Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVII tema

Sveikos merginos 4u.gif Aš ir pas jus jungiuosi... turim tą nelemtą AD. Sūnui 1,5 metukų, liga prasidėjo prieš kokius 4 mėn., po vonios išsausėjo nugarytė, tepiau viskuo, nieks nepadėjo, tada ant kojyčių pradėjo darytis išsausėjimai, kurie pamažu virto į žaizdeles, todėl nieko nelaukę vežėm pas Biržų gydytoją. Ji išrašė tepalo, jis padėjo, laikinai... Dabar vėl pradėda nugarytė negražėti ir jau veidukas ne kojytės "pasipuošė" tais raudonais plėmais... Alergijos iki ligos nepastebėjom, dabar niekaip neatrenku nuo ko jam, kas alergizuoja?O gal tiesiog tai odos liga jam, be alergijos? Į viską taip rimtai nežiūrėjau, bet dabar matau kad turim rimtą problemą... Sakykite ar tikslinga vaiką ištirti nuo ko jis alergiškas kai jis tokio amžiaus?Tiesa sakant neturiu jokios patirties su tais alergologais apart Biržų gydytoją, pas kurią vizitas manau buvo nelabai jau ir prasmingas...jokios naudingos informacijos negavom, bet gal čia ir liga tokia, kuriai tikslios diagnozės ir kaip su ja gyventi niekas nepasako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 09 19, 12:56)
o su pampiais tragedija... aš visiškoj nevilty ir nebežinau, ar čia tikrai vienkartinės saukelnės ar ne... visą savaitę naudojom lietuviškus, kurie mums ir anksčiau tiko ir dabar odytė buvo  thumbup.gif  o vakar vėl baisu ir baisyn, jau vaikas rėkia plaunamas ir sodint turiu atsargiai, kad nepatrynt vargšiukės, su daugartinėm lakstė ir vis tiek užpakalis vis daugiau ir daugiau raudo  unsure.gif tai gal čia dar ir maistas koks... nebeįsivaizduoju, atrodo valgom kaip visados... ir nėra ji taip tam maistui alergiška, pas mus labiau aplinkos alergenai... niu nebežinau ką daryt... jau net sysioja vaikas matos su skausmu taip gaila mažiukės, bet niu protas nebeneša, kaip jai padėt... doh.gif  doh.gif

Gal koks grybelis? Gal kokias ekologiskas sauskelnes pabandyk?

Mums nelabai tiko libero ir hagies nepatiko. Pastoviai slapias atsikeldavo doh.gif Nezinau, mums pampersai geriausi. Ir nesunta, ir gerai "laiko" ax.gif

Sveikit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sarmite @ 2010 09 20, 08:29)
Sveikos merginos  4u.gif  Aš ir pas jus jungiuosi... turim tą nelemtą AD. Sūnui 1,5 metukų, liga prasidėjo prieš kokius 4 mėn., po vonios išsausėjo nugarytė, tepiau viskuo, nieks nepadėjo, tada ant kojyčių pradėjo darytis išsausėjimai, kurie pamažu virto į žaizdeles, todėl nieko nelaukę vežėm pas Biržų gydytoją. Ji išrašė tepalo, jis padėjo, laikinai... Dabar vėl pradėda nugarytė negražėti ir jau veidukas ne kojytės "pasipuošė" tais raudonais plėmais... Alergijos iki ligos nepastebėjom, dabar niekaip neatrenku nuo ko jam, kas alergizuoja?O gal tiesiog tai odos liga jam, be alergijos? Į viską taip rimtai nežiūrėjau, bet dabar matau kad turim rimtą problemą... Sakykite ar tikslinga vaiką ištirti nuo ko jis alergiškas kai jis tokio amžiaus?Tiesa sakant neturiu jokios patirties su tais alergologais apart Biržų gydytoją, pas kurią vizitas manau buvo nelabai jau ir prasmingas...jokios naudingos informacijos negavom, bet gal čia ir liga tokia, kuriai tikslios diagnozės ir kaip su ja gyventi niekas nepasako 4u.gif

Papasakok apie ta Birzu gydytoja? Esu girdejusi ivairiu atsiliepimu ax.gif Butu idomu suzinoti ar verta vaziuoti konsultacijai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kar: 20 rugsėjo 2010 - 08:47
Sveikutes 4u.gif Atsiprasau, kad ilindau i jusu temele, tiesiog reikia patarimo. Mano mazyliui (beveik menuo) pabertas veidukas, kakliukas. Itariu alergija mano valgomam maistui, nors daktare sake, kad cia taip valosi odele. Bet vat siandien pastebejau gale - kur kaliukas ir galvyte spuogeliai lyg su pulinukais? Kas cia? Ar prakaityine gali buti su baltais spuogeliais?
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 09 20, 09:48)

