Londonas, miestas slepiantis gausybę nemokamų kultūrinių objektų, įvairių rasių žmonių, galybę pramogų tiek jauniems, tiek vyresniems. Kritiškas mano požiūris į šį lietuvaičių pamėgtą miestą buvo sutryptas vos per kelias dienas, kuomet lankiausi jame. Visada buvau vienas tų žmonių, kuris priešinasi populizmui ir kreivai žvelgia į tas kelionių kryptis, kurios žinomos net ir niekada užsienyje nebuvusiems žmonėms. Tačiau būtų nuodėmė neaplankyti tiek liaupsinamo miesto, kurį ne vieną dešimtį kartų esu matęs filmuose, laidose ir serialuose. Tai suvokęs įsigijau bilietus ir išvykau pamatyti miesto, kuris Lietuvoje piešiamas, kaip tramplinas į geresnį gyvenimą ir šviesesnį rytojų.
1. Vilnius Kauno oro uostas 38 lt autobusu (į vieną pusę).
2. Kaunas Londonas (Stansted) su Ryanair pirmyn ir atgal vienam žmogui vyresniam nei 12 metų kaina nuo 2 ct iki 200 lt. Lapkritį, sausį ir panašiai perkant bilietus gali nustebti, pamatęs kainą didesnę nei mokėtum važiuoti mikriuku iš Santariškių į stotį
3. Londono (Stansted) oro uostas yra nutolęs 40 mylių nuo Londono centro. Terravision nuveš pirmyn ir atgal už 14 svarų vienam 12 metų ar vyresniam asmeniui. Patariu rinktis mašrutą Londonas (Stansted) Victoria station
4. Stotyje galite apsivalgyti už 6 svarus. Antrame aukšte yra daug kavinių. Viena iš jų siūlo susimokėti 6 svarus ir valgyt iš bufeto tiek, kiek pajėgsi! Pasirinkimas nėra platus, bet pakankamas įvairios picos, mišrainės, vaisiai, makaronai ir t.t. P.s. pusryčių meniu truputi kitoks: dešrelės, kepta šoninė, bulvytės, kaušinienė...
5. Pirmajame stoties aukšte yra turistų informacija. Joje gausite detalų žemėlapį. Tiksliau vienoje jo pusėje bus ne detalus, bet patogus, kitoje labai detalus, bet didelis žemėlapiai. Taip pat infocentre patariu pirkti savaitinį bilietą Londono transportui. Kaina 17 svarų, bet po savaitės ar greičiau grąžindami bilietą atgausite 3 svarus (plastikinė kortelė brangiai įvertinta ). Važinėti galėsite metro ir autobusais visą savaitę kiek tik norėsite. Į autobusus reikia lipti pro priekį ir su kortele paliesti apskritimą, kuris nuskaitys ar jūsų bilietas dar galioje.
6. Sveikiname! Jau galite keliauti skersai ir išilgai Londono
7. Jei keliausite autobusu pravartu žinoti, jog stotelės pas juos sužymėtos raidėmis. Tarkim Victoria station stotelė yra suskirstyta į maždaug 10 stotelių raidėmis nuo A iki J. Iš skirtingų stotelių raidžių važiuoja skirtingi autobusų numeriai į skirtingas puses Be to stotelėje žiūrėkite jums tinkančio autobuso mašrutą. Ten bus surašyta 100% visos stotelės, kuriose stos autobusas (lankstynukuose ne visada būdavo sužymėtos visos stotelės). Po pirmos dienos greit perprasit sistemą kaip važiuoti su persėdimais ir pan.
Tęsinys, lankytinų vietų sąrašas ir nuotraukos http://www.simkunas.com
Negailėkite kritikos ir komentarų
Sveikos, kita penktadieni su 6 ir 1 kolega suaugusius isvykstam i Londona, tiksliau Plymouth kurortini miesta menesiui stazuotei.
Labai jaudinuosi nes tai pirma tokia ilga kelione ir dar su mokiniais.
Gal žinot ši miesteli? O gal miesta reiketu sakyti
Gal galite patarti, nes daug ko esu prisiklausius tai dabar pasimetus, pvz del rubu ju detis daugiau ar tik pagrindinius ir ten bus nusipirkti.
Del transporto esu girdejusi kad jis kita kryptim vazineja nei pas mus, zodziu kuo arciau isvaziavimas tuo basiau daros.
Gal galite patarti, nes daug ko esu prisiklausius tai dabar pasimetus, pvz del rubu ju detis daugiau ar tik pagrindinius ir ten bus nusipirkti.
Del transporto esu girdejusi kad jis kita kryptim vazineja nei pas mus, zodziu kuo arciau isvaziavimas tuo basiau daros.
QUOTE(Dinariuke @ 2010 10 10, 11:01)
Sveikos, kita penktadieni su 6 ir 1 kolega suaugusius isvykstam i Londona, tiksliau Plymouth kurortini miesta menesiui stazuotei.
