Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką,

QUOTE(taša @ 2010 10 28, 07:17)
sampune jis pavadintas kaip Sodium Lauroyl Oat amino acid

Dar kartą perskaičiau ir tik dabar pastebėju, kad iš tikro klausėt apie Sodium Lauroyl Oat amino acid. Tai irgi anijoninis surfaktantas, labai švelnus, kondicionuojantis. Tikrai nėra blogis.

QUOTE(myglle @ 2010 10 28, 15:12)
Paakiu kremas Beauty Effect Eye Lift Serum
siandiena pabandziau,tai toks keistas lipnumo jausmas jauciasi...

Beauty Effect Eye Lift Serum- turi daug rugiagėlės, kuri yra puikus odą raminantis ingredientas. Pantenolis irgi arti pradžios, taip pat geras ingredientas, raminantis. Turi plėvelę formuojančių, tai jie tą lipnumą ir gali palikti. Dar turi truputį hialurono darinio, nakvišų aliejaus. Irisas gali dirginti, kaip ir kvepalai, kuriuos aplink akis tepti nėra labai gerai.

QUOTE(Shalimar @ 2010 10 28, 15:42)
himalaia, o kaip

Dr.Hauschka Quince Day Cream
Raso jautriai odai, nors matau kvepalu yra doh.gif

Cetaphil Moisturizing Cream

Aveeno ULTRA-CALMING Daily Moisturizer SPF 15
Ka pati rekomenduotum sausai/jautriai odai? 4u.gif

Dr. Hauschka Quince Day Cream, for Normal, Dry or Sensitive Skin- turi nemažai naudingų aliejų, ekstraktų. Svarainis, jei naudojamos ir sėklos, gali būti dirgiklis. Kaip ir kvepalai, ypač jei kremas skirtas jautriai odai.

Cetaphil Moisturizing Cream- labai elementaru skremas sausai odai. Žiūriu, pakeitė savo klasikinę formulę, kuri buvo visiškai paprasta, tinkama ypatingai jautriai odai. Įdėjo vos vos migdolų aliejaus, pakeitė pagrindą. Vistiek turėtų tikti labai jautriai odai, bet gerųjų ingredientų galėtų turėti. Net ir jautriai odai jų reikia, kad padėtų ją sustiprinti, susitvarkyti su uždegimais ir t.t. Indelis šiuo atveju neaktualus, nes sudėtis parasta, nėra gam ten labai sunykti. Tik higienos klausimas lieka.

Aveeno ULTRA-CALMING Daily Moisturizer SPF 15- labai paprastas, patikimas saulės apsaugos kremas. Kadangi JAV saulės apsaugos kremai yra laikomi nereceptiniais vaistais, jų sudėtį galima pateikti abėcėline tvarka, ne mažėjančia pagal koncentraciją, dėl to sunku tiksliau pasakyti, kiek ko yra. Turi kvepalų, kas nera labai „calming“, kaip pavadinimas sako. Ir apskiritai nelabai yra kokių nredientų, kurie ramintų odą. Jautriai odai geriau būtų rinktis titano dioksidą ar cinko oksidą kaip apsaugos ingredientus, nes jie praktiškai nesukelia jautrumo. Šiaip, paprastas, normalus kremas sausai odai.

