Įkraunama...
Įkraunama...

Rūbų kapsulės

QUOTE(Pireja @ 2010 08 29, 18:36)

Idomiau tie pavyzdziai, kai reikia jau prie 2-a sezona turimu kelniu/sijono priderinti naujojo sezono (naujo kirpimo ir spalvines gamos) palaidinuke. Jei supratau, temos tikslas ne tik padeti susikomplektuoti garderoba, bet padaryti tai taupiai, isvengiant "neturiu kuom apsirengti" sindromo ir neuzkemsant rubais seimynines spintos.
Kokias spalvas pasirinkus, neprasausi pro sali? Kokias kaklaskares rinktis (jos irgi buna brangios), dirzus? Turiu du labai geros kokybes dirzus, kurie kainavo nemazai. Apziurejus nauja parduotuviu kolekcija, supratau, kad reikes trecio. Tiesa sakant, nusivyliau, nes geros kokybes dirzai nesusidevi, atiduot ar ismest gaila. Trecio dirbtines odos irgi nepirksiu, jau geriau medziaginis, kuriu parduotuvese, turbut, nesu maciusi. Kaip islaviruoti? Zinau, kad reikia, nes man tas trecias dirzas ir reikalingas butent bent keliu nauju deriniu is turimo spintos turinio susiorganizavimui.  g.gif

Negalima derinti naujo kirpimo ir naujos spalvinės gamos. Grįžkime prie pagrindinių principų: spalvų turi būti 2 - 3, stilius visų rūbų vienodas. Spalvas reikia pasirinkti tokias, kurios tarpusavy dera ir tinka jums. Ir jų laikytis visą laiką 4u.gif
Baziniai daiktai nėra labai ryškūs ir nėra madingi. Todėl į sezono naujoves išvis neverta kreipti dėmesio.

QUOTE(groovy @ 2010 08 29, 22:38)
O kapsulės principas, kaip supratau, to ir reikalauja: apgalvoti, susiplanuoti ir apsipirkti.

Būtent, į parduotuvę tik su tiksliu sąrašiuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 08 29, 21:32)
Man netinka, nes specialiai apsipirkt niekada neišsiruošiu unsure.gif

Man tas pats variantas. Perku retai, bet spontaniskai. O jei planuoju pirkini ir jo ieskau, tai butinai nerandu.

QUOTE(dontstop @ 2010 08 30, 07:55)
Negalima derinti naujo kirpimo ir naujos spalvinės gamos. Grįžkime prie pagrindinių principų: spalvų turi būti 2 - 3, stilius visų rūbų vienodas. Spalvas reikia pasirinkti tokias, kurios tarpusavy dera ir tinka jums. Ir jų laikytis visą laiką  4u.gif
Baziniai daiktai nėra labai ryškūs ir nėra madingi. Todėl į sezono naujoves išvis neverta kreipti dėmesio.

Nu nepykit, bet man cia kazkokia nesamone. Kodel negalima derinti naujo kirpimo, nauju spalvu? Tai jei jau karta pasirinkai balta, pilka ir juoda - tai aleliuja, visam gyvenimui? Jei madoj - melyna, ir man tos melynos labai norisi, irgi nepirkti? Jei man tinka 5 spalvos, kodel tureciau ribotis tomis 2-3? Arba jus, arba as kazka ne taip supratot apie si kapsules principa. Gal nuo iprasto stiliaus neverta nukrypti, bet spinta papildyti naujais kirpimais ir spalvomis tiesiog butina. Juo labiau, kad yra rubu, kuriuos skalbiame dazniau nei kitus (tarkim,palaidinukes), todel jos greiciau susidevi, todel spraustis i kazkokius remus siuo atveju ir nereikia.
Stilius irgi galima pamaisyti, o derinti vintaza su klasika siuo metu dar ir madinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 08 30, 11:50)
Man tas pats variantas. Perku retai, bet spontaniskai. O jei planuoju pirkini ir jo ieskau, tai butinai nerandu.
Nu nepykit, bet man cia kazkokia nesamone. Kodel negalima derinti naujo kirpimo, nauju spalvu? Tai jei jau karta pasirinkai balta, pilka ir juoda - tai aleliuja, visam gyvenimui? Jei madoj - melyna, ir man tos melynos labai norisi, irgi nepirkti? Jei man tinka 5 spalvos, kodel tureciau ribotis tomis 2-3? Arba jus, arba as kazka ne taip supratot apie si kapsules principa. Gal nuo iprasto stiliaus neverta nukrypti, bet spinta papildyti naujais kirpimais ir spalvomis tiesiog butina. Juo labiau, kad yra rubu, kuriuos skalbiame dazniau nei kitus (tarkim,palaidinukes), todel jos greiciau susidevi, todel spraustis i kazkokius remus siuo atveju ir nereikia.
Stilius irgi galima pamaisyti, o derinti vintaza su klasika siuo metu dar ir madinga  4u.gif

Mes nekalbam apie madą 4u.gif Šioje temoje diskutuojama apie kapsulės principą, bazinį garderobą. Ne visiems tai priimtina. Nieks neverčia spraustis į kažkokius rėmus, nepatinka - netaikykit šio principo sau, tiesiog toks (kapsulės) metodas ne jums 4u.gif

Taip, baziniai drabužiai nieko bendro su mada neturi. Tai neįmantrūs, tik kelių spalvų rūbai, nes tik taip juos lengva tarpusavy komponuoti. Bazinis garderobas skirtas 2 - 3 metams. Paskui jis keičiamas nuo pagrindų. Tada galima bus pasirinkti kitas spalvas.
Atsakyti
Verčiu iš šio straipsnio.

