Pūkuotukas14,Jūsų patirtis yra unikali patirtis
gali būti, kad jūsų lūpomis kalba užslėptas nusivylimas, kad negalėjote maitinti ilgiau
juk kai norime kokio daikto, o jo negauname, dažnai sakome- tiek to, man jo ir nereikia, bus dar geresnių ir pan. Taip šneku , nes mano pačios pirma žindymo patirtis buvo labai skaudi, skausminga: tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tuo metu kai dingo pienas ir aš taip save raminau, kad vistiek mano vaikas auga sveikas, gražus ir protingas. Taip ir yra- auga nuostabi nuostabiausia mergytė
tačiau aš nežinau, kas būtų, jeigu būčiau ją žindžiusi toliau.....to ir nesužinosiu..... tačiau antrąkart nutariau nepasiduoti- kaip matau, jūs esate vėl
negalvokite taip, kad maitinimas krūtimi sureikšminamas, kad tai nėra svarbu, kad jei nežindysite, vistiek viskas bus gerai...galvokite pozityviai.
Galvoti pozityviai- reiškia užprogramuoti save sėkmei tikrai nepamokslauju, o pasakoju, ką pati išgyvenau, nes situacijos panašios...dabar maitinu savo mažiuką ir nėra nė minties kruopelės, kad pieno nebus, kad sumažės ir pan.... Turėjau sunkumų ir šį kartą (mano sunki liga, didelės vaistų dozės, rentgenai, galų gale paskaitos, tarpkurių grįžtu namo
tik tam, kad per 10 minučių duočiau savo sūneliui vertingiausią, ką turiu
bet paryškintas žodis TIK TAM čia netenka prasmės, nes tainėra tikšiaip sau kažkas, o tai yra kažkas nepaprasto- MAMOS PIENAS
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 06, 07:57)
Puikus tie vaikai uzauga,ne viena tokia kaip as mamyte pergyvena,lieja asaras be reikalo...nereikiaIr maitinami krutimi ie nemaitinami vaikai uzauga vienodi,viskas nuo musu tevu priklauso kaip auginsim ir auklesim
tokie palyginimai: kaimynės vaikas serga, mano sveikas ir atvirkščiai, mano galva, nieko gero neduoda
tai tėra tik trumpalaikis savęs nuraminimas. Remkimės tyrimais, įrodymasi. Jiegu krūtimi maitintas kūdikis serga, neaišku kiek dar daugiau jis būtų sirgęs, jeigu būtų maitintas mišiniais. Pavz., mano praktikoje buvo atvejis: mama atvyko su vaikeliu, kuriam CP (cerebrinis paralyžius), silpnutis vaikiukas..mama kurį laiką maitino krūtimi, vėliau pieno ėmėm mažėti, pradėjo mišinius ir vos pradėjus jais maitinti- ėmė berti, smarkiai, šlapiuojančiai
gydytoja (gerai, kad protinga pasitaikė), patarė mamai suaktyvinti savo pieno gamybą (dar nebuvo pasibaigęs visiškai), nes akivizdu, kad tik pradėjus mišinius, prasidėjo bėrimai.... sutikau tą mamą po 3 mėn, toliau sėkmingai maitino krūtimi, jokios alergijos nieko...taigi, MP dėka pavyko išvengti AD, ko tikrai niekam nelinkiu (skaudi patirtis), o tuo labiau jau ligotam vaikeliui. Moralas: jei akivaizdžios naudos nematom dabar, nereiškia, kad jos nebus ateity
sėkmės