nežinau ar čia alpinariumu galima pavadinti, bet niekas toj pakalnėj neauga
QUOTE(lingomina @ 2012 10 06, 22:05)
jei niekas neauga tada alpinariumas
adija5- as alpinariuma isivaizduoju toki-daug akmenu,tarp ju silokai,uolaskeles,bergenijos ar melsves ir dar kokios smilgos.
ir visas tas vaizdas turi buti slaite.ar ne taip.
rozes,lelijos.. manau alpinariumui netinka.
adija5- as alpinariuma isivaizduoju toki-daug akmenu,tarp ju silokai,uolaskeles,bergenijos ar melsves ir dar kokios smilgos.
ir visas tas vaizdas turi buti slaite.ar ne taip.
rozes,lelijos.. manau alpinariumui netinka.
Na rožes tai kai kurie alpinariumų įrenginėtojai kategoriškai atmeta,o nykštukinės lelijos gal tiktų kaip akcentas.Bergenijos ir melsvės nemėgsta saulės,o alpinariumas šiaip jau kuriamas saulėčiausioj vietoj Nors Mėlynakės akmenėlių kraštams jos tiktų,paslėptų tas griežtas linijas,kokių gamtoj nelabai sutiksi... Akmenų tai tikrai turi būt nemažai,bet taip,kad atrodytų,jog jie savaime ten jau seniausiai guli.O čia jau man mokslas kol kas neįkandamas:tokius du dideliausius riedulius vartalioju su MB jau kelis mėnesius besikeikdami ir niekaip tos vietos nerandam
Voveriuksti,taigi auga ir net zydi
adija5,tai tik kur žemiau
QUOTE(lingomina @ 2012 10 06, 14:34)
kaip pirmas darbelis gana pavykes,
mano supratimu nelabai cia geliu ir bereik.
viena kita siloka ,ar bergenija ir liuks.
mano supratimu nelabai cia geliu ir bereik.
viena kita siloka ,ar bergenija ir liuks.
ir as taip manau,bet komentarų išklausysiu, kritikos taippat )
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 10 06, 16:27)
Niekaip nesuprantu,kaip alpinariumas be augalų?Alpinariumas tai mažasis kalnų peizažas,natūraliai įsiliejantis į aplinką.O pas mėlynakę tvenkinukas aprėmintas skalda,bet alpinariumu man nei nekvepia.Na sodybos akcentas geriausiu atveju...Arba aš tada nesuprantu,kas yra alpinariumas Šiaip tai ir man galvos skausmas tas alpių sodelis.Antri metai tik kalniuką formuoju,kad kuo natūraliau jo forma atrodytų ir vis tiek rezultatas netenkina
kas kaip nori tas taip daro,ant slaito auga "sliauziantys" pamirsau pavadinima ,prie akmenu irgi po augaliuką yra,neviskas juk matosi,o beto jis dar "sviezias" bus tu augalu,tik netiek daug
Papildyta:
QUOTE(voveriukstis @ 2012 10 06, 20:25)
nežinau ar čia alpinariumu galima pavadinti, bet niekas toj pakalnėj neauga
oo matyta tvora mūsų irgi tokia grazu
Papildyta:
QUOTE(lingomina @ 2012 10 06, 22:05)
be galima ir savo alpinariumą susikurti,kaip tik tavo sirdis geidzia,aisku ne bet ka ir nebetkaip,bet fantazijai savo žemėj ribų neturi būti
QUOTE(Mėlyn@kė @ 2012 10 07, 09:01)
Taip tai taip,bet ar tai bus alpinariumas ar tik akmenų kompozicija?Vis tik pagrindiniai principai kuriant alpinariumą turi būti išlaikyti Galima tada gal pritrombuot akmenų,įkišt kokį bonsą,žibintą ir pareikšt,kad tai japoniškas akmenų sodas .Kaip noriu,taip vadinu...
QUOTE(adija5 @ 2012 10 07, 16:20)
Taip tai taip,bet ar tai bus alpinariumas ar tik akmenų kompozicija?Vis tik pagrindiniai principai kuriant alpinariumą turi būti išlaikyti Galima tada gal pritrombuot akmenų,įkišt kokį bonsą,žibintą ir pareikšt,kad tai japoniškas akmenų sodas .Kaip noriu,taip vadinu...
aha kaip noriu taip vadinu, gerai kad mano neviskas suaugę ir neviskas ten yra kaip bus
kelias temas skaitinėjau, įkeltas nuotraukas žiūrinėjau ir badžiau suprast perprast kodėl dažnai kylą nesusikalbėjimai, mini pykčiai ir pan. ir t.t Ir aš sau padariau išvadą, kad viskas dėl to, kad gaunamas atsakas ne toks, kokio tikimasi.
