Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką,

Na, moterys dažnai priemones vien dėl kvapo perka... Pasižiūrėkit į TBS. Sudėtys jų priemonių dažniausiai elementarios, kainos didelės. O skanaus kvapo pridėta ir perka moterys. Kvapas apskritai jokios funkcijos daugiau ir neatlieka, yra visiškai nereikalingas, tik estetiniam žmogaus pasitenkinimui. Ir labai dažnai yra sudirgimo priežastimi. Nes didelė dalis kvapiųjų aliejų bei sintetiniai kvapikliai dirgina odą.

Moterys ypač kūno kremą dažnai sieja būtent su skaniu kvapu, pačios nori gerai kvepėt. Mano nuomone geriau eterinių aliejų pasidegint ar kokią žvakę užsidegt, kai "procedūriniesi", nei perdėtai prikvėpintas priemones naudot.

O "bekvapės" priemonės dažnai turi kvapą, ir neypač malonų. Kas atbaido klientus. Ypač, kurių oda nėra jautri ir kuriems bekvapės priemonės neaktualios. Tačiau priemonę pakvėpinti galima ir nekaltais augalų, vaisių ekstraktais. Bet dažniausiai niekas to nedaro. Kažkiek brangiau kainuoja, sudėtingiau tokią priemonę suformuluoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 28 rugsėjo 2010 - 23:01
Ne visos ne visos dėl kvapo perka tongue.gif Pvz. man veido priežiūrų priemonių kvapas visiškai nesvarbus, niekada net neuostau jų (nors esu ne kartą mačiusi kitas taip darant). Kalbant apie TBS tai iš viso esu nemažai papykusi ant jų ph34r.gif Pirkau TBS rankų kremą iš prabrangesnės SPA serijos, bet ne todėl, kad jis kvepėtų, o todėl, kad pasirodė geras ir veiksmingas jį testuojant. Tik iškart įtarimą sukėlė, kad labai jau priparfumuotas, kaip geri kvepalai g.gif Ir po poros -trejeto savaičių naudojimo man tas rankų kremas įvarė nemažą atopinį dermatitą doh.gif (pirmą, ir tikiuosi, paskutinį kartą tai patyriau su rankų kremu). Paskui savaitę jau nesitepiau jokiais kosmetiniais rankų kremais, tik gydomaisiais tepalais.
Žodžiu, po šios pamokos į TBS aš žiūriu labai skersai (nors niekada didelė gerbėja ir nebuvau).
Atsakyti
Man su serumais apskritai kažkaip nesekasi g.gif Kiek esu išmėginusi, visų poveikis daug maž vienodas. Matyt dėl to, kad kaip aš suprantu, beveik visi jie padengia odą kažkokia plėvele, o tai būtent ir nepatinka mano veido odai.
Na, bet gerai, kad tai buvo tik mėginukas irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Varu @ 2010 09 29, 09:21)
Man su serumais apskritai kažkaip nesekasi g.gif  Kiek esu išmėginusi, visų poveikis daug maž vienodas. Matyt dėl to, kad kaip aš suprantu, beveik visi jie padengia odą kažkokia plėvele, o tai būtent ir nepatinka mano veido odai.
Na, bet gerai, kad tai buvo tik mėginukas  irnesakyk.gif

Gali būti, kad man irgi būtent ta plėvelė netinka g.gif
Nes Rasos serumas po savaitės naudojimo irgi pasirodė, kad netinka - labai sausino odą, net tempė ją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 09 28, 22:25)
Gal tada tokiu atveju kažką iš Clinique, Olay, Paula's Choice pabandykit. Nes kiek žiūriu, dauguma Clarins priemonių sudėtys labai elementarios, kvepalų nemažai pridėta ir kaina neadekvati.