Jei tau reikia tikrai švelnios priemonės nuo saulės jautriai odai- Clinique City Block Sheer Oil-Free Daily Face Protector SPF 25 turi titano dioksido ir cinko oksido, yra švelnus. Nežinau, ar pas jus CeraVe yra, jie turi labai gerą drėkiklį jautriai, sausai odai Facial Moisturizing Lotion PM. Tekstūra jo labai maloni, nėra sunkus, bet gerai drėkina. Taip pat Jason Natural Fragrance Free Daily Facial Cream. Aš pati dabar nusipirkau PC Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum w/ Retinol. Tai labai malonus, tirštas, bet gerai susigeria, permatomas toks. Labai puikiai drėkina. Paakiai mano pasausėjo, pasiraukšlėjo, tai labai tam tinka. Visų šitų priemonių sudėtys labai geros, turėtų būti tinkamos ir labai jautriai, net rožinės kankinamai odai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 29 spalio 2010 - 00:12
QUOTE(himalaia @ 2010 10 29, 01:06)
Dar kartą perskaičiau ir tik dabar pastebėju, kad iš tikro klausėt apie Sodium Lauroyl Oat amino acid. Tai irgi anijoninis surfaktantas, labai švelnus, kondicionuojantis. Tikrai nėra blogis.

aciu, nuraminot! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 29 spalio 2010 - 09:08
LABAI ACIU himalaia !!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 10 28, 08:49)
Bath and Body Works Sweet Pea Lotion- visiškai elementarus drėkiklis (vanduo, glicerinas, vazelinas, emulsikliai, kvepalai). Be kvepalų dar ir dažų turi. Visi dėmesio verti ingredientai eina po kvepalų. Geriau nei nieko, bet tikrai ne prūdai.

Bath And Body Works Sweet Pea Body Cream- vėlgi elementarus drėkiklis mineralinio aliejaus pagrindu. Visi geri ingredientai (kaip ir galimai dirginantys- rozmarinas, citrina) eina po kvepalų. Turi dažų. Yra tikimybė, kad konservanto/ ph reguliatoriaus derinys sukurs nitrozaminus, kurie yra kancerogenai.

Aiskus.... O jie man taaaiap patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 10 27, 23:15)
Jau ne vieną kartą išsakiau savo nuomonę, kad aš priemonių pagal amžių neskirstau. Reikia žiūrėti į odos tipą, odos poreikius ir sudėtį, o ne į etiketę. Ar jaunai, ar brandesnei odai reikia prevencijos.

Atsiprasau, neseniai pradejau dometis kosmetikos sudetimi ir tikrai visu Jusu pranesimu dar neperskaiciau, todel nezinau Jusu nuomones visomis temomis...

Sekmes Jums.
Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2010 10 29, 17:06)
Atsiprasau, neseniai pradejau dometis kosmetikos sudetimi ir tikrai visu Jusu pranesimu dar neperskaiciau, todel nezinau Jusu nuomones visomis temomis...

Sekmes Jums.

Nereikia taip gynybiškai reaguoti, atsiprašinėti ir linkėt sėkmės, tiesiog atsakiau į jūsų klausimą ir tiek, be jokio tono ar potekstės.
Atsakyti
himalaia, o kokie komponentai kremuose uzkemsa poras?
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 10 27, 23:15)
Jau ne vieną kartą išsakiau savo nuomonę, kad aš priemonių pagal amžių neskirstau. Reikia žiūrėti į odos tipą, odos poreikius ir sudėtį, o ne į etiketę. Ar jaunai, ar brandesnei odai reikia prevencijos.

QUOTE(himalaia @ 2010 10 30, 01:28)
Nereikia taip gynybiškai reaguoti, atsiprašinėti ir linkėt sėkmės, tiesiog atsakiau į jūsų klausimą ir tiek, be jokio tono ar potekstės.

Paprasčiausiai aš puikiai Jus suprantu, nes vis uždavinėjami tie patys klausimai ir paprasčiausiai nebesinori klausinėti ir įkyrėti.... Taip pat jokio tono ir potekstės neturėjau 4u.gif (O sėkmė visuomet reikalinga ax.gif )O i klausimą nelabai atsakėt, o tiesiog parašėte atsakymą, nes turbūt įsigilinti į tiek klausimų, kiek gaunat gal ir nėra laiko ax.gif 4u.gif Gal aš ir pati neaiškiai uždaviau blush2.gif

