Sveikos ir sveiki visi,
buvau paskutinė senojoje, ta pačia proga atidarau naują temą. Sumaniau įvesti pavadinime ir šilko tapybą, kadangi daugiausia šilką visos ir tapome, nors kitų audinių tapytojai ir piešėjai, žinoma, mielai laukiami.
Toliau rodomės savo darbelius, diskutuojame, dalinamės patirtimi!
Shima, tavo paukštukas fantastiškas.
O apie mano skarelę nu žinok taip ir įsivaizdavau bobulytę užsirišusią tą skarą ir traukiančia į bažnyčią Vat tas rimtumas man ir nepatinka. Matyt per daug lenvabusė esu
O apie mano skarelę nu žinok taip ir įsivaizdavau bobulytę užsirišusią tą skarą ir traukiančia į bažnyčią Vat tas rimtumas man ir nepatinka. Matyt per daug lenvabusė esu
tavi, kad ir iš trijų kartų, bet tobulybę vis tiek pasieki šaunu.
Shima, kaip visad dailu Pribloškiantys ornalentai.
Shima, kaip visad dailu Pribloškiantys ornalentai.
Shima, tavo paukstukas tikrai ispudingas, ornamentalistika
Ačiū tavi, Liucija, Defliune smagu girdėt, kad patinka.
Patiko man paveikslėlius paišyt, tai bus daugiau, tik reikės sugalvoti, kaip juos rėminti gražiai, galvoju ar pagaliukus dėti viršuj apačioj, ar bandyti kažkaip ištempti, pagalvojau, kad galima būtų ant kokio pagrindo su šilko klijais purškiamais prilipdyti ir tada rėminti, bet kažin ar tie šilko klijai laikui bėgant kaip nors nesureaguotų su šviesa ir pan., ar nesugadintų darbo.
Patiko man paveikslėlius paišyt, tai bus daugiau, tik reikės sugalvoti, kaip juos rėminti gražiai, galvoju ar pagaliukus dėti viršuj apačioj, ar bandyti kažkaip ištempti, pagalvojau, kad galima būtų ant kokio pagrindo su šilko klijais purškiamais prilipdyti ir tada rėminti, bet kažin ar tie šilko klijai laikui bėgant kaip nors nesureaguotų su šviesa ir pan., ar nesugadintų darbo.
As tai pasiulyciau nusipirkti atitinkamo dydzio paruosta tapybai drobe, ji baltos spalvos - tomas philipse perku aliejinei tapybaai, bet siaip yra ir kitose meno parduotuvese, suslapinti silka ir istempti, o krasciukus prisaudyti is kitos puses su sasagelemis ir stepleriu bent jau as taip darysiu kai nupiesiu savo sumanyta paveiksla
taip paruostus silko darbus maciau viename viesbutyje
taip paruostus silko darbus maciau viename viesbutyje
Defliune, aš ir galvojau apie tokį variantą, tik įdomu, ar būtų tokiam darbui kaip mano tinkamo dydžio drobė, tuo labiau, kad iš šonų ne tiek daug balto šilko, kad išeitų gražiai padaryt, dėl to ir svarstau ką čia dar galima . Kaip visada padarau, paskui suprantu, kad reikėjo biškį kitaip daugiau vietos iš šonų palikti, arba iš vis nepalikti.
Paruostu drobiu yra tokiu plonu, kur aptrauktas storas kartonas, nemanau, kad uzlenkimui reiktu sunaudoti daug naudingo ploto galima pritvirtinti ir sasagelem ir klijais O klijai, manau, su laiku tikrai gali pagelsti ar dar kitaip sureaguoti su oru.
As tai dar kitaip darydavau, kai ruosdavau aliejinei tapybai kartona - nusipirkdavau storo kartono, paprasydavau parduotuveje, kad man ji supjaustytu pagal mano matmenis, nugruntuodavau baltu gruntu arba akriliniais baltais dazais
As tai dar kitaip darydavau, kai ruosdavau aliejinei tapybai kartona - nusipirkdavau storo kartono, paprasydavau parduotuveje, kad man ji supjaustytu pagal mano matmenis, nugruntuodavau baltu gruntu arba akriliniais baltais dazais
O gal pamėginti rėminti kaip siuvinėjimo darbus - prisiuvant arba tempiant su dvipuse lipnia juosta ant kieto pagindo, jei norisi su rėmeliais?
Shima labai labai grazu ornamentai, o ir paukstelis nepakartojami
tavo darbus ziurint nesimato kreivu liniju, o sakai, kad ju yra
mano darbe kreivu liniju pilna, asimetrijos, kur ji turi buti, nera , is pradziu su markeriu daug liniju piesiau, taciau jokio markerio neuzteko, o ir kantrybe baigesi tik pagrindinius elementus markeriu piesiu - visa kita be jo.
tavi megstu krapstinetis, tik tai ne visada geris... labai sunku laiku sustoti
tavo darbus ziurint nesimato kreivu liniju, o sakai, kad ju yra
mano darbe kreivu liniju pilna, asimetrijos, kur ji turi buti, nera , is pradziu su markeriu daug liniju piesiau, taciau jokio markerio neuzteko, o ir kantrybe baigesi tik pagrindinius elementus markeriu piesiu - visa kita be jo.
tavi megstu krapstinetis, tik tai ne visada geris... labai sunku laiku sustoti
Shima, labai grazus paukstukas gaila anoj temelej liko. Labai meistriskai zaidi ornamentais. Labai graziai sakeles isryskeja is ziedu!
DaivaV, taip pat labai grazus ornamentinis salikelis!
DaivaV, taip pat labai grazus ornamentinis salikelis!
Daiva, butybe, ačiū
dabar laukiu, kol tėtis sukals tokio pat dydžio rėmuką, kaip turėjau Italijoj, kad galėčiau toliau tęsti paveikslėlių seriją
Defline, grete, ačiū už patarimus. Dėl tų klijų, man patiko, kaip šilkas atrodo, prilipdžius jį su tais klijais ant balto pagrindo, nes labai išryškėja visos spalvos. Jeigu tik ištempus, kažin, gal būtų ir toks pats efektas. Dar bandysiu ieškot informacijos, gal reikės aplink rėminimo salonuose paklausinėti, ką jie siūlo įdomaus, gal turi kokią technologiją, kažkada seniai seniai lyg prisimenu šitam forume kažkas buvo užsiminęs, kad jie ištempia šilką ant pagrindo lyg prilipdo kažkaip.
dabar laukiu, kol tėtis sukals tokio pat dydžio rėmuką, kaip turėjau Italijoj, kad galėčiau toliau tęsti paveikslėlių seriją
Defline, grete, ačiū už patarimus. Dėl tų klijų, man patiko, kaip šilkas atrodo, prilipdžius jį su tais klijais ant balto pagrindo, nes labai išryškėja visos spalvos. Jeigu tik ištempus, kažin, gal būtų ir toks pats efektas. Dar bandysiu ieškot informacijos, gal reikės aplink rėminimo salonuose paklausinėti, ką jie siūlo įdomaus, gal turi kokią technologiją, kažkada seniai seniai lyg prisimenu šitam forume kažkas buvo užsiminęs, kad jie ištempia šilką ant pagrindo lyg prilipdo kažkaip.