Įkraunama...
Įkraunama...

Rūbų kapsulės

QUOTE(dontstop @ 2010 08 30, 19:42)
Nu kad nejuokauju  smile.gif  Tikrai perstoros miniakui  smile.gif

vistiek netikiu, muset labai priekabi vaizdui, kuri matai veidrodyje, man mano kojos irgi atrodo storos. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2010 08 30, 19:51)

clap.gif yahoo.gif aciuks.gif

as ruduo, o spalvos patinka ziemos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 30 rugpjūčio 2010 - 18:54
Fukse, dariau taip: statau pėlės žymeklį ant paveiksliuko, spaudžiu dešinį mytuką, pasirenku Paveikslo savybės. Šalia "Adresas" nukopijuoju visą tą eilutę. Paskui kai rašau žinutę į forumą, virš balto teksto lauko spaudžiu IMG, ten įklijuoju tą adresą, spaudžiu Gerai 4u.gif
Papildyta:
Fukse, iš kur trauki tokius gerus straipsnius? biggrin.gif

Apie spalvos tipus ir aš šį bet tą pritaupius ax.gif
viens
du
Žiemos
žiemos - ten pat apačioje nuorodos į kitus tipus
žiemos dar
pavasaris
ruduo
vasara
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 08 30, 20:05)
Fukse, dariau taip: statau pėlės žymeklį ant paveiksliuko, spaudžiu dešinį mytuką, pasirenku Paveikslo savybės. Šalia "Adresas" nukopijuoju visą tą eilutę. Paskui kai rašau žinutę į forumą, virš balto teksto lauko spaudžiu IMG, ten įklijuoju tą adresą, spaudžiu Gerai 4u.gif
Papildyta:
Fukse, iš kur trauki tokius gerus straipsnius? biggrin.gif

Apie spalvos tipus ir aš šį bet tą pritaupius  ax.gif
viens
du
Žiemos
žiemos - ten pat apačioje nuorodos į kitus tipus
žiemos dar
pavasaris
ruduo
vasara

ir tavo link'ai super, aciu thumbup.gif
is intiko lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū Fuksei ir Donstop už gerą temą ir labai naudingus patarimus 4u.gif - tikrai labai įdomu ir naudinga, ačiū.

Aš irgi n metų perku kelių man tinkamų spalvų rūbus, esu įsikinkius į klasikinį - darbui, pusiau klasikinį ir sportinį stilius laisvalaikiui. Bazinės spalvos kokios trys, bet realiai yra daugiau, kokios 5. Rūbai perkami ne sezonui, o bent keliems metams mažiausiai ir tik geros kokybės iš iš visur - Lt, užsienio, ir skudarynų - jei daiktas geras, originalus, tinka prie esamų daiktų, man nesvarbu iš kur jis. Šiaip ką suplanavus perku retai, nebent mirtinai prisireikia, o taip būna dėl retų progų kai reikia pasipuošt ir nelabai ką išspaudžiu iš esamo garderobo, arba reikia šiltų daiktų, bet realiai žinau ko reikia/reikės artimam pusmečiui ir jei neplanuotai randu kas tinka, patinka, dera prie kitų ta ir perku, aišku, ir finansai pasveriami - ar vertas tas daiktas tiek, ar jis man atidirbs..Silpnybę turiu rankinėms ir batams, tai leidžiu čia sau paišlaidaut - man tai svarbus akcentas na ir miela, bet viskas labai suderinta ir ilgam laikui..

