Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVII tema

QUOTE(kar @ 2010 09 18, 13:34)
Prie misko...ir siaip miske daznai buname  ax.gif  Vaikus abu paskiepijom  ax.gif  Nors  namuose man tik vienai, siemet, erke buvo isisegusi  unsure.gif  Bet tada dziaugiausi, kad vaikai paskiepiti...siaip ar taip neramu buvo  schmoll.gif 

Kodel priestaringai? Kad neapsaugo? Esu girdejusi, kad vaikai neserga, bet taip pat girdejusi ir, kad serga  doh.gif

Ne todėl, kad neapsaugo schmoll.gif . Todėl, kad pats skiepas pavojingas. Štai vienos gydytojos pasisakymas dėl EE skiepo - Erkinio encefalito vakcina gana "reaktogeniška" ir pasižymi lengvesnėmis ar sunkesnėmis povakcininėmis reakcijomis. Todėl skiepyjant šia vakcina alergiškus vaikus ko gero būtų reikalingos prevencinės priemonės alergijos paūmėjimui išvengti ar bent sušvelninti. Aš pati ko gero pradžiai išsinagrinėčiau rinkoje esančių repelentų (purškalų nuo tokio tipo "parazitų") pasirinkimą, pasistengčiau kiek galima labiau pritaikyti aprangą ir žinoma kaskart grįžus iš lauko apžiūrinėčiau vaiką. Dar pasiieškočiau info, ar jūsų gyvenamoje vietoje paplitusios erkės tikrai yra endeminio encefalito židinio gyventojos, ar šiaip alkanos iš po žiemos.

Nuo Laimo ligos EE skiepas neapsaugos bet kuriuo atveju. O pas jus padidinto pavojaus zona dėl erkinio encefalito?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 09 18, 15:19)
Ne todėl, kad neapsaugo  schmoll.gif . Todėl, kad pats skiepas pavojingas. Štai vienos gydytojos pasisakymas dėl EE skiepo - Erkinio encefalito vakcina gana "reaktogeniška" ir pasižymi lengvesnėmis ar sunkesnėmis povakcininėmis reakcijomis. Todėl skiepyjant šia vakcina alergiškus vaikus ko gero būtų reikalingos prevencinės priemonės alergijos paūmėjimui išvengti ar bent sušvelninti. Aš pati ko gero pradžiai išsinagrinėčiau rinkoje esančių repelentų (purškalų nuo tokio tipo "parazitų") pasirinkimą, pasistengčiau kiek galima labiau pritaikyti aprangą ir žinoma kaskart grįžus iš lauko apžiūrinėčiau vaiką. Dar pasiieškočiau info, ar jūsų gyvenamoje vietoje paplitusios erkės tikrai yra endeminio encefalito židinio gyventojos, ar šiaip alkanos iš po žiemos.

Nuo Laimo ligos EE skiepas neapsaugos bet kuriuo atveju. O pas jus padidinto pavojaus zona dėl erkinio encefalito?

Nu siaip Panevezys yra padidintoj pavojaus zonoj del encefalito ax.gif

O Laimo ligos net nelyginciau su encefalitu doh.gif Nezinau, man tai baisi liga. Zinoma, jei gyveni mieste, i miska vazineji laaabai retais atvejais, tai gal ir neverta. Bet kai vaikai voliojasi praktiskai ant tos pacios zolytes, vaziuoja grybaut, landzioja visur...man ramiau ax.gif

Atsakyti
Mes skiepijome savo zuikį nuo EE. Gyvenam mieste, bet turime giminių kaime, dažnai būnam ten, kur daug žolės. Laimei, mums jokios reakcijos nebuvo...
Atsakyti
labas rytas, merginos,
nu mano maziuke vel visa isversta. taip be rysio ja beria - siandien jau ir veidukas isverstas raudonom demem. merginos, is patirties man pasakykit, ar vaistas nuo kosulio stodal gali provokuoti alergijos paumejima? g.gif nes maziuke penktadieni pradejo koset, tai pradejau duot stodali. nu buvo truputuka paberta, o vakar atsikele kaip margutis unsure.gif ir siandien ziuriu jau ir veidas margas verysad.gif ka alergiukams nuo kosulio galima? ir dar. as vis dar del tos musu kates. nu buvau priklijavus Saulei pleistra su kates plaukais ir kita pirmiausia priklijavau katei ant odos, o paskui Saulei. nu nulis sveiku zinokit. bet vistiek ta musu katyte man kelia itarima g.gif galvoju padaryt ir naminiu gyvunu alergijos tyrima, nes tas bendras alergenu tyrimas rode, kad katei alergijos nera. jau jauciu kaip po truputi vaziuoja stogas. is ryto atsikelus dar su naktiniais gasdinu namus su siurbliu ir sluota. jauciu, kad tikrai baigiu nupezt 4u.gif grazios dienos.
Atsakyti
gal kuri šitą produkciją bandėt? Radau platintoją Lietuvoj, gavau mėginuką, ale kas iš to lašelio. Gal kas bandėt?

