Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jau ruošiatės gimsiančio vaikelio maitinimui?

Sveiki,

jei turėsite laiko, labai norėčiau Jūsų patarimo- mano dukrytei dabar yra 1 metai ir 4 mėnesiai, dar žindau. Bet smile.gif jau laukiuosi ir antrojo mažylio. Norėčiau palengva ir neskausmingai nutraukti žindymą ir turėti nors nedidelę pertrauką iki mažylio maitinimo. Dabar jau paretinau pienuką, o ir dukrytė gražiai, ramiai elgiasi- rūbų neplėšo, yra tokia pat linksma ir guvi kaip ir ligi tol. Bet jau pats svarbiausias ir būtiniausias dalykas- vakarinis, naktinis pienukas, ypač dabar. kai dygsta dantukai. Naktį irgi bandžiau paretinti, bet čia jau sudėtinga unsure.gif- mažylė labai verkia.
Esu tvirtai apsisprendusi bent iki nįštumo vidurio žindymą nutraukti.
Labai būsiu dėkinga išgirdusi profesionalią nuomonę ir patarimą, ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Anastasija25 @ 2010 12 01, 00:20)
Sveiki, netycia uzklydau i Jusu temele ir labai dziaugiuosi, ieskojau tokios knygos ar kazko panasaus, siuo metu renku daug informacijos zindymo klausimais. Rytoj leksiu i knygyna ieskoti sios knygos. Kol dar nenusipirkau, noriu pasiguosti, kodel savo pirmaji leliuka maitinau labai trumpai.
Ne be reikalo sakoma, kad viskas vyksta mamytes galvoje, visu pirma gimdymas buvo komplikuotas, baigesi cezario pjuviu ir leliuka atnese man maitinti pirma karta po 13 valandu. Jis buvo jau pamaitintas misinuku, tad kol as prijungta prie aparatu ikisau jam speniuka i burna, ji jau isnese atgal i naujagimiu skyriu, taip vaikas net nespejo nieko patraukti. Tik po 17 valandu mus su mazyliu perkele i palata, dar mazdaug 3 valandos praejo kol prisizadinau sotu nuo misinuku vaika. Pradejome mokintis maitinti, bet pienelio vis nesirode. Artejo penkta para ir tada pradejo atsiradineti pienuko. Viskas buvo gerai, bet po 3 savaiciu maitinimo man reikejo iseiti i mokslus, tad pabandziau nusitraukti pienuko, o jis nesitraukia, matyt sesija, stresas dare savo, per visa diena 120 ml, antra diena tik 60 ml, trecia apie 10 ml. Vaikas pradejo pykti, spjauti kruti, pasidare neramus, nemiegojo, klyke per visa nakti, supratau kad dingo pienas. Dar savaite pykomes, nes pirma duodavau kruti, po to primaitindavau, kol galiausiai likome prie misinuku, o is krutu nebeisbego nei laselio, nereikejo jokiu vaistu ar metu lasiuku. Tai kad per pirmaji menesi priaugome 1300 gr rodo, kad pienuko krutyse tas tris savaites buvo pakankamai.
Todel noriu paklausti kaip dabar man isvengti tokio pat dalyko susilaukus antrojo vaikelio. As toliau mokausi neakivaizdziai, tad iseiti i mokslus turesiu savaite nuo ryto iki vakaro, aisku kazkiek paskaitu reikes praleisti, bet.... Jei nenusitraukineti nezinau kaip speti reikes, o jei antras vel Cezaris, jug praeis tarp gimdymu tik 1.5 metu? Kaip reikia taip moraliskai nusiteikti? Labai noriu antra vaikeli maitinti pati ir ilgai.

