QUOTE(sineriuke @ 2012 06 19, 12:53)
Tai ir aš labai norėjau, bet man regis per mažai tujoms vietos, na bet užsuksiu į tujų temutę pasiteirauti
Na o man atrodo tenais tiktu raganes
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2012 06 18, 23:09)
sienai paslepti as sodinciau kolonines tujas
Kukmedžiui reikia mažiau šviesos nei tujoms
QUOTE(sineriuke @ 2012 06 18, 20:26)
Jungiuosi į jūsų būrį Pirmasis mano didesnis aplinariumas, yra dar keli visai mažučiai, supratau, kad mažučius išties lengviau apsodinti
Dar trūksta mulčio, dėsiu natūralų medžio mulčą, na ir žinoma tvorelė laikina, kol šuniukai pripras, kad nebegalima lakstyti toj teritorijoj
Kaikurie alpinariumo augaliukai visai mažučiai, neseniai pasodinti, tad labai nesmerkit Prašau patarimo ir įdėjų ką galėčiau pasodinti prie tvoros, tarpas tarp trinkelių ir tvoros 80 cm.- ar tiktų tujos? o gal kokie kiti krumiukai ar gelytės, kad tą sieną paslėptų šiektiek Beje, prie sienos dieną pavėsis, tik vakare saulė ir ant trinkelių statysim pavėsinę, paprastutę, be sienų, tad šviesos turėtų pakakti
Raudonai pažymėti plotai kuriuos reikia užsodinti, bet trūksta įdėjų, norisi, kad tiktų prie alpinariumo ir visos aplinkos
Dar trūksta mulčio, dėsiu natūralų medžio mulčą, na ir žinoma tvorelė laikina, kol šuniukai pripras, kad nebegalima lakstyti toj teritorijoj
Kaikurie alpinariumo augaliukai visai mažučiai, neseniai pasodinti, tad labai nesmerkit Prašau patarimo ir įdėjų ką galėčiau pasodinti prie tvoros, tarpas tarp trinkelių ir tvoros 80 cm.- ar tiktų tujos? o gal kokie kiti krumiukai ar gelytės, kad tą sieną paslėptų šiektiek Beje, prie sienos dieną pavėsis, tik vakare saulė ir ant trinkelių statysim pavėsinę, paprastutę, be sienų, tad šviesos turėtų pakakti
Raudonai pažymėti plotai kuriuos reikia užsodinti, bet trūksta įdėjų, norisi, kad tiktų prie alpinariumo ir visos aplinkos
gal kanai ten prie sienos gražiai atrodytų?
Aš tai irgi vijokliais apsodinčiau tą sieną, jei sąlygos tam tinkamos
Prie sienos tiktu kolonijiniai kukmedziai,o salia melsviu,kad butu daugiau ziedeliu tiktu astilbes.
QUOTE(sineriuke @ 2012 06 21, 15:51)
Dėkui už patarimus, būtinai pasidomėsiu apie kukmedžius arba kokius nors vijoklinius, nors vijoklių nelabai mėgstu, na nebent vijoklies rožes, bet joms manau reiktų daugiau šviesos ir saulutės
Kad nelabai radau koloniškų
o kaip Jūs, merginos, paruošiat alpinariumą žiemai? Dabar pas mane tarp augalų paklota agroplėvelė ir užpilta akemnukais. o rudenį kaip su jais? nuimti plėvelę su akmenukais?
QUOTE(sineriuke @ 2012 06 21, 16:51)
Dėkui už patarimus, būtinai pasidomėsiu apie kukmedžius arba kokius nors vijoklinius, nors vijoklių nelabai mėgstu, na nebent vijoklies rožes, bet joms manau reiktų daugiau šviesos ir saulutės
Draugai turi tokią pačią sieną ir beveik identiška aikštelė. Tai vis tik siūlyčiau pirma pavėsinę pasistatyt ir tuomet žiūrėt, kiek šviesos patenka. O kas dėl rožių, tai vijoklinių mūsų klimato sąlygomis priežiūra yra kiek sudėtingesnė. Tačiau, jei niekas netingės rudenį prilenkinėt ir uždengti, kad išsaugoti kuo daugiau ūglių ilgio, pavasarį nesušutins, tuomet galima paieškoti tokių, kurioms šviesos užtenka bent jau 4val.
QUOTE(Braita @ 2012 06 21, 23:10)
o kaip Jūs, merginos, paruošiat alpinariumą žiemai? Dabar pas mane tarp augalų paklota agroplėvelė ir užpilta akemnukais. o rudenį kaip su jais? nuimti plėvelę su akmenukais?
kas gi gali nutikti per žiemą akmenukams, jei liks žiemoti?
Ir dar, jei alpinariumus reiktų kiekvieną pavasarį užversti akmenukais, o prieš žiemą nurinkti, ar nepanašu į Sizifo darbą
Tai dėl akmenukų aš nepergyvenu Bet šiaip kilo klausimų tokių Kaip nurinkti lapus nukritusius raugerskniu nuo akmenukų, jei juos paliekam - sušluoti kažkaip? ar tie akmenukai ir plėvelė žiemą netrauks šalčio? ir kaip patręšti pavasarį augalus?
Na nesijuokit tik bet pirmą kartą gal daugumai visokių klausimų iškyla, kol patirties įgaunam
Na nesijuokit tik bet pirmą kartą gal daugumai visokių klausimų iškyla, kol patirties įgaunam
QUOTE(amarrile @ 2012 06 21, 23:48)
Kad nelabai radau koloniškų
Va ir aš ieškojau, bet kaip supratau kukmedžiai daugiau krūmais auga, yra ir medelių formos, bet jie gan dideli auga, o ir į plotį nemažai
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 22, 05:21)
Draugai turi tokią pačią sieną ir beveik identiška aikštelė. Tai vis tik siūlyčiau pirma pavėsinę pasistatyt ir tuomet žiūrėt, kiek šviesos patenka. O kas dėl rožių, tai vijoklinių mūsų klimato sąlygomis priežiūra yra kiek sudėtingesnė. Tačiau, jei niekas netingės rudenį prilenkinėt ir uždengti, kad išsaugoti kuo daugiau ūglių ilgio, pavasarį nesušutins, tuomet galima paieškoti tokių, kurioms šviesos užtenka bent jau 4val.
Tą patį ir aš nusprendžiau, pastatysim pavėsinę,lauko baldus ir bus matyt, ką jau ten pasodinti, nors va pernai ten augo irisų krūmelis, tai lik ir nieko, žydėjo neblogai O kadangi šiemet trinkeles klojom, tai iškast teko
Dėl rodžių, na taip, daug su jom darbo, tai gal ir apseisiu
O tavo draugai prie sienos kanors pasodinę?