Reikes pasizvalgyti po Paula's Choise puslapi 4u.gif Nors ir nera pas mane tu rauksleliu dar, bet kaip cia kazkakas minejo, geriau prevencija nuo ju, o ne kovojimas su jomis, kai jau atsiranda smile.gif
Atsakyti
Pastaruoju metu vis labiau susigundau NEUTRAL priemoniu linija, kuri kaip deklaruojama yra ekologiska, nealergizuojanti, be kvapu, visokiu dazikliu. Klausimas butu toks: ar is tikruju sios priemones atitinka tai kaip skelbiasi. Tarkim kuno losjono, kuri esu nuziurejus isigyti, ar sudetis verta bent kiek:
Sudedamosios dalys:
Vanduo
Izoheksadekanas
Tirštinamoji medžiaga
Izopropilo palmitatas
Emulsiklis
Glicerinas
Drėkiklis
Oktildodekanolis
Tirštinamoji medžiaga
PEG-30 dipolihidroksistearatas
Emulsiklis
Magnio stearatas
Balta spalva
Magnio sulfatas
Klampumą reguliuojanti medžiaga
Natrio laktatas
pH stabilizatorius
Tetranatrio EDTA
Kompleksodarinė medžiaga
Askorbilo palmitatas
Tokoferolis
Lecitinas
Hidrintas palmių gliceridų citratas
Antioksidantai
Fenoksietanolis
Konservantas
Pieno rūgštis
pH stabilizatorius
Atsakyti
Sveiki, himalaia, turiu jautrią, raustančią odą, problema labiau su odos reaktyvumu o ne su kapiliarais, jei galite, pakomentuokit, ar EUCERIN Anti-Redness kremas galėtų būti veiksmingas? Taip pat domina EUCERIN RE-Balance, rašėte, kad jis primityvios sudėties, ar norite pasakyti, kad jautriai,sausai odai nebūtų jokio teigiamo poveikio? Ačiū už ats 4u.gif

EUCERIN Raudonį mažinantis raminamasis naktinis kremas

Sudėtis:
Aqua, Glycerin, Panthenol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Octyldodecanol, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Squalane, Tapioca Starch, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Myristyl Myristate, Butylene Glycol, Benzyl Alcohol, Glycyrrhiza Inflata, Phenoxyethanol, Sodium Carbomer, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Methylparaben, Propylparaben, Iodopropynyl Butylcarbamate.

Taip pat idedu ir EUCERIN Re-balance kremo sudėtį, galbūt galėsite palyginti, kuris veiksmingesnis 4u.gif
EUCERIN Re-Balance raminamasis veido kremas

Sudėtis:
Aqua, Ethylhexyl Cocoate, Stearyl Alcohol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Caprylic/Capric Trigliceride, Glycerin,Glyceryl Stearate Citrate,Tridecyl Stearate,Tridecyl Trimellitate, Arginine Hydrochloride , Biosaccharide Gum-1,Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol, DMDM Hydantoin.
Atsakyti
Norėčiau nuomonės apie kūno losjoną:

Lavera Body Lotion Orange Sea Buckthorn (pakuotė - elementari tūbelė)

Sudėtis: Water (Aqua), Glycerin, Alcohol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Squalane, Hydrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water, Lysolecithin, Hippophae Rhamnoides Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol, Lecithin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum, natural essential oils), Citral, Geraniol, Limonene, Linalool.

Labai dėkui iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 29, 03:23)
Gali būti, kad man irgi būtent ta plėvelė netinka g.gif
Nes Rasos serumas po savaitės naudojimo irgi pasirodė, kad netinka - labai sausino odą, net tempė ją doh.gif

Rasos serumas nėra "tikras" serumas- vandens/ glicerino pagrindu (dažniausiai būna vandens/ silikonų arba tik silikonų pagrindas), nelabai visokių plėvelių formuojančių yra, tik 7 ingredientai ten. Be vandens ir glicerino- 2 augalų ekstraktai, hialuronas, konservantas ir odos kondicionierius. Gal jums čiobrelis taip su oda sureagavo...

QUOTE(skittles @ 2010 09 29, 10:44)
Pastaruoju metu vis labiau susigundau NEUTRAL priemoniu linija, kuri kaip deklaruojama yra ekologiska, nealergizuojanti, be kvapu, visokiu dazikliu. Klausimas butu toks: ar is tikruju sios priemones atitinka tai kaip skelbiasi. Tarkim kuno losjono, kuri esu nuziurejus isigyti, ar sudetis verta bent kiek:

Turbūt suprantate, kad pagal tokius ingredientus, kaip "Drėkiklis", "Antioksidantai" ar "Emulsiklis" nelabai įmanoma ką pasakyti. Įdomu, o kodėl vietoj "Izopropilo palmitatas", "Oktildodekanolis" irgi neparašė "Tirštiklis". Sakot, bet dažiklių, o tai ką tada reiškia sudėty "Balta spalva"? Spėju, kad labai elementari priemonė, gerų ingredientų turi, bet pačiam gale, lašelį.

