Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės suprasti kosmetiką,

QUOTE(himalaia @ 2010 09 22, 11:27)
Tai yra pirmo lygio pylingas, kuris neprasiskverbia pro viršutinį odos sluoksnį, į gilesnį, tai prisižaisti su tokiu sudėtingiau, svarbu tik nelaikyti per ilgai, kad oda nesudirgtų, ypač, jei dar prie rūgščių nepratusi.

As esu dariusi pas kosmetologe rugstinius valymus, viena karta ir TCA. Naudoju nuolat rugstine kosmetika.
Tai va,labai noreciau sios priemones,tik bijau pirkti,kad paskui nemokesiu naudotis ar ka... biggrin.gif

Aha,as kazkaip isiziurejau,tai rinkinukas ten yra,bha,neutralizatorius ir dar vatos lapeliai ar kas ten.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 09 22, 09:52)
Taip, Paula Begoun yra paulaschoice.com autorė. Ji kosmetikos industrijoje dirba nuo jaunų dienų, buvo kosmetologė, vizažistė, žurnalistė, rašanti kosmetinėmis temomis. Taip pat yra parašiusi keletą knygų kosmetikos, plaukų priežiūros priemonių tema (aš visus naujausius leidimus turiu), leidžia savo kosmetikos liniją. Jos nuomonę vertinu ir atsižvelgiu dėl to, kad nors Paula ir pardavinėja savo kosmetines priemones, apie kitų kompanijų produktus atsiliepia labai nešališkai bei remiasi tik mokslinių tyrimų patvirtintais faktais, be jokių ten vietų interpretacijai ir skaitymų tarp eilučių. Man ji patinka tuo, kad bet kokia kaina neprastuminėja savų produktų, o bando paprastiems žmonėms parodyti, kaip veikia kosmetikos pramonė ir kas tikrai priemonėse veiksminga, o kas yra tik išpūstas burbulas.

Reiks man kada i ta jos puslapi ilisti pasinagrineti, tik vis nera laiko doh.gif
Atsakyti
Na, nenoriu skatinti, tik sakau, naudojimas nėra sudėtingas. Su stipresnėm rūgštim jau yra didelė rizika, kad netolygiai ir nevienodu laiku apsitepus oda nudegs, rūgštis bus per ilgai palikta, oda vėliau pradės luptis ir pan. O su 10% BHA, jei jau oda mačius medium TCA peel, ir šiaip prie rūgštinių pylingų pripratus, net neturėtų jaustis kažkoks ryškus dirglumas po procedūros, ypač, jei nepersistengsi su procedūros trukme ir geras raminamąsias priemones po to panaudosi.
Be to, BHA pylingo ir specifika yra truputi kitokia, nei TCA ar AHA. Ji iš esmės žymiai mažiau dirgina odą. O naudojimas gana elementarus- odos valymas/ paruošimas, kruopštus rūgšties padengimas, tada neutralizavimas ir odos raminimas. O tada jau įprasta popylinginė priežiūra- drėkinimas ir saulės vengimas/ apsauga.
Papildyta:
QUOTE(Sunreja @ 2010 09 22, 06:00)
Reiks man kada i ta jos puslapi ilisti pasinagrineti, tik vis nera laiko  doh.gif

Tikrai verta ten pasikapstyti, yra labai daug naudingos ir, svarbiausia, patikimos informacijos.
Atsakyti
as ir vel cia biggrin.gif o kaip sis:
Burts Bees Radiance Serum
Aqua (water, eau), glycerin, alcohol denat., royal jelly, glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, glucose, xanthan gum, sodium chloride, glucose oxidase, lactoperoxidase, caramel.
Burt's Bees Radiance Day Lotion
Water , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil , Ricinus Communis (Castor) Seed Oil , Glycerin , Cocos Nucifera (Coconut) Oil , Sucrose Distearate , Royal Jelly , Sucrose Stearate , Acacia Senegal Gum , Calendula Officinalis flower Extract , Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract , Hydrastis Camadensis (Golden Seal) Extract , Symphytum Officinale (Comfrey) Extract , Xanthan Gum , Lecithin , Citric Acid , Fragrance , Chlorphenesin , Phenoxyethanol.
aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Belle Du Jour @ 2010 09 22, 09:35)
as ir vel cia biggrin.gif o kaip sis:
Burts Bees  Radiance Serum

Burt's Bees Radiance Day Lotion

Burts Bees Radiance Serum- trečioj vietoj esantis alkoholis gali dirginti odą. O šiaip, priemonė visiškai elementari, paprastas drėkiklis. Vienintelis geras dalykas-saldymedžio ekstrakas- odą raminantis ingredientas.

