Įkraunama...
Įkraunama...

Alpinariumai

Tai ir aš labai norėjau, bet man regis per mažai tujoms vietos, na bet užsuksiu į tujų temutę pasiteirauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2012 06 19, 12:53)
Tai ir aš labai norėjau, bet man regis per mažai tujoms vietos, na bet užsuksiu į tujų temutę pasiteirauti ax.gif

Na o man atrodo tenais tiktu raganes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2012 06 18, 23:09)
sienai paslepti as sodinciau kolonines tujas mirksiukas.gif

Kukmedžiui reikia mažiau šviesos nei tujoms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2012 06 18, 20:26)
Jungiuosi į jūsų būrį 4u.gif Pirmasis mano didesnis aplinariumas, yra dar keli visai mažučiai, supratau, kad mažučius išties lengviau apsodinti biggrin.gif
user posted image
Dar trūksta mulčio, dėsiu natūralų medžio mulčą, na ir žinoma tvorelė laikina, kol šuniukai pripras, kad nebegalima lakstyti toj teritorijoj doh.gif 
Kaikurie alpinariumo augaliukai visai mažučiai, neseniai pasodinti, tad labai nesmerkit ax.gif  Prašau patarimo ir įdėjų ką galėčiau pasodinti prie tvoros, tarpas tarp trinkelių ir tvoros 80 cm.- ar tiktų tujos? o gal kokie kiti krumiukai ar gelytės, kad tą sieną paslėptų šiektiek g.gif  Beje, prie sienos dieną pavėsis, tik vakare saulė ir ant trinkelių statysim pavėsinę, paprastutę, be sienų, tad šviesos turėtų pakakti smile.gif
user posted image 
Raudonai pažymėti plotai kuriuos reikia užsodinti, bet trūksta įdėjų, norisi, kad tiktų prie alpinariumo ir visos aplinkos rolleyes.gif

gal kanai ten prie sienos gražiai atrodytų? smile.gif
Atsakyti
Aš tai irgi vijokliais apsodinčiau tą sieną, jei sąlygos tam tinkamos smile.gif
Atsakyti
Prie sienos tiktu kolonijiniai kukmedziai,o salia melsviu,kad butu daugiau ziedeliu tiktu astilbes.
Atsakyti
Dėkui už patarimus, būtinai pasidomėsiu apie kukmedžius arba kokius nors vijoklinius, nors vijoklių nelabai mėgstu, na nebent vijoklies rožes, bet joms manau reiktų daugiau šviesos ir saulutės g.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2012 06 21, 15:51)
Dėkui už patarimus, būtinai pasidomėsiu apie kukmedžius arba kokius nors vijoklinius, nors vijoklių nelabai mėgstu, na nebent vijoklies rožes, bet joms manau reiktų daugiau šviesos ir saulutės g.gif

Kad nelabai radau koloniškų g.gif
Atsakyti
o kaip Jūs, merginos, paruošiat alpinariumą žiemai? Dabar pas mane tarp augalų paklota agroplėvelė ir užpilta akemnukais. o rudenį kaip su jais? nuimti plėvelę su akmenukais? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braita: 21 birželio 2012 - 22:15
QUOTE(sineriuke @ 2012 06 21, 16:51)

Draugai turi tokią pačią sieną ir beveik identiška aikštelė. Tai vis tik siūlyčiau pirma pavėsinę pasistatyt ir tuomet žiūrėt, kiek šviesos patenka. O kas dėl rožių, tai vijoklinių mūsų klimato sąlygomis priežiūra yra kiek sudėtingesnė. Tačiau, jei niekas netingės rudenį prilenkinėt ir uždengti, kad išsaugoti kuo daugiau ūglių ilgio, pavasarį nesušutins, tuomet galima paieškoti tokių, kurioms šviesos užtenka bent jau 4val.

QUOTE(Braita @ 2012 06 21, 23:10)
o kaip Jūs, merginos, paruošiat alpinariumą žiemai? Dabar pas mane tarp augalų paklota agroplėvelė ir užpilta akemnukais. o rudenį kaip su jais? nuimti plėvelę su akmenukais?  g.gif

g.gif kas gi gali nutikti per žiemą akmenukams, jei liks žiemoti?

Ir dar, jei alpinariumus reiktų kiekvieną pavasarį užversti akmenukais, o prieš žiemą nurinkti, ar nepanašu į Sizifo darbą mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai dėl akmenukų aš nepergyvenu biggrin.gif Bet šiaip kilo klausimų tokių g.gif Kaip nurinkti lapus nukritusius raugerskniu nuo akmenukų, jei juos paliekam - sušluoti kažkaip? ar tie akmenukai ir plėvelė žiemą netrauks šalčio? ir kaip patręšti pavasarį augalus?
Na nesijuokit tik smile.gif bet pirmą kartą gal daugumai visokių klausimų iškyla, kol patirties įgaunam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 21, 23:48)
Kad nelabai radau koloniškų  g.gif

Va ir aš ieškojau, bet kaip supratau kukmedžiai daugiau krūmais auga, yra ir medelių formos, bet jie gan dideli auga, o ir į plotį nemažai g.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 22, 05:21)
Draugai turi tokią pačią sieną ir beveik identiška aikštelė. Tai vis tik siūlyčiau pirma pavėsinę pasistatyt ir tuomet žiūrėt, kiek šviesos patenka. O kas dėl rožių, tai vijoklinių mūsų klimato sąlygomis priežiūra yra kiek sudėtingesnė. Tačiau, jei niekas netingės rudenį prilenkinėt ir uždengti, kad išsaugoti kuo daugiau ūglių ilgio, pavasarį nesušutins, tuomet galima paieškoti tokių, kurioms šviesos užtenka bent jau 4val.

Tą patį ir aš nusprendžiau, pastatysim pavėsinę,lauko baldus ir bus matyt, ką jau ten pasodinti, nors va pernai ten augo irisų krūmelis, tai lik ir nieko, žydėjo neblogai ax.gif O kadangi šiemet trinkeles klojom, tai iškast teko doh.gif
Dėl rodžių, na taip, daug su jom darbo, tai gal ir apseisiu blush2.gif
O tavo draugai prie sienos kanors pasodinę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sineriuke: 22 birželio 2012 - 10:03