QUOTE(Elegant @ 2010 09 29, 12:26)
Sveiki, himalaia, turiu jautrią, raustančią odą, problema labiau su odos reaktyvumu o ne su kapiliarais, jei galite, pakomentuokit, ar EUCERIN Anti-Redness kremas galėtų būti veiksmingas? Taip pat domina EUCERIN RE-Balance, rašėte, kad jis primityvios sudėties, ar norite pasakyti, kad jautriai,sausai odai nebūtų jokio teigiamo poveikio? Ačiū už ats  4u.gif

EUCERIN Raudonį mažinantis raminamasis naktinis kremas

Taip pat idedu ir EUCERIN Re-balance kremo sudėtį, galbūt galėsite palyginti, kuris veiksmingesnis  4u.gif
EUCERIN Re-Balance raminamasis veido kremas

EUCERIN Anti-Redness Raudonį mažinantis raminamasis naktinis kremas- kaip raudoniui mažinti, galėtų turėti bent jau dirglumą mažinančių ingredientų (turi vieną, bet labai mažai). Šiaip, labai paprasta formulė, vienintelis geresnis ingredientas- skvalanas. Bet bent jau jautriai, sausesnei odai turėtų tikt.

EUCERIN Re-Balance raminamasis veido kremas- -jautriai sausai odai bus poveikis- drėkinants. Bet tik tiek. Nes sudėtyje- vanduo, emolientai, emulsikliai ir konservantai. Viskas, nieko daugiau naudingo.

QUOTE(Rainy day @ 2010 09 29, 14:10)
Norėčiau nuomonės apie kūno losjoną:
Lavera Body Lotion Orange Sea Buckthorn (pakuotė - elementari tūbelė)

Lavera Body Lotion Orange Sea Buckthorn kūno losjonas- 3 vietoj alkoholis- nėra baisiai daug, bet gali sausinti, dirginti odą. Šiaip, turi neblogų drėkiklių/antioksidantų- alyvuogių, sojos, migdolų aliejų, skvalano. Bet man atrodo, kad geriau jau pačiam tų aliejų pasimaišyt- bent jau dirbtinių kvepalų ir alkoholio nebus pridėta, kaip šitam losjone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 29 rugsėjo 2010 - 20:55
dekoju labai himalaya uz atsakyma thumbup.gif
P.S. tik dabar pagalvojau gal toj losjono sudety po tu apibendrinanciu zodziu tirstinamoji medziaga, drekiklis, koncervantas ir pan. tiesiog nesudeti dvitaskiai (sudeti citavau is internetinio gaminiu psl.)? kai medziagu nepazystu nezinau ar logikos yra blush2.gif
Atsakyti
as ir vel cia blush2.gif domina sitie:
Olay Total Effects Eye Transforming Cream
Aqua, Glycerin, Isohexadecane, Niacinamide, PPG-15 Stearyl Ether, Stearyl Alcohol, Titanium Dioxide, Dimethicone, Polyacrylamide, Behenyl Alcohol, Petrolatum, Cetyl Alcohol, C13-14 Isoparaffin, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Steareth-21, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Mica, Aloe Barbadensis, Camellia Oleifera, Cucumis Sativus, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Laureth-7, Allantoin, Disodium EDTA, Silica, Dimethiconol, Myristyl Alcohol, Steareth-Z, Zinc Oxide, Isopropyl Titanium Triisostearate, Polyhydroxystearic Acid, Citric Acid, Tocopherol, Oleth-3 Phosphate, Ethylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Phenoxyethanol, BHT, Imidazolidinyl Urea, CI 77499, CI 77491.

Olay Classic Care Active Beauty Fluid Sensitive(ar gali sis kimst poras?)
Aqua, Glycerin, Sorbitan Stearate, Dimethicone, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Cetyl Ricinoleate, Sucrose Cocoate, Dimethiconol, Cetyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Glyceryl Hydroxystearate, Stearic Acid, Steareth-100, Tetrasodium EDTA, Potassium Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Propylparaben, Palmitic Acid, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Myristic Acid.a

Olay Anti-Wrinkle Nature Fusion Day Fluid(taip pat domina del poru kimsimo)
Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Niacinamide, Dimethicone, Titanium Dioxide, Isopropyl Palmitate, Octocrylene, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Vitis Vinifera Seed Oil, Panax Ginseng Extract, Hippophae Rhamnoides Extract, Propylene Glycol, Glucose, Caramel, Bisabolol, Dimethiconol, Arachidyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sorbitan Stearate, Citric Acid.

aciu labai uz pagalba 4u.gif smile.gif

Atsakyti
QUOTE(skittles @ 2010 09 30, 02:32)
dekoju labai himalaia uz atsakyma thumbup.gif
P.S. tik dabar pagalvojau gal toj losjono sudety po tu apibendrinanciu zodziu tirstinamoji medziaga, drekiklis, koncervantas ir pan. tiesiog nesudeti dvitaskiai (sudeti citavau is internetinio gaminiu  psl.)? kai medziagu nepazystu nezinau ar logikos yra  blush2.gif

Mmmm, jūs teisi. Dar kartą peržiūrėjau sudėtį, tai tikrai, po ingrediento eina apibūdinimas. Tada apibendrinsiu...

