Įkraunama...
Įkraunama...

Šilko tapyba, piešimas ant audinio

Sveikos ir sveiki visi,

buvau paskutinė senojoje, ta pačia proga atidarau naują temą. Sumaniau įvesti pavadinime ir šilko tapybą, kadangi daugiausia šilką visos ir tapome, nors kitų audinių tapytojai ir piešėjai, žinoma, mielai laukiami.
Toliau rodomės savo darbelius, diskutuojame, dalinamės patirtimi! clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shima: 28 rugpjūčio 2010 - 17:03
Shima, tavo paukštukas fantastiškas.
O apie mano skarelę g.gif nu žinok taip ir įsivaizdavau bobulytę užsirišusią tą skarą ir traukiančia į bažnyčią lotuliukas.gif Vat tas rimtumas man ir nepatinka. Matyt per daug lenvabusė esu mirksiukas.gif
Atsakyti
tavi, kad ir iš trijų kartų, bet tobulybę vis tiek pasieki smile.gif šaunu.

Shima, kaip visad dailu smile.gif Pribloškiantys ornalentai.
Atsakyti
Shima, tavo paukstukas tikrai ispudingas, ornamentalistika thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū tavi, Liucija, Defliune smile.gif smagu girdėt, kad patinka.

Patiko man paveikslėlius paišyt, tai bus daugiau, tik reikės sugalvoti, kaip juos rėminti gražiai, galvoju ar pagaliukus dėti viršuj apačioj, ar bandyti kažkaip ištempti, pagalvojau, kad galima būtų ant kokio pagrindo su šilko klijais purškiamais prilipdyti ir tada rėminti, bet kažin ar tie šilko klijai laikui bėgant kaip nors nesureaguotų su šviesa ir pan., ar nesugadintų darbo.

Atsakyti
As tai pasiulyciau nusipirkti atitinkamo dydzio paruosta tapybai drobe, ji baltos spalvos - tomas philipse perku aliejinei tapybaai, bet siaip yra ir kitose meno parduotuvese, suslapinti silka ir istempti, o krasciukus prisaudyti is kitos puses su sasagelemis ir stepleriu smile.gif bent jau as taip darysiu kai nupiesiu savo sumanyta paveiksla
taip paruostus silko darbus maciau viename viesbutyje smile.gif
Atsakyti
Defliune, aš ir galvojau apie tokį variantą, tik įdomu, ar būtų tokiam darbui kaip mano tinkamo dydžio drobė, tuo labiau, kad iš šonų ne tiek daug balto šilko, kad išeitų gražiai padaryt, dėl to ir svarstau ką čia dar galima g.gif . Kaip visada padarau, paskui suprantu, kad reikėjo biškį kitaip biggrin.gif daugiau vietos iš šonų palikti, arba iš vis nepalikti. doh.gif
Atsakyti
Paruostu drobiu yra tokiu plonu, kur aptrauktas storas kartonas, nemanau, kad uzlenkimui reiktu sunaudoti daug naudingo ploto smile.gif galima pritvirtinti ir sasagelem ir klijais smile.gif O klijai, manau, su laiku tikrai gali pagelsti ar dar kitaip sureaguoti su oru.
As tai dar kitaip darydavau, kai ruosdavau aliejinei tapybai kartona - nusipirkdavau storo kartono, paprasydavau parduotuveje, kad man ji supjaustytu pagal mano matmenis, nugruntuodavau baltu gruntu arba akriliniais baltais dazais smile.gif
Atsakyti
O gal pamėginti rėminti kaip siuvinėjimo darbus - prisiuvant arba tempiant su dvipuse lipnia juosta ant kieto pagindo, jei norisi su rėmeliais? g.gif
Atsakyti
Shima labai labai grazu wub.gif ornamentai, o ir paukstelis nepakartojami wub.gif
tavo darbus ziurint nesimato kreivu liniju, o sakai, kad ju yra ax.gif
mano darbe kreivu liniju pilna, asimetrijos, kur ji turi buti, nera , is pradziu su markeriu daug liniju piesiau, taciau jokio markerio neuzteko, o ir kantrybe baigesi ax.gif tik pagrindinius elementus markeriu piesiu - visa kita be jo.

tavi megstu krapstinetis, tik tai ne visada geris... labai sunku laiku sustoti ax.gif
Atsakyti
Shima, labai grazus paukstukas wub.gif gaila anoj temelej liko. Labai meistriskai zaidi ornamentais. Labai graziai sakeles isryskeja is ziedu!
DaivaV, taip pat labai grazus ornamentinis salikelis!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butybe: 30 rugpjūčio 2010 - 09:13
Daiva, butybe, ačiū 4u.gif

dabar laukiu, kol tėtis sukals tokio pat dydžio rėmuką, kaip turėjau Italijoj, kad galėčiau toliau tęsti paveikslėlių seriją smile.gif

Defline, grete, ačiū už patarimus. Dėl tų klijų, man patiko, kaip šilkas atrodo, prilipdžius jį su tais klijais ant balto pagrindo, nes labai išryškėja visos spalvos. Jeigu tik ištempus, kažin, gal būtų ir toks pats efektas. Dar bandysiu ieškot informacijos, gal reikės aplink rėminimo salonuose paklausinėti, ką jie siūlo įdomaus, gal turi kokią technologiją, kažkada seniai seniai lyg prisimenu šitam forume kažkas buvo užsiminęs, kad jie ištempia šilką ant pagrindo lyg prilipdo kažkaip. g.gif
Atsakyti