QUOTE(kar @ 2010 09 18, 13:34)
Prie misko...ir siaip miske daznai buname Vaikus abu paskiepijom Nors namuose man tik vienai, siemet, erke buvo isisegusi Bet tada dziaugiausi, kad vaikai paskiepiti...siaip ar taip neramu buvo
Kodel priestaringai? Kad neapsaugo? Esu girdejusi, kad vaikai neserga, bet taip pat girdejusi ir, kad serga
Kodel priestaringai? Kad neapsaugo? Esu girdejusi, kad vaikai neserga, bet taip pat girdejusi ir, kad serga
Ne todėl, kad neapsaugo . Todėl, kad pats skiepas pavojingas. Štai vienos gydytojos pasisakymas dėl EE skiepo - Erkinio encefalito vakcina gana "reaktogeniška" ir pasižymi lengvesnėmis ar sunkesnėmis povakcininėmis reakcijomis. Todėl skiepyjant šia vakcina alergiškus vaikus ko gero būtų reikalingos prevencinės priemonės alergijos paūmėjimui išvengti ar bent sušvelninti. Aš pati ko gero pradžiai išsinagrinėčiau rinkoje esančių repelentų (purškalų nuo tokio tipo "parazitų") pasirinkimą, pasistengčiau kiek galima labiau pritaikyti aprangą ir žinoma kaskart grįžus iš lauko apžiūrinėčiau vaiką. Dar pasiieškočiau info, ar jūsų gyvenamoje vietoje paplitusios erkės tikrai yra endeminio encefalito židinio gyventojos, ar šiaip alkanos iš po žiemos.
Nuo Laimo ligos EE skiepas neapsaugos bet kuriuo atveju. O pas jus padidinto pavojaus zona dėl erkinio encefalito?