Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jau ruošiatės gimsiančio vaikelio maitinimui?

Sveiki, jau ant dienu turiu pagimdyti, zindymui ruosiuosi is anksto, nusiteikusi labai stipriai ir optimistiskai, skaitau jusu knyga, ji nuostabi 4u.gif ir daug ta tema domiuosi, bet klausimu ju kaip visada iskyla smile.gif man iskyla tokia problema, kad teks palikt vaikuti teveliui net 5 dienom verysad.gif pienuko nusiteikusi, kad bus pritrauksiu pientraukiu, bet labiausiai neramina pats tas laikas be savo mazylio, kaip geriausia maitinti, kad neatprastu nuo kruties? ir ka man tas dieneles daryti su krutine, kad nesumazetu pienelio?
Atsakyti
QUOTE(Filotijia @ 2016 03 01, 13:41)
kaip geriausia maitinti, kad neatprastu nuo kruties? ir ka man tas dieneles daryti su krutine, kad nesumazetu pienelio?

Jei nebus jokių galimybių vaiko pažindyti, tada teks nusitraukinėti pieną, kaip dažnai – priklausys nuo vaiko amžiaus, nusitraukinėjimo efektyvumo ir pan. Jei tai bus pirmi mėnesiai, nedarykite ilgesnių nei 5–6 val. tarpų (bent kartą per naktį). Jei pieno pasiūla vis dar reguliuojasi (maždaug pirmos 4–6 savaitės), nusitraukt reiks BENT 8–10 kartų per parą. Nusitraukti reikės 20–30 minučių per sesiją arba 2–5 minutes po paskutinių pieno lašų (kad krūtis būtų kuo geriau ištuštinama ir gamyba skatinama). Maitinti vaiką galima iš puodelio / taurelės, iš šaukštelio ar pipetės / maitinimo švirkšto.

Siūlyčiau nueiti į žindymo kursus ir / ar susirasti žindymo konsultantę, kad galėtumėte asmeniškai aptarti visus rūpimus klausimus ir gauti naudingų patarimų.
Atsakyti
Sveiki kaip tik vaziuosiu i Lietuva menesio pabaigoje , reiks butinai jusu knyga nusipirkt. As planuoju zindyti kiek bus imanoma. Nors pas mus dekretines yra 6 men bet bandysim ziuresim gal negrysiu i darba, arba tada reiks ir misynuku ir krutine maitinti. Labai tikiuosi , kad pavyks mums thumbup.gif .
Mano klausymas butu toks. Zinau, kad , kai zindo moterys speneliai buna ir trukineja ir kraujuoja ir siaip labai jautrus buna. Bet ar duoda itakos tame kokie speneliai buvo pries nestuma? Tarkim pavydziui mano speneliai niekad nebuvo jautrus. Retai galedavau pajaust kazka net jei jie liecias kur nors ar ir per menesines. Bet as , kai pastojau man jie taip skaudejo stipriai kokia 4 menesius , kad net verkdavau atsisedus. Nejau man jie taip sujautret galejo? O siuo metu as esu 27 savaites nescia. man jie pradejo ne tai , kad slapuot, bet, kad varvet jei tik prisilieciu. O poto tas priespienis isdziuna ir jie tikrai tada ganetinai skausmingi vel patampa. Irgi ar manot , kad jei priespienio nemazai turiu reiskia , kad turesiu nemazai pienuko? mano mama tai pienuko neturejo man, tai del to as labai pergyvenu. Plius tikrai nenoreciau nutraukt zindymo tik del speneliu skausmo, bet kiek girdejau , kad moterys tikrai kankinosi labai kaikurios. Tai noreciau pasiruosti tada viskuo kas geriausia . Turiu omeny kremukus ir masaziukus , kad tik galeciau maitint savo suneli kuo ilgiau smile.gif
Zinau, kad cia turbut begalo sumaliau, bet siuo metu viskas makaluojas galvoj. Tiek daug klausymu vis, o laikelio jau netiek daug liko biggrin.gif
Atsakyti
Miela Torrikov,

