QUOTE(Valaura @ 2011 06 30, 22:35)
Labas vakaras.
Ir vėl aš čia su savo kalusimais.. Šį kartą reikalas kiek kitoks.
Mano sūnui dabar yra pusė metų. Nelauktai sužinojome, kad vėl laukiuosi. Nors iki šiol net normalaus primaitinimo nėra - nenori mano mažiukas nieko kito, tik mamytės pienuko Ketinu pirmą vaiką žindyti iki gimdymo, o paskui maitinti abu vaikus. Ar tai įmanoma? Gal yra kokios nors literatūros šiuo klausimu? Ar internetinių psl?
Bučiau labai dėkinga, nes dabar jaučiuosi sutrikus. Buvau tvirtai nusprendus žindyti kol vaikas pats neatsisakys...
Ir vėl aš čia su savo kalusimais.. Šį kartą reikalas kiek kitoks.
Mano sūnui dabar yra pusė metų. Nelauktai sužinojome, kad vėl laukiuosi. Nors iki šiol net normalaus primaitinimo nėra - nenori mano mažiukas nieko kito, tik mamytės pienuko Ketinu pirmą vaiką žindyti iki gimdymo, o paskui maitinti abu vaikus. Ar tai įmanoma? Gal yra kokios nors literatūros šiuo klausimu? Ar internetinių psl?
Bučiau labai dėkinga, nes dabar jaučiuosi sutrikus. Buvau tvirtai nusprendus žindyti kol vaikas pats neatsisakys...
Šio mėnesio Tavo vaike kaip tik K. Vitkauskas į tokį klausimą ir pateikęs atsakymą.
K. Mano mergaitei - 8 mėn., bet aš vėl pasijutau nėščia. Ar toliau ją žindyti? Ar mano pienas bus toks pat vertingas? Ar aš pati nenusilpsiu?
A. Mamos pieno vertė nesumažėja, jis ir antrajame pusmetyje yra svarbiausias kūdikio maistas, turintis visas tas pačias maisto medžiagas ir kūdikio sveikat saugančius veiksnius. Tuo tarpu gimdoje augantis itas vaikutis pirmaisiais vystymosi mėnesiais būna santykinai labai mažas ir maisto medžiagų jo energijos ir kūno augimo poreikiams patenkinti dar nereikės labai daug. Aišku, laikui bėgant, jam sparčiai augant, reikės ir daugiau statybinių ir energetinių medžiagų. Tačiau tuo pat metu ir žindomai mergaitei reikės mažiau mamos pieno, nes ji gaus vis daugiau papildomo kitokio maisto.
Ir žindančios, i besilaukiančios moters hormonai taip sutvarko jos fiziologiją, kad per čias abi būkles užtikrinama ne tik vaiko gerovė, bet ir pati mama nenukenčia. Aišku, su sąlyga, kad tuo metu ji visavertiškai maitinsis ir pakankamai ilsėsis.
Tikiuosi, kad nurašydama šią informaciją nepažeidžiau kokių nors autorinių teisių