QUOTE(spyglaite @ 2010 10 07, 23:13)
Reikes pasidometi, kurie tie svelnesni plovikliai
Gal zinote?
O eksfolijuoti- tai pora kartu i savaite, o kasdien prausiklis
svelnesni bus visi kiti nei sulfatai (daugiau maziau:)).
nu pvz glukosidai, tauratai...
aa, as supratau, kad norit eksfolijuojancio prausiklio kasdienai.
QUOTE(himalaia @ 2010 10 08, 01:33)
Kadangi jūs už natūralesnes priemones, o aš chemijos nesibaidau, mano nuomone riebiai odai Sodium Laureth Sulfate nėra ko bijoti.
as nors ir uz naturalesnes priemones
, ne del to vengiu sulfatu
o, kaip rasiau, del to, kad jie piktesni plovikliai nei daugybe kitu, is kuriu galima rinktis.
Mes juk cia siaip ar taip rasom savo subjektyvias nuomones. Tikrai atsirastu zmogus, kuris prisiekinetu, kad ir SLS jam butinas, nes kitaip jo riebaus veido, plauku ar kuno nenuplausi. Nu, tai butu jo subjektyvi patirtis, nuomone, ir nelabai pasigincysi
Objektyvu ir daugiau maziau sutariama del to, kad sulfatai vistik arsesni plovikliai uz kitus. Todel as nemanau, kad reiktu juos rinktis tiems zmonems, kuriems jie nebutini. As normalios/riebios odos savininke, megstanti gerai nusprausti:), ir vistik pastebejau, kad man sulfatai tikrai nera butini.
Jie tiesiog pigios savikainos, todel megstami gamintoju.
QUOTE(himalaia @ 2010 10 08, 02:03)
Aš jų nesibaidau... Labai mėgstu silikonines priemones, nes mano normaliai/ riebiai odai jos yra idealios- neriebalina odos, lengvai drėkina ir laikinai padaro odą lygesnę, makiažas gražiau dengiasi, ilgiau išlieka.
Parabenai- vėlgi, paprasti konservantai kaip ir kiti. Kol kas nėra patikimų tyrimų, kad naudojant išoriškai jie būtų kažkuo blogesni už kitus konservantus, kaip tik, mažesnė tikimybė, kad jie dirgins odą.
Iš kurios pusės pažiūrėsim... Vis ingredientai-astringentai yra odos dirgikliai. Ir ingrediento blogumas labai priklauso nuo jo kiekio... O hamamelis dar ir alkoholio visada turi. Bet jei hamamelio kiekis priemonėje mažas- ne bėda. Ypač kalbant apie prausiklius.
objektyvumo delei-
silikonai palygina ir pagrazina oda. bet tik tam kartui, t.y. tam tikra prasme sudaro iliuzija. be to jie turi ir neigiama puse - padengia oda plevele, neleisdama jai kvepuoti. Todel pvz prakaitas per laika oda dirgins. Dar yra nuomone, kad jie kaupiasi organizme.
Todel as, jei randu priemone su mane tenkinanciu poveikiu be silikonu, geriau tokia ir renkuosi.
Apie parabenus galima daug diskutuoti :)Yra didele stovykla, kuri labai nori promautinti ju naudojima, del labai suprantamu priezasciu - jie labai efektyvus ir pigus konservantai. Nauju konservantu ieskojimas labai brangus procesas.
Nera jie nekalti, taciau. Todel as rinkciausi priemone be parabenu.
As irgi manau, kad nuo hamamelio kiekio priemoneje priklausys jo poveikis
Tik nevadinciau as jo dirgikliu, jei nevadinami dirgikliais sulfatai. Tiesiog priemone skirta riebiai odai.