Na pabandysiu šiek tiek pagelbėti. Taip jie važiuoja kita kryptimi. Ko reikėtų jums pasiimti, tai būtų džinsų, treningų, nežinau ką nešiojat. Buvo čia savaitgalį užplaukę karščiai, iki 25 buvo. O dabar apie 14. Tai reikėtų megztukų. O jeigu labai vietą taupysit lagamine, tai vistiek stosit apsipirkti. £1 parduotuvėj nusipirkt galit tų pačių pastų ir dantų šepetėlių, tikrai ne problema. Bet įsidėkit tikrai šiltesnių rūbelių. o jūs apsistosit tikram rojaus kraštelį. Buvau aš ten. Fantastika. Pasiimkit fotoaparatą būtinai. Ir dar, jeigu rasit laisvo laiko, važiuokit iki Newquay, Lizard point. Baltai jums pavydžiu, taip dabar užsimaniau grįžti į tą rojaus kampelį. Nu net nežinau, ar kiek padėjau, bet jeigu kas rašykit
O čia to rojaus kampelio dalis.
Nemoku ikelt normalaus dydžio
Paspauskit ant nuotraukos ir šiek tiek pasididins.
O paspaudus ant nuotraukos jau toj svetainėj tai pamatysit dar didesnę
Sveikos Jungiuosi i sia temuke, nes planuojam atostogas keliu dienu Anglijoje. siaip vaziuosime i HULL, bet pora dienu noriu pabuti Londone. kaip gi be jo dabar sakykit kaip del bilietu? pigiausia turbut pirkti ryanaire? ar ne?
QUOTE(Dinariuke @ 2010 10 10, 12:33)
Ten kiek girdejau lietinga buna, tai geriau gal kokia striuke pasiimti. Na paltuka ir dar medziagini gal cia uzteks pasilikti
Orai tikrai lietingi, pusę dienos gali kepint ir pusę lyti. Tokie durni šiek tiek.
O Plymouth ir šiaip tam kampe labai didelis rūkas būna.
Paltuką galit pasiimti. Nu va, dabar pas mus rodo 20 laipsniu.
O šiaip, kad jeigu ko ir pritrūksit tikrai nusipirksit. Kainos rūbų pasiieškojus tikrai nedidelės
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 10, 15:37)
Sveikos Jungiuosi i sia temuke, nes planuojam atostogas keliu dienu Anglijoje. siaip vaziuosime i HULL, bet pora dienu noriu pabuti Londone. kaip gi be jo dabar sakykit kaip del bilietu? pigiausia turbut pirkti ryanaire? ar ne?
Ryanair ir ne kitaip, jeigu norite sutaupyti
QUOTE(Maniakė* @ 2010 10 10, 16:00)
Orai tikrai lietingi, pusę dienos gali kepint ir pusę lyti. Tokie durni šiek tiek.
O šiaip, kad jeigu ko ir pritrūksit tikrai nusipirksit. Kainos rūbų pasiieškojus tikrai nedidelės
O gal Jus zinote jeigu noriu lapkricio galui bilietuku pirkti dar dabar ar dar laukti? kokiu ten principu atsiranda tie pigus bilietai?
QUOTE(Maniakė* @ 2010 10 10, 22:24)
Stebekite kiek viena diena. Ir tikrai rasite
Deja pacio Londono pamamtyti neteks gaila aisku, bet vistiek anglija pamatysim. Draugai gyvena miestelyje HULL. Jis tikrai toli nuo londono, o mes dar su 1,5 metuku vaikeliu tikrai butu sudetinga vykti iki Londono... :verysad Gal ka nors zinote apie HULL?
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 11, 11:53)
Deja pacio Londono pamamtyti neteks gaila aisku, bet vistiek anglija pamatysim. Draugai gyvena miestelyje HULL. Jis tikrai toli nuo londono, o mes dar su 1,5 metuku vaikeliu tikrai butu sudetinga vykti iki Londono... :verysad Gal ka nors zinote apie HULL?
Jei, rimtai, tai ne Londone pats grožis, ten kur jūs apsistosit, nebus įmanoma palyginti. Ten tikrai, rojus.
O apie Hull. Jei kalbam apie tą patį, tai čia šitas ,kur labai aukštai anglijos viršui? Taigi iki ten kiek kelio dardėt.!
QUOTE(Maniakė* @ 2010 10 12, 00:22)
Jei, rimtai, tai ne Londone pats grožis, ten kur jūs apsistosit, nebus įmanoma palyginti. Ten tikrai, rojus.
O apie Hull. Jei kalbam apie tą patį, tai čia šitas ,kur labai aukštai anglijos viršui? Taigi iki ten kiek kelio dardėt.!
Jo sitas bet mes skrendam i Liverpuli is ten arciau