Miela Himalaya ir kitos zinoves,
gal galetumete isvardinti ar duoti kokia nuoroda ir pan. , kokie ingridientai kremuose, kaukese ir kitose kosmetikos priemonese yra labai geri, naudingi odai (mano misri-normali). I kokius pacios daugiausiai kreipiate demesi pirkdamos kosmetika
Na zinau, kad AHA, BHA ir kam jos reikalingos, pantenolis- ramina, veikia pries uzdegimiskai, jei neklystu , ka tik perskaiciau apie beta gliukama... Dar girdejau apie kazkokius odai artimus ingridientus, naudingus drekinimui, bet kaip jie vadinasi Atsiprasau, jei persiziurejau ir apie tai kazkur buvo rasyta
QUOTE(himalaia @ 2010 10 19, 01:33)
Kvapas (aromaterapija) gali turėti didesnę įtaką žmogaus organizmui, nei pats aliejaus tepimas ant odos. O stiprus kvapas, užteptas ant odos, ar jis būtų dirbtinis, ar natūralus, gali būti odos dirgiklis.
Šiaip, beveik visi laikieji aliejai gali dirginti odą dėl savo stiprių kvapių sudėtinių dalių. Levanda yra viena didesnių dirgiklių. Levandos gali sukelti odos jautrumą šviesai, kvapieji ingredientai žudo odos ląsteles, sukelia dermatitą.
Šiaip, beveik visi laikieji aliejai gali dirginti odą dėl savo stiprių kvapių sudėtinių dalių. Levanda yra viena didesnių dirgiklių. Levandos gali sukelti odos jautrumą šviesai, kvapieji ingredientai žudo odos ląsteles, sukelia dermatitą.
Himalaia, gal žinot kokią nuorodą, ką kiekvienas augalas duoda odai? Man labai aktuali tema, nes negaliu suprasti ar natūrali kosmetika ar kiti faktoriai "suvarė" mano odą.
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2010 10 19, 10:06)
merginos, o kas turetu buti sudetyje, kad priemone padedu sulyginti randus? (bio oil kiek supratau visai nera stebuklas? )
rūgštys lygina oda ir negilius randus turėtų
QUOTE(Cosme @ 2010 10 19, 14:45)
Himalaia, gal žinot kokią nuorodą, ką kiekvienas augalas duoda odai? Man labai aktuali tema, nes negaliu suprasti ar natūrali kosmetika ar kiti faktoriai "suvarė" mano odą.
apie dirginančius odą augalus http://www.cosmetics...-your-skin.aspx
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 19, 17:26)
aciu
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 19, 17:26)
turit omeny AHA ir BHA ar kazkokia kitokias rugstis?
Domina sis naujas kremas, aktualiausia, ar jis tiktu padrekint riebia problemiska oda ir ar nekimstu. Ar isvis verta ji tept?
"RASA" dieninis veido kremas suteikiantis matinį efektą, 50 ml
su elastinu, hialuronu ir UV filtrais
"RASA" dieninis veido kremas suteikiantis matinį efektą su elastinu, hialuronu ir UV filtrais sukurtas specialiai veido odos priežiūrai dienos metu. Hialuronas palaiko optimalų drėgmės kiekį odoje ir neleidžia formuotis raukšlėms. Elastinas švelnina, lygina ir glotnina odos paviršių. Inovatyvios sudėties kreme esančios matiškumo suteikiančios ir riebalų perteklių absorbuojančios dalelės neleidžia atsirasti blizgesiui bei ilgiau išlaiko nepriekaištingą makiažą. Dermatologų patikrinta.
SUDĖTIS: Aqua, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Polydecene, Glycerin, Corn Starch Modified, Cyclomethicone, Buthyl Methoxydiibenzoylmethane, Hydrolyzed Elastin, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Polyacrylate, Dimethicone, Polysilicone-15, Parfum (Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Limonene, Linalool), Tocopherol, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Citric Acid.
"RASA" dieninis veido kremas suteikiantis matinį efektą su elastinu, hialuronu ir UV filtrais sukurtas specialiai veido odos priežiūrai dienos metu. Hialuronas palaiko optimalų drėgmės kiekį odoje ir neleidžia formuotis raukšlėms. Elastinas švelnina, lygina ir glotnina odos paviršių. Inovatyvios sudėties kreme esančios matiškumo suteikiančios ir riebalų perteklių absorbuojančios dalelės neleidžia atsirasti blizgesiui bei ilgiau išlaiko nepriekaištingą makiažą. Dermatologų patikrinta.