Miela Anastasija,
žindymas irgi yra šioks toks mokslas, kurį verta pastudijuoti, kad būtų mažiau keblių netikėtumų, kai jau reikės užsiimti žindymu – veikla/darbu. Juk jau pati esate patyrusi, kaip tikrai nėra kada skaityti straipsnius ir knygas pirmosiomis dienomis po gimdymo. O tos dienos pačios svarbiausios, nes „gera pradžia – pusė darbo“, o bloga - neretai viską sugadina. Į tą knygą surašiau viską, ką pats buvau iki tol sužinojęs įdomaus apie žindymą ir su juos susijusius dalykus ir ką, mano supratimu, verta žinoti ir mokėti kūdikį auginančiai mamai ir šeimai. Taigi tikiuosi, kad ir Jums ji bus naudinga.
Dėl Jūsų istorijos. Taip, labai gali būti, jog būtent stresas buvo tarp priežasčių, labiausiai nulėmusių Jūsų pirmojo vaikelio žindymo nesėkmę. Stresas paprastai kyla, kai vienu metu norima/reikia atlikti kelis darbus. Prisimenu, mano žmona panašioje padėtyje (pagimdė studijuodama) ėmė akademines atostogas. Nelengvai tada gyvenome, atrodė, jog mokslus vertėtų baigti neatidėliojant, kad kuo greičiau galėtų dirbti ir uždirbti.. Tačiau jau daug metų mes abu tik džiaugiamės dėl to jos pasirinkimo tada vienerius metus nutraukti studijas ir atsidėti tuo metu vis dėlto svarbiausiam darbui – kūdikio auginimui ir ugdymui. Ir žindymas tame procese, mūsų įsitikinimu, tikrai nebuvo bevertis dalykas.
Sėkmės Jums!
Atsakyti
Laba diena, įsiterpsiu, norėdama padėkoti gydytojui Vitkauskui už dalijamus patarimus, padėkoti už tai, kad gydytojui yra ne tas pats, kuo maitinami mūsų mažyliai. Labai ačiū, kad savo sukauptų žinių nelaikote uždaręs savyje, bet dalijate visiems, kas Jūsų žinių trokšta.

Ir dar norėčiau pritarti, kad žindymui tikrai reikia ruoštis. Ir taip pat reikia labai norėti.
Sėkmės visoms esamoms ir būsimoms mamytėms. Svarbiausia - didelis noras ir kantrybė.
Atsakyti
QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2010 12 02, 00:54)
Miela Anastasija,
žindymas irgi yra šioks toks mokslas, kurį verta pastudijuoti, kad būtų mažiau keblių netikėtumų, kai jau reikės užsiimti žindymu – veikla/darbu. Juk jau pati esate  patyrusi, kaip tikrai nėra kada skaityti straipsnius ir knygas pirmosiomis dienomis po gimdymo. O tos dienos pačios svarbiausios, nes „gera pradžia – pusė darbo“, o bloga - neretai viską sugadina. Į tą knygą surašiau viską, ką pats buvau iki tol sužinojęs įdomaus apie žindymą ir su juos susijusius dalykus ir ką, mano supratimu, verta žinoti ir mokėti kūdikį auginančiai mamai ir šeimai. Taigi tikiuosi, kad ir Jums ji bus naudinga.
Dėl Jūsų istorijos. Taip, labai gali būti, jog būtent stresas buvo tarp priežasčių, labiausiai nulėmusių Jūsų pirmojo vaikelio žindymo nesėkmę. Stresas paprastai kyla, kai vienu metu norima/reikia atlikti kelis darbus. Prisimenu, mano žmona panašioje padėtyje (pagimdė studijuodama) ėmė akademines atostogas. Nelengvai tada gyvenome, atrodė, jog mokslus vertėtų baigti neatidėliojant, kad kuo greičiau galėtų dirbti ir uždirbti.. Tačiau jau daug metų mes abu tik džiaugiamės dėl to jos pasirinkimo tada vienerius metus nutraukti studijas ir atsidėti tuo metu vis dėlto svarbiausiam darbui – kūdikio auginimui ir ugdymui. Ir žindymas tame procese, mūsų įsitikinimu, tikrai nebuvo bevertis dalykas. 
Sėkmės Jums!

Ačiū gydytojau, pradėjau skaityti Jūsų knygą ir negaliu atsitraukti. Taip, gali būti, kad norėjau viska suspėti, bet akademines atostogas buvau paėmusi, bet pradėjus skaityti Jūsų knygą, atradau daug kitokių klaidų, būtent "tarybinių" laikų patarimų iš anytos ir mamos, kurių maitinimo krūtimi patirtis menka - 2-3 mėnesiai. Šį nėštumą labai daug surinkau informacijos, dar esu savimi šiek tiek nusivylusi dėl pirmosios nesėkmingos patirties, todėl tikiu, kad šį kartą viskas bus kitaip.
Gaila kad Šiaulių gimdymo namuose tik maitinimo specialistė nusiteikusi raginti mamas maitinti, kiek teko susidurti, kitas personalas pastebėjęs, kad mama dar nedaug pienuko turi, liepia primaitinti ypač naktį, kad mama ir vaikas iki ryto ramiai miegotų.
Ačiū Jums, kad taip pasišventėte šiam darbui. Linkiu Jums kuo didžiausių pasiekimų šiame darbe!
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2010 12 01, 14:54)
Sveiki,

