Jau senokai (prieš mėnesį) grįžome iš Turkijos ir tik šiandien susiruošiau parašyti komentarą
. Majesty Mirage Park Resort 5* su UAI maitinimu ilsėjomės rugpjūčio antroje puseje. Iki tol esu buvusi tik 3*+ ir 4* viešbučiuose įvairiose šalyse (Turkijoje buvau 4 kartus be pastarojo). Bet pirmą kartą ilsėjomės tokiame stambiame komplekse
Na, man mielesni mažesni viešbučiai
Taigi, mano pastebėjimai:
Vieta:
ant jūros kranto Goyniuko miestelyje, šalia parduotuvių, bankomatų, netoli dolmušų (į Kemerą, Antaliją) stotelės. Iki Kemero - gal 15 min., iki Antalijos gal nepilna valanda važiuoti dolmušu. Viešbučio langai arba į jūrą, arba į kalnus vaizdas gražus. Viešbutyje du korpusai. Patogiau gyventi pagrindiniame, nes viskas arčiau.
Teritorija didelis viešbučio pliusas - didelė, žalia, pakankamai pavėsio po medžiais (galbūt todėl buvo nemažai šeimų su mažais vaikais (vežimėliuose)), labai prižiūrėta (respect sodininkams). Apgalvotas patogus teritorijos išplanavimas. Keletas lauko baseinų, vienas uždaras baseinas, lauke jaukūs barai (labai smagu būdavo pasėdėti medžių pavėsyje įsikūrusiame Beer Garden), keletas parduotuvių. Vaikų džiaugsmui teritorijoje esančiame kanale gyvena vėžliai
Pliažas didelis, rupaus smėlio ir prie vandens akmenukai (būtų pravertę maudymosi batai). Jūra - labai švari. Gultai: apie 10 val. dar įmanoma rasti po keletą gultų vienoje vietoje tiek prie baseinų, tiek prie jūros. Jei reikia gultų didesnei kompanijai, reikėtų ateiti ne vėliau kaip 9.30 val. Taip pat panašiu laiku reikėtų užsiimti gultus, esančius ant pievos medžių pavėsyje. Yra paplūdimio rankšluosčiai. Smagu pagulėti ant medžių sukabintuose hamakuose...
Kambarys: Gyvenome antrajame korpuse. Ėmėme 2+EXB variantą, bet recepcijoje paprašiau geresnio kambario ir gavome normalų trivietį kambarį su dideliu balkonu. Yra nemokamas seifas, šlepetės, chalatai (kažkodėl tik dviems asmenims). Na, sienos prašosi remonto, kiliminė danga pakeitimo
Bet visumoje kambariu buvome patenkinti. Pirmasis minibaro užpildymas - nemokamas. Kambariai tvarkomi kasdien, patalynę keitė kas antrą dieną. Ar paliksi, ar nepaliksi arbatpinigių tvarkymas toks pats. Dušo žele, šampūno, muilo, dušo kepurių, krapštukų atsargas papildydavo kasdien. Rankšluosčiai keičiami kasdien, nepriklausomai - palieki ant žemės, ar ant kabyklos. Jei reikia daugiau rankšluosčių jokių problemų. Balkone keletas kėdžių, stalas ir nuostabus vaizdas
Prašykite, kad neduotų apatinio aukšto
. Didžiausi balkonai - trečiajame aukšte (numeriai su skaičiuku 2).
Beje, elektros energija įjungiama įkišus į lizdą kambario raktą-kortelę. Čia pravertė ankstesnė patirtis su plastikinėmis nuolaidų kortelėmis , kurios tokio paties formato kaip ir kambario raktas
... Taigi, išeidami, lizde palikdavome nuolaidų kortelę, todėl elektros tiekimas kambariui nenutrūkdavo...
Maistas: gali valgyti ištisą parą... Dviejų rūšių sriubos. Mėsa 4-5 rūšių patiekalai, kasdien būdavo kokios nors žuvies. Ant stalų vakarienės metu kibirėliuose su ledu - kelių rūšių butelinis vynas (labai patogu), jei nori ko nors kito atsineši iš baro. Pakankamas vaisių asortimentas (bananai, kriaušės, vynuogės, slyvos, arbūzai, melionai, obuoliai....). Didelis salotų pasirinkimas. Saldumynai tradicinė baklava, kokosiniai sausainiukai, biskvitinis bananų tortas, pudingai, zele ir t.t. patiko, kad nebuvo tų baisių kreminių tortų (kokius teko matyti kituose Turkijos viešbučiuose). Problemų su stalų trūkumu nebuvo. Vaikai kasdien nuo 12 iki 17 val. džiaugėsi ledais (2-3 rūšių, neribotais kiekiais)... Visoje teritorijoje gausu vietų, kur galima užkąsti dienos metu. Kaip 5* viešbučiui galėtų būti daugiau jūros gėrybių patiekalų. Pliusas visoje teritorijoje išdėlioti šaldytuvai su buteliniu Efesu
, kola, fanta, spraitu, vandeniu. UAI silpna tik keleto rūšių nevietinis alkoholis, kiti importiniai gėrimai. už papildomą mokestį . Viešbutyje nėra sulčių: nei šviežių, nei miltelinių.
Animacija: Dieną veiklos labai daug: dartsai, boča, šaudymas iš lanko, šaudymas iš orinio šautuvo, pilvo šokis, yoga, aerobika, aqua aerobika, tinklinis, vandensvydis, visokios pramogos baseine (pvz. šokinėjimas su šokdyne ant banglentės ir pan...) futbolas tarp nacionalinių komandų ir laimėjusieji žaidžia su animatorių komanda... Vaikams miniklubas su įvairia programa... Kas vakarą diskoteka pliaže (super foam party
). Norintieji nemokamai vežami į keletą Kemero klubų. Vakariniai šou vidutiniški (patiko tik maždaug pusė renginių).
Aptarnaujantis personalas: Paslaugus, mandagus, susikalbėjome angliškai. Kambarį davė per 30 min. Tačiau iš karto užsiregistravus galima naudotis UAI...Beje, viešbutyje nėra apyrankių. Labai greitai naujai serviruojami stalai valgymų metu (pirmą kartą tai matau). Recepcija į pageidavimus reaguoja greitai (buvo perdegusi lemputė).
Kontingentas: 85 proc. rusai (kurių dalis, sprendžiant iš elgesio, matyt visus metus namie badavo..., na - aš suprantu, kad vaisiai skanu, bet kam juos nuo medžių drąskyti, kai jų pilnai pakanka restorane ?!
...), likusieji britai, turkai, vokiečiai.
Pinigai - tik doleriai (Santykis 1$=1,5 YTL; 1 eur=1,8 YTL)
Antrą kartą nevažiuočiau tik todėl, kad nemėgstu didelių viešbučių, kurie primena kolūkį... Mano nuomone tai ekonomiškas 5- * (" - " nes reikėtų renovacijos) viešbutis.... Be abejonės aš nelyginu šio viešbučio su Luxo klasės 5* viešbučiais, bet ten ir kaina kita.... Kainos ir kokybės santykis mane tenkino.
Tikiuosi kam nors pravers mano komentarai