Burt's Bees Radiance Day Lotion SPF 15- apsauga nuo saulės sausai odai, gali kimšti poras. Šiaip, formulė labai elementari.
Atsakyti
Antiseptinis Boro Plus kremas (25 ml), Himani

Sudėtis: cinko oksidas 2,5%, smailalapė imbierinė lelija (hedychium spicatum) 1,5%, sandalmedis 1%, alavijas 1%, nimas%, boro rūgštis 0.8%, vetiverijos 0,5%, bazilikas 0,4%, ciberžolė 0,3%, saldymedis 0,3%, talkas 11%, pagrindo tepalas
rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena,

norėjau pasiteirauti, ką manote apie prausimosi priemones, kurių sudėties aprašyme antroje vietoje (po vandens) puikuojasi sodium laureth sulfate? Aš gana neigiamai žiūriu į tai... tačiau gal nevertėtų? Vis tik manau, kad yra pakankamai švelnesnių detergentų. O kai tokį detergentą antru numeriu pamatau ir ne viename intymios higienos prausyklyje, tai imu abejoti savo nusistatymu prieš SLS.

Iš anskto dėkoju už kompetentingas nuomones 4u.gif
Atsakyti
O man labai idomu,ar realiai yra prekyboj kazkoks serumas kuris paskaistintu veida,apmazintu rauksles bent vizualiai ar trumpam kol naudoji biggrin.gif ax.gif ?nes atrodo visi jie vienodi ir nieko gero nedaro ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ne_mamukas @ 2010 09 23, 05:23)
Antiseptinis Boro Plus kremas (25 ml), Himani

Sudėtis: cinko oksidas 2,5%, smailalapė imbierinė lelija (hedychium spicatum) 1,5%, sandalmedis 1%, alavijas 1%, nimas%, boro rūgštis 0.8%, vetiverijos 0,5%, bazilikas 0,4%, ciberžolė 0,3%, saldymedis 0,3%, talkas 11%, pagrindo tepalas
rolleyes.gif

Kad čia jau daugiau vaistas, nei kosmetika, nes turi boro, cinko... Ir sudėtis nepilna, nes "pagrindo tepalas" gali būti bet kas.
Turi kvapiųjų aliejų ar ekstraktų, kurie gali odą dirginti.

QUOTE(Rainy day @ 2010 09 23, 07:31)
Laba diena,

norėjau pasiteirauti,  ką manote apie prausimosi priemones, kurių sudėties aprašyme antroje vietoje (po vandens) puikuojasi sodium laureth sulfate? Aš gana neigiamai žiūriu į tai... tačiau gal nevertėtų? Vis tik manau, kad yra pakankamai švelnesnių detergentų. O kai tokį detergentą antru numeriu pamatau ir ne viename intymios higienos prausyklyje, tai imu abejoti savo nusistatymu prieš SLS.

Iš anskto dėkoju už kompetentingas nuomones  4u.gif

Na, visų pirma, tai SLS ir Sodium Laureth Sulfate nėra tas pats. SLS (Sodium Lauryl Sulfate) tikrai reikia vengti, nes jis yra stiprus odos dirgiklis. Tuo tarpu Sodium Laureth Sulfate (SLES arba dar kartais, retai rašo Sodium Lauryl Ether Sulfate) yra normalus, efektyvus, nekaltas detergentas.
Jei painiojasi, juos patogu atskirti pagal E raidę- SLS- Lauryl, SLES- Laureth. E raidė- gėris, nėra e- blogis smile.gif

Ar verta vengti SLES priklauso nuo odos tipo ir prausiklio funkcijos. Jei oda riebi ir norima efektyviai pašalinti makiažą, SLES yra tam labai tinkamas detergentas (ypač, jei sudėtyje kartu yra ir Cocamidopropyl Betaine- jis sušvelnina SLES poveikį, bet valomasis efektas išlieka). Riebiai odai SLES puikiai tinka, nes yra efektyvus, bet nedirginantis. Žinoma, yra ir žymiai švelnesnių detergentų, bet kuo detergentas švelnesnis, tuo mažesnė tikimybė, kad gerai odą nuvalys. Jei oda sausesnė, nebūtina SLES vengti- daug kas priklauso nuo likusios prausiklio sudėties. Bet dažnai naudojant sausą odą gali dar labiau pasausint.

