Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką,

QUOTE(*Nikė* @ 2010 10 14, 16:58)
"RASA" serumas nuo plaukų slinkimo

SUDĖTIS: Aqua, Alcohol Denat., Panthenyl Ethyl Ether, Milk Protein, Lactose, Inositol, Acetyl Cysteine, Acetyl Methionine, Sodium Citrate, Citric Acid, Polysorbate 20, Caffeine, Menthol, CI 19140, CI 16255, CI 42090.

antroj vietoj denat. alkoholis, kurio reiktų vengt bet kokiose priemonėse. turėtų sausint tiek galvos odą, tiek plaukų šaknis
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2010 10 13, 02:05)
Gal galite pakomentuot mirksiukas.gif L'occitane labai švelni raminamoji kaukė - tūtelėj.
Ar galima naudot kaip kremą dehidratuotai odai?

L’Occitane Ultra Comforting Mask- gera priemonė, gali būti naudojama kaip drėkiklis ypatingai sausai odai. Sudėtis paprasta (t.y. be visokių pribumbasų), bet gera drėkinimui, gali būti, kad tiktų ir jautriai odai. Neturi kvepalų. Jei oda normali/ riebi, bet išsausinta, gali būti per sunki tokia kaukė/ kremas.

QUOTE(Cosme @ 2010 10 13, 06:40)
Sveikos  smile.gif  Labai reikalinga tema, super!  thumbup.gif  Pati domiuosi kosmetikos sudėtimis gana ilgai, bet vistiek dar viską sudėlioti i lentynėles neišeina, tad reikia jūsų pagalbos  biggrin.gif  
Avene Clean-Ac Hydrating Soothing cream (drėkinamasis raminamasis kremas) 

Avene Clean-Ac Hydrating Soothing cream- labai elementari formulė. Rašo, kad skirta riebiai dehidratuotai odai, bet didelis aliejų ir riebiųjų rūgščių kiekis gali kimšti poras ir dar labiau riebalinti.

QUOTE(Cosme @ 2010 10 13, 07:04)
Avene Extremely Gentle Cleanser (labai švelnus prausiklis) ypatingai domina ar gali kimšti poras (t.y. atsirasti inkštirų)

Avene Extremely Gentle Cleanser For Intolerant Skin- trečiu numeriu eina O-Phenyl-Phenol, kuris yra dirginantis antibakterinis ingredientas (šiaip naudojamas kaip konservantas). Kaip suprantu, tai yra nenuplaunamas valiklis, tad kontaktas su odą nebus trumpas, kaip prausikliuose. Pavadinimas sako, kad priemonė skirta labai jautriai odai- neįsivaizduoju, kaip jautriaodės galėtų tokį dirgiklį naudot. Sodium Lauryl Sulfate, nors ir paskutinis sąraše, taip pat gali būti dirginantis. Cetearyl Alcohol- kaip ir kiti emolientai, kai jų priemonėje daug, gali potencialiai kimšti poras.

QUOTE(Klapuske @ 2010 10 13, 10:33)
O kaip SEBAMED drekinamasis kremukas? 4u.gif  Ieskau galbut pakaitalo savo kremui, ar tiktu misriai, labai jautriai odai? ar nekimstu poru?
Sebamed Moisturizing Cream

Sebamed Moisturizing Cream- labai elementarus, paprastas drėkiklis. Jei renkatės jautriai odai, reiktų vengti kvepalų, kurių jame yra. Pagrindas- vanduo ir vazelinas (jis porų nekemša), turi kelis emolientus/ tirštiklius, bet nemanau, kad turėtų labai poras kimšti. Iš esmės, turėtų labiau tikti sausesnei odai.

QUOTE(delamorte @ 2010 10 14, 01:58)
Norėčiau sužinoti nuomonę apie Estee Lauder- Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher
ir Estee Lauder- Idealist Dual-Action Refinishing Treatment

Water, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Polysilicone-11, Acetyl Glucosamine, Sodium Lactobionate, Morus Nigra (Mulberry) Root Extract, Yeast Extract, Serenoa Serrulata (Saw Palmetto) Fruit Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Scutellaria Baicalensis Extract, Castanea Sativa (Chestnut) Seed Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Hordeum Vulgare (Barley), Lavandula Angustifolia (Lavender), Amorphophallus Konjac Root Powder, Caffeine, Laminaria Saccharina Extract, Tocopheryl Acetate, Salvia Sclarea (Clary) Extract, Sodium Hyaluronate, Coriandrum Sativum (Coriander), Citrus Grandis (Grapefruit California), Cholesterol, Glycerin, Ethylhexylglycerin, Squalane, Polyethylene, Isopentyldiol, Phenyl Trimethicone, Isohexadecane, Polysorbate 20, Pantethine, Methyldihydrojasmonate, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer, Polysorbate 80, Peg-8, Ethyl 2,2-Dimethylhydrocinnamal, Phospholipids, Palmitoyl Oligopeptide, Butylene Glycol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Glyceryl Polymethacrylate, Sodium Glycyrrhetinate, Nordihydroguaiaretic Acid, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Limonene, Linalool, Iron Oxides, Mica, Titanium Dioxide