SUDĖTIS: Aqua, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride, Polydecene, Glycerin, Corn Starch Modified, Cyclomethicone, Buthyl Methoxydiibenzoylmethane, Hydrolyzed Elastin, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Polyacrylate, Dimethicone, Polysilicone-15, Parfum (Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Limonene, Linalool), Tocopherol, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Citric Acid.
himalaia, gal gali rekomenduot pienelį makiažui valyti?
žiūrėjau Paula turi, bet tik vieną
siųsiuos iš bet kur, jei reiks
himalaia, gal parekomenduotum kokia veiksminga priemone raukslytems aplink akis naikinti? Nera ju daug, ir tos smulkios, bet visada norisi, kad butu dar geriau:)
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2010 10 19, 03:06)
merginos, o kas turetu buti sudetyje, kad priemone padedu sulyginti randus? (bio oil kiek supratau visai nera stebuklas? )
Bio- Oil sudėtis tokia, pati galit pažiūrėt, koks ten stebuklas Paprastas drėkiklis ir tiek.
Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Anthemis Nobilis Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Bht, Bisabolol, Parfum (Fragrance), Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Red 17.
Dėl randų, daug kas pirklauso, kokioj jie stadijoje bei kokio tipo tas randas. Jei oda dar tik gyja, geriausia ją palikti ramybėje. Jei jau sugijo- tai standartinė odos priežiūra- vengti absoliučiai visų odos dirgiklių (kvapai, dažai kosmetikoje, saulė, rūkalai, visokie mentoliai ir t.t.) lengvi drėkikliai su antioksidantais, galima naudoti aliejus, kad oda būtų minkštesnė, būtina saulės apsauga, jei randai atviroje vietoje. Galima naudoti rūgštis (geriau BHA, nes ji dar ir uždegimą mažina, tai padėtų odai gyti), taip pat receptinius retinoidus arba stipresnį retinolį.
Kai randas yra absoliučiai sugijęs (jau po keleto mėnesių ar net metų)- galima rimčiau odą lyginti- AHA pylingai, mikrodermabrazija, lazeris. Jei randas yra visiškai sugijęs, nelabai yra kosmetinių priemonių, galinčių jį efektyviai apmažinti. Keloidiniams ar storiems aknės randams gali padėti silikoniniai pleistrai, net jei randas ir senas. Svarbu tik realistines viltis turėti.
QUOTE(spyglaite @ 2010 10 19, 07:35)
Miela Himalaya ir kitos zinoves,
gal galetumete isvardinti ar duoti kokia nuoroda ir pan. , kokie ingridientai kremuose, kaukese ir kitose kosmetikos priemonese yra labai geri, naudingi odai (mano misri-normali). I kokius pacios daugiausiai kreipiate demesi pirkdamos kosmetika
Na zinau, kad AHA, BHA ir kam jos reikalingos, pantenolis- ramina, veikia pries uzdegimiskai, jei neklystu , ka tik perskaiciau apie beta gliukama... Dar girdejau apie kazkokius odai artimus ingridientus, naudingus drekinimui, bet kaip jie vadinasi Atsiprasau, jei persiziurejau ir apie tai kazkur buvo rasyta
Man atrodo, jau buvau vardinusi temoje, kažkur pirmuose puslapiuose. Aš idealioje priemonėje ieškau visko po truputį- vitaminų/ antioksidantų, ląstelių komunikaciją skatinančių ir odai identiškų ingredientų, dar odą raminančių. O tokių ingredientų yra labai daug.
QUOTE(Cosme @ 2010 10 19, 07:45)
O kuo tas suvarymas jums pasireiškė ir ką naudojot?
QUOTE(Amellie @ 2010 10 19, 14:58)
Domina sis naujas kremas, aktualiausia, ar jis tiktu padrekint riebia problemiska oda ir ar nekimstu. Ar isvis verta ji tept?
RASA Dieninis veido kremas suteikiantis matinį efektą- kaip priemonei, skirtai problematiškai odai, galėjo tiek emolientų/ emulsiklių nepridėt. Matiškumą suteiks kukurūzų krakmolas. Turi stabilizuoto avobenzono, tačiau nėra SPF indekso, tad klausimas, ar saulės apsauga bus pakankama.
O šiaip- gana paprastas drėkiklis. Turi truputį neblogų drėkiklių (elastino, hialurono darinio), antioksidanto vitamino E. Kad poras kimštų- neatrodo, tačiau kaip ir bet kokia priemonė su emolientais, gali. Avobenzonas irgi gali kimšti poras, tai labai individualu.
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 20, 03:51)
himalaia, gal gali rekomenduot pienelį makiažui valyti?
O tavo oda sausa, kad pienelio nori? Šiaip makiažui nuvalyti servetėlės labai gerai. Ir dažniausiai odos neriebalina, kaip pieneliai gali.
