiskiems vaikams, tiketina kad juose laktozes bent jau - nera g.gif
Atsakyti
QUOTE(Glidė @ 2010 09 23, 17:26)
As galvoju duoti ciulpiamus, nes jei jie buvo naudojami karves pienui alergiskiems vaikams, tiketina kad juose laktozes bent jau - nera g.gif

tabletetese laktozes nera, bet yra citrinos rugstis lygtais. Geriausia butu vaistineje paprasyti kad parodytu sudeti ir tik tada pirkti vienokiu ar kitokiu pavidalu manau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiloSun: 23 rugsėjo 2010 - 17:49
QUOTE(Glidė @ 2010 09 22, 22:38)
MB sake pazista kas vazineja kiekviena savaite i Lenkija, tai jei apsiims nupirkti tai galesim ir susikooperuoti, paprasyciau kad daugiau paimtu mirksiukas.gif

Lolosun, o kiek jis galioja? Nes galvoju butu gerai pasiimti kiek daugiau, nes kiek skaiciau jis ir nuo diegliuku rekomenduojamas, tai butu gerai tureti ax.gif

O pas gydytoja tai israse melio, nes as jo neturejau, liepe tepti baneocin, nes visgi neaisku ar cia tik stafilokokas. Ir aisku nupasakojo kaip priziureti oda: tepti hormonai po to su hidrogeliu, ir dar po pusvalanduko su kremu riebiu. Ir jei tik matai kad islenda kur raudonis ar demeles - trauk hormonus doh.gif  Nu sakes doh.gif Neviltis visiska, ir kam tiem medikam dar moketi pinigus uz apziura, ir pati viska zinau lotuliukas.gif
Kas svarbiausia - sake kad jog naturalus aliejai nepakankamai drekina biggrin.gif  Na gal taip, jie daugiau riebina nei drekina..
Dar, nete skaitinejau, kad sidabras plataus spektro antibijotikas kaip ir, o ji man aiskino kad sidabras veikia tik virusus g.gif

gal zinot kas is alieju yra daugiau drekinantis? Dabar laukiu is Akomos puse litro kokoso ir dar tamanu paemiau ir dar visokiu aliejuku. Mazajai anksciau tikrai pastebejus buvau kad kokosas padeda, o su taukmedziu ant dregnos odos tepliojau, bet odele kaip buvo sausa ir siurksti taip ir isliko visa vasara sad.gif

sidabras pasižymi baktericidinėmis savybėmis ir jo preparatų tikrai nemažai net oficialioje medicinoje, labai keista kai gyd taip sugeba pašnekėt.
tik tiek, akd kaip suprantu sidabras ne žaislas, reikia vengti ir jo perdozavimo. bandžiau surasti, kur apie tai skaičiau, berods apie vartojimą į vidų, bet neradau, tik tiek kad dažniausiai net perdozuojant ant odos jis saugus.
Atsakyti
Sveikutes, tai kita treciadieni vaziuos i Varsuva ir pazadejo nupirkti thumbup.gif
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2010 09 23, 00:04)
Del BioGaia - as irgi noresiu isbandyti tuos lasiukus!

Gerai, itraukiu i uzsakyma 4u.gif

QUOTE(Maniūtė @ 2010 09 23, 11:25)
jei kūdikiams tinka - aš

Paimsim wink.gif

QUOTE(kietute @ 2010 09 23, 13:16)
del Biogaios... jei vaikis jau ne toks mazas (na, maniskiui greit 4 m.), tai, sakau, gal ir kramtomos tabletes butu nieko??? jas parsigabent paprasciau, nereiketu saldyti.