jei turėsite laiko, labai norėčiau Jūsų patarimo- mano dukrytei dabar yra 1 metai ir 4 mėnesiai, dar žindau. Bet  smile.gif  jau laukiuosi ir antrojo mažylio. Norėčiau palengva ir neskausmingai nutraukti žindymą ir turėti nors nedidelę pertrauką iki mažylio maitinimo. Dabar jau paretinau pienuką, o ir dukrytė gražiai, ramiai elgiasi- rūbų neplėšo, yra tokia pat linksma ir guvi kaip ir ligi tol. Bet jau pats svarbiausias ir būtiniausias dalykas- vakarinis, naktinis pienukas, ypač dabar. kai dygsta dantukai. Naktį irgi bandžiau paretinti, bet čia jau sudėtinga  unsure.gif- mažylė labai verkia.
Esu tvirtai apsisprendusi bent iki nįštumo vidurio žindymą nutraukti.
Labai būsiu dėkinga išgirdusi profesionalią nuomonę ir patarimą, ačiū!

Miela spengla,
Dėl naujojo nėštumo Jūs neprivalote nutraukti dukrytės žindymo. Juolab, kad jai tai būtų ir šiokia tokia skriauda: fizinė (dėl MP vis dar teikiamų naudų netekimo) ir psichinė (kaip dar mažam vaikui reikalingo raminančio ir paguodžiančio artimumo netekimas). PSO rekomenduoja žindyti visus antrus metus, ir ilgiau, jeigu vaikui to reikia.
Nenorėčiau besąlygiškai sutikti su Jūsų teiginiu “svarbiausias ir būtiniausias dalykas- vakarinis, naktinis pienukas”. Labai gali būti (nes paprastai/dažniau taip būna), jog 1 metų ir 4 mėnesių vaikui daug svarbesnis ir siekiamesnis yra tas betarpis prisiglaudimas – dėl užsitikrinimo, kad ji yra saugi ir mylima. Taigi tiek pieno, kiek jai reikia, gamyba Jūsų neturėtų išsekinti ar sukelti Jūsų gimdoje augančiojo vaikelio energinių ir kūno statybai reikalingų medžiagų deficito. Juk pati nebadaujate?
Naktinis žindymas paprastai išlieka ilgiausiai. Tamsa ir tyla mažą vaiką neretai baugina, o dantukų dygimo laikotarpiais vaikas gali kentėti dar ir nemalonumus dėl padidėjusio dantenų jautrumo, dažniau prabusti ir naktį. Tuomet kai nėra galimybių numaldyti vaiko žaidimais ar kitais dėmesio nukreipimo būdais (juk neužsiimsite tuo naktį), belieka sudirgusį vaiką nuraminti jam tuo metu geidžiamiausiu ir jums tuo metu tikriausiai priimtiniausiu būdu – leidžiant dukrytei prisiglausti prie mamos krūties. Žinoma, galima vaiko dantenas patepti jų jautrumą mažinančiais vaistukais. Tačiau jeigu to nepakaktų – ar ryžtumėtės jai girdyti migdančius vaistus? Taigi belieka mamai išlikti humaniška ir verkiančio vaikelio neatstumti... Jeigu Jums būtų įdomu, savo žinias apie rekomenduojamą nujunkymo amžių ir naudingus patarimus išsamiau surašiau didokame knygos skyriuje Nujunkymo menas.
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi smile.gif Pirmą vaiką maitinau tik mėnesį, bet dabar, po tiek metų, manau taip buvo todėl, kad realiai prieš 10 metų niekas labai neakcentavo MP svarbos, nepamokė kaip maitinti ir to noro didžiulio nebuvo.
Su antru jau sau būdama nėščia pasakiau, kad maitinsiu minimum metus ir PIENO BUS. Aišku, kaip visada, mamos ir močiutės būrė visokias erezijas, kad jos trumpai maitino, kad čia gali būti paveldima ir t.t. Tačiau aš laikiausi savo, neleidau net suabejot sau, kad nebus pieno. Ir ką, išmaitinau 14 mėnesių smile.gif nutraukiau vėliau tik dėl to, kad norėjome trečio mažylio (turbūt toks jau pas mane organizmas, kol maitinau, negalėjau pastoti niekaip, tik nutraukiau - iškart pastojau).
su trečiu irgi neturiu jokių abejonių, kad viskas bus gerai smile.gif Svarbiausia, tikėti savimi ir šviestis KAIP maitinti, tad Jums, gydytojau, dėkui, kad padedate - vis pati susiduriu, kiek dar pirmakarčių daug klausimų kyla dėl maitinimo...
Atsakyti
o as istikro net nzn ir net nenutuokiu, koks yra tas ruosimasis maitinimui... ar tai psichologinis nusiteikimas, ar literaturos skaitymas apie tai, ar kazkokie masaziukai??? blink.gif gal galit pagelbet?
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrepm @ 2010 12 15, 12:25)
o as istikro net nzn ir net nenutuokiu, koks yra tas ruosimasis maitinimui... ar tai psichologinis nusiteikimas, ar literaturos skaitymas apie tai, ar kazkokie masaziukai??? blink.gif  gal galit pagelbet?
ax.gif