Paula turi porą pienelių, vieną sunkesnį ir švelnesnį, kitą lengvesnį ir geriau valantį.
Šiaip,
The Body Shop Aloe Calming Facial Cleanser, for Sensitive Skin- švelnus, bekvapis pienelis be detergentų, bet su aliejais, kurie gali padėti nuvalyti makiažą.
Avene Cold Cream Emollient Cleansing Gel- geras, bekvapis, su detergentais, tai turėtų tikrai efektyviai makiažą nuvalyti.
LOccitane Ultra Comforting Cleansing Milk- bekvapis pienelis be detergentų, švelnus.
La Roche-Posay Toleriane Dermo-Cleanser- paprastas, bekvapis, švelnus pienelis.
Clinique Take The Day Off Cleansing Milk- bekvapis, efektyvus, švelnus pienelis.
Daug yra gerų pienelių (ir pigių, kaip pvz iš Olay, Boots, Neutrogena, Eucerin), bet, kaip sakiau, jie labiau tinkami sausesnei odai (arba reiktų su drėgnu rankšluosčiu pabaigt makiažo valymą, kad iki galo pienelį nuvalyt, nes dažnai jis palieka ant odos plėvelę ar aliejų liekanas, kurie su vandeniu nenusiplauna, o riebesnei odai tai nebūtinai patiks).
QUOTE(Terezza @ 2010 10 20, 04:17)
himalaia, gal parekomenduotum kokia veiksminga priemone raukslytems aplink akis naikinti? Nera ju daug, ir tos smulkios, bet visada norisi, kad butu dar geriau:)
Man atrodo, pervertus temą, ką nors surastum. Koks odos tipas po akimis?
Ieškok (geriau bekvapių, jei bus tepama aplink akis) priemonių su antioksidantais, retinoliu ir t.t. Man pačiai Olay priemonės patinka (tiek kaina, tiek sudėtis), mačiau, kad jau ir LT jų atsiranda.
Tik reikia realistines viltis turėt, nes niekas, išskyrus rimtas, profesionalias priemones, raukšlių akivaizdžiai nenubrauks.
QUOTE(himalaia @ 2010 10 21, 01:06)
O tavo oda sausa, kad pienelio nori? Šiaip makiažui nuvalyti servetėlės labai gerai. Ir dažniausiai odos neriebalina, kaip pieneliai gali.
Daug yra gerų pienelių (ir pigių, kaip pvz iš Olay, Boots, Neutrogena, Eucerin), bet, kaip sakiau, jie labiau tinkami sausesnei odai (arba reiktų su drėgnu rankšluosčiu pabaigt makiažo valymą, kad iki galo pienelį nuvalyt, nes dažnai jis palieka ant odos plėvelę ar aliejų liekanas, kurie su vandeniu nenusiplauna, o riebesnei odai tai nebūtinai patiks).
išsausėjus, bet ne sausa.
nusprendžiau "pereit" prie penelių, padaryt eksperimentą. Atsimenu, kol naudojau pienelį tiek spuogų neturėjau, išvis turėjau gražią odą, galvoju gal nuo vandens mano oda kvaišta dbr vėl pasipuošus spuogais iš tos nevilties atrodo, kad reik viską išbandyt
pienelį žadu toniku nuvalyt ir tiek
jei dar prisiminsi parašyk ir ačiū už rekomenduotus
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 21, 11:37)
išsausėjus, bet ne sausa.
nusprendžiau "pereit" prie penelių, padaryt eksperimentą. Atsimenu, kol naudojau pienelį tiek spuogų neturėjau, išvis turėjau gražią odą, galvoju gal nuo vandens mano oda kvaišta dbr vėl pasipuošus spuogais iš tos nevilties atrodo, kad reik viską išbandyt
Mano drauge jau gal 4 metus visiskai neprausia veido,ir ka,oda grazi,lygi,pasausejusi siek tiek vietommis,lyg rauksleliu yra,t.p. pigmentiniu demiu ,strazdanu daugeja,nes deginasi nemazai vasara,ir siaip nenaudoja apsauginiu priemoniu.Cia ne pati sugalvojo veido neprausti,bet daktare liepe,israse sieros suplaktine,tai ja valo kiekviena diena 2k.
Noriu paklausti apie Actipur toninio kremo sudeti. iskilo toks klausimas, ar ji galima tepti ant sausesniu vietu, ar galima tepti ant paakiu, ar nepridarys zalos?
http://www.ipix.lt/desc/40132421/
labai tingejau nurasinet
http://www.ipix.lt/desc/40132421/
labai tingejau nurasinet