Mano dukrai visiškai netiko Ecoval milteliai. Perskalbiau viską vėl bobasu, bėrimas dingo. liko tik paraudimai thumbup.gif , kurie jau nebedega kaip komunizmo vėleva
Atsakyti
QUOTE(Wriedna @ 2010 09 19, 11:24)
labas rytas, merginos,
nu mano maziuke vel visa isversta. taip be rysio ja beria - siandien jau ir veidukas isverstas raudonom demem. merginos, is patirties man pasakykit, ar vaistas nuo kosulio stodal gali provokuoti alergijos paumejima?  g.gif nes maziuke penktadieni pradejo koset, tai pradejau duot stodali. nu buvo truputuka paberta, o vakar atsikele kaip margutis  unsure.gif ir siandien ziuriu jau ir veidas margas  verysad.gif ka alergiukams nuo kosulio galima? ir dar. as vis dar del tos musu kates. nu buvau priklijavus Saulei pleistra su kates plaukais ir kita pirmiausia priklijavau katei ant odos, o paskui Saulei. nu nulis sveiku zinokit. bet vistiek ta musu katyte man kelia itarima  g.gif galvoju padaryt ir naminiu gyvunu alergijos tyrima, nes tas bendras alergenu tyrimas rode, kad katei alergijos nera. jau jauciu kaip po truputi vaziuoja stogas. is ryto atsikelus dar su naktiniais gasdinu namus su siurbliu ir sluota. jauciu, kad tikrai baigiu nupezt  4u.gif grazios dienos.

užuojauta, kaip aš tavo būseną suprantu... 4u.gif 4u.gif
mes tai sirupus keitėm tabletėmis, nors labai daugelis gydytojų prieš jų naudojimą, dar niekas nepaaiškino kodėl tabletė be dažiklių yra blogiau už vaikišką sirupą prikimštą visko ko tik įmanoma ir neįmanoma.

QUOTE(Maniūtė @ 2010 09 19, 12:14)
Mano dukrai visiškai netiko Ecoval milteliai. Perskalbiau viską vėl bobasu, bėrimas dingo. liko tik paraudimai  thumbup.gif , kurie jau nebedega kaip komunizmo vėleva

thumbup.gif kad išsiaiškinot.
mums pvz neutral netiko g.gif g.gif bet lietuviškas balance neutral thumbup.gif

o su pampiais tragedija... aš visiškoj nevilty ir nebežinau, ar čia tikrai vienkartinės saukelnės ar ne... visą savaitę naudojom lietuviškus, kurie mums ir anksčiau tiko ir dabar odytė buvo thumbup.gif o vakar vėl baisu ir baisyn, jau vaikas rėkia plaunamas ir sodint turiu atsargiai, kad nepatrynt vargšiukės, su daugartinėm lakstė ir vis tiek užpakalis vis daugiau ir daugiau raudo unsure.gif tai gal čia dar ir maistas koks... nebeįsivaizduoju, atrodo valgom kaip visados... ir nėra ji taip tam maistui alergiška, pas mus labiau aplinkos alergenai... niu nebežinau ką daryt... jau net sysioja vaikas matos su skausmu taip gaila mažiukės, bet niu protas nebeneša, kaip jai padėt... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maniūtė @ 2010 09 19, 12:14)
gal kuri šitą produkciją bandėt? Radau platintoją Lietuvoj, gavau mėginuką, ale kas iš to lašelio. Gal kas bandėt?

Mano dukrai visiškai netiko Ecoval milteliai. Perskalbiau viską vėl bobasu, bėrimas dingo. liko tik paraudimai  thumbup.gif , kurie jau nebedega kaip komunizmo vėleva