Estee Lauder- Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher- radau naujesnę sudėtį, tai ją ir pakomentuosiu. Vandens/ silikonų pagrindas turėtų tikti normaliai/ riebiai odai, laikinai (kosmetiškai) padarys poras vizualiai mažesnėmis, užpildys jas kaip „špaklius“. Prie efekto turėtų prisidėti ir šviesą atspindintys pigmentai. Turi keletą gerų ingredientų- uždegimą mažinančių, antioksidantų. Taip pat ir levandų bei apelsinų, kurie gali dirginti odą, kaip ir kvepalai.

Estee Lauder- Idealist Dual-Action Refinishing Treatment- įdomus toks daiktas. Pirmas ingredientas- magnio sulfatas, druska. Sumaišius jį su vandeniu turėtų šildyti odą (tai nereiškia, kad oda valosi, tiesiog efektas toks). Turi salicilio, bet ph bus netinkamas eksfolijavimui dėl druskos pirmoje vietoje. Po druskos eina silikonai, kurie turėtų po plovimo palikti odą švelnią. Turbūt tai ir bus visas teigiamas šitos priemonės efektas...

QUOTE(Sunreja @ 2010 10 14, 02:15)
himalaia, gal galit atsakyti, ar del nuplovimo?  4u.gif  Kalbu apie Clarins Pure Melt Cleansing Gel  4u.gif

Na, jei jūs naudojat ir jums patinka- valio. Jei to gelio ant odos nepaliekat, ne taip jau blogai. Aš bent jau vengiu bet kokių ryškių dirgiklių, nuplaunamose priemonėse ar ne.

QUOTE(Shalimar @ 2010 10 14, 03:44)
Pasitepiau vienu kremu ryte ir kitu vakare (dave naktinio kremo meginuka) ir kaip ismete visa raudonom demem, galvojau nusidraskysiu veida, viskas dega, seniai nebuvo tokios reakcijos i krema... Kazin kas galejo taip sualergizuoti? verysad.gif

Gali būti dėl kvepalų, dažų. Gali būti, kad esate alergiška kažkokiems ingredientams, sunku pasakyti. Jei oda pasidarė raudona, degė, tai labai panašu į alerginę reakciją. Jei kokią priemonę bandant taip atsitinka, pabandykit antihistaminų išgert, jei greitai praeis, reakcija sušvelnės, sužinosite, ar jūs alergiška, ar tik šiaip oda sudirgo. Visada gerai žinoti, kam esate alergiška, kad paskui to galėtumėt vengti.

QUOTE(savita1 @ 2010 10 14, 07:13)
Kad jau atradau sita tema, tai vel klausiu biggrin.gif Katik nusipirkau siais priemones ir idomu butu isgirsti ar gerai issirinkau biggrin.gif
Darphin Myrrh Aromatic Care aliejukas sausai odai.

Darphin Intral Soothing Cream jautriai, netoleruojanciai odai

Darphin Myrrh Aromatic Care- aliejų pagrindo idėja sausai odai iš esmės man patinka, turi labai gerų aliejukų, bet iš kitos pusės- tarp jų yra ir lakiųjų- galimų dirgiklių- levandos, miros, balzamo.

Darphin Intral Soothing Cream- turi neblogų ingredientų, bet nepasakyčiau, kad labai tinkamas jautriai odai. Turi kelis galima idirginančius augalų ekstraktus ir kvapiklį citronellol, kuris irgi yra dirgiklis.

QUOTE(*Nikė* @ 2010 10 14, 09:58)
Sveiki visi! 4u.gif  smile.gif Perėjau prie ekologiškos plaukų priežiūros produktų, tik va, kad silpni ir slenkantys jie pas mane, įdomu būtų sužinoti apie šią priemonę  - "RASA" serumas nuo plaukų slinkimo(žinau, kad ne ekologiška, bet vis vien norėčiau sužinoti apie sudedamąsias dalis- ar nebus jos labai pavojingos  g.gif ) :

