Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką,

QUOTE(himalaia @ 2010 10 21, 01:06)
O kuo tas „suvarymas“ jums pasireiškė ir ką naudojot?

Atsirado kažkas panašaus į dermatitą, padaugėjo inkštirų, pakito spalva apie nosį ir lūpas, ant žandų atsirado dėmelių, buvo periodas kai labai perštėjo žandus, oda kaito...

Sunku surasti priemones, kurios nekimštų porų, ramintų, drėkintų ir nesausintų odos. Ieškau priemonių su kuo švelnesniais ingridientais, bet tokios dažniausiai per riebios būna T zonai...
Atsakyti
QUOTE(Cosme @ 2010 10 21, 13:52)
Atsirado kažkas panašaus į dermatitą, padaugėjo inkštirų, pakito spalva apie nosį ir lūpas, ant žandų atsirado dėmelių, buvo periodas kai labai perštėjo žandus, oda kaito...

Sunku surasti priemones, kurios nekimštų porų, ramintų, drėkintų ir nesausintų odos. Ieškau priemonių su kuo švelnesniais ingridientais, bet tokios dažniausiai per riebios būna T zonai...
nuo kokiu cia priemoniu taip? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2010 10 21, 11:58)
Mano drauge jau gal 4 metus visiskai neprausia veido,ir ka,oda grazi,lygi,pasausejusi siek tiek vietommis,lyg rauksleliu yra,t.p. pigmentiniu demiu ,strazdanu daugeja,nes deginasi nemazai vasara,ir siaip nenaudoja apsauginiu priemoniu.Cia ne pati sugalvojo veido neprausti,bet daktare liepe,israse sieros suplaktine,tai ja valo kiekviena diena 2k.

reiškia neišsigalvoju. Bandysiu ir aš ax.gif

QUOTE(Cosme @ 2010 10 21, 13:52)

likimo draugė console.gif
aš po Alkaičio rinkinio veidui turėjau tokį "malonumą", labai ilgai laiko reikėjo, kad oda atsistatytų, dbr bent jau nebe tokia jautri, bet vis vieną nebe tokia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 21, 16:42)
reiškia neišsigalvoju. Bandysiu ir aš  ax.gif

Jai dare tyrima,eme ,,spuogelio" megini ir tyre,tai kazkaip nustate,kad butent vandens nereikia naudoti prausimui.

O del Alkaicio,tai per kiek laiko pasireiske alegija?nes kaiptik naudoju nuo vasaros replenishing serum jo.
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2010 10 21, 18:04)
Jai dare tyrima,eme ,,spuogelio" megini ir tyre,tai kazkaip nustate,kad butent vandens nereikia naudoti prausimui.

O del Alkaicio,tai per kiek laiko pasireiske alegija?nes kaiptik naudoju nuo vasaros replenishing serum jo.

man to dermatologė nesiūlė, sieros suplaktinė ir vsio. Pati "išsitirsiu" smile.gif

man naudojat spuogų daugėjo, galvojau, kad oda valos. Iki šiol valos doh.gif ir oda jautresnė pasidarė, man nuo vandens niekad odos raudonai "nemušė", po to neatpažinau odos, geriau nesidarė. Dabar skaitant, kad nuo natūralių priemonių iš pradžių beria ir tai skaitosi valymas, erzina biški .
jei nematai jokio pašalinio poveikio, odos būklė neblogėja, tai naudok. Pas mane visko buvo miniatiūrom, tai nieko aš ilgai nenaudojau, bet matai tas naivus mąstymas, kad valos , kad taip turi būti doh.gif gi būčiau viską metus laiku dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 21, 04:37)
išsausėjus, bet ne sausa.
nusprendžiau "pereit" prie penelių, padaryt eksperimentą. Atsimenu, kol naudojau pienelį tiek spuogų neturėjau, išvis turėjau gražią odą, galvoju gal nuo vandens mano oda kvaišta  g.gif dbr vėl pasipuošus spuogais  doh.gif iš tos nevilties atrodo, kad reik viską išbandyt sad.gif
pienelį žadu toniku nuvalyt ir tiek  g.gif
jei dar prisiminsi parašyk ir ačiū už rekomenduotus aciuks.gif

Tokiu atveju turbūt geriau rinkis kuo švelnesnius pienelius be detergentų. Nors aišku, nuo sudėties viskas priklauso.

QUOTE(Amellie @ 2010 10 21, 06:16)
Noriu paklausti apie Actipur toninio kremo sudeti. iskilo toks klausimas, ar ji galima tepti ant sausesniu vietu, ar galima tepti ant paakiu, ar nepridarys zalos?

Geriau būtų, jei nurašytumėt ax.gif Nes aš, kai analizuoju sudėtį, mėgstu ją susidėlioti stulpeliu, tada geriau matosi, kas po ko eina ir kokios maždaug koncentracijos yra, tada žymiai aiškesnis vaizdas ir greičiau viskas išeina. Norint tai padaryti man pačiai nuo nuotraukos reiktų nurašinėt.