Aš klausiau,ar pagal sudėtį tuose kremuose yra kažkokia sudėtinė dalis, kuri netiktų jaunesnei nei 35 metai? Galėčiau papildyti savo klausimą ax.gif Kodėl kosmetikos gamintojai pagal amžių skirsto produktus? 4u.gif Tiksliau, norėjau sužinoti ar jie tinkami jaunesnei nei 35 metų odai? Man 27 m., tai čia jauna ar brandesnė oda g.gif Mano oda mišri- normali 4u.gif Dominantis kremas Olay Regenerist UV Defence Regenerating Lotion SPF 15

Iš anksto už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Norejau pakalusti,kaip sis gelis paakiu,mano paakiai sausoki,kai gerai sudrekinu,nebuna jokiu raukslyciu nieko,tik avt sunkaii labai randu kazka kas labai gerai adrekintu g.gif
SKIN CEUTICALS
Eye Renewal Gel
Ingredients: Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Bilberry Extract, Sugar Cane Extract, Sugar Maple Extract, Orange Fruit Extract, Lemon Extract, Propylene Glycol, Hydrozyethylcellulose, Chamomile Extract, Algae Extract, Allantoin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben.
Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2010 10 30, 06:21)
Paprasčiausiai aš puikiai Jus suprantu, nes vis uždavinėjami tie patys klausimai ir paprasčiausiai nebesinori klausinėti ir įkyrėti.... Taip pat jokio tono ir potekstės neturėjau  4u.gif (O sėkmė visuomet reikalinga   ax.gif  )O i klausimą nelabai atsakėt, o tiesiog parašėte atsakymą, nes turbūt įsigilinti į tiek klausimų, kiek gaunat gal ir nėra laiko ax.gif  4u.gif Gal aš ir pati neaiškiai uždaviau  blush2.gif

Aš klausiau,ar pagal sudėtį tuose kremuose yra kažkokia sudėtinė dalis, kuri netiktų jaunesnei nei 35 metai? Galėčiau papildyti savo klausimą  ax.gif  Kodėl kosmetikos gamintojai pagal amžių skirsto produktus? 4u.gif  Tiksliau, norėjau sužinoti ar jie tinkami jaunesnei nei 35 metų odai? Man 27 m., tai čia jauna ar brandesnė oda g.gif Mano oda mišri- normali 4u.gif Dominantis kremas Olay Regenerist UV Defence Regenerating Lotion SPF 15

Iš anksto už atsakymą 4u.gif

Na, aš galvojau, kad atsakiau, nes mano nuomone nėra tokių ingredientų, kurių reikia vengti jaunai odai. Nebent labai koncentruotų (stipraus retinolio, rūgščių) nėra reikalo naudoti, jei oda neproblematiška. Nes mano nuomone oda prie kažkokių gerų ingredientų nepripranta. Kažkodėl žmonės linkę tikėti tuo, kad pradėjus naudoti kabutėse "stiprias" priemones jaunam amžiuje paskui "senatvėj" jau niekas nebepadės. Niekur nesu mačiusi kažkokio mokslinio pagrindimo tokiai teorijai. Kaip tik dermatologai skatina naudoti priemones su antioksidantais ir pan., kad oda efektyviau apsigintų nuo saulės žalos, lengviau atsistatytų ir pan.