Neutral kūno losjonas (gal pilną pavadinimą turite?)- labai paprasta priemonė labiau sausai odai. Turi lašelį gerų ingredientų, bet tik lašelį, kurs odai turbūt net nepasijaus. Iš esmės, priemonės pagrindas- elementarūs tirštikliai ir emolientai/ emulsikliai. Dėl sudėties paprastumo greičiausiai tiktų ir jautresnei odai.

QUOTE(Belle Du Jour @ 2010 09 30, 11:02)
as ir vel cia blush2.gif domina sitie:
Olay Total Effects Eye Transforming Cream

Olay Classic Care Active Beauty Fluid Sensitive(ar gali sis kimst poras?)

Olay Anti-Wrinkle Nature Fusion Day Fluid(taip pat domina del poru kimsimo)

aciu labai uz pagalba 4u.gif  smile.gif

Belle Du Jour, nepamrškit pakuotės tipo nurodyt, nuo jo irgi daug kas priklauso ax.gif
Ir būkit žmogus, pasinaudokit paieška pirma prieš klaudsama, ir savo, ir mano laiką sutaupysit mirksiukas.gif

Olay Total Effects Eye Transforming Cream- sudėtis labai gera, neturėtų kremas būti “sunkus”. Tačiau pakuotė- indelis, ir dar permatomas.

Olay Classic Care Active Beauty Fluid Sensitive- porų kimšti neturėtų, bet turbūt bus labiau tinkamas sausesnei odai. Labai elementari sudėtis- vanduo, emolientai, tirštikliai, konservantai.

Iš pirmo puslapio:

QUOTE(himalaia @ 2010 08 27)
Olay Anti-wrinkle Nature Fusion Day Cream- „anti wrinkle“ į pavadinimą turbūt įdėtas dėl apsaugos nuo saulės (visi juk žino, kad saulė raukšles „gamina“). O ‚nature fusion“ turbūt dėl kelių augalų ekstraktų, nes naūralumu ten niekas nešviečia smile.gif Turi labai daug gero ingrediento niacinamido (pasiskaitykit apie jo gerąsias savybes ir pati nuspręskit, ar verta jo vengti smile.gif) Aliuminis turėtų suteikti kažkiek matiškumo, sugerti riebalus. Žodžiu, turi daug labai puikių ingredientų (antioksidantų, dirglumą mažinančių, ląstelių komunikaciją skatinančių), tikrai geras drėkiklis su apsauga nuo saulės. Dar mica įdėta- turbūt kažkiek oda gali dėl to švytėti. Ar pakuotė- ne indelis? Jei ne, tai sakyčiau, kad vos ne idealus kremas normaliai vos į riebumą ar vos į sausumą odai. Jei indelyje- niacinamidas vistiek išliks stabilus, tačiau antioksidantai ilgainiui naudojant sunyks. Aš drąsiai tokią priemonę naudočiau, puiki prevencija raukšlėms, padedanti odai geriau funkcionuoti.

Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2010 09 27, 14:17)
Didžiausia šviesai ar orui jautrių ingredientų grupė yra antioksidantai, vitaminai (ypač C, taip pat A, E, D...- jų pavadinimų yra įvairių). Yra daug augalinių ekstraktų, aliejų kurie turi antioksidacinį poveikį arba šiaip yra nelabai stabilūs švesoje ir kontaktuojant su oru- green tea, avocado, grape seed, tea tree, soy, algae, argan, pomegranate...
Taip pat niacinamidas, retinolis ir jo dariniai, antioksidacinės amino rūgštys, visi saulės apsaugos ingredientai... Žodžiu sąrašas tikrai netrumpas. Jei priemonė turi, kaip aš sakau, „gerųjų ingredientų“, pakuotė privalo išlaikyti juos stabiliais. Tad gera praktika, jai yra pasirinkimas- nepirkti kremų indeliuose (nebent sudėtis būtų visiškai "plika" ir elementari- tik emolientai, tirštikiai ir pan. Arba, pvz., AHA ir BHA rūgštys- taip pat nėra jautrios).

Atsiprašau už klaidą, niacinamidas yra stabilus- nejautrus šviesai ar orui.
Atsakyti