As pirkau tuos Hapy Future kremukus: kremas veidui ir aliejukas nuo issutimu (tiksliai nepamenu, kaip uzvardyti jie). Pirkau ekomamoj ir prie petro povilo baznycios ziedo yra tokia parduotuve (kazkas apie sveika gyvenima virs ju duru kabo). kremas 30 Lt kainavo, aliejus - gal 28 - nebepamenu.
Vasara man tas kremas buvo super. Dabar irgi naudoju po vonios ir ta aliejuka dar ir ant virsaus tepu Topfer (su sviestmedziu). Visa nakti ismiegam - nereikia daugiau tepliot. Aisku as dar vonioj vaika itrinu ivairiais aliejais (avokado, saltalankiu, jojobos, jonazoliu ir t.t.), siuo metu i juos dar ilasinu eterinio ramuneliu aliejaus (vaistiniu ramuniu, nes bandziau kitokias, tai nebuvo efekto).
Man tokia sistema pasiteisina. ir dar bambuko rubai 9juos prilyginu dermasilk poveikiui).
Atsakyti
QUOTE(Wriedna @ 2010 09 19, 11:24)
labas rytas, merginos,
nu mano maziuke vel visa isversta. taip be rysio ja beria - siandien jau ir veidukas isverstas raudonom demem. merginos, is patirties man pasakykit, ar vaistas nuo kosulio stodal gali provokuoti alergijos paumejima?  g.gif nes maziuke penktadieni pradejo koset, tai pradejau duot stodali. nu buvo truputuka paberta, o vakar atsikele kaip margutis  unsure.gif ir siandien ziuriu jau ir veidas margas  verysad.gif ka alergiukams nuo kosulio galima?

Alergiukams negerai sirupiniai vaistai, kaip jau anksčiau buvo minėta, daug ten visokiausių priedų, skonių, kvapų ir pan.... tikriausiai irgi rinkčiausi tabletes ir su maisteliu ar skysčiais kažkaip sugirdyčiau... Dar tarkim mūsų atveju nelabai tinka natūralios priemonės, pvz. ligoninėj nuo slogos lašino mažiukui vibrocilį, tai toookia sloga ir čiaudulys prasidėjo... tie vaistukai iš žolelių, tai matyt kažkuriai jų vaikis alergiškas, tai va gaunam rinktis sintetinius preparatus - pvz. nuo slogos adrenalino lašiukai, nuo kosulio brontex.... Tai va visai tikiu, kad vaistas gali išprovokuot alergiją... Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2010 09 19, 14:20)
As pirkau tuos Hapy Future kremukus: kremas veidui ir aliejukas nuo issutimu (tiksliai nepamenu, kaip uzvardyti jie). Pirkau ekomamoj ir prie petro povilo baznycios ziedo yra tokia parduotuve (kazkas apie sveika gyvenima virs ju duru kabo). kremas 30 Lt kainavo, aliejus - gal 28 - nebepamenu.
Vasara man tas kremas buvo super. Dabar irgi naudoju po vonios ir ta aliejuka dar ir ant virsaus tepu Topfer (su sviestmedziu). Visa nakti ismiegam - nereikia daugiau tepliot. Aisku as dar vonioj vaika itrinu ivairiais aliejais (avokado, saltalankiu, jojobos, jonazoliu ir t.t.), siuo metu i juos dar ilasinu eterinio ramuneliu aliejaus (vaistiniu ramuniu, nes bandziau kitokias, tai nebuvo efekto).
Man tokia sistema pasiteisina. ir dar bambuko rubai 9juos prilyginu dermasilk poveikiui).

tai suprantu, kad čia geras produktas?šiandien ištepliojau mėginuku - viskas gerai
Atsakyti
labas visoms 4u.gif
jungiuos ir as i jusu buri.
Mano vaikas nuo 6 men.turi AD sunkios formos.
Visi alergologai, pas kuriuos lankemes teige, kad vaikas iki 3 metu isaugs sia liga, bet...
mes vis dar ja turim sad.gif

anksciau buvo paprastos raudonos demes su pasausejimu. db jau zaizdos susidare. vietos_kojos ir per sulenkimus.
ryt turim talona pas vaiku alergologe Ivaškevičienę, KMUK.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2010 09 19, 19:04)
labas visoms 4u.gif
jungiuos ir as i jusu buri.
Mano vaikas nuo 6 men.turi AD sunkios formos.
Visi alergologai, pas kuriuos lankemes teige, kad vaikas iki 3 metu isaugs sia liga, bet...
mes vis dar ja turim sad.gif

Čia berniukui?
O kaip vasrą būna-yra kažkoks pagėrėjimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 19 rugsėjo 2010 - 20:37
QUOTE(Singė @ 2010 09 19, 21:37)
Čia berniukui?
O kaip vasrą būna-yra kažkoks pagėrėjimas?

taip, berniukui.
Vasaras mes leidziam prie juros, Palangoje. Ir oda atrodo nepriekaistingai smile.gif jokiu demeliu, jokiu issausejimu wub.gif
Atsakyti