Papildyta:
Papasakok apie ta Birzu gydytoja? Esu girdejusi ivairiu atsiliepimu  ax.gif  Butu idomu suzinoti ar verta vaziuoti konsultacijai  smile.gif

Kad net nežinau ką pasakoti... ji pasakė kad sūnui AD, nesunki forma, labai skubėdama kažką malė, sakė pasveiksit, pagydisim , nieko baisaus, išrašė tepalą gaminamą, vaistinėje išsiaiškinom kad jame yra hormonų, nors gydytoja apie juos nieko neminėjo, o aš ir neklausiau, nes grįžus tik puoliau domėtis kas tas AD. Išrašė geriamus vaistus Aerius, bet taip pat grįžus skaičiau šiuose forumuose, kad jie nuo neštėjimo daugiau, o sūnus tikrai nesidrąsko, kartais nugarytę pasikaso, bet jokių neštėjimo priepolių... žodžiu man nepatiko, bet gal ir mes patys kalti, kad būčiau jau apie šią ligą žinojusi, gal ir klausimų būtų daugiau iškilę. Tiesa ji davė bukletėlį kuriame surašyti maisto produktai nuo kurių gali kilti alergija, bet sakė kad čia ir tik rekomendacija, minėjo ir kitus maisto produktus kurie gali sukelti alergiją, tačiau žinoma, konkrečiai mes nežinom nuo ko alergija, ar ji iš viso nuo maisto ir ar ji yra. Reziumė-mokėdama už privačią konsultaciją, tikiuosi ne pažadų kad pasveiksim, o ir informacijos, kaip gyventi su liga. Gerai kad mamos ir google yra smile.gif

Gal kuri žinote kur geriausia tirti vaiką kam jis alergiškas?Ar reikalingi siuntimai?Kokios kainos?Bandysim išsitirti...
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2010 09 20, 08:58)
Sveikutes 4u.gif Atsiprasau, kad ilindau i jusu temele, tiesiog reikia patarimo. Mano mazyliui (beveik menuo) pabertas veidukas, kakliukas. Itariu alergija mano valgomam maistui, nors daktare sake, kad cia taip valosi odele. Bet vat siandien pastebejau gale - kur kaliukas ir galvyte spuogeliai lyg su pulinukais? Kas cia? Ar prakaityine gali buti su baltais spuogeliais?

Sveiki. O jusu seimoj yra alergiuku? Galite pabandyt pasilaikyti hipoalergines dietos biski, nevalgyt pieno produktu ir t.t., aisku jokiu E, jei pati maitinat, gal pageres. O pulinukai tai gali rodyti kad yra stafilokokas ar siap kokia infekcija g.gif , galite paprasyt kad paimtu paseli nuo odos.
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 09 20, 09:48)
Gal koks grybelis? Gal kokias ekologiskas sauskelnes pabandyk?

Mums nelabai tiko libero ir hagies nepatiko. Pastoviai slapias atsikeldavo  doh.gif  Nezinau, mums pampersai geriausi. Ir nesunta, ir gerai "laiko"  ax.gif

Sveikit  4u.gif
Papildyta:
Papasakok apie ta Birzu gydytoja? Esu girdejusi ivairiu atsiliepimu  ax.gif  Butu idomu suzinoti ar verta vaziuoti konsultacijai  smile.gif

rasiau jau anksčiau, musu Bambo didžiausias priešas,o šeštadienį ir bandžiau ekologiškų vieną vnt, kažkaip neatrodo kad nuo ekologiškumomums būtų geriau doh.gif panašu kad sukelia grybelį mums odos, nes klotrimazolis geriausiai gydo, bet tai kodėl, tai neaišku. prisiuvau mažei medžiaginių, tai dabar ramiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 09 20, 10:04)
Kad net nežinau ką pasakoti... ji pasakė kad sūnui AD, nesunki forma, labai skubėdama kažką malė, sakė pasveiksit, pagydisim , nieko baisaus, išrašė tepalą gaminamą, vaistinėje išsiaiškinom kad jame yra hormonų, nors gydytoja apie juos nieko neminėjo, o aš ir neklausiau, nes grįžus tik puoliau domėtis kas tas AD. Išrašė geriamus vaistus Aerius, bet taip pat grįžus skaičiau šiuose forumuose, kad jie nuo neštėjimo daugiau, o sūnus tikrai nesidrąsko, kartais nugarytę pasikaso, bet jokių neštėjimo priepolių... žodžiu man nepatiko, bet gal ir mes patys kalti, kad būčiau jau apie šią ligą žinojusi, gal ir klausimų būtų daugiau iškilę. Tiesa ji davė bukletėlį kuriame surašyti maisto produktai nuo kurių gali kilti alergija, bet sakė kad čia ir tik rekomendacija, minėjo ir kitus maisto produktus kurie gali sukelti alergiją, tačiau žinoma, konkrečiai mes nežinom nuo ko alergija, ar ji iš viso nuo maisto ir ar ji yra. Reziumė-mokėdama už privačią konsultaciją, tikiuosi ne pažadų kad pasveiksim, o ir informacijos, kaip gyventi su liga. Gerai kad mamos ir google yra smile.gif

