Įkraunama...
Įkraunama...

Alpinariumai

QUOTE(lingomina @ 2012 06 14, 18:45)
as ta kruva paskleisciau ir uzseciau veja,o prudo slaite pasodinciau koki gelyneli.
nes mano supratimu ta dabrtine kruvele kazkaip nesiderina su prudo vaizdu,arba ta kruva pastumti arciau prudo,kad jie butu vienam vaizde.

Ta kruva ,zemiu perteklius smile.gif nera cia suformuota alpinariumui. ja bus galima formuoti kaip norima . Bet man visiskai nesiziuri kazkoks alpinariumas toje vietoje . Rimtai norisi pasiimta kastuva ir paskleist . Bet neismastau ka apsodinti aplink tvenkinuka.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 06 23, 19:27)
Ta kruva ,zemiu perteklius smile.gif nera cia suformuota alpinariumui.  ja bus galima formuoti kaip norima .  Bet man visiskai nesiziuri kazkoks alpinariumas toje vietoje . Rimtai norisi pasiimta kastuva ir paskleist . Bet neismastau ka apsodinti aplink tvenkinuka.
user posted image

kaimynai nemažai akmenim visa tvenkinio slaita nukloję, ten prisodinę nemazai melsvių ir kitų žemaųgių, o alpinariumas kiek tolėliau 4u.gif tad ta zemiu perteklių išlyginčiau ir pradėčiau ieškotis akmenų slaitui,,, 4u.gif
Atsakyti
user posted image

va cia geriau eina suprast kokio dydzio tvenkinukas ,gal kas tures kokiu minciu daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 liepos 2012 - 21:19
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 03, 22:07)

Gražu 4u.gif
Atsakyti
nuostabu 4u.gif
Atsakyti
Ir man tokie natūralūs labai gražu wub.gif

o ten žolytė ar samanos? g.gif Nes kažkaip iš karto pagalvojau, kaip nupjaut tą žolytę sudetinga bus...

Ar kas nors auginote ši kiliminį augalą?
Acena "Purpurea"

Norėčiau kitais metais vietoje agroplėvelės ir akmenukų užleisti šį augaliuką. g.gif nes ten plotelis visai nedidelis..
ir gal patartumėt, kokios žemos daugiametės gėlytės tiktų? norėtųsi, kad žydėtų bent 2-3 mėnesiius. Dabar tenais auga 3 Raugerkšniai Elektra (vienoje krūvoje) ir raugerkšnis "gold" ar kažkaip panašiai vadinasi (apvalus, rudenį geltonas, paskui raudonuoja). ir pora kupstelių uolaskėlių ilgais stiebeliais. bet kai nužydėjo jos, kažkaip trūksta man žiedelių ax.gif O plotelis apie 2 kvadratus tik, tai kad neperkraut, kaip žydinčius mažus akcentėlius tarpt tų raugerkšnių pamėtyčiaus žydinčias gėlytes.
Vieta tai gryni vakarai, žemė drėgna, priemolinga.
Ar taip ilgai žydinčių mažo ūgio daugiamečių nebūna?
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 06 23, 19:43)
user posted image

va cia geriau eina suprast kokio dydzio tvenkinukas ,gal kas tures kokiu minciu daugiau  mirksiukas.gif

Ta kruva isskirstyciau. Ir nenaudociau cia jokiu akmenu. Bent jau is to vaizdelio kuri matau, naturalioje aplinkoje naturalus tvenkinukas graziausiai isilietu apsodintas vilkdalgiais, ajerais, lendrunais, viksvom, vingiriais, kraujalakem ir vingiorykstem. smile.gif Ne per visa perimetra, bet guoteliais.
Atsakyti
o as vistik padeciau nors viena dideli akmeni, tarp smith1 minetu augalu.
arba kokius 3 skirtingu dydziu ir dar melsviu prisodinciau.
kazkaip prie vandens visad buna akmenu,jie paryskina vaizda.
ir dar tilteli padaryciau i tvenkini,pasedeti,pazvejoti...
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 06 23, 18:27)
Ta kruva ,zemiu perteklius smile.gif nera cia suformuota alpinariumui.  ja bus galima formuoti kaip norima .  Bet man visiskai nesiziuri kazkoks alpinariumas toje vietoje . Rimtai norisi pasiimta kastuva ir paskleist . Bet neismastau ka apsodinti aplink tvenkinuka.

Realybėje turbūt viskas kitaip atrodo, bet aš to kauburėlio nelyginčiau ax.gif
tolėliau matosi tvora ir miškas - tas iškilimas labiau paryškintų slypo kampą, būtų ryškesnis akcentas smile.gif
žemiau šlaito sodinčiau vilkdalgių, melsvių ir bergenijų, o aukščiau ryškiau žydinčių gėlyčių smile.gif
akmenys taip pat tiktų ax.gif
reikėtų sustabdyti žvilgsnį šiąpus tvoros, kad jis nenuklystų tolyn į kaimyno sklypą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 07 05, 15:05)
o as vistik padeciau nors viena dideli akmeni, tarp smith1 minetu augalu.
arba kokius 3 skirtingu dydziu ir dar melsviu prisodinciau.
kazkaip prie vandens visad buna akmenu,jie paryskina vaizda.
ir dar tilteli padaryciau i tvenkini,pasedeti,pazvejoti...

Jus neteisi. Atkreipkite demesi i Lt naturalius ezerus ar upes. Akmenuoti krastai tikrai retesnis reiskinys, nei neakmenuoti.
Papildyta:
QUOTE(vera.vera @ 2012 07 05, 15:26)
Realybėje turbūt viskas kitaip atrodo, bet aš to kauburėlio nelyginčiau ax.gif
tolėliau matosi tvora ir miškas - tas iškilimas labiau paryškintų slypo kampą, būtų ryškesnis akcentas smile.gif
žemiau šlaito sodinčiau vilkdalgių, melsvių ir bergenijų, o aukščiau ryškiau žydinčių gėlyčių smile.gif
akmenys taip pat tiktų ax.gif
reikėtų sustabdyti žvilgsnį šiąpus tvoros, kad jis nenuklystų tolyn į kaimyno sklypą biggrin.gif

Man tai iskyla klausimas. Jei issikasiau tvenkini, tai ne jis turi buti akcentu, o sklypo kampas?
Atsakyti
[quote=smth1,2012 07 05, 17:43]
Jus neteisi. Atkreipkite demesi i Lt naturalius ezerus ar upes. Akmenuoti krastai tikrai retesnis reiskinys, nei neakmenuoti.

savo sklype pasidaryti naturalu ezera ar upe g.gif
nu kazkas cia ne i tema.
klausimas buvo kaip padaryti koki alpinariuma.
as savo pasiulima daviau ne jums,ne jus klauset.
Atsakyti