Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką,

QUOTE(Nepamiršk @ 2010 10 07, 17:34)
Internete panaršius randa EAU THERMALE AVENE TOLERANCE EXTREME SOOTHING CREAM, kurio ingridientai: Water, Mineral Oil, Squalane, Carthamus Tinctoruis (Hybrid Safflower Seed Oil), Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Sodium Carbomer, Titanium Dioxide Bet matyt ne tas.

matyt, ta ir yra sudetis.
Water (Aqua), Glycerin, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Squalane, Carthamus Tinctorius (Hybrid Safflower) Seed Oil, (Carthamus Tinctorius), Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Sodium Carbomer, Titanium Dioxide.

Jei neturi nieko pries mineralini alieju ir silikonus (as ju stengiuos vengti), drekinantis, kaip ir raso, paprastas kremukas.
As veidui turtingesnes sudeties noreciau smile.gif (jei oda nera super alergiska ar jautri)
Atsakyti
sveikos,

Kokia puiki tema, labai daug info gavau apie kai kuriuos naudojamus produktus bigsmile.gif

Noreciau Himalaia paklausti, ka manote apie Vichy Normaderm Purifying Cleansing Gel (tubele)
Active Ingredients: Salicylic Acid (0.5%, Acne Treatment); Inactive Ingredients: Water, Sodium Laureth Sulfate, PEG 200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Decyl Glucoside, Glycerin, PEG 120 Methyl Glucose Dioleate, PEG 7 Glyceryl Cocoate, Totarol, Triethanolamine, Green 3, Sodium Citrate, Yellow 5, Dipotassium Glycyrrhizate (Licorice Root), Capryloyl Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid), Eperua Falcata Bark Extract, Dextrin, Fragrance (Parfum)

Dekoju uz komentarus ir sugaista laika 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ragana_ @ 2010 10 07, 20:56)
Noreciau Himalaia paklausti, ka manote apie Vichy Normaderm Purifying

ne manes klausi, bet.. smile.gif

man sudetis atrodo visai neviliojanciai smile.gif pagrindine sudetine dalis arsus ploviklis Sodium Laureth Sulfate. as jo net riebiems plaukams nenaudoju, o cia kalba eina apie veida.
sudety visa puoste PEG'u (kurie gali buti uztersti kenksmingomis medziagomis ir neleistini naudoti ant pazeistos odos).
Zinau, kad sudety ju mazai (po koki 1%), bet man cia nepatiktu ir Triethanolamine, Parfum.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 07, 23:21)

man sudetis atrodo visai neviliojanciai smile.gif pagrindine sudetine dalis arsus ploviklis Sodium Laureth Sulfate. as jo net riebiems plaukams nenaudoju, o cia kalba eina apie veida.
sudety visa puoste PEG'u (kurie gali buti uztersti kenksmingomis medziagomis ir neleistini naudoti ant pazeistos odos).
Zinau, kad sudety ju mazai (po koki 1%), bet man cia nepatiktu ir Triethanolamine, Parfum.

Atsiprasau, kad kisuosi, as vis tylomis skaitineju sia puikia tema (aciu Himalaia 4u.gif - uzkabino mane ax.gif ), noreciau pataisyti: kaip tik Sodium Laureth Sulfate yra svelnus ploviklis, o baisusis- tai sodium lauryl sulfate 4u.gif

As tik pradejau dometis kosmetikos sudetimi ir norejau paklausti ax.gif ... Himalaia, kokia pacios nomone del parabenu, silikono kosmetikoje?
Mano pacios oda misri, poreta, gal galetumet parokomenduoti koki nors konkretu prausikli ir veido sveitikli padedanti sumazinti poras,pravalyti inkstirus, zodziu pagerinti veido isvaizda. Tiesa, nera ji labai riebi,tiesiog tie inkstirai labai man nepatinka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglaite: 07 spalio 2010 - 23:03
Turbut ne 'pataisyti', o pasakyti savo nuomone wink.gif Vienos nuomones/poziurio apie medziagas nera ir negali buti drinks_cheers.gif

Mano nuomone tokia, kad SLS ir SLES yra giminingos. SLES maziau arsi nei SLS.. bet kam man rinktis mazesni blogi, jei galiu visai be blogio apsieiti smile.gif
Zinoma, kitos(svelnesnes), medziagos-plovikliai brangesni, tai kompanijos stengiasi naudoti pigiai isgaunamas, pvz sulfatus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 07 spalio 2010 - 23:21
QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 08, 00:02)
Turbut ne 'pataisyti', o pasakyti savo nuomone wink.gif

Vienos nuomones/poziurio apie medziagas nera ir negali buti.