dabar klausimėlių turiu - va, turiu tikrai retai naudojamų proginių rūbų - velkuos tik į darbinius kalėdinius vakarėlius, retas iškilmingas šeimos šventes ir pan....Yra ir dar prabangesnių rūbų pirktų vienai progai- manau, visom turim tokių daiktų, kurių reikėjo tarkim, kažkieno vestuvėms ir pan - kur dedate tokius daiktus? Laikote, metate? Pvz, buvusius madingus odinius švarkelius? Buvusius darbinius rūbus, kurie darbui nebetinka, nes nudėvėti, ištepti ir pan? Ką darote su retai naudojamais papuošalais, visokiais šalikais? Man tiesiog įdomu - nes revizuojant spintas koks trečdalis bus retai naudojamų, ale labai geros kokybės, mažai dėvėtų ir greitai neprisireiksiančių...yra ir per mažų suknelių...Kur dedate tokius daiktus, kur nekyla ranka išmest? Ar laikot rūbus keliančius sentimentų? O ką renkate ir kaupiate nepaisant jokių principų?
Atsakyti
Aciu uz gera tema thumbup.gif Nors tiesa sakant nemanau kad mano spintoj kada nors 100proc. prigis kapsules principas. Nu isproteciau 2-3 metus deveti rubus is tu paciu 2-3 spalvu schmoll.gif Bet patarimu vertu demesio radau tikrai daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2010 08 30, 22:09)
Aciu uz gera tema  thumbup.gif  Nors tiesa sakant nemanau kad mano spintoj kada nors 100proc. prigis kapsules principas. Nu isproteciau 2-3 metus deveti rubus is tu paciu 2-3 spalvu  schmoll.gif  Bet patarimu vertu demesio radau tikrai daug  smile.gif

O pas mane norom nenorom šis principas sakyčiau jau yra. Nors esu vasaros tipas, vyrauja juoda spalva, dar ruda, pilka. Na vasarai yra šiek tiek spalvų daugiau - trumparankovių marškinukų. Ir vieną turiu raudoną storą vilnonį megztuką. Kartais stalčių atidarius net juokas ima, visi rūbai juodi megztukai, golfai ilgom/trumpom rankovėm ir pan. Kai nusiperku eilinį juodą rūbą jau žinau ką vyras pasakys - ''svarbiausiai, kad spalva gera....'' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 30, 21:34)

dabar klausimėlių turiu - va, turiu tikrai retai naudojamų proginių rūbų - velkuos tik į darbinius kalėdinius vakarėlius, retas iškilmingas šeimos šventes ir pan....Yra ir dar prabangesnių rūbų pirktų vienai progai- manau, visom turim tokių daiktų, kurių reikėjo tarkim, kažkieno vestuvėms ir pan - kur dedate tokius daiktus? Laikote, metate? Pvz, buvusius madingus odinius švarkelius? Buvusius darbinius rūbus, kurie darbui nebetinka, nes nudėvėti, ištepti ir pan? Ką darote su retai naudojamais papuošalais, visokiais šalikais? Man tiesiog įdomu - nes revizuojant spintas koks trečdalis bus retai naudojamų, ale labai geros kokybės, mažai dėvėtų ir greitai neprisireiksiančių...yra ir per mažų suknelių...Kur dedate tokius daiktus, kur nekyla ranka išmest? Ar laikot rūbus keliančius sentimentų?  O ką renkate ir kaupiate nepaisant jokių principų?

Turiu keletą puošnių rūbų, juos laikau atskirai nuo kitų (paprastam maximos maiše biggrin.gif blush2.gif ). Man puošnių rūbų reikia labai mažai, kartais per sezoną nebūna nei 1 progos pasipuošti, kartais būna 1.. Bet kažkiek tų rūbų verta turėt smile.gif
Iš viso iš puošnių rūbų šiai dienai turiu: maikutę, palaidinę, megztuką su kailinėmis detalėmis, kokteilinę suknelę. Karts nuo karto tą maišą perktatau ir kažką atsidedu pardavimui. Neseniai pardaviau vieną maikutę ir "mažą juodą suknelę", nes man jos nebetiko..
Štai pav. iš straipsnio, kaip gali atrodyti puošnių rūbų kapsulė:
user posted image
user posted image
user posted image
Nebetinkamų nešioti rūbų atsikratau. Atiduodu, išparduodu.. Nudevėtus, išteptus metu lauk be jokio gailesčio. Papuošalus, šalikus pasilieku. Bet jei tai pigios bižuterijos pavyzdys, užsilikęs nuo paauglystės - man kyla ranka išmest biggrin.gif Aplamai, aš kažkaip neprisirišu prie daiktų, ypač rūbų. Jei suvokiu, kad nebenešiosiu - metu lauk, negaila.

QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 08 30, 23:01)
O pas mane norom nenorom šis principas sakyčiau jau yra. Nors esu vasaros tipas, vyrauja juoda spalva, dar ruda, pilka. Na vasarai yra šiek tiek spalvų daugiau - trumparankovių marškinukų. Ir vieną turiu raudoną storą vilnonį megztuką. Kartais stalčių atidarius net juokas ima, visi rūbai juodi  megztukai, golfai ilgom/trumpom rankovėm ir pan. Kai nusiperku eilinį juodą rūbą jau žinau ką vyras pasakys - ''svarbiausiai, kad spalva gera....'' biggrin.gif

Be reikalo unsure.gif Jei juoda netinka, kam ją imti už pagrindą? Vasaros tipui rekomenduojama už pagrindą imti pilkai melsvą spalvą. Ją derinti su: šviesiai žalia, balta ir raudona, pilka, šviesiai rožine ir šalto atspalvio ruda, rožine ir šviesia žalia, pilka ir balta, džinsine mėlyna, vaniline geltona ir šviesiai mėlyna, alyvų ir pilkai rožine, smėlio, alyvų ir vaniline geltona. Jei už pagrinda imama ruda spalva (šalto atspalvio, nuo balintos kavos iki juodojo šokolado), tai ji derinama su: džinsine mėlyna, pilkai melsva + šviesiai žalia + balta, pilka + balta + raudona, alyvų + pilkai rožine, levandų + geltona.
Paimta iš čia.
Pagal spalvos tipų teorija, vasaros tipui vienintelė tikrai netinkanti spalva yra juoda 4u.gif Ją galima taikyti kelnėms, sijonams, batams, rankinėms, bet ne tiems rūbams, kurie yra arti veido.
Papildyta:
QUOTE(Brigitte @ 2010 08 30, 22:09)
Aciu uz gera tema  thumbup.gif  Nors tiesa sakant nemanau kad mano spintoj kada nors 100proc. prigis kapsules principas. Nu isproteciau 2-3 metus deveti rubus is tu paciu 2-3 spalvu  schmoll.gif  Bet patarimu vertu demesio radau tikrai daug  smile.gif

Iš tikrųjų, net taikant 100 % nesigauna 2 - 3 spalvos keletui metų, nes:

1. Kapsulių turi būti kelios - darbo rūbų kapsulė, laisvalaikio rūbų, šventinių rūbų, galbūt sportinių rūbų, kas sportuoja ir tt. Priklauso nuo gyvenimo būdo, bet vis tiek jų bus kelios. Kikevieno kepasulėje vyraus skirtingos spalvos.
2. Sezonai. Kažkas skirsto į 4 (ruduo, žiema, pavasaris, vasara), kažkas į 2 (šiltas, šaltas), bet - kiekvienam sezonui savos kapsulės, jų spalvinės gamos skirsis (vasarai galbūt ryškesni rūbai, žiemai gal tamsesni).

Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2010 08 30, 19:53)
as ruduo, o spalvos patinka ziemos

O as ziema, bet garderobe vyrauja rudens spalvos biggrin.gif Isskyrus geltona, nes sita spalva man labai patinka, bet ziauuuuuriai netinka

QUOTE(dontstop @ 2010 08 31, 08:02)
Jei už pagrinda imama ruda spalva (šalto atspalvio, nuo balintos kavos iki juodojo šokolado), tai ji derinama su: džinsine mėlyna, pilkai melsva + šviesiai žalia + balta, pilka + balta + raudona, alyvų + pilkai rožine, levandų + geltona.

Pas mane ruda spalva valdo biggrin.gif Derinu su melynu dzinsu, visokiausiais zalsvais, garstyciu, smelio gelsvumo atspalviais ir ryskiai raudona, bordo - sitos spalvos mano garderobe butinos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigitte: 31 rugpjūčio 2010 - 08:10
QUOTE(dontstop @ 2010 08 31, 08:02)

šviesiai žalia + balta,
alyvų + pilkai rožine
, levandų + geltona.

