QUOTE(Violeta* @ 2010 08 30, 21:34)
dabar klausimėlių turiu - va, turiu tikrai retai naudojamų proginių rūbų - velkuos tik į darbinius kalėdinius vakarėlius, retas iškilmingas šeimos šventes ir pan....Yra ir dar prabangesnių rūbų pirktų vienai progai- manau, visom turim tokių daiktų, kurių reikėjo tarkim, kažkieno vestuvėms ir pan - kur dedate tokius daiktus? Laikote, metate? Pvz, buvusius madingus odinius švarkelius? Buvusius darbinius rūbus, kurie darbui nebetinka, nes nudėvėti, ištepti ir pan? Ką darote su retai naudojamais papuošalais, visokiais šalikais? Man tiesiog įdomu - nes revizuojant spintas koks trečdalis bus retai naudojamų, ale labai geros kokybės, mažai dėvėtų ir greitai neprisireiksiančių...yra ir per mažų suknelių...Kur dedate tokius daiktus, kur nekyla ranka išmest? Ar laikot rūbus keliančius sentimentų? O ką renkate ir kaupiate nepaisant jokių principų?
Turiu keletą puošnių rūbų, juos laikau atskirai nuo kitų (paprastam maximos maiše
). Man puošnių rūbų reikia labai mažai, kartais per sezoną nebūna nei 1 progos pasipuošti, kartais būna 1.. Bet kažkiek tų rūbų verta turėt
Iš viso iš puošnių rūbų šiai dienai turiu: maikutę, palaidinę, megztuką su kailinėmis detalėmis, kokteilinę suknelę. Karts nuo karto tą maišą perktatau ir kažką atsidedu pardavimui. Neseniai pardaviau vieną maikutę ir "mažą juodą suknelę", nes man jos nebetiko..
Štai pav. iš straipsnio, kaip gali atrodyti puošnių rūbų kapsulė:
Nebetinkamų nešioti rūbų atsikratau. Atiduodu, išparduodu.. Nudevėtus, išteptus metu lauk be jokio gailesčio. Papuošalus, šalikus pasilieku. Bet jei tai pigios bižuterijos pavyzdys, užsilikęs nuo paauglystės - man kyla ranka išmest
Aplamai, aš kažkaip neprisirišu prie daiktų, ypač rūbų. Jei suvokiu, kad nebenešiosiu - metu lauk, negaila.
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 08 30, 23:01)
O pas mane norom nenorom šis principas sakyčiau jau yra. Nors esu vasaros tipas, vyrauja juoda spalva, dar ruda, pilka. Na vasarai yra šiek tiek spalvų daugiau - trumparankovių marškinukų. Ir vieną turiu raudoną storą vilnonį megztuką. Kartais stalčių atidarius net juokas ima, visi rūbai juodi megztukai, golfai ilgom/trumpom rankovėm ir pan. Kai nusiperku eilinį juodą rūbą jau žinau ką vyras pasakys - ''svarbiausiai, kad spalva gera....''
Be reikalo
Jei juoda netinka, kam ją imti už pagrindą? Vasaros tipui rekomenduojama už pagrindą imti pilkai melsvą spalvą. Ją derinti su: šviesiai žalia, balta ir raudona, pilka, šviesiai rožine ir šalto atspalvio ruda, rožine ir šviesia žalia, pilka ir balta, džinsine mėlyna, vaniline geltona ir šviesiai mėlyna, alyvų ir pilkai rožine, smėlio, alyvų ir vaniline geltona. Jei už pagrinda imama ruda spalva (šalto atspalvio, nuo balintos kavos iki juodojo šokolado), tai ji derinama su: džinsine mėlyna, pilkai melsva + šviesiai žalia + balta, pilka + balta + raudona, alyvų + pilkai rožine, levandų + geltona.
Paimta iš
čia.
Pagal spalvos tipų teorija, vasaros tipui vienintelė tikrai netinkanti spalva yra juoda
Ją galima taikyti kelnėms, sijonams, batams, rankinėms, bet ne tiems rūbams, kurie yra arti veido.
Papildyta:
QUOTE(Brigitte @ 2010 08 30, 22:09)
Aciu uz gera tema
Nors tiesa sakant nemanau kad mano spintoj kada nors 100proc. prigis kapsules principas. Nu isproteciau 2-3 metus deveti rubus is tu paciu 2-3 spalvu
Bet patarimu vertu demesio radau tikrai daug
Iš tikrųjų, net taikant 100 % nesigauna 2 - 3 spalvos keletui metų, nes:
1. Kapsulių turi būti kelios - darbo rūbų kapsulė, laisvalaikio rūbų, šventinių rūbų, galbūt sportinių rūbų, kas sportuoja ir tt. Priklauso nuo gyvenimo būdo, bet vis tiek jų bus kelios. Kikevieno kepasulėje vyraus skirtingos spalvos.
2. Sezonai. Kažkas skirsto į 4 (ruduo, žiema, pavasaris, vasara), kažkas į 2 (šiltas, šaltas), bet - kiekvienam sezonui savos kapsulės, jų spalvinės gamos skirsis (vasarai galbūt ryškesni rūbai, žiemai gal tamsesni).