spenelių jautrumo padidėjimas jau nėštumo metu yra normalu. Taip jie ruošiasi, reaguodami į kūdikio žindymą, perduoti informaciją per smegenis į hipofizį, kad ši liauka išskirtų hormonus prolaktiną ir oksitociną, kurie, kraujo nunešti į pieno liaukas, skatintų jose pieno gamybą (prolaktinas) ir pieno ištekėjimą (oksitocinas). Taigi ir Jūsų speneliai ir krūtys jau treniruojasi veikti pagal PAKLAUSOS IR PASIŪLOS DĖSNĮ
O kad žindant speneliai neskaudėtų, labai svarbus GERAS PRIGLUDIMAS PRIE KRŪTIES
Atsakyti
Mielas mamytes ir tėvelius iš VISO KAUNO ir RAJONO
vėl kviečiu susitikti
nemokamoje paskaitoje apie NAUJAGIMIO IR KŪDIKIO MAITINIMĄ
balandžio 22 d., penktadienį, nuo 17:00 val.
Kauno Dainavos poliklinikos Jaunimo centro salėje, Pramonės pr. 31 (įėjimas nuo PC „Maxima“).
Išankstinė registracija: tel. (8 37) 45 47 17 arba el. paštu.: administracija@kaunovsb.lt
Atsakyti
Gegužės mėnesį susitikti
paskaitose NAUJAGIMIO IR KŪDIKIO MAITINIMAS
kviečiu:

KRETINGOJE, RASEINIUOSE, GARGŽDUOSE, TAURAGĖJE, KAUNE , PLUNGĖJE, KLAIPĖDOJE
Atsakyti
QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2016 05 12, 20:29)
Džiaugdamasis atsiradusia galimybe vėl susitikti su Klaipėdos mamytėmis ir tėveliais, papildau paskaitų „Naujagimio ir kūdikio maitinimas“ gegužės mėnesio tvarkaraštį:

KLAIPĖDOJE
gegužės 24 d. 17.00-19.00 val.
Medicinos centre „Lorna“
Naujoji Uosto g. 14, Klaipėda
Prašome (nebūtina) registruotis tel.: 8 651 26 052 arba el. paštu.: vitk@takas.lt
Kadangi šio susitikimo niekas nefinansuos, o man kainuos kelionė ir salės nuoma, iš tų dalyvių, kuriems paskaita patiks, po jos tikėsiuosi 7 eurų (arba kitokios, dalyviui tinkamos) paramos (iš poros – tėčio ir mamos – taip pat tik 7 eurų).

Sveiki,

ar paskaitos metu bus galima nusipirkti Jūsų knygą?
Atsakyti
Miela Swanfield
ir visos mielos Klaipėdos mamytės ir šaunūs tėveliai,
jums gera žinia: šiandien iš spaustuvės gavau pirmąsias naujosios (penktosios) laidos naujais skyriais papildytas knygas "Kūdikio žindymas",
o per paskaitą Klaipėdoje antradienį bus jų „premjera“ – jūs pirmieji pamatysite ir galėsite įsigyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gyd.K.Vitkauskas @ 2016 05 21, 14:34)
Miela Swanfield
ir visos mielos Klaipėdos mamytės ir šaunūs tėveliai,
jums gera žinia: šiandien iš spaustuvės gavau pirmąsias naujosios (penktosios) laidos naujais skyriais papildytas knygas "Kūdikio žindymas"...

Sveiki,
gal atskleistumėte kas naujo naujojoje knygoje?
Atsakyti
QUOTE(SolveigaG @ 2016 07 09, 17:41)
Sveiki,
gal atskleistumėte kas naujo naujojoje knygoje?

Naujoji knyga yra 40 puslapių storesnė, nes pasipildžiusi naujais skyriais:
KAM REIKALINGI ČIULPTUKAI?
DVYNUKAI
MAITINIMAS IŠTRAUKTU PIENU
KITOS MAMOS PIENAS
* * *
Visas knygos TURINYS
Atsakyti
Į paskaitas „Naujagimio ir kūdikio maitinimas“ su naujosios knygos „Kūdikio žindymas“ pristatymu,
rugsėjy kviečiame:

KLAIPĖDOJE, TAURAGĖJE, VILNIUJE , PLUNGĖJE, SKUODE, KAUNE

Daugiau >> apie paskaitas
Atsakyti
O čia visas SPALIO mėnesio paskaitų NAUJAGIMIO IR KŪDIKIO MAITINIMAS sąrašas:

ALYTUJE, RIETAVE, KRETINGOJE, VILNIUJE, TELŠIUOSE, KLAIPĖDOJE, KAUNE
Atsakyti