Gal kuri žinote kur geriausia tirti vaiką kam jis alergiškas?Ar reikalingi siuntimai?Kokios kainos?Bandysim išsitirti...

Aciu... mirksiukas.gif hormonini tepala kiekvienas gali israsyti doh.gif, o gydytojas tam ir yra, kad paaiskintu apie liga, o nesitiketu, kad pats prisigaudysi informacijos (teisingos ir ne) doh.gif

Is kokio miesto? Mes daremes misria palete. Bet kadangi pas mus alergija letine, tai tas tyrimas nelabai mums pasiteisino. Apie tyrima gali pasiskaityti http://www.sorpo.lt/...a...jų_tyrimai. Kiek zinau dar daro kazkokius durio tyrimus, bet mes nedarem, todel nieko pasakyti negaliu.
Atsakyti
Fedes, klatrimocoliu gydyt reik ilgai, neužtenka kelių kartų. gali būt pateplioji, praeina, nustoji - atsinaujina, nes ne iki galo išgydytas. tarkis su gydytoja kaip gydyt.
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 09 20, 11:08)
Aciu... mirksiukas.gif  hormonini tepala kiekvienas gali israsyti  doh.gif, o gydytojas tam ir yra, kad paaiskintu apie liga, o nesitiketu, kad pats prisigaudysi informacijos (teisingos ir ne)  doh.gif

Is kokio miesto? Mes daremes misria palete. Bet kadangi pas mus alergija letine, tai tas tyrimas nelabai mums pasiteisino. Apie tyrima gali pasiskaityti http://www.sorpo.lt/...a...jų_tyrimai. Kiek zinau dar daro kazkokius durio tyrimus, bet mes nedarem, todel nieko pasakyti negaliu.

vaistininkė sakė, kad tame tepaliuke nedidelis kiekis hormonų, bet aš nei medikas, nei vaistininkas...., na būtų buvę malonu jei gydytoja būtų viską paaiškinusi, gal tikrai tas nedidelis kiekis hormonų ir nieko blogo 4u.gif
Ačiū už nuorodą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maniūtė @ 2010 09 20, 11:40)
Fedes, klatrimocoliu gydyt reik ilgai, neužtenka kelių kartų. gali būt pateplioji, praeina, nustoji - atsinaujina, nes ne iki galo išgydytas. tarkis su gydytoja kaip gydyt.

na, kai oda visiškai sugijus, tai nebetepu, bet panašu , kad mums reikia ir priežasties ieškot, nes prasideda labai ūmiai ir kurį laiką nepaisant jokių tepliojimų ir lakstymo be sauskelnių blogėja, kol pradeda pasiduot gydymui
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2010 09 20, 09:58)

gali tikrai valytis odele. mums taip buvo - baisus spuogeliai baltom virsunem. buvo net uz ausyciu.
bet praejo niekuom netepant. tuos baltus truputi vos vos padezinfekuodavau. tik nespauskit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuv: 20 rugsėjo 2010 - 15:07
labas visoms smile.gif
mes jau is kliniku alergologes.
siemet pagal SCORAD'a _60, 8 % pazeistos odos sad.gif
nustatytas sunkios formos AD. Dare abejus tyrimus_ir maisto, ir alergenu.
Susake, kam vaikas turi alergija_is maisto produktu daug ko atsisakyt teks. O pagal alergenu meginius, tai alergiskas namu dulkiu erkutem ir ziedadulkem.
Tokios naujienos is musu fronto.
Gydymui rekomendavo Elidel'i, kuris kaip supratau nuo 3 metu vaikui nera kompensuojamas? g.gif
Atsakyti