Tiesiog žmonės dažnai įkelia nuotraukas ir kažkodėl parašo "gal galėtumėt patarti ką reikėtų pakeisti, patobulinti ir pan. " (čia ne apie Mėlyn@kės nuotrauką, nes ji jokių patarimų neprašė), kiti pradeda sakyti, kad gal taip reikėtų pakeist, kitaip (nereiškia kad tie visi patarimai geri, nes kiekvieno iš mūsų grožio supratimas skiriasi, nors klasikinis grožio supratimas vis gi yra kaip ir sakykim vienoks ar kitoks gražaus žmogaus standartas ir pan), o tas klausęs asmuo kažkodėl įsižeidžia, ima atmetinėt visus patarimus ir kažkodėl gintis, kad tas pas jį netiktų, kitkas negražu ir pan.
Tiesiog dažnai po tais patarimų prašymais slepiasi noras parodyti kas padaryta ir neišsakytas noras, kad darbelis būtų pagirtas (tai visiškai nesvetima niekam - visiems širdį gražūs žodžiai paglosto - aš ne išimtis ) ir visiškai nekritikuojamas
Tai mano galva tą ie reikėtų daryt - parašyt, kad va padariau tą ir aną, mano akim rezultatas gražus. Kam negražu ir nepatinka, tai mandagiai patylės, o kam patinka, tas ir pagirs.
O kai jau prašomą patarimų, tai reikia visus juos mandagiai ir priimt - kas netinka tiesiog sau atmest, kas tinka pritaikyt
Vat toks tas mumriko požiūris.
Kalbant apie save, tai iki tobulumo pas mane dar šviesmečiai kelio, bet labai noriu tikėt, kad judu to link ir mielai išklausiau absoliuč visas nuomones - oi kaip čia dalyvaujantys žmogeliukai ne kartą ir ne du užvedė ant aiškaus kelio, kai laukais klajojau.
........................
O dabar atsiprašau už OT
Kalbant apie alpinariumus, tikrai gražių ir tinkančių aplinkai Lietuvoj man yra tekę matyt tik kelis, kuriuos ant rankos pirštų galima suskaičiuot, nes iš tikrųjų sukurt vaizdelį, kurį galima būtų vadint alpinariumu yra be galo, be krašto sunku vien del to, kad dažniausiai visa kita aplinka būna tiesiog lygus sklypas ir ta akmenų krūvelė ir sustumtas kalniukas su spygliuočiais panėšėja į spuogelį ir deja aplinkos svetimkūnį
vadinti tikrai galime kaip norim, bet nuo to, kad pavadinsim šortus klasikine apranga jie tikrai tokia netaps
Tiesiog žmonės dažnai įkelia nuotraukas ir kažkodėl parašo "gal galėtumėt patarti ką reikėtų pakeisti, patobulinti ir pan. " (čia ne apie Mėlyn@kės nuotrauką, nes ji jokių patarimų neprašė), kiti pradeda sakyti, kad gal taip reikėtų pakeist, kitaip (nereiškia kad tie visi patarimai geri, nes kiekvieno iš mūsų grožio supratimas skiriasi, nors klasikinis grožio supratimas vis gi yra kaip ir sakykim vienoks ar kitoks gražaus žmogaus standartas ir pan), o tas klausęs asmuo kažkodėl įsižeidžia, ima atmetinėt visus patarimus ir kažkodėl gintis, kad tas pas jį netiktų, kitkas negražu ir pan.
Tiesiog dažnai po tais patarimų prašymais slepiasi noras parodyti kas padaryta ir neišsakytas noras, kad darbelis būtų pagirtas (tai visiškai nesvetima niekam - visiems širdį gražūs žodžiai paglosto - aš ne išimtis ) ir visiškai nekritikuojamas
Tai mano galva tą ie reikėtų daryt - parašyt, kad va padariau tą ir aną, mano akim rezultatas gražus. Kam negražu ir nepatinka, tai mandagiai patylės, o kam patinka, tas ir pagirs.
O kai jau prašomą patarimų, tai reikia visus juos mandagiai ir priimt - kas netinka tiesiog sau atmest, kas tinka pritaikyt
Vat toks tas mumriko požiūris.
Kalbant apie save, tai iki tobulumo pas mane dar šviesmečiai kelio, bet labai noriu tikėt, kad judu to link ir mielai išklausiau absoliuč visas nuomones - oi kaip čia dalyvaujantys žmogeliukai ne kartą ir ne du užvedė ant aiškaus kelio, kai laukais klajojau.