Perkant bet kokį bazinį rūbą, užduodam sau 4 klausimus, ir jei atsakymas į visus bus taip, tada galime pirkti.
1. ar šis rūbas dera su visais kitais mano rūbais?
2. ar šis rūbas idealiai tinka mano figūrai?
3. ar šis rūbas tinka visoms progoms visą sezoną?
4. ar šis rūbas tebebus madingas po 3 metų?

šio straipsnio:

Keisti savo drabužinę reikia 2 etapais:
1. Išanalizuoti turimus rūbus, atsikratyti visų nereikalingų.
2. Papildyti turimus rūbus reikalingais, trūkstamais daiktais.

Apie 1 punktą vėliau įdėsiu gerą straipsnį lietuvių kalbą 4u.gif
Antras punktas plačiau iš čia.

Per išpardavimus superkam viską, ko mum trūksta, griežtai pagal sąrašą, nepasiduodam pagundai, nepametam galvos ir net nekreipiam dėmesio į rūbus ne iš sąrašo.
Prieš pirkdami matuojam rūbą, perkam tik jei jis idealiai tinka čia ir dabar ( o ne vėliau, kai sulieknėsiu ir tt).
Įvertiname, su kokiais rūbais derinsime šį daiktą, jei jis dera prie mažiau nei 4 turimų rūbų, kabinam atgal.
Įvertiname audinio sudėtį, priežiūros sudėtingumą.
Įvertinam, kiek daiktas madingas, perkam tik tokius, kurie yra klasikiniai.
Tarp madingo ir klasikinio renkames pastarąjį, tarp madingi ir idealiai tinkančio - pastarąjį, tarp raštuoto ir vienspalvio - pastarąjį.
Jei yra abejonių dėl splavos, renkames juodą, pilką, baltą, smėlio, pilkai melsvą, pilkai rožinę.
Naudojame ne daugiau 3 spalvų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 30 rugpjūčio 2010 - 11:24
Aš savaitgalį perkračiau savo garderobą, reikėjo megztuko su sagutėmis - nusipirkau, reikia smulkaus velveto (sportinio tipo) švarkelio, perėjau n parduotuvių, turgų, nu niekur nerandu doh.gif . Šiandieninis objektas - Panorama, joje esančios pardės: Bershka, NewYorker, Monton...Tikslas - sportinis švarkelis...Pabando tik man jo nepasiūti iki darbo pabaigos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 08 30, 12:22)
Aš savaitgalį perkračiau savo garderobą, reikėjo megztuko su sagutėmis - nusipirkau, reikia smulkaus velveto (sportinio tipo) švarkelio, perėjau n parduotuvių, turgų, nu niekur nerandu  doh.gif . Šiandieninis objektas - Panorama, joje esančios pardės: Bershka, NewYorker, Monton...Tikslas - sportinis švarkelis...Pabando tik man jo nepasiūti iki darbo pabaigos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Va va va, geras pavyzdys, kaip tiksliai reikia įsivaizduoti, ko ieškot thumb_yello.gif
Papildyta:
O čia žadėtas straipsnis lietuvių kalba: kaip sutvarkyti savo drabužinę
Atsakyti
smile.gif nuostabi tema...reik atidžiai vėl nuo pradžių skaityt blush2.gif
Atsakyti
Mane ir įkvėpė bent jau spintą susitvarkyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2010 08 30, 12:55)
Mane ir įkvėpė bent jau spintą susitvarkyti biggrin.gif

thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2010 08 30, 12:27)
Va va va, geras pavyzdys, kaip tiksliai reikia įsivaizduoti, ko

laikinai geras smile.gif, labai reikia ilgų batų...ir kuo toliau, tuo sunkiau darosi praeiti pro batų parduotuves doh.gif
Atsakyti
Aš tai kai įsivaizduoju konkrečiai, ko noriu, tai niekada nerandu, nors imk ir siūkis pati doh.gif O siūti tikrai nemoku biggrin.gif
Atsakyti
Aš kažkaip tai visada randu, bet paieškos atima nemažai laiko (nes dar ir finansai labai riboja, jei neribotų, rasčiau per dieną viską, ko man reikia unsure.gif )
Atsakyti
Geras straipsnis apie bazinį garderobą:

http://www.stilingos..._abc/garderobas 4u.gif
Atsakyti