Dėl kosmetikos gamintojų ir produktų skirstymo pagal amžių. Mano nuomone, tam yra dvi priežastys- pelnas ir tai, kad laikoma, jog žmogaus oda tam tikrais amžiaus tarpais sensta. Pirma priežastis, manau, yra svarbesnė. Viskas, ką daro kosmetikos kompanija yra orientuota į pelną. Dėl to galima rasti 15 šampūnų su vos ne identiška sudėtimi vienoje linijoje, dėl to kremai su panašia sudėtimi skirtingai pavadinami, kad atrodytų daugiau skirtingų priemonių kad yra. Tam, kad žmogus galvotų, jog produktas yra skirtas būtent jo konkrečiai problemai, tam, kad būtų įmanoma parduoti kuo daugiau skirtingų produktų vienam žmogui.
Dėl antros priežasties. Laikoma, kad žmogui sulaukus 20-25 jo oda vis mažiau ir mažiau sugeba save gydyti, yra mažiau atspari aplinkai ir t.t. Po 35 oda pradeda vis daugiau prarasti vandens, dėl to dažnai vyresnių žmonių oda būna sausesnė. Tačiau tokie amžiaus tarpai nėra taisyklė. Nebūtinai sulaukus 35 reikės pradėti naudoti riebius kremus, kaip ir nebūtinai 60-metė turės naudoti sunkias priemones. Man vienintelis racionalus grūdas skirstyti priemones pagal amžių yra odos būklė, tipas. Kadangi vyresnių žmonių oda dažnai yra sausesnė, o jaunesnių- riebesnė, tai atitinkamai priemonės ir gali būti skirstomos- jauniems lengvi silikoniniai, geliniai pagrindai, vyresniems- kremai, losjonai ir pan. Bet, jei vyresnė oda yra riebi ir dar su spuogais, tai kas tada, reiktų naudoti paaugliams skirtus produktus, negerai... Tai ir sakau, reikia žiūrėti į sudėtį ir odos būklę, o ne į priemonės pavadinimą.

Olay Regenerist UV Defence Regenerating Lotion SPF 15 pagal sudėtį atrodo, kad turėtų jums tikti, nes kaip tik skirtas vos riebiai ar vos sausai odai. Ko ten reiktų jaunai odai vengti nežinau, mano nuomone nieko. Niacinamidas kaip tik gali spuogelius apnaikinti, pantenolis odą nuraminti, peptidai padrėkinti, padėti odai gyti, antioksidantai padėti apsiginti nuo aplinkos poveikio ir t.t. Visa tai yra naudinga tiek jaunai, tiek brandžiai odai.

QUOTE(Belle Du Jour @ 2010 10 31, 13:00)
Norejau pakalusti,kaip sis gelis paakiu,mano paakiai sausoki,kai gerai sudrekinu,nebuna jokiu raukslyciu nieko,tik avt sunkaii labai randu kazka kas labai gerai adrekintu g.gif
SKIN CEUTICALS Eye Renewal Gel

Skin Ceuticals Eye Renewal Gel- nematau, kas sudėtyje tą „renewal“ darytų. Turi kelis gerus ingredientus, kaip ir citrusų ekstraktus, kurie gali dirginti paakius. Nėra kažkokių ypatingų drėkiklių, tai sausai odai gali būti per lengvas.

Jei jūsų oda sausoka, gal pabandykit sunkesnes priemones, ne gelius. Arba, jei norisi drėkinimo, bet kartu ir lengvos priemonės, atkreipkit dėmesį, kad sudėtyje būtų pvz., hialuronas ar kiti odai indentiški ingredientai. Dauguma jų gerai drėkina neapsunkindami odos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 01 lapkričio 2010 - 00:12
o kaip sitas? ax.gif kaip matau cia hialiuronas(jeigu neklystu biggrin.gif) tik kazkaip man mazai tos sudeties biggrin.gif ax.gif blush2.gif
SkinCeuticals Eye Gel AOX
Water, L Ascorbic Acid, Zinc Sulfate, Sodium Hyaluronate, Bioflavonoids, Phenoxyethanol

aciu 4u.gif
Atsakyti
himalaia, o ka jus galvojat apie papildus, kurie turetu suteikti odai elastingumo ir pan? Turiu omeny Biocell Collagen II is Olympian Labs

BioCell Collagen (Chicken Collagen Type II) 1.5 g
Chondroitin Sulfate 300 mg
Hyaluronic Acid 150 mg

Ar gali tokie papildai padeti odai is tiesu? g.gif
Atsakyti