Mano nuomone tokia, kad SLS ir SLES yra is esmes ta pati medziaga. Gal SLES kiek maziau arsi.. bet kam man rinktis mazesni blogi, jei galiu visai be blogio apsieiti smile.gif

spyglaite, idomu, o kodel jusu nuomone, SLS labai skiriasi nuo SLES?

Oi, tikrai ne nuomone, tiesiog mano zinios sioje srityje labai dar ribotos, nedaug dar nagrinejausi,bet tiesiog kol kas pasikliauju internetiniais saltiniais ir ten pateikta nuomone,dar per mazai ju dar paskaitinejau, panagrinejau... ax.gif As pagalvojau, gal tiesiog Jus pati ne taip perskaitet, todel ir parasiau 4u.gif As tokiu giliu ziniu neturiu ir tikrai negaliu pasakyti kuo jie skiriasi ax.gif 4u.gif
O gal Jus pati galite parekomenduoti kazkoki prausikli ir siaip savo naudojama kosmetika be tu visu negeru priedu,nes as naudojau tai viena, tai kita ir man jie issausina misria oda doh.gif ar cia galetu buti kalti tie SLS ir SLES , kokia ju blogybe? ax.gif Tiesa dabartinio prausiklio sudetyje irasytas ir hamamelis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglaite: 07 spalio 2010 - 23:21
QUOTE(spyglaite @ 2010 10 07, 22:18)
O gal Jus pati galite parekomenduoti kazkoki prausikli ir siaip savo naudojama kosmetika be tu visu negeru priedu,nes as naudojau tai viena, tai kita ir man jie issausina misria oda  doh.gif  ar cia galetu buti kalti tie SLS ir SLES , kokia ju blogybe? ax.gif Tiesa dabartinio prausiklio sudetyje irasytas ir hamamelis g.gif

anksciau naudodavau suki prausikli. patiko. bet nerekomenduoju, nes siuo metu labai isaugusi suki priemoniu kaina, as ir pati nepirkciau smile.gif
(jei kaina neaktuali, tada siulyciau pameginti smile.gif)

o kokia dabar naudojamo prausiklio sudetis?

hamamelis pats savaime nera blogis, manau:) nors jis labiau tinkamas riebiai odai, ir tures alkoholio. bet del hamamelio as neskubeciau produkto isbrokuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 07 spalio 2010 - 23:46
QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 08, 00:27)
as vargu parekomenduosiu, nes gaminuosi pati.
pries tai naudojau suki prausikli. patiko. bet irgi nerekomenduoju, nes siuo metu labai isaugusi suki priemoniu kaina, as ir pati nepirkciau smile.gif
(jei kaina neaktuali, tada siulyciau pameginti smile.gif)

o kokia dabar naudojamo prausiklio sudetis?

hamamelis pats savaime nera blogis, manau:) nors jis labiau tinkamas riebiai odai, ir tures alkoholio. bet del hamamelio as neskubeciau produkto isbrokuot.

Cia toks pigus prausiklis is Drogo Beauty Formulas Daily Control Gel Wash:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate,Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Hamamelis Virginiana Distilatte, Salicylic Acid, Parfum, Methylchloroisothiazolinone,Methylisothiazolinone, CI 42090, (parfum contains:Limonene)

Pries tai naudojau Rasos prausikli veidui su BHA ir siera. Dar pries tai Clinique Liquid Facial Soap Mild, tai pastarasis patiko labiausiai, nors kaina tai gerokai skiriasi… Tik ar verta jos g.gif Tai ir ieskau prausiklio, eksfoliuojancio sveitiklio, nes prisiskaiciau, kad poras gerai valo ax.gif

Labai idomu is ko ir kaip gaminates bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglaite: 07 spalio 2010 - 23:46
QUOTE(spyglaite @ 2010 10 07, 22:44)
Cia toks pigus prausiklis is Drogo Beauty Formulas Daily Control Gel Wash:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate,Cocoamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Hamamelis Virginiana Distilatte, Salicylic Acid, Parfum, Methylchloroisothiazolinone,Methylisothiazolinone, CI 42090, (parfum contains:Limonene)

Tai ir ieskau prausiklio, eksfoliuojancio sveitiklio, nes prisiskaiciau, kad poras gerai valo ax.gif

kadangi raset, kad dabar naudojamas issausina, tai ziurint i jo sudeti, as sekanti rinkciausi su svelnesniais plovikliais nei sulfatai. ir be parfum.