Jei citrusiniam nera akivaizdzios alergijos tai gal ir tiktu g.gif

As tai imsiu ciulpiamas saviskei. Bet pasiimsiu ir lasiuku atsargai daugiau unsure.gif

Fedes, va ka tu parasei ta ir as zinojau, o buvau pas Lapinskaite, kuri kaip ir patyrusi gydytoja tai man keista kad ji taip sake del sidabro g.gif

Pasiskaiciau daugiau apie kokosa ir tamanu, siaip aliejai pakankamai turi ir drekinanciu savybiu, svarbu juos tepti is kart po vonios ant dregnos odos. Dabar zaizdeles kaip ir bando gyti, bet sugeba vis nudraskyti iki krauju doh.gif kaip matau is iprocio, nes visa nakti nesidraske, o ryte tik patepiau su antibijotikais ir nuejau rankas nusiplauti, paklaususi ar iskesi nesidraskiusi, sake kad taip. Tai ne pora minuciu nepraejo kaip vyras atvede kruvinom kojom doh.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, jungiuosi i jusu gretas ax.gif
suneliui tuoj bus 6 men. neseniai nustate AD antakalnio alergologiniame.
Pries beveik 2 men. arsirado issutimas kirksnyje, kuris niekaip negijo, nors isbandziau daug tepaliuku ir sauskelnes eko naudojome. Po kokiu 2 sav. nubere veiduka (galvojau, kad nuo avieciu ar pomidoru, nes kaip tik taip sutapo, kad nemazai valgiau), po savaites eme rausti kakliukas. Musu pediatre sake, kad alergija ir liepe laukti, prisilaikyti dietos, bet niekas nepraejo.
Taigi antakalnyje prieme tokia jauna maloni alergologe, sake kol kas nestiprus tas AD. Padare alergini tyrima ant rankytes mano pienui, karves pienui, kiausiniui, sojai, kvieciams, nieko neparode. Tai kol kas kakliuka liepe tepti harmoniniu tepaliuku 5 dienas (ji dar per puse liepe atskiesti), o kitas vietas stipriais drekikliais. Hormoninio tepaliuko nenorejau, bet gydytoja ikalbejo, nes kakliukas labai prastai atrode, sake reikia uzgydyti, kol sunelis nepradejo kasytis. Uzpakaliuka dabar tepu Exiapial tepalu su cinku ir migdolais, tai bukle gereja, kakliuka hormonais, kitas vietas aliejuku su medetkomis. Po to bandysiu sviestmedi maisyti su kitais aliejukais. Pirktiniu petrolatiniu kremu kratausi, kadangi pati esu dirbusi su kosmetika, tai sudeti skaityti moku verysad.gif
Blogiausia, kad paskutiniu metu eme trukti mano pienuko, nezinau ka daryti? Reikia vakarais jau vaikiuka primaitinti, nes alkanas neuzmiega, nezinau koki misinuka pirkti....Jei netiks, situacija gali pablogeti....Gal kazka patarsite?
beje, del hipoalergines dietos, jei alergijos pieno produktams, kiausiniui, kvieciams neparade ar visviena butu geriau ju nevelgyti? Nes nuo kito menesio jau suneliui pradesiu duoti "suaugusiuju" maista, tai gal tada ir pasimatys, kam alergiskas?
Lauksiu labai jusu patarimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2010 09 24, 10:11)
suneliui tuoj bus 6 men. neseniai nustate AD antakalnio alergologiniame.
Pries beveik 2 men. arsirado issutimas kirksnyje, kuris niekaip negijo, nors isbandziau daug tepaliuku ir sauskelnes eko naudojome. Po kokiu 2 sav. nubere veiduka (galvojau, kad nuo avieciu ar pomidoru, nes kaip tik taip sutapo, kad nemazai valgiau), po savaites eme rausti kakliukas. Musu pediatre sake, kad alergija ir liepe laukti, prisilaikyti dietos, bet niekas nepraejo.
Taigi antakalnyje prieme tokia jauna maloni alergologe, sake kol kas nestiprus tas AD. Padare alergini tyrima ant rankytes mano pienui, karves pienui, kiausiniui, sojai, kvieciams, nieko neparode. Tai kol kas kakliuka liepe tepti harmoniniu tepaliuku 5 dienas (ji dar per puse liepe atskiesti), o kitas vietas stipriais drekikliais. Hormoninio tepaliuko nenorejau, bet gydytoja ikalbejo, nes kakliukas labai prastai atrode, sake reikia uzgydyti, kol sunelis nepradejo kasytis. Uzpakaliuka dabar tepu Exiapial tepalu su cinku ir migdolais, tai bukle gereja, kakliuka hormonais, kitas vietas aliejuku su medetkomis. Po to bandysiu sviestmedi maisyti su kitais aliejukais. Pirktiniu petrolatiniu kremu kratausi, kadangi pati esu dirbusi su kosmetika, tai sudeti skaityti moku verysad.gif
Blogiausia, kad paskutiniu metu eme trukti mano pienuko, nezinau ka daryti? Reikia vakarais jau vaikiuka primaitinti, nes alkanas neuzmiega, nezinau koki misinuka pirkti....Jei netiks, situacija gali pablogeti....Gal kazka patarsite?
beje, del hipoalergines dietos, jei alergijos pieno produktams, kiausiniui, kvieciams neparade ar visviena butu geriau ju nevelgyti? Nes nuo kito menesio jau suneliui pradesiu duoti "suaugusiuju" maista, tai gal tada ir pasimatys, kam alergiskas?
Lauksiu labai jusu patarimo 4u.gif