RASA Serumas nuo plaukų slinkimo- aš ant savęs tokios priemonės nenaudočiau, ypač kai plaukai slenka (dirgins alkoholis ir mentolis). Turi kelis antioksidantus.
Mano nuomone, jei jau dirgint odą, tai bent sąlyginai naudingais ingredientais (planuoju nuo plaukų slinkimo pasimašiyt jojobos, rozmarino, levandos, čiobrelio ir kedro. Yra viena (kad ir labai subjektyvi) studija, parodžiusi, kad arometerapija, kasdienis skalpo įtrinimas šitais aliejai padėjo atsiauginti plaukus).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 15 spalio 2010 - 07:29
QUOTE(himalaia @ 2010 10 15, 08:07)
Avene Clean-Ac Hydrating Soothing cream- labai elementari formulė. Rašo, kad skirta riebiai dehidratuotai odai, bet didelis aliejų ir riebiųjų rūgščių kiekis gali kimšti poras ir dar labiau riebalinti.
Avene Extremely Gentle Cleanser For Intolerant Skin- trečiu numeriu eina O-Phenyl-Phenol, kuris yra dirginantis antibakterinis ingredientas (šiaip naudojamas kaip konservantas). Kaip suprantu, tai yra nenuplaunamas valiklis, tad kontaktas su odą nebus trumpas, kaip prausikliuose. Pavadinimas sako, kad priemonė skirta labai jautriai odai- neįsivaizduoju, kaip jautriaodės galėtų tokį dirgiklį naudot. Sodium Lauryl Sulfate, nors ir paskutinis sąraše, taip pat gali būti dirginantis. Cetearyl Alcohol- kaip ir kiti emolientai, kai jų priemonėje daug, gali potencialiai kimšti poras.

Labai ačiū smile.gif

Prausiklį aš visada nuplaunu su vandeniu, nuo jo bent jau oda neišsausėja ir nedirgina, tik man nelabai patinka ta tarsi plėvele, kaip ir Clean-Ac kremu pasitepus. Kagi, reiks ieškot naujų priemonių doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosme: 15 spalio 2010 - 11:29
QUOTE(himalaia @ 2010 10 15, 08:07)

Gali būti dėl kvepalų, dažų. Gali būti, kad esate alergiška kažkokiems ingredientams, sunku pasakyti. Jei oda pasidarė raudona, degė, tai labai panašu į alerginę reakciją. Jei kokią priemonę bandant taip atsitinka, pabandykit antihistaminų išgert, jei greitai praeis, reakcija sušvelnės, sužinosite, ar jūs alergiška, ar tik šiaip oda sudirgo. Visada gerai žinoti, kam esate alergiška, kad paskui to galėtumėt vengti.

himalaia, atsiprasau, kad taip pristojau 4u.gif Tiesiog nebezinau ka daryti, ar mesti ta krema, ar bandyti dar? Nustojau teptis vakar, o iki siol visa raudona esu, jei tai alergija, ar ji laikytusi taip ilgai? O gal tik kazkuris vienas is dvieju kremu (naktinis arba dieninis) taip veikia? g.gif Ar dabar ieskotis tu kremu sudeciu, kurie tiko, ir lyginti su siuo, bandant rasti kas netiko? g.gif
Atsakyti
As ne himalaia, bet manau, kad vertetu pabandyti dar karta. Palaukti, ko, visi nemalonus pojuciai praeis ir tada meginti vel, bet tik viena produkta. Nes juk gali buti, kad tai paprasciausias sutapimas ir sualergizavo jus visai ne nuo kremu.
Atsakyti
Manau, galit dar sykį pabandyti, bet ne ant veido ir ant mažo ploto. Pvz., galit vieną kremą riebiai užtepti ant vieno alkūnės linkio, kitą ant kito. Jei pradėsit jausti, kad oda reaguoja, iškart nuplaukit. Geriau būtų palaikyti ilgą laiką, per dieną ar naktį, jei oda nereaguos.
Jei veidas dar vis raudonas, pabandykit kelias aspirino tabletes vandenyje iširpint ir tą košę ant veido užsitept, turėtų nors truputį apramint, jei tai ne alergija.
Sakėt, seniai nuo kosmetinių priemonių tokia reakcija buvo. O nuo kokių priemonių anksčiau oda sudirgdavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 15 spalio 2010 - 15:57
QUOTE(Shalimar @ 2010 10 15, 14:16)
himalaia, atsiprasau, kad taip pristojau 4u.gif Tiesiog nebezinau ka daryti, ar mesti ta krema, ar bandyti dar? Nustojau teptis vakar, o iki siol visa raudona esu, jei tai alergija, ar ji laikytusi taip ilgai? O gal tik kazkuris vienas is dvieju kremu (naktinis arba dieninis) taip veikia? g.gif Ar dabar ieskotis tu kremu sudeciu, kurie tiko, ir lyginti su siuo, bandant rasti kas netiko? g.gif

Asmeniškai mano nuomonė - nebenaudoti to kremo, jei jo užtepus oda taip suregavo, reiškia nuo jo ir daugiau audrinti odos jokiu būdu nesiūlyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2010 10 15, 13:16)