(as dar savo veido prausiklyje nenoreciau ir Cocamide DEA, ir tu Methyl- konservantu smile.gif)

eksfolijuoti veido oda kasdien ne visi pataria.. nebent labai svelniai.
tas suki prauskilis, kuri minejau, ir yra svelnus sveitiklis, skirtas kasdienai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 08 spalio 2010 - 00:00
QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 08, 00:53)
kadangi raset, kad dabar naudojamas issausina, tai ziurint i jo sudeti, as sekanti rinkciausi su svelnesniais plovikliais nei sulfatai. ir be parfum.

(as dar savo veido prausiklyje nenoreciau ir Cocamide DEA, ir tu Methyl- konservantu smile.gif)

eksfolijuoti veido oda kasdien ne visi pataria.. nebent labai svelniai.
tas suki prauskilis, kuri minejau, ir yra svelnus sveitiklis, skirtas kasdienai.

Aciu aciuks.gif Reikes pasidometi, kurie tie svelnesni plovikliai ax.gif Gal zinote? ax.gif
O eksfolijuoti- tai pora kartu i savaite, o kasdien prausiklis smile.gif
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(savita1 @ 2010 10 06, 07:18)
BENEXERE-Drėkinamasis, elastingumą atstatantis koncentratas (V15, V14) Anksciau buvo aptartas Standinamasis, raukšles mažinantis serumas, bet dabar ziuriu kad ju sudetys visai identiskos g.gif
AQUA (WATER), GLYCERIN, SODIUM PCA, HYDROLIZED ELASTIN, SODIUM HYALURONATE, POLLEN EXTRACT, LINSEED ACID, PEG-40 HYDROGENATED CASTROL OIL, PVM/MA COPOLYMER, POLYSORBATE 20, PROPYLENE GLYCOL, ETHOXYDIGLYCOL, PARFUM (FRAGRANCE), TETRASODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, IMIDAZOLIDINYL, UREA, METHYLISOTHIAZOLINONE.

Gal supainiotos sudėtys... Paskaičiau, kad serumo aprašyme minima, jog jame yra daržinės gailutės ekstraktas, o jūsų pateiktoje sudėtyje jo nėra. Tai gali būti, kad čia ir yra koncentrato, ne serumo sudėtis.

QUOTE(*charite* @ 2010 10 06, 09:44)
Norėčiau ką nors išgirsti apie kremą Les.Cosmetiques crema hidratante intensiva (kaip suprantu drėkinantis).
sudėtis:
Kaži ne visišką nesąmonę nusipirkau? biggrin.gif  ax.gif

Les Cosmetiques Crema Hidratante Intensiva- (koks tiksliau pavadinimas, kaip supratau ne vienas toks yra)- nėra nesąmonė smile.gif Turi nemažai šlapalo (gal ant pakuotės yra procentas parašytas?), kuris gali padėti sausai odai tiek gyti, tiek mažiau šerpetoti, skvalanas irgi geras ingredientas. Taip pat turi ir galimo dirgiklio hamamelio, nemažai kvepalų. O daugiau- nelabai kas įspūdingo.

QUOTE(Belle Du Jour @ 2010 10 07, 04:21)
Na s irve l su savo klausimukais Himalaia ax.gif
norejau pakalsuti,ka man geriau nusipirkti(oda rieboka,bet jau reikia ir su mimikos raukslytem kovot)
galvoju ka geriau pirkt Clinique DDMG ir Repairwear Laser Focus Wrinkle & Uv Damage Corrector 30ml
ar geriau tiesiog nusipirkti drekikli kuri savy turi kazko anti aging va sita - Repairwear Lift Spf 15 Firming Day Cream - Combination Oily To Oily?
aciu labai uz atsakyma smile.gif beja,Naudoju pudra su SPF tai Spf kremuke gal ir nelabai reikalingas? g.gif

O kodėl būtent šitas priemones išsirinkot? Repairwear Lift Spf 15 Firming Day Cream sudėtis gera, bet pakuotė indelis, o žinant, kad jis turi SPF, apsauga bus nepatikima, nes ingredientai neišliks stabilūs. DDMG+ Repairwear Laser Focus visai neblogas derinys riebesnei odai. Bet labai norint, galima rasti vieną priemonę, kurioje būtų daug gerų ingredientų.
QUOTE(Rainy day @ 2010 10 06, 11:31)
Labas vakaras, išsišnekėjus su giminaite apie iškart atsibudus esantį veido paburkimą, kuris praeina greitai, tačiau ne taip greitai, kaip greitai reikia rytais lėkti paskubomis iš namų, ji man įbruko išmėginti rusų kosmetikos gamintojo "Faberlic" raminamąjį veido ir kūno purškiamą ledą (taip ir vadinasi  smile.gif )

QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 07, 11:51)
priklauso, kokia kaina produkto smile.gif
mano akimis sudetis pigi. pagrinde vandenukas, pagerintas drekikliais, vit C..
as tokio produkto nepirkciau.
naudingiau nusipirkt koki geliu vandeni, ji pagerinti glicerinu, laseliu eterinio aliejaus ir laikyti saldytuve.

Pritarsiu Daddygirl, didesnis efektas bus iš pačio šaldymo, nei iš sudedamųjų dalių. Galima kažką tokio tada nusipirkti, kameroj laikyti ir ryte išsitraukti, kai reikia smile.gif
user posted image
Arba tiesiog ledo kubelius naudot... Ir gerą drėkinančią priemonę.
Apibendinsiu-
Faberlic Raminamasis veido ir kūno purškiamas ledas- sudėtis paprasta, pantenolis, gluosnio lapų ekstraktas, vitaminas C- geri ingredientai, padedantys mažinti uždegimą, odos jautrumą. Didesnis efektas bus iš pačio šaldymo principo, nei iš sudedamųjų dalių.
O dėl pačio paburkimo, aš jau sakiau tau, kad reikia skysčius ribot, o ne arbatą litrais prieš miegą lakt smile.gif Dar gali pabandyt ant vos aukštesnės (sveiko proto ribose smile.gif) pagalvės miegot. Nes pagalvok- visą dieną galva vertikalioje padėtyje būna, o per naktį- horizontalioje, skysčiai pasiskirsto, subėga į galvą, dėl to dauguma žmonių ir būna ištinę ryte.
QUOTE(Nepamiršk @ 2010 10 07, 12:34)
EAU THERMALE AVENE TOLERANCE EXTREME SOOTHING CREAM, kurio ingridientai: Water, Mineral Oil, Squalane, Carthamus Tinctoruis (Hybrid Safflower Seed Oil), Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Sodium Carbomer, Titanium Dioxide Bet matyt ne tas.

Reikėtų man drėkiklio drėkinti mano odą, kadangi naudoju IWOSTIN PURRITIN CLEANSING FOAM ir IWOSTIN PURRITIN MATIFYING EMULSION. Seniau drėkinimui naudojau EMOLIUM CREAM, bet atsirasdavo inkštirų ir oda paraudonuodavo. Kaip manot gal man reikėtų kokį kremą naudoti iš tos pačios IWOSTIN linijos? Dėkoju už pagalbą.

QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 07, 14:57)
matyt, ta ir yra sudetis.
Jei neturi nieko pries mineralini alieju ir silikonus (as ju stengiuos vengti), drekinantis, kaip ir raso, paprastas kremukas.
As veidui turtingesnes sudeties noreciau smile.gif (jei oda nera super alergiska ar jautri)

drinks_cheers.gif Apibendrinu
Eau Thermale Avene Tolerance Extreme Soothing Cream- kaip ir reklamuoja, ypatingai paptastas kremas sausai, super jautriai odai. Jei oda tokia jautri, kad nieko daugiau naudoti neįmanoma, tada toks kremas tinkamas. Normaliai odai reiktų pribombasų.

QUOTE(Ragana_ @ 2010 10 07, 15:56)
Vichy Normaderm Purifying Cleansing Gel (tubele)

QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 07, 16:21)

Va čia nepritarsiu...
Kadangi jūs už natūralesnes priemones, o aš chemijos nesibaidau, mano nuomone riebiai odai Sodium Laureth Sulfate nėra ko bijoti.
Tai apibendrinsiu šitaip, jei nesupyksite:

Vichy Normaderm Deep Cleansing Gel, for Clear Skin-
Daddygirl nuomonė- man sudetis atrodo visai neviliojanciai smile.gif pagrindine sudetine dalis arsus ploviklis Sodium Laureth Sulfate. as jo net riebiems plaukams nenaudoju, o cia kalba eina apie veida.
himalaia nuomonė- normalus prausiklis riebesnei odai.

Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2010 10 07, 16:50)
Himalaia, kokia pacios nomone del parabenu, silikono kosmetikoje?
Mano pacios oda misri, poreta, gal galetumet parokomenduoti koki nors konkretu  prausikli ir veido sveitikli padedanti sumazinti poras,pravalyti inkstirus, zodziu pagerinti veido isvaizda. Tiesa, nera ji labai riebi,tiesiog tie inkstirai labai man nepatinka  ax.gif

Aš jų nesibaidau... Labai mėgstu silikonines priemones, nes mano normaliai/ riebiai odai jos yra idealios- neriebalina odos, lengvai drėkina ir laikinai padaro odą lygesnę, makiažas gražiau dengiasi, ilgiau išlieka.
Parabenai- vėlgi, paprasti konservantai kaip ir kiti. Kol kas nėra patikimų tyrimų, kad naudojant išoriškai jie būtų kažkuo blogesni už kitus konservantus, kaip tik, mažesnė tikimybė, kad jie dirgins odą.
Vien šveitiklis ar prausiklis porų tikrai nesutrauks. Jei poros yra labai didelės (pvz, ant mano skruostų yra tikrai didžiulių (neperdedu) išisplėtusių porų)- nelabai yra priemonių galinčių jas sutraukti. Galima jas pastoviai valyti, ir jei išvalius oda natūraliai susitrauks- šaunu, bet taip retai būna...
Mano nuomone, norint išvalyti poras ,pagerinti odos būklę, reiktų odą reguliariai valyti (ar pas kosmetologę, ar tinkamai tai darant namie), prausti ir kruopščiai valyti makiažą ir naudoti rūgštines priemones. Konkrečios priemonės pirmam puslapyje, vėliau temoje aptartos ax.gif O šiaip, iš pigesnių priemonių, Rasos prausiklis jautriai odai gal jums tiktų.

QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 07, 17:02)
Mano nuomone tokia, kad SLS ir SLES yra giminingos. SLES maziau arsi nei SLS.. bet kam man rinktis mazesni blogi, jei galiu visai be blogio apsieiti smile.gif

Mano nuomone, SLS ir SLES skiriasi tuo, kad vienas yra dirginantis detergentas, kitas ne. Jei oda yra riebi, švelnūs detergentai nebūtinai pašalins visus nešvarumus. Tad SLES gali būti puiki išeitis. SLES yra normalus, efektyvus detergentas, efektyviai pašalinantis makiažą. Tiesiog ne visiems odos tipams reikia tokio valymo. Be to, ar jis sausins odą priklauso ir nuo kitų ingredientų, esančių prausiklyje.

QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 07, 17:27)

Iš kurios pusės pažiūrėsim... Vis ingredientai-astringentai yra odos dirgikliai. Ir ingrediento blogumas labai priklauso nuo jo kiekio... O hamamelis dar ir alkoholio visada turi. Bet jei hamamelio kiekis priemonėje mažas- ne bėda. Ypač kalbant apie prausiklius.

QUOTE(spyglaite @ 2010 10 07, 17:44)
Beauty Formulas Daily Control Gel Wash:
Pries tai naudojau Rasos prausikli veidui su BHA ir siera. Dar pries tai Clinique Liquid Facial Soap Mild, tai pastarasis patiko labiausiai, nors kaina tai gerokai skiriasi… Tik ar verta jos g.gif Tai ir ieskau prausiklio, eksfoliuojancio sveitiklio, nes prisiskaiciau, kad poras gerai valo ax.gif

Labai idomu is ko ir kaip gaminates bigsmile.gif

Beauty Formulas Daily Control Gel Wash- normalus prausiklis riebiai odai. Turi dirginančių ingredientų (hamamelis, konkretūs konservantai), bet nuplaunamoje priemonėje tai neturėtų būti didelė problema, jei oda nėra jautri.

Realiai, tas prausiklis yra normalus, tik turbūt jūsų odos tipui netinkamas. Galit pabandyti ką nors iš prausiklių, kurių pirmasis detergentas būtų Cocoamidopropyl Betaine ar kiti švelnesnio tipo detergentai. O jei yra Sodium Laureth Sulfate, tai labiau prie vidurio/pabaigos. Tada prausiklis turėtų būti švelnus, bet tuo pačiu galėtų gerai makiažą pašalinti.

Šiaip, tas Clinique Liquid Facial Soap, Mild yra tikrai geras prausiklis. Jis irgi Sodium Laureth Sulfate pagrindu, bet suporuotas su kitais, drėkinančiais ingredientais, tad juo nusiprausis odos praktiškai netempia. Pati jį naudojau, buvau patenkinta, bet vien dėl kainos daugiau nebeperku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 08 spalio 2010 - 03:08