Mano prausiklio taktika tokia: vakarui, kada reikia dienos nešvarumus, makiažą nuplauti, naudoju prausiklį SLES pagrindu, rytui, kai nelabai yra ką ten plauti- naudoju prausiklį su švelnesniais detergentais.
Papildyta:
QUOTE(Belle Du Jour @ 2010 09 23, 12:34)
O man labai idomu,ar realiai yra prekyboj kazkoks serumas kuris paskaistintu veida,apmazintu rauksles bent vizualiai ar trumpam kol naudoji biggrin.gif  ax.gif ?nes atrodo visi jie vienodi ir nieko gero nedaro ax.gif  smile.gif

Yra, tik atsirinkt reikia ir pakankamai ilgai naudoti, kad efektas matytųsi. Per minutę tik dirginančios arba plėvelę formuojančios priemonės raukšles laikinai sumažins, o tai odai nėra labai sveika.

Tikrai skaistina ir raukšles mažina priemonės su AHA, didesnės koncentracijos niacinamidu, retinoliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 rugsėjo 2010 - 19:13
Ačiū Jums, himalaia, už išsamų atsakymą. Kur ten supaisysi tuos visus pavadinimus, kurie ne tos srities žinovui nuolat painiojasi. Man apskritai nuo tų visų sudėčių plaukai piestu stojasi biggrin.gif Neturiu nei laiko, nei kompetencijos analizuotis tas visas sudėtis, visokius sulfatus ir kitokius velnius lotuliukas.gif Ale ką daryti paprastam žmogeliui, kai imi nepasitikėti kosmetikos gamintojais ir manai, kad jų noras užsidirbti kuo daugiau gražaus pinigėlio yra aukščiau už bet kokias žmogiškąsias, nematerialias vertybes.
Ramia galva pasiteplioju, pavyzdžiui, kokiu kokoso aliejumi (ar bet kokiu kitokiu - slyvų kauliukų, sėmenų ir t.t., priklausomai nuo poreikio) ir gyvenu ramiai biggrin.gif Tikiuosi, kad bent šitie nekenkia. Bet neišvengiu ir visokių sulfatų savo buityje... ir nieko čia nepadarysi. Manau, kad reikia tik mažiau leistis plauti mums, moterims, smegenis. Jei kosmetika būtų tokia veiksminga, kaip vienas per kitą rėkia visi gamintojai, tai mes visos visą gyvenimą vaikščiotumėm jaunutėlės ir gražutėlės. Bet taip, deja, nėra. Gamtoje vyksta natūralūs senėjimo procesai ir nelieka nieko kito, kaip tik su tuo susitaikyti...
Atsakyti
Rainy day, būtent nuo tokio nepasitenkinimo- vis perki perki, o rezultato 0, tas pats kas nieko nenaudotum, ir prasidėjo mano kapstymasis po sudėtis.

Senėjimo nesustabdysi, bet pristabdyt įmanoma smile.gif Bet, kaip mano mama pasakė, kai pasiūliau jai kokį veiksmingesnį kremą nuo raukšlių atsiųst- "o kam tas kremas, man raukšlės netrukdo" smile.gif
Atsakyti
himalaia, bet juk tam reikia tiek daug laiko... verysad.gif mano profesijos sritis nieko bendra neturi su gamtos mokslais, tai pradėti gilintis ir kapstytis po chemijos labirintus aš nedrįstu blush2.gif savo darbeliais iki paryčių užsivertusi, tai kur tau... ir apskritai, aš galvoju labai senamadiškai - mūsų mamos ir močiutės atrodė tikrai neblogiau už mus ir be jokių lorealių biggrin.gif čia grynas marketingas ir pinigų darymas, kaip ir bet kuriame kitame versle, o kloti krūvas šlamančiųjų vien dėl to, kad viena kita raukšlelė pasirodytų šiek tiek vėliau, nematau jokios prasmės g.gif
Aplinkui mus visas tiek daug moterų, kurios dideles sumas palieka visokiems lancomams... ir ką? vakare nusipraususios dekoratyvinę kosmetiką jos atrodo geriau už tas, kurios jų nenaudoja? Nesinori tuo tikėti...
Et, čia diskusija be galo be krašto smile.gif Ir neaišku, kas teisus, o kas ne... Jei moterys jaučiasi geriau naudodamos kremus, losjonus, šveitiklius, rūgštis, šarmus ir dar velniai žino ką, tai tebūnie smile.gif Saviitaiga irgi galinga mirksiukas.gif
Atsakyti