Noreva LED Actipur Crème teintée Toninis kremas- pagrindas- vanduo/ silikonai/ plėvelę formuojantys, kaip paprastos silikoninės priemonės. 4% niacinamido, labai gerai- toks kiekis jau gali padėti naikinti spuogus, lyginti odos spalvą, didinti drėgmės kiekį odoje, skatinti mikrocirkuliaciją ir t.t. Daugiau nelabai kas naudingo yra, truputis keramidų, ląstelių komunikaciją skatinančių yra, bet jie jau eina po kvepalų, konservantų. Šiaip atrodo kaip nebloga priemonė su spalva, bet turi nemažai kvelapų, kurie gali dirginti. Sausą odą gali dar labiau sausinti plėvelę formuojantys ingredientai. Ar ant paakių tepti galima- sunku pasakyti, tai individualu. Jei oda nėra labai jautri, bandykit.

QUOTE(Cosme @ 2010 10 21, 06:52)

Būtent apie tokį dirginimą aš visada ir kalbu, kai užsimenu, kad kažkokie natūralūs ekstraktai, aliejai gali dirginti odą. Nes natūralūs dirgikliai pakankamai dažnai sukelia tokius nemalonius simptomus, kaip dermatitas, perštėjimas, kaitimas, raudonis, niežtėjimas, jautrumas šviesai ir t.t. Daug kam net nuo šampūnų su visokiais rozmarinais, kurie lyg ir neilgai su oda kontaktuoja, pradeda galvos oda niežtėti.

Jei jūsų negąsdina siuntimasis iš užsienio, rekomenduoju pabandyti Paula‘s Choice produktus. Pas ją nei vienas produktas neturi dirginančių ingredientų, kvapų, dažų, produktus ji formuluoja turėdama omenyje rožinės, aknės, jautrios odos kankinamus žmones. Ir yra gerų priemonių riebiai odai pasirinkimas, kas yra pakankamai reta ir sunku rasti. Paprastai gerai suformuluotos priemonės būna skirtos labiau sausai odai, netgi kai rašo, jog tinkama riebiai ar visiems odos tipams. Žinoma, tai nereiškia, kad viskas būtinai jums tiks, bet kiek aš turiu jos priemonių odai, esu labai patenkinta. Dekoratyvinė kosmetika tokia 50/50, bet odos priežiūros man labai thumbup.gif

QUOTE(Vitulka @ 2010 10 21, 09:42)
reiškia neišsigalvoju. Bandysiu ir aš  ax.gif
kikimo draugė console.gif
aš po Alkaičio rinkinio veidui turėjau tokį "malonumą", labai ilgai laiko reikėjo, kad oda atsistatytų, dbr bent jau nebe tokia jautri, bet vis vieną nebe tokia  doh.gif

Pas Alkaitį irgi labai daug dirginančių ekstraktų, aliejų, kiek esu mačiusi, panašiai, kaip ir pas Hauschką, Aubrey Organics.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 21 spalio 2010 - 19:22
QUOTE(Amellie @ 2010 10 21, 14:21)
nuo kokiu cia priemoniu taip?  blink.gif

Nenoriu "apderginėti" šių priemonių, bet man prasidėjo tai darytis, po maždaug savaitės naudojimo Aubrey Organics. Galbūt susidėjo visi eksperimentai su natūralia kosmetika (žiemą naudojau Hauschkos rožių kremą, bandžiau Weleda ir t.t.), o Aubrey buvo paskutinis lašas.

QUOTE(Vitulka @ 2010 10 21, 16:42)
aš po Alkaičio rinkinio veidui turėjau tokį "malonumą", labai ilgai laiko reikėjo, kad oda atsistatytų, dbr bent jau nebe tokia jautri, bet vis vieną nebe tokia  doh.gif

Kiek aš dermatologų perėjau doh.gif
O koks jūsų odos tipas ir kokias priemones naudojat? ax.gif

QUOTE(Maserati @ 2010 10 21, 18:04)

O gal žinot ką jai nustatė?

QUOTE(himalaia @ 2010 10 21, 20:16)
Būtent apie tokį dirginimą aš visada ir kalbu, kai užsimenu, kad kažkokie natūralūs ekstraktai, aliejai gali dirginti odą. Nes natūralūs dirgikliai pakankamai dažnai sukelia tokius nemalonius simptomus, kaip dermatitas, perštėjimas, kaitimas, raudonis, niežtėjimas, jautrumas šviesai ir t.t. Daug kam net nuo šampūnų su visokiais rozmarinais, kurie lyg ir neilgai su oda kontaktuoja, pradeda galvos oda niežtėti.

Jei jūsų negąsdina siuntimasis iš užsienio, rekomenduoju pabandyti Paula‘s Choice produktus. Pas ją nei vienas produktas neturi dirginančių ingredientų, kvapų, dažų, produktus ji formuluoja turėdama omenyje rožinės, aknės, jautrios odos kankinamus žmones. Ir yra gerų priemonių riebiai odai pasirinkimas, kas yra pakankamai reta ir sunku rasti. Paprastai gerai suformuluotos priemonės būna skirtos labiau sausai odai, netgi kai rašo, jog tinkama riebiai ar visiems odos tipams. Žinoma, tai nereiškia, kad viskas būtinai jums tiks, bet kiek aš turiu jos priemonių odai, esu labai patenkinta. Dekoratyvinė kosmetika tokia 50/50, bet odos priežiūros man labai  thumbup.gif
Pas Alkaitį irgi labai daug dirginančių ekstraktų, aliejų, kiek esu mačiusi, panašiai, kaip ir pas Hauschką, Aubrey Organics.