Visiškai netinka.
Juoda vyraujanti megztukų - ilgom /trumpom rankovėm, golfų trumpom/ilgom rankovėm , kelnių. Turiu chaki sijoną, ir maikyčių spalvos ne visai juodos, na nes vasarą su juodom karšta.
O ir šiaip juoda man tinka, dar sodri teisinga raudon tinka, na aišku pilka tamsi, ruda , bet ne visi atspalviai.
nesutinku su skirstymu į vasaras /žiemas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 08 30, 23:01)
Kai nusiperku eilinį juodą rūbą jau žinau ką vyras pasakys - ''svarbiausiai, kad spalva gera....'' biggrin.gif

Tai pas mano vyra kapsules principas lotuliukas.gif Jo rubai visi juodi. Anksciau laikydama kompanija apsipirkti dar bandydavau ikalbet pasimatuot ne juodus, o kokius tamsiai melynus dzinsus doh.gif Nepavyko..... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2010 08 31, 09:15)
Tai pas mano vyra kapsules principas  lotuliukas.gif  Jo rubai visi juodi. Anksciau laikydama kompanija apsipirkti dar bandydavau ikalbet pasimatuot ne juodus, o kokius tamsiai melynus dzinsus  doh.gif  Nepavyko.....  biggrin.gif

Mano džinsai mėlyni, tamsiai biggrin.gif
Dar prisiminiau laguotas kelnes turiu smile.gif , bet viršus tada būtinai vienspalvis pilkas/tamsiai mėlynas/juodas.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 30, 21:34)
dabar klausimėlių turiu - va, turiu tikrai retai naudojamų proginių rūbų - velkuos tik į darbinius kalėdinius vakarėlius, retas iškilmingas šeimos šventes ir pan....Yra ir dar prabangesnių rūbų pirktų vienai progai- manau, visom turim tokių daiktų, kurių reikėjo tarkim, kažkieno vestuvėms ir pan - kur dedate tokius daiktus? Laikote, metate? Pvz, buvusius madingus odinius švarkelius? Buvusius darbinius rūbus, kurie darbui nebetinka, nes nudėvėti, ištepti ir pan? Ką darote su retai naudojamais papuošalais, visokiais šalikais? Man tiesiog įdomu - nes revizuojant spintas koks trečdalis bus retai naudojamų, ale labai geros kokybės, mažai dėvėtų ir greitai neprisireiksiančių...yra ir per mažų suknelių...Kur dedate tokius daiktus, kur nekyla ranka išmest? Ar laikot rūbus keliančius sentimentų?  O ką renkate ir kaupiate nepaisant jokių principų?

Is labai proginiu tai pas mane spintoje tebekabo mano vestuvine suknele (siuvausi pati). Nezinau gerai kam as ja laikau, gal dukryte per savo vestuves apsivilks lotuliukas.gif Pora sykiu teko i pamerges eiti, irgi pati sukneles siuvausi - rinkausi tokius audinius ir modelius, kad galeciau po to persidaryti i kazka kasdieniskesnio. O siaip iseiginiu dabar tai turiu tik kelnes juodas prasmatnesnio audinio ir tunikute, kuria esant reikalui galima ir kaip "maza juoda" deveti blush2.gif , ai dar pora saliu puosnesniu turiu ax.gif
Del kitu rubu laikausi tokio principo: kas nebetinka i gatve (pabluko, susitepe), ta atidralinu namuose ir metu lauk ramia sazine. Elementariai neturim vietos kur kaupti, o kadangi kazkokiu super duper brangiu rubu nepirkineju, tai ir ismest negaila buna. Megztukus kartais ardau (jei verta) ir kazka naujai nunarplioju. Yra vienas kitas rubas spintoj uzsikabejes, kur ir ismest gaila ir nesiot nebesinori, bet tokiu mazuma. Gal prisiruosiu kada juos persisiuti i kazka nesiojamo..... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigitte: 31 rugpjūčio 2010 - 08:52