Visų pirma tai aš nutraukčiau ir dieninio, ir naktinio kremo naudojimą. Ir paieškočiau kažko nekalto vaistinėje - pvz. Essex . Man Essex gydant atopinio dermatito požymius padėjo. Lengviausias yra hidrogelis, sunkesnis ir riebesnis - kremas.
Ir geriau, kai viskas jau sugis ir aprims, bandyti vėl tik ant riešo.
Atsakyti
O čia galima paklaust apie priemonių plaukams sudėtis? ax.gif
Elgon PRIMARIA „Zinco Py Hygienising Bath“ šampūnas nuo pleiskanų
Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates Copolymer, Triethanolamine, Glycol Distearate, Parfum, Sodium Chloride, Citric Acid, Zinc Pyrithione, Cocamide Dea, Cocamide Mea, 12-13 Alkyl Lactate, DMDM Hydantoin, Panthenol, Tetrasodium EDTA, Propylene Glycol, Hydrolyzed Keratin, Aphsnizomenon Flos Aquae Extract, Phenoxyethanol, Propylparaben, Butylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone, CI 42090.
Nenupliksiu aš nuo jo? unsure.gif Savo darbą jau kaip ir padarė, bet galvojau dar šiek tiek jį panaudot..
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 10 14, 19:40)
antroj vietoj denat. alkoholis, kurio reiktų vengt bet kokiose priemonėse. turėtų sausint tiek galvos odą, tiek plaukų šaknis

QUOTE(himalaia @ 2010 10 15, 09:07)
RASA Serumas nuo plaukų slinkimo- aš ant savęs tokios priemonės nenaudočiau, ypač kai plaukai slenka (dirgins alkoholis ir mentolis). Turi kelis antioksidantus.
Mano nuomone, jei jau dirgint odą, tai bent sąlyginai naudingais ingredientais (planuoju nuo plaukų slinkimo pasimašiyt jojobos, rozmarino, levandos, čiobrelio ir kedro. Yra viena (kad ir labai subjektyvi) studija, parodžiusi, kad arometerapija, kasdienis skalpo įtrinimas šitais aliejai padėjo atsiauginti plaukus).

Ačiū! smile.gif Himalaja, o gal galetumėte plačiau apie tą mišinį nuo plaukų slinkimo- ten vien eteriniai aliejai ar yra ir aliejų? beje, kokia tai studija? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras mirksiukas.gif

mane domina siu produktu naudingumas odytei smile.gif

Declare raminamasis serumas

AQUA [WATER], BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, RUSCUS ACULEATUS [RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT], CENTELLA ASIATICA [CENTELLA ASIATICA EXTRACT], PANTHENOL, CALENDULA OFFICINALIS [CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT], HYDROLYZED YEAST PROTEIN, AESCULUS HIPPOCASTANUM [AESCULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT], AMMONIUM GLYCYRRHIZATE, SODIUM HYALURONATE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, XANTHAN GUM, DISODIUM EDETA, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CITRATE, PARFUM [FRAGRANCE], POTASSIUM SORBATE, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN

Declare raminamasis balansuojamasis kremas

AQUA [WATER], BUTYLENE GLYCOL, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, C12-15 ALKYL BENZOATE, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, CETEARYL ALCOHOL, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, OCTYLDODECANOL, METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, HYDROLYZED LINSEED EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT [CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT], ALLANTOIN, SODIUM HYALURONATE, BISABOLOL, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, TOCOPHEROL, DIMETHICONE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM [FRAGRANCE], PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN

Declare losjonas

AQUA (WATER), PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PROPYLENE GLYCOL, BUTYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, PANTHENOL, METHYLPARABEN, ALLANTOIN, PARFUM (FRAGRANCE), BENZOPHENONE-3, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) LEAF EXTRACT, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, SODIUM CITRATE, TILIA CORDATA FLOWER EXTRACT, CI 14700 (RED 4)

Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Merginos, aciu labai 4u.gif As iki siol atrodau kaip gerai perdegus saulej, nesuprantu ko cia taip ta oda supyko doh.gif Pasitepiau aspirinu, ziuresiu kas bus... Dar siandien pasitepiau oda su vaiko kremu Frezyderm Atoprel, tik niekur sudeties negaliu rasti, sakau gal nusiramins g.gif Vakar visa diena bandziau prisiminti, nuo kokiu kremu dar taip buvo, ir negalejau, bet man pradedavo grauzti vos patepus, tada nusiprausdavau ir praeidavo, taip kaip dabar, dar nera buve, kad laikytusi kelias dienas g.gif Tepu ant alkunes ir rieso nuo vakar - jokios reakcijos, na tiesiog mistika doh.gif

Essex esu naudojus, labai geras dalykas, bet va man vis norisi ko nors geresnio doh.gif
Atsakyti