QUOTE(dontstop @ 2010 09 08, 20:03)
Geras klausimas Man tas klasikinis stilius visai ne prie širdies Jaučiuosi ne savimi, jei dėl kokių nors priežasčių tenka apsirengti griežtai. Bet pokalbiai dėl darbo Na, aš manau, kad reikia gerai apgalvoti aprangą, juk pagal ją pasitinka. Pretenduosiu ne į kūrybinį darbą, ne su vaikais/sportu/reklama...Tad su džinsais pasirodyti - neišdrįsčiau
Nu betgi kaip rengti pokalbiui į darbą yra elementaru: rengtis taip, kaip eitum į tą darbą apsirengusi. Jei darbas reikalauja formalios aprangos, tai taip ir reikėtų rengtis.
Jei klasikinis stilius ne prie širdies, galima jį švelninti renkantis sijonus ir sukneles, nederinti prie jų švarkų iš tos pačios medžiagos. Klasikines kelnes, mano supratimu, mūsuose nedaug kas sugeba dėvėti išlaikant formalų stilių nederinant prie jų tos pačios medžiagos švarko. Bo gi paprastai būna klasikinės kelnės + koks megztinis/golfas ne per geriausios kokybės, aksesuarai su batais taip pat ne itin vykę ir vaizdelis nuliūdęs būna... Čia kalbu apie indoor variantą šaltesniu metų laiku.
Pati 4 metus atidirbau darbe, kur apranga turi būti formali, net "laisvalaikinį" penktadienį belenkaip nepasisklaidysi, nes visokių glavnų svečių būna. Su kelnėmis į darbą buvau atėjusi max 10 kartų, neskaitant džinsų penktadieniais. Visą kitą laiką dėvėdavau sijonus su švarkais arba suknelė + švarkas. Tikrą kostiumėlį teturėjau vieną, visa kita buvo atskiri rūbai, bet derėję tarpusavyje. Kai kurie tokie vykę, kad tikdavo ir laisvalaikio aprangoje su atitinkamais aksesuarais