Kiek skaičiau Aubrey sudėtį, nors nesu ekspertė, radau daug dirginančių ingridientų, kurie pilnai galėjo suerzinti odą ax.gif

Ačiū, Himalaia, jau svarstau apie Paulos priemones. Patinka, kad galima mažesnį kiekį ar mėginius imti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 10 21, 20:16)
Tokiu atveju turbūt geriau rinkis kuo švelnesnius pienelius be detergentų. Nors aišku, nuo sudėties viskas priklauso.

aš bandžiau dbr ieškot apie detergentus, būtent kaip jie vadinas, kad jų išvengčiau. Peržiūrėjau nuorodas iš pirmo psl., bet man nesiseka blush2.gif
užvesk ant kelio, aš jau pati stengsiuos žiūrėt sudėtis kažkiek 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Cosme @ 2010 10 21, 21:35)
O koks jūsų odos tipas ir kokias priemones naudojat?  ax.gif 

dbr mišri išsausėjus, nors atsistato po truputi smile.gif
dbr jau ilgas laiko tarpas praėjo, 2,5 metų.
Kadangi mane spuogai kankina, naudoju rūgštiniu kremus:
su AHA rūgštim Zeniac LP
La roche posay Effaclar K
ir
La roche posay Physiological prausimosi želė
Sebamed Clear Face gel (Free from oils and emulsifiers) (ačiū Meskalai 4u.gif )
Vichy Pureté Thermale Hydra-Perfecting tonikas.
Kartais molio kaukė ir sieros suplaktinė.
Nieko tokio atrodo, kas kimštų poras, o jos kemšas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 10 21, 02:06)
[color=teal.
Tik reikia realistines viltis turėt, nes niekas, išskyrus rimtas, profesionalias priemones, raukšlių akivaizdžiai nenubrauks.

o kokios tos rimtos profesionalios priemones konkreciau ,kad ir LT butu mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 21, 14:50)
aš bandžiau dbr ieškot apie detergentus, būtent kaip jie vadinas, kad jų išvengčiau. Peržiūrėjau nuorodas iš pirmo psl., bet man nesiseka  blush2.gif
užvesk ant kelio, aš jau pati stengsiuos žiūrėt sudėtis kažkiek  4u.gif

Kad jų labai daug yra... Žiūrėk, kad pradžioje nebūtų labai įmantrių, chemiškai skambančių pavadinimų smile.gif Dažnai būna sodium-, coco- kažkas. Pas Paulą nemažas sąrašas yra, bet ne visi. Bet šiaip, yra ir labai švelnių detergentų, norint tikrai efektyviai odą nuvalyt, ypač makiažą jų reiktų. Nors pieneliuose esantys aliejai irgi gali gerai pavalyt.

QUOTE(kumiko @ 2010 10 21, 15:08)
o kokios tos rimtos profesionalios priemones konkreciau ,kad ir LT  butu mastau.gif

Botoxas, kolagenas ir kiti užpildai, rūgštiniai pylingai, lazeriai ir pan., nebe apie kosmetines priemones kalbu.
Dar receptinių retinoidų tepalai. Tik Lietuvoje jie daugiau nuo spuogų skiriami ir yra su antibiotikais, tai nuo raukšlių netinka. Gal yra ir kitokių retinoidų, labai giliai tuo nesidomėjau. JAV populiariausias retinoidas nuo raukšlių yra Retin-A, aktyvus ingredientas tretinoinas. Gal ir LT atitikmenų būtų galima rasti...
Dar iš rimtesnių priemonių- didelės koncentracijos retinolis, bet jo LT irgi turbūt nėra.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 10 21, 22:33)
Kad jų labai daug yra... Žiūrėk, kad pradžioje nebūtų labai įmantrių, chemiškai skambančių pavadinimų smile.gif Dažnai būna sodium-, coco- kažkas. Pas Paulą nemažas sąrašas yra, bet ne visi. Bet šiaip, yra ir labai švelnių detergentų, norint tikrai efektyviai odą nuvalyt, ypač makiažą jų reiktų. Nors pieneliuose esantys aliejai irgi gali gerai pavalyt.

bandau, bet kai sudėtinga viskas doh.gif
man visi pavadinimai įmantriai skamba biggrin.gif

jau dvejose priemonėse radau Polysorbate 20, Paulos psl. jis priskiriamas prie detergentų grupės, bet ji kaip ir geras, jei smailas šypsos? ax.gif kaip čia yra dabar?
Atsakyti
o iš ko susideda ta "sieros suplaktinė" apie kurią daugelis kalbate? Kaip supratau iš pasisakymų, tai ji kaip ir skirta probleminės odos valymui ir dezinfekavimui? ax.gif
Atsakyti