Literatūra ir/arba kursai, o juos bestudijuojant ir psichologinis nusiteikimas (maitinti arba ne) gimsta smile.gif
Atsakyti
As perskaiciau gydytojo Vitkausko knyga mzdg 25 nestumo savaite, o nestumo pabaigoje pakartojau svarbiausias temas, nes informacijios daug ir pasimirsta. Laaabai gera knyga, dabar mazyliui dar tik 1.5 menesio, bet teko knyga atsiversti ne karta, labai daug naudingos informacijos thumbup.gif Tik gaila, kad formatas/suklijavimas toks, kad neiseina skaityti maitinant, o tai butu labai pravartu pirmomis savaitemis kai nieko nespeji ir nori kuo daugiau pasidaryti vienu metu ax.gif
Jau ligonineje vaikuciu gydytoja butu padariusi zalos, dziaugiuosi, kad buvau perskaiciusi sia knyga biggrin.gif
As nusprendziau neduoti mazyliui ciulptuko ir jau atsibodo, kad VISI aplinkiniai stebisi ir kai kurie net pyksta, kad neduodu mazyliui ciulptuko doh.gif Mane tai labai stebina blink.gif pasijauciu lyg kankinciau vaika unsure.gif
Taip pat pora vyresniu moteru pastoviai bruka minti, kad mazylis negali be arbateliu ir vandenuko doh.gif Sakiau joms, kad pasiskaitytu knyga, bet pasake, kad cia ir taip viskas aisku...

Tai tiek biggrin.gif
Atsakyti
Mielas Daktare,
mūsų maža šeimynėlė sveikiname Jus su džiaugsminga Dievo Vaikelio Gimimo švente smile.gif smile.gif smile.gif
Taip pat savo ir kelių mano draugių – jaunų mamų vardu nuoširdžiai dėkojame Jums už tą gerą darbą propaguojant žindymą, už pastangas kad kuo daugiau kūdikėlių galėtų džiaugtis tuo, ką Jūs pavadinote Nepakeičiamu Kaip Motinos Meilė.
Sėkmės ir sveikatos Jums!
Dovilė 4u.gif
Atsakyti
Miela Dovile ir mielos visos mamytės,
ir vaikelių gimimo laukiančios ir savo mažylių krykštavimu jau besidžiaugiančios,
Linkiu Jums ir Jūsų gražioms šeimynėlėms linksmai sutikti ir
laimingai gyventi visus Naujuosius Metus!

Nuoširdžiai Jūsų,
Kazimieras Vitkauskas
Atsakyti
Sveiki, daktare,
Dar negimdžiau, bet jau domiuosi. Turiu ir Jūsų knygą, laisvom valandėlėm paskaitinėju. Anksčiau galvojau, kad, jeigu žindymas yra natūralus gamtiškas dalykas, ką čia galima tiek daug apie jį prirašyti, kad net išėjo 300 puslapių knyga? Bet tikrai randu išties įdomių dalykų, apie kuriuos anksčiau net nepagalvodavau. O juk tikriausiai verta pasimokyti, ir ruoštis iš anksto. Beje, jau pati turėjau progos pasinaudoti tomis žiniomis ir pabūti „maitinimo konsultante“ mano jau pagimdžiusiai draugei. Aplankiusi ją po grįžimo iš ligoninės su naujagimiu, radau verkiančią. Kad niekas neišeina, kad speneliai skauda, žaizdos darosi. Va tada ir pravertė mano mokslai iš šitos knygos, nes jau buvau perskaičiusi „Žindymo mokslų“ skyrių. Taikėm, taikėm tuos mokslus, ir ... pavyko! bigsmile.gif

Milda

Atsakyti