........................
O dabar atsiprašau už OT
Kalbant apie alpinariumus, tikrai gražių ir tinkančių aplinkai Lietuvoj man yra tekę matyt tik kelis, kuriuos ant rankos pirštų galima suskaičiuot, nes iš tikrųjų sukurt vaizdelį, kurį galima būtų vadint alpinariumu yra be galo, be krašto sunku vien del to, kad dažniausiai visa kita aplinka būna tiesiog lygus sklypas ir ta akmenų krūvelė ir sustumtas kalniukas su spygliuočiais panėšėja į spuogelį ir deja aplinkos svetimkūnį
vadinti tikrai galime kaip norim, bet nuo to, kad pavadinsim šortus klasikine apranga jie tikrai tokia netaps
as irgi apie ta pati pagalvojau,kodel kyla tokie nesusikalbejimai,kodel zmones tokie ziaurus,kritikuoja vieni kitus bandydami pabrezti kad jis tai jau protingiausias.
man grazu viskas kur ideta darbo ,kur sutvarkyta ,kur kas nors padaryta.
netaikau ne vienai ,nesivarginkit gincytis.tik tokios isvados persasi galiausiai.
netaikau ne vienai ,nesivarginkit gincytis.tik tokios isvados persasi galiausiai.
QUOTE(Mėlyn@kė @ 2012 10 07, 19:37)
aha kaip noriu taip vadinu, gerai kad mano neviskas suaugę ir neviskas ten yra kaip bus
Labai atsiprašau,jei įžeidžiau ar užgavau.Čia jau pripratus su MB,kad tik diskusijose gimsta tiesa ar nors kažkas panašaus .Nu vat tokia bjauri asmenybė esu.O norėjau paklaust dėl plėvelės tvenkinukui...kokia ten plėvelė?pasitikėsiu pernykštė šiaip išėjo gabalais pavasario saulei užkaitinus
QUOTE(lingomina @ 2012 10 07, 22:49)
as irgi apie ta pati pagalvojau,kodel kyla tokie nesusikalbejimai,kodel zmones tokie ziaurus,kritikuoja vieni kitus bandydami pabrezti kad jis tai jau protingiausias.
su pirmu sakiniu nenorėčiau labai sutikt, nes lyg ir nepastebėjau nekonstruktyvios kritikos (aišku tik porą temų skaitau ir gal nepastebėjau kažkokios konkrečios situacijos, kurią jūs turit omenyje ).
Kai kas nors įkelia kažkokį savo gėlynėlį su prašymu padėti patobulinti (ir aš pati ne kartą esu taip dariusi), tai logiška , kad skirtingi žmonės išsako skirtingas nuomones ir jos nebūtinai sutampa su to klausiusiojo nuomone. Ir žemai lenkiu galvą kai kas labiau už mane nusimanantis pataria ir dažniausiai tie patarimai užveda ant tiesesnio kelio.
Aišku kiekvieno mūsų gebėjimas priimti kritiką skirtingas ir galbūt tai nėra blogai - tuo pasaulis ir įdomus, kad visi mes skirtingi
.....................
man tai ne tikrai ne viskas, ką pamatau yra gražu - gali būti darbo įdėta nesvietiškai daug, bet jei negražu, tai ir negražu - grožio darbu nepamatuosi Tik tokiu atveju, gerbdama tą triūsą, ir suprasdama, kad žmogus tai sukūrė pagal savo grožio supratimą, tiesiog nutyliu ir nieko nesakau (jei jis pats neprašo išreikšt nuomonės), bet ir girti negaliu, nes tai būtų jau melas prieš save
QUOTE(adija5 @ 2012 10 08, 04:39)
Labai atsiprašau,jei įžeidžiau ar užgavau.Čia jau pripratus su MB,kad tik diskusijose gimsta tiesa ar nors kažkas panašaus .Nu vat tokia bjauri asmenybė esu.
Tai tiesa ir yra - nieko nėra baisiau už vieną "teisingą" nuomonę, nes taip nėra ir būti negali. Tada jau būna tiesiog pataikavimas ir melavimas. Ir aš esu visom keturiom už diskusijas
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 07, 20:56)
protingi ir labai išsamūs tavo atsakymai,pastebėjimai ir t.t. ot aš net nenoriu kad man kas patartų,kritiką priimu ir as
nenoriu toliau gilint tos temos
Papildyta:
QUOTE(lingomina @ 2012 10 07, 22:49)
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 10 08, 04:39)
viskas ok
plėvelė netinkama,kitais metais bandysim kažką kito,nes akmenukai ją suardė