Del pienuko, tai as bandyciau kuo daugiau duoti kruti ir pienuko tikrai turetu uztekti. Is niekur nieko jis tikrai nepaims ir nedings mirksiukas.gif

Atsakyti
Ssaule, patarimas is mano patirties. Savo mazajai ne vienus alerginius tyrimus darem ir durio ir detalu daugeliui alergenu, bet nieko nerode. Kaip ir vaikas niekam nealergiskas.
Taciau, kai pati maitinau tai tiosiog vistiek vengiau pieno produktu pirmiausiai. Ir pati astebejau, jei tik kazko suvalgydavau pienisko, iskart atsirasdavo kelios demeles ir pas mazaja ant veiduko. Taip kad, del to kad alergijos nerodo, nereiksia kad t.t. produktai tikrai neturi jokio poveikio odos reakcijai. Pamegink.
Del pienelio trukumo - pas mane jo irgi nebuvo tiek daug kad krutine plystu. Bet maitindavau vakarais ir kas 15 min jei noredavo. Visu pirma kuo dazniau maitini, tuo daugiau gaminasi, plius, jei krutine ir nera prisipildziusi, gamybos procesas gi vyksta maitinimo momentu mirksiukas.gif Gi sunelis jau 6 men ir papildoma maista valgys, tai ziurek ka duoti 4u.gif
Pasiskaityk apie biogaia. Gal noresi pabandyti, jei ka dar galiu papildyti uzsakyma is Lenkijos drinks_cheers.gif

Kai atrasi kas maziukui veikia, tikrai nereiks jokiu hormonu. Bukle palaikyti uzteks ir alieju visokiu, cia ne viena mama turi nemazai patirties, kaip verciasi be hormonu mirksiukas.gif

Nors mano dukrytei pienui alergijos nenustate, bet as pati pastebejau, kad tik suvalgiusi pieniskos sriubos vakarienei, prasidraskydavo pr nakti. Dabar kai neduodu pieno produktu, jau 3 savaites tai ir ismiega visa nakti ramiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Glidė @ 2010 09 24, 07:44)
Sveikutes, tai kita treciadieni vaziuos i Varsuva ir pazadejo nupirkti thumbup.gif

Gerai, itraukiu i uzsakyma 4u.gif
Paimsim wink.gif
Jei citrusiniam nera akivaizdzios alergijos tai gal ir tiktu g.gif

As tai imsiu ciulpiamas saviskei. Bet pasiimsiu ir lasiuku atsargai daugiau unsure.gif

Fedes, va ka tu parasei ta ir as zinojau, o buvau pas Lapinskaite, kuri kaip ir patyrusi gydytoja tai man keista kad ji taip sake del sidabro g.gif

Pasiskaiciau daugiau apie kokosa ir tamanu, siaip aliejai pakankamai turi ir drekinanciu savybiu, svarbu juos tepti is kart po vonios ant dregnos odos. Dabar zaizdeles kaip ir bando gyti, bet sugeba vis nudraskyti iki krauju  doh.gif  kaip matau is iprocio, nes visa nakti nesidraske, o ryte tik patepiau su antibijotikais ir nuejau rankas nusiplauti, paklaususi ar iskesi nesidraskiusi, sake kad taip. Tai ne pora minuciu nepraejo kaip vyras atvede kruvinom kojom doh.gif

as noreciau irgi jungtis prie siuntos is Lenkijos smile.gif parasysiu i AZ

del drekinimo - mums aliejai naturlus tai normaliai drekina ir kai kurie sviestai - avokado , mango pvz. Sviestmedis tai nedrekina, ji butina tepti jau padrekinus. bet jis labai gerai uzrakina dregme ir kur kas ilgiau oda islieka padrekinta. nes kitaip mums galima tept ir tept ir tept istisai doh.gif
Atsakyti
Mamytes, pataikiu informacija ka radau apie probiotikus biogaia Lenkijoje:
tabletes ciulpiamos pakuoteje 10 vnt kainuoja 13-14 zl.
Lasiukai 5 ml kainuoja 34-36 zl
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2010 09 24, 10:11)
...
....Gal kazka patarsite?

Del pienuko - as irgi patariu kuo dazniau duoti kruti (net kai ir nepraso) ir pienuko tikrai prisigamins. Ir nereikia apie pieno kieki spresti pagal krutu pilnuma-kietuma, nes tai ne rodiklis.

Jei duosite misini, tai siulau nerizikuoti ir duoti Aptamil Allergy care (yra 2 rusiu, tiksliu pavadinimu nepamenu, apie 40-50 Lt kainuoja) arba Isomil (soju pagrindu).

Del hormonu - as irgi pries juos, bet jei odele ilgai neuzgyja, tai
1. reiktu pasidaryti odos paseli (zolyno g. be jokiu siuntimu, uz 50-60 Lt) - ziureti ar nera koks stafilokokas ar dar kas.
2.tada siulyciau praeiti ta hormonu kursa (5 d ar pagal situacija) ir jei turite antrine infekcija, tai gydyti ir ja. Nes speju, kad tikrai turite.
3. Ar naudojate Crystal violet'a? Tai yra priemone padedanti isvengti antibiotiku ir mums padeda kovoti su stafilokoku geriau nei Fucidin'as. Yra Universiteto vaistineje. Reikia tepti ant slapiuojanciu ar nudraskytu vietu. Kia isdzius (po kokiu 5 min), tepti kremu.

Sekmes ir kantrybes!
Atsakyti
sveikos mamytes,
mums buvo jau pagerejimas ar bent jau nebejo blogyn. Sios sav vidury daviau kelias avietes ir pradejau duoti hipp tyreles (obuoliu, obuoliu+melyniu). tai taip zandukai uzraudo, kad vel elideli pradejau tepti. niekaip nesuprantu ar cia tos avietes ar tyreles galejo taip padaryti? unsure.gif anksciau gerber duodavau..
Atsakyti
o kokia jūsų nuomonė apie sojos mišinukus? ar jei tikrai neturi alergizuojančių baltymų ar dar kokių nesąmonių?
ir pagal skonį kurie skaitosi "skanesni" hipoalerginiai ar sojos? nes kiek pamenu vyresnėliui alergologė sakė metinukai jau spajudosi nuo tų hiopoalerginių, jei iki tol nepratinti.

maniškei prasidėjo keistumai su alergijom, vėmimais, nebesuprantu kas daros, galvoju gal iš belaktozio pakeist į saugesnį mišinėlį, nors alergijos mums nerodė pienui, bet ir beveik neragavus mišinio ji tuomet